Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban
Moderátor: cables
Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban
---
Egy friss vélemény a Zajgátról
Egy friss vélemény a Zajgátról
- IO.sys
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 7
Megoldódott, én voltam béna. A korábbi szakadásos sztorinál meg ex tulajdonos akasztotta be a csatlakozót az asztal alá és egy határozott mozdulattal kiszabadította. Szóval óvatosan. 
- IO.sys
- Lefelé a lejtőn

Sziasztok! Akinek van módja és ideje, megmérné egy Radnai USB kábel data+ vezetékének ellenállását? Kábelt javítok és az enyém fura. Nem tudom még, hogy kontakt hiba vagy a magas ellenállás miatt nem akar a pc barátkozni az eszközeimmel.
----
A Kábelezzünk rovatban élénk vita bontakozott ki s/pdif kábelekről. Volt ott szó mindenről hullám impedanciáról, digit jel spektrumáról, BNC csatikról, pedig az igazság az, hogy ennél a kábel fajtára, és a többi digit kábelre (koax, sp/dif, AES/EBU) is érvényes a zseniális Hi-Fi Magazin főszerkesztő Darvas László megállapítása A kábelhüllő c. írásából
Hogy mennyire igaz ez a megállapítás digit kábelekre is bizonyítja az alábbi visszajelzés
A Kábelezzünk rovatban élénk vita bontakozott ki s/pdif kábelekről. Volt ott szó mindenről hullám impedanciáról, digit jel spektrumáról, BNC csatikról, pedig az igazság az, hogy ennél a kábel fajtára, és a többi digit kábelre (koax, sp/dif, AES/EBU) is érvényes a zseniális Hi-Fi Magazin főszerkesztő Darvas László megállapítása A kábelhüllő c. írásából
Hogy mennyire igaz ez a megállapítás digit kábelekre is bizonyítja az alábbi visszajelzés
----
Miben tér el a Power-R Zajgát más hálózati zajcsökkentőktől?
A Power-R Zajgát nem tartalmaz aktív, vagy passzív elektronikus alkatrészeket, amik rontanák az audio rendszerünk dinamikáját. A zajszűrés egy "saját kútfő" megoldással úgy valósul meg, hogy a vezetékek speciális elrendezése a nagyfrekvenciás zaj jeleket szembevezeti egymással és így azok kioltják egymást.
Van még egy nagy előnye a Zajgátnak, az, hogy mindkét irányban egyformán szűri a nagyfrekvenciás zajt. Ez azért fontos, mert nemcsak a hálózat felől érkezik zaj, a saját készülékeink is termelnek zajt, ami szűrés nélkül szintén rontja a hangzást.
A Zajgát tesztelhető saját rendszerben, a saját lakás zajviszonyai között.
Miben tér el a Power-R Zajgát más hálózati zajcsökkentőktől?
A Power-R Zajgát nem tartalmaz aktív, vagy passzív elektronikus alkatrészeket, amik rontanák az audio rendszerünk dinamikáját. A zajszűrés egy "saját kútfő" megoldással úgy valósul meg, hogy a vezetékek speciális elrendezése a nagyfrekvenciás zaj jeleket szembevezeti egymással és így azok kioltják egymást.
Van még egy nagy előnye a Zajgátnak, az, hogy mindkét irányban egyformán szűri a nagyfrekvenciás zajt. Ez azért fontos, mert nemcsak a hálózat felől érkezik zaj, a saját készülékeink is termelnek zajt, ami szűrés nélkül szintén rontja a hangzást.
A Zajgát tesztelhető saját rendszerben, a saját lakás zajviszonyai között.
----
Hatékonyabb a Power-R Zajgát új változata
Saját rendszerben, saját zaj-környezetben tesztelhető a Power-R Zajgát legújabb változata. Kedvező ár, hatékony zajszűrés!
Érdeklődés, teszt saját rendszerben cables@freemail.hu
Hatékonyabb a Power-R Zajgát új változata
Saját rendszerben, saját zaj-környezetben tesztelhető a Power-R Zajgát legújabb változata. Kedvező ár, hatékony zajszűrés!
Érdeklődés, teszt saját rendszerben cables@freemail.hu
Az a latin vitorla, a háromszögletű. Majdhogynem ellenszélben is prímán megy... Igen, mint itt, Füreden, jó sokat látni..
A rómaiak jól kitalálták. Aztán elfelejtődött. Aztán a gyarmatokról haza kellett a sok kincset juttatni valahogy, de hiányzott a langymeleg hátszél, mert mindig a másik felé fújt, ott volt a q.vasok arany, és álltak a hajók. A négyszögletes föníciai vitorlákkal sok szívás volt akkoriban.
Újra 'kitalálódott' a háromszögletű. A portugál konkvisztátor karavellákra olyan jól felrakták, hogy volt, amikor a világ leggyorsabb hajói voltak.
Ja.
'Ellenszél'.
A rómaiak jól kitalálták. Aztán elfelejtődött. Aztán a gyarmatokról haza kellett a sok kincset juttatni valahogy, de hiányzott a langymeleg hátszél, mert mindig a másik felé fújt, ott volt a q.vasok arany, és álltak a hajók. A négyszögletes föníciai vitorlákkal sok szívás volt akkoriban.
Újra 'kitalálódott' a háromszögletű. A portugál konkvisztátor karavellákra olyan jól felrakták, hogy volt, amikor a világ leggyorsabb hajói voltak.
Ja.
'Ellenszél'.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Re: Kábelezzünk
Hey DumDum!
Nekem nincs még Power kábelem, de
Z és a Z+ leirás szerint más generáció szóval nem a belinkelt Z+ árulja hanem a korábbi generációs Z t a kolléga.... csak, hogy pontosítsunk....
Nekem nincs még Power kábelem, de
Z és a Z+ leirás szerint más generáció szóval nem a belinkelt Z+ árulja hanem a korábbi generációs Z t a kolléga.... csak, hogy pontosítsunk....
dumdum írta: ↑2025.10.18., szomb. 01:03Nem tartott sokáig ez a szerelem, hamar árulod mind a négyet....Andràs írta: ↑2025.06.14., szomb. 21:17Üdv mindenkinek!
A napokban sikerült a rendszeremben egy Radnai Rudibácsi által készített Z+ tápkábelt tesztelnem(nem mellesleg jelenleg a teljes rendszerem Power R kábelezésű beleértve a tápkábelt is ami a Z kryo kezelt)
Hittem a Z+ kábelben hisz ismerve Rudibácsi munkáját tudtam,hogy jó lesz,de minden elképzelésemet felülmúlta az amit hallottam 1tápkábel cseréjétől!
Elképesztően jól közvetít mindent ez a kábel,egyszerűen bámulatos amit művel.
Nem megyek bele mit hallottam és hogyan,szerintem tapasztalja meg mindenki aki nyitott rá!
Jó zenehallgatást mindenkinek
Üdv,
András
viewtopic.php?f=64&t=221383&p=2976677#p2976677
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 72
Re: Kábelezzünk
Nem tartott sokáig ez a szerelem, hamar árulod mind a négyet....Andràs írta: ↑2025.06.14., szomb. 21:17Üdv mindenkinek!
A napokban sikerült a rendszeremben egy Radnai Rudibácsi által készített Z+ tápkábelt tesztelnem(nem mellesleg jelenleg a teljes rendszerem Power R kábelezésű beleértve a tápkábelt is ami a Z kryo kezelt)
Hittem a Z+ kábelben hisz ismerve Rudibácsi munkáját tudtam,hogy jó lesz,de minden elképzelésemet felülmúlta az amit hallottam 1tápkábel cseréjétől!
Elképesztően jól közvetít mindent ez a kábel,egyszerűen bámulatos amit művel.
Nem megyek bele mit hallottam és hogyan,szerintem tapasztalja meg mindenki aki nyitott rá!
Jó zenehallgatást mindenkinek
Üdv,
András
viewtopic.php?f=64&t=221383&p=2976677#p2976677
Már a B oldal forog így 60 felett...
- IO.sys
- Lefelé a lejtőn

Köszönöm, gyanítottam, hogy jó oka van.
- IO.sys
- Lefelé a lejtőn

Sziasztok!
Rudi bácsinak külön szia!
Megmérné valaki egy XLR kábel ellenállását? Most vettem használtan és ugye ellenőriztem, volt már szerencsém a csatlakozónál szakadt Radnai kábelhez és javítanom kellett. Na, de ezt az XLR-t megmértem és érdekes ellenállások vannak itt, de lehet, hogy csak én vagyok tudatlan.
A közösön 0 ohmot mértem, a hidegen és a melegen 3-3.5 ohm körül mindkét kábelen. Ennek így kell lennie? Köszi előre is.
Rudi bácsinak külön szia!
Megmérné valaki egy XLR kábel ellenállását? Most vettem használtan és ugye ellenőriztem, volt már szerencsém a csatlakozónál szakadt Radnai kábelhez és javítanom kellett. Na, de ezt az XLR-t megmértem és érdekes ellenállások vannak itt, de lehet, hogy csak én vagyok tudatlan.
A közösön 0 ohmot mértem, a hidegen és a melegen 3-3.5 ohm körül mindkét kábelen. Ennek így kell lennie? Köszi előre is.
Meg van, ahol nem, és 10e ez ottani meghallgatás.
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 72
Szerintem meg mindenki maga döntse el, hogyan vásároljon kábelt, ne te.cables írta: ↑2025.09.28., vas. 14:04----
Soha ne vegyél kábelt otthoni próba lehetősége nélkül!
A saját rendszerben történő meghallgatás lehetősége minden audió terméknél nagyon fontos. A kábelek esetében különösen. érvényes ez. Ne tegyünk kivételt akkor se, ha más rendszerben, vagy az eladónál hallottuk a kábelt és tetszett a hangja. Az meg végképp nem mérvadó, hogy mit olvasunk a gyártó reklámokban vagy, hogy mit írnak teszt oldalakon egy adott kábelről.
Egy kábelnek a vevő rendszerében, az ő fülével hallgatva kell jól szólni. Ha az eladó nem vállalja, hogy egy héten belül visszaveszi a kábelt, ha a vevőnél nem válik be, akkor el kell állni a vételtől.
Az audió nem épp olcsó hobbi, és nagyon kevesen vannak olyanok, akik szívük szerint költhetnek a rendszerükre, tehát meg tudnak venni bármit, amire vágynak. Ezért nagyon fontos, hogy csak olyan eszközre, kábelre költsünk, amivel javul a rendszerünk hangja,
15 napig érvényes az elállás, bőven elég a kipróbálásra....
Van ahol 30 napig visszaveszik ha sértetlen és megvan a csomagolása is.
Már a B oldal forog így 60 felett...
Re: Power-R kábelek
Abból, hogy mit árulnak használtan, szerintem nem érdemes következtetéseket levonni.nemtomm írta: ↑2025.09.19., pén. 11:19Tele van a forum eladó power kábelekkel, vajon miért ?asebestyen írta: ↑2025.09.19., pén. 10:10Igen, akkor éppen, aztán ugyanúgy eladogatják a legtöbben ezeket is, meg beteszik őket a fiókba, másod-harmad rendszerbe, stb, mint bármi mást. Aztán ha esetleg kinyitnak 1-1 csatlakozót a ragacs ellenére, akkor hangosan felröhögnek vagy épp elsírják magukat, ki - ki habitusa szerint.Alex_Aston írta: ↑2025.09.19., pén. 09:14
Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy nekik jobban tetszett.
Szerintem így lenne szerencsés.akkor csak nem mindenkinek tetszik..a trollkodásról csak annyit, hogy nem engem tiltottak le néhány hétre trollkodás miatt
![]()
![]()
![]()
Autók közt sincs olyan modell, amiből ne lenne eladó 1 éves vagy fiatalabb darab, akár párezer kilométerrel..
1-2 éve tudatosan kezdtem leépíteni a magyar viszonylatban drágának mondható Hifi rendszerem, mivel jobban beszippantott ez a hobbi, mint amennyit akartam vele foglalkozni a továbbiakban. Kb 5 misit árultam ki csak a tápkábelekből és 1 db (elosztónál) kivételével mind helyett Z és Z+ kábel került a készülékekbe. A legdurvább az, hogy semmivel sem éreztem szarabbnak az élményt
Én a színezetlen naturális hangot kedvelem kiemelkedő felbontással, dinamikáva és persze jó a balansszal. Ebből nem tudok engedni. Véleményem szerint ezeket a tulajdonságokat magasan teljesítik ezek a kábelek.
Akik a nagyon sűrű, vastag, húsos kerekített hangzást kedvelik, nekike másik kávéházat javaslok.
Nem mellékesen az árukért mit kapsz? Megmondom - 1 db közepes szintű Furutech hálózati csatlakozót
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
----
A saját rendszerben történő meghallgatás lehetősége minden audió terméknél nagyon fontos. A kábelek esetében különösen. érvényes ez. Ne tegyünk kivételt akkor se, ha más rendszerben, vagy az eladónál hallottuk a kábelt és tetszett a hangja. Az meg végképp nem mérvadó, hogy mit olvasunk a gyártó reklámokban vagy, hogy mit írnak teszt oldalakon egy adott kábelről.
Egy kábelnek a vevő rendszerében, az ő fülével hallgatva kell jól szólni. Ha az eladó nem vállalja, hogy egy héten belül visszaveszi a kábelt, ha a vevőnél nem válik be, akkor el kell állni a vételtől.
Az audió nem épp olcsó hobbi, és nagyon kevesen vannak olyanok, akik szívük szerint költhetnek a rendszerükre, tehát meg tudnak venni bármit, amire vágynak. Ezért nagyon fontos, hogy csak olyan eszközre, kábelre költsünk, amivel javul a rendszerünk hangja,
Régebbi, hármasfonatos Power R-t keresek, tápkábelt. De az első 15 oldalon össz-vissz csak kettő Radnai drótos hirdetés van, ez egyikben sincs...
Miért is nem pl. Valhalla kábelt keresek, abból mintha több lenne...
Köszi a segítségeteket, előre is.
De jó, szuper, akkor hátha tudtok segíteni.nemtomm írta: ↑2025.09.19., pén. 11:19Tele van a forum eladó power kábelekkel, vajon miért ?asebestyen írta: ↑2025.09.19., pén. 10:10Igen, akkor éppen, aztán ugyanúgy eladogatják a legtöbben ezeket is, meg beteszik őket a fiókba, másod-harmad rendszerbe, stb, mint bármi mást. Aztán ha esetleg kinyitnak 1-1 csatlakozót a ragacs ellenére, akkor hangosan felröhögnek vagy épp elsírják magukat, ki - ki habitusa szerint.Alex_Aston írta: ↑2025.09.19., pén. 09:14
Szerintem így lenne szerencsés.akkor csak nem mindenkinek tetszik..a trollkodásról csak annyit, hogy nem engem tiltottak le néhány hétre trollkodás miatt
![]()
![]()
![]()
Régebbi, hármasfonatos Power R-t keresek, tápkábelt. De az első 15 oldalon össz-vissz csak kettő Radnai drótos hirdetés van, ez egyikben sincs...
Miért is nem pl. Valhalla kábelt keresek, abból mintha több lenne...
Köszi a segítségeteket, előre is.
- chopper
- Fórumlakó

- Értékelés: 63
Hogy mlért adják (adjuk) el a Power-R kábeleket? A válasz egyszerűbb, mint sokan gondolják. Mert kijött az új kábele Rudolfnak, ami lehet, hogy jobb, mint a korábbi. (Természetesen rendszertől függ az eredmény.) Ilyenkor szokás eladni a régebbit. Én nem vagyok elvakult Power-R párti, ezért időnként bepróbálkozok más gyártó kábelével, de évek óta az én árkategoriámban, sőt jóval afölött sem találok jobb hangi adottságút. (Csak szebbet.)nemtomm írta: ↑2025.09.19., pén. 11:19Tele van a forum eladó power kábelekkel, vajon miért ?asebestyen írta: ↑2025.09.19., pén. 10:10Igen, akkor éppen, aztán ugyanúgy eladogatják a legtöbben ezeket is, meg beteszik őket a fiókba, másod-harmad rendszerbe, stb, mint bármi mást. Aztán ha esetleg kinyitnak 1-1 csatlakozót a ragacs ellenére, akkor hangosan felröhögnek vagy épp elsírják magukat, ki - ki habitusa szerint.Alex_Aston írta: ↑2025.09.19., pén. 09:14
![]()
![]()
![]()
Érdekes: Ákos kábelei is sokszor eladóak (A többiek vagy kevésbé aktívak, vagy kevésbé ismertek egyelőre.) Mégsem gondolnám hogy csak azért eladóak Ákos kábelei, mert rosszak.
Megint mások meg örömmel hallgatják.
Sok éve.
A felszabaduló kábel-pénzt meg eltapsolják pl. egy jobb forrásra. Vagy lemezekre. Vagy akármire.
Igen, valóban, sokféle jellemű ember megfordul itt, ez látható.
Vagy, még ezek után, teleírják a netet, hogy mennyire sz@rok..., nyilván szintén merő jóindulatból.asebestyen írta: ↑2025.09.19., pén. 10:10Igen, akkor éppen, aztán ugyanúgy eladogatják a legtöbben ezeket is, meg beteszik őket a fiókba, másod-harmad rendszerbe, stb, mint bármi mást. Aztán ha esetleg kinyitnak 1-1 csatlakozót a ragacs ellenére, akkor hangosan felröhögnek vagy épp elsírják magukat, ki - ki habitusa szerint.Alex_Aston írta: ↑2025.09.19., pén. 09:14Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy nekik jobban tetszett.
Szerintem így lenne szerencsés.
Megint mások meg örömmel hallgatják.
Sok éve.
A felszabaduló kábel-pénzt meg eltapsolják pl. egy jobb forrásra. Vagy lemezekre. Vagy akármire.
Igen, valóban, sokféle jellemű ember megfordul itt, ez látható.
-
Hovarju#7
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
nemtomm írta: ↑2025.09.18., csüt. 19:54Amennyiben ilyen jó lenne ez a Power kábel család miért nem használja itt mindenki itt a fórumon![]()
Te melyik családba tartozol ? Ahogy te írtad te a szemeddel hallasz és látsz? A profi kivitelezéstől nagyon messze van ahogy te írtad?![]()
Kiváncsi lennék milyen rendszered van ahol ennyire bevált a Power kábelezés ? Azért egy regisztráció után 3 hsz elég komolyan osztod a hozzáértésedet szóval fura vagy nekem![]()
Huh, mennyi kérdés, kezdem úgy érezni, hogy ez kezd kicsit személyeskedésbe átmenni és nem a Power-R kábelekről szólni.
De talán azért, mert a többiek úgy vélik, hogy külsőre nem annyira megnyerő, sok a negatív kritika, és mert teljesen ellentmond a többi kábelkészítő filozófiájának.....
Eleinte én is így voltam vele, de aztán azt gondoltam, teszek egy próbát, hisz nem csillagászati összegekről beszélünk.
És milyen jól tettem!
Én szerencsére még a füleimmel hallok és a szememmel látok (bár a szemüveglencsém sajnos már plusz négyes) a profi kivitelezést pedig az összetételre értettem, és a végeredményre (hangzás), amit a kábelek hoznak, nem a küllemre.
Ez pont olyan, mint amikor találsz egy ronda autót, de a teljesítmény, a fogyasztás, a kényelem és a biztonságfaktor a toppon van. Szerencsére ezt az autót csak a saját telkemen használom
A Rendszeremet tekintve nálam ProAc - Marantz - Rega triumvirátus van és azért regisztráltam a fórumra, hogy elmondjam a pozitív tapasztalataim Mr. Cables termékeiről.
Viszont ahogy a kommenteket olvasom, kíváncsi lennék ti milyen kábeleket raktok össze otthon, illetve ha még ki sem próbáltátok Mr. Cables kábeleit a saját rendszereteken, akkor vajon miért ömlik belőletek a negatív energia?
Tele van a forum eladó power kábelekkel, vajon miért ?asebestyen írta: ↑2025.09.19., pén. 10:10Igen, akkor éppen, aztán ugyanúgy eladogatják a legtöbben ezeket is, meg beteszik őket a fiókba, másod-harmad rendszerbe, stb, mint bármi mást. Aztán ha esetleg kinyitnak 1-1 csatlakozót a ragacs ellenére, akkor hangosan felröhögnek vagy épp elsírják magukat, ki - ki habitusa szerint.Alex_Aston írta: ↑2025.09.19., pén. 09:14Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy nekik jobban tetszett.
"Az igazi barát szemből támad."
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7760
Igen, akkor éppen, aztán ugyanúgy eladogatják a legtöbben ezeket is, meg beteszik őket a fiókba, másod-harmad rendszerbe, stb, mint bármi mást. Aztán ha esetleg kinyitnak 1-1 csatlakozót a ragacs ellenére, akkor hangosan felröhögnek vagy épp elsírják magukat, ki - ki habitusa szerint.Alex_Aston írta: ↑2025.09.19., pén. 09:14Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy nekik jobban tetszett.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3645
Csak a Marantz! :-D
Ők hallották a kábeleimet, tehát ellentétben veled tudják, hogy miről írnak!
----
Azért köszönöm, hogy kitartóan trollkodsz a topikomban, mert ez növeli az olvasottságát. Annak már kevésbé örülök, hogy nem tudsz normálisan idézni, de ez nem is várható el valakitől aki olyanról mond véleményt, amit nem hallott. Na de a lényeg. Sokan szeretik és használják a megszokottól nagyon eltérő kábeleimet, mégpedig azért, mert jobban szólnak a szépségre készített és általában jóval drágább kábeleknél. Néhány friss beírás az AVX-ről:
Ők hallották a kábeleimet, tehát ellentétben veled tudják, hogy miről írnak!
----