Kérlek értelmezd amit írtam.:Ákos tudod jól, hogy tisztellek, nagy becsben tartom a tapasztalatod és tudásod, de most már hadd kössem az ebet a Kharmahoz.
Megnéztem a Kharma honlapját, s meglepően sok termékkel találkoztam ott. A hangsugárzókon kívül is széles a paletta elektronikák, kábelek, autohifi, stb. A hangsugárzókon belül is nagy a kínálat, főleg ha figyelembe vesszük a gyártó exkluzív voltát. Három családra vannak tagolva 5, 7 és megint 5 féle. Az Exquisite a legnépesebb, csakis ezekben található bárminemű Eton kevlár/hexacone, viszont a 12" méretű, amit én említettem, és a hificompass honlapon teszteltek, mindösszesen kettőben szerepel. A kisebb (11" és 8") méretűekről nincs adat. Csak a pontosság kedvéért jegyeztem meg a fentieket.
"Konkrétan a teljes exquisite széria az ETON 11" és 12” os nomex/kevlár/hexacone hangszóróit használja a Galileo és az Extreme Grand kivételével."
Vagyis pont azt írom amit Te!
Amennyiben ragaszkodsz az elektronmikroszkóp és közjegyző jelenlétében történő pontossághoz a témában, ám legyen.:
A Kharma hangsugárzókat a cég, három különböző termékcsoportra bontja, nevezetesen: Elegance, Exquisite és Enigma Veyron.
Az Exquisite megfelel a klasszikus termékvonalnak, vagyis ez létezik a legrégebb óta és globálisan a legelismertebb, ami napjainkban a cég középkategóriáját képezi.
A legdrágább típus amiben az emlegetett, 12"-os Eton beépítésre kerül a Exquisite Grand 3.0 a maga 260000EUR árazásával.
https://www.cloneyaudio.com/store/p/kha ... e-grand-30
A másik félreértés, hogy ugyan azt a hangszórót tesztelik, bárhol, amit a Kharma beépít, mert az lehetetlen lenne, mivel csakúgy mint az Avalon-nál, ezek is egyedi hangszórók.
Az Avalonnál már olyan szinten az, hogy nekik egy teljesen "custom made", 13"-os variánst gyártanak extra neodymium mágnessel, tekercsekkel. (Ez a típus kerül beépítésre az IsIs és a Saga modellekbe.)
Legalább nyolc-tíz pár leszarozott hexacone membrános ETON-t birtokoltam, DIY életem során és építettem is belőle különböző hangsugárzókat.
Amennyiben valóban annyira "becsben" tartod a "tapasztalatomat és tudásomat" ahogyan írod, akkor megtennéd a kedvemért, hogy legalább elvi síkon fontolóra veszed, hogy bármelyik ETON a piac egyik legjobb hangzású mélysugárzója?
Tehát én nem csak vau-vau, hanem megvettem, beépítettem, évekig használtam...

Többet nem tudok írni erről, vagyis ha ezek után is szarnak akarod hinni, tedd azt, én elengedem a témát, amit már így is jelentőségén felül túlmagyaráztam.