Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Power-R kábelek

Moderátor: cables

Andràs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Re: Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Andràs »

:smile32:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

Kérdés a Copilot-hoz.png
Kérdés a Copilot-hoz.png (764 KiB) Megtekintve 4211 alkalommal
Z vélemények.png
Z vélemények.png (22.21 KiB) Megtekintve 4211 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
Hát most meglepődtem egy kissé. Benti melóban kerestem egy cég ügyvezető nevet, kiadta a Google, de megjelent a Copilot kérdő ablaka, hogy kérdezzek tőle is valamit. Gondoltam egyet, megkérdezem magamat, hogy hol dolgozok. Még egy hibát is vétettem véletlenül a beírásban, de így is valami eszméletlenül összerendezett info csomagot dobott ki. Miket tudhatnak rólunk a nem publikus AI adatbázisokból?

RR.png
RR.png (103.55 KiB) Megtekintve 4249 alkalommal

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Nem lehetne a kábeleket -70 fokon használni? gondolkodik.gif Úgyis itt a kánikula. ;peace;
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Vinkler írta:
2024.05.27., hétf. 11:45
A kezelés nem árt a műanyag csatlakozónak?
Még valamit ehhez a kérdéshez. A csatlakozókat én nem féltettem, de amikor kivettük a kábeleket a tartályból egy pillanat alatt kicsapódott rájuk a pára. Mintha vízbe merítettük volna őket, a hálózati kábelek külső textil köpenye is teljesen átázott. Akkor kicsit megijedtem, de egy nap alatt tökéletesen kiszáradt minden, nem maradt más csak a csodás hang.

Vélemény krio után.png
Vélemény krio után.png (683.25 KiB) Megtekintve 3770 alkalommal
--------

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Nem árt nekik

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8930

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

A kezelés nem árt a műanyag csatlakozónak?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---
A Power-R kábelek kryo hűtése jelentősen jobb hangzást eredményez

Kiemelés mélyhűtő tartályból.jpg
Kiemelés mélyhűtő tartályból.jpg (143.6 KiB) Megtekintve 3561 alkalommal
Kryo hűtés és lssú visszamelegítés után.jpg
Kryo hűtés és lssú visszamelegítés után.jpg (108.32 KiB) Megtekintve 3561 alkalommal

Egy nap folyékony nitrogénban aztán egy nap lassú visszamelegítés után még mindig -70 fokosak a kábelek.

Mélyhűtött Power-R kábelek.jpg
Mélyhűtött Power-R kábelek.jpg (248.04 KiB) Megtekintve 3561 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
Javítson rendszere hangján a hálózati zaj csökkentésével!

Egyetlen Z hálózati nyugalmat hoz a zenébe!.png
Egyetlen Z hálózati nyugalmat hoz a zenébe!.png (764.59 KiB) Megtekintve 2998 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---
Miért káros a kábelek műanyag köpenye?

Minden, ami a kábelekben lévő huzalok körül van (árnyékolás, távtartók, külső köpenyek) változást okoz a huzalokat körülvevő villamos térben és ez eltorzítja a hangot. Sokan azt hiszik, hogy az árnyékolás és a köpeny védelmet nyújt a villamos zavarokkal szemben. Az igazság ezzel szemben az, hogy árnyékolásra az esetek döntő többségében nincs szükség a külső köpeny pedig kifejezetten ront a hangzáson.

Ezért szól tisztábban, torzítás mentesen egy olyan IC kábel, amelyen a zománc szigetelt huzalokon nincs köpeny. Sikerült megtalálni azt a szerelési megoldást, amely kiküszöböli ezeknek a csupasz IC kábeleknek a sérülékenységét.

Csupasz IC.jpg
Csupasz IC.jpg (213.73 KiB) Megtekintve 2987 alkalommal
Csupasz IC huzalozás.jpg
----

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

------
Ma a Fórum találkozón

Power-R fejlesztés.png
Power-R fejlesztés.png (181.96 KiB) Megtekintve 3089 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
Miért káros a kábelek vastag köpenye?

Tegnap két érdekes esemény gazdagította a napomat. Az egyik egy személyes beszélgetés egy fiatal ügyfelemmel, aki pár hete használja az én IC kábelemet. Azt mondta nem érti, hogy ez a köpeny nélküli csupasz kábel, hogy szól ilyen tisztán, amikor nincs árnyékolva és köpeny sem védi a környezeti villamos zavaroktól. Elmondtam neki, hogy árnyékolás csak ott kell, ahol a kábel földhöz képest nagy impedanciájú pontra csatlakozik. Ahol nem ez a helyzet és ez az esetek döntő többsége, ott inkább árt az árnyékolás, mint használ. A műanyag köpenyek pedig semmit sem érnek a villamos zavarokkal szemben. Nem könnyű ezt elhinni, de ha valaki meghallja a saját rendszerében egy ilyen csupasz, csak zománc szigetelésű IC kábel, kristálytiszta hangját az rögtön meggyőződik róla.

A másik érdekes esemény IC kábel témában az volt, hogy délután sikerült megtalálni azt a szerelési megoldást, amely kiküszöböli ezeknek a csupasz IC kábeleknek a sérülékenységét. Ez nagyon fontos lépés, mert a sérülékenység volt az egyetlen hátránya ezeknek a szuper hangú csupasz IC kábeleknek.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---
Szolgálati közlemény

Ha valaki a szombati Fórumtalálkozón szeretné átvenni tesztre valamelyik kábelemet vagy egy Noise killer zajszűrőt írjon nekem a cables@freemail.hu címemre, ha van készen belőle viszek magammal!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---
A Z hálózati meghozza rendszerébe a ZENÉT.png
A Z hálózati meghozza rendszerébe a ZENÉT.png (249.17 KiB) Megtekintve 2784 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

-----
Jóból nem árt meg a sok!

Pár perce beszéltem telefonon egy vidéki ügyfelemmel, aki a neki küldött Z hálózati kábelt tesztelve, csak annyit írt másnap, hogy döbbenetes. Ma rákérdeztem, hogy mi volt számára döbbenetes. Gondolkodott egy kicsit, aztán azt mondta: Az, hogy az eddig nagyon jónak tartott Siltech hálózatimat vissza se kellett próbálnom, annyival jobb a Z.

Egy Japánban sokáig élő audió rajongó ismerősömtől hallottam, hogy az egyik japán audió szaklap tesztelte a hálózati kábel hossz növelésének hatását a hangminőségre. Kiválasztottak egy jó minőségű kábelt és csináltak belőle különböző hosszúságú változatokat. Ha jól emlékszem 8 méterig mentek el. A teszt eredménye az volt, hogy a hossz növelésével fokozatosan javult a hangminőség.

A bonyolult szerkezetű Z hálózati kábel csak sablonnal szerelhető. Az eddigi kábelek 1,5 m hosszú sablonnal készültek, most csináltam egy 2 m hosszú sablont, ezzel 2 m hosszú is készülhet ebből a különleges hálózati kábel fajtából. Már készült is pár 2 m hosszú példány, ami tesztelhető saját rendszerekben.
Hosszú Z zajszűrő hálózati kábel.png
Hosszú Z zajszűrő hálózati kábel.png (248.22 KiB) Megtekintve 2940 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

USB kabelek kryo hűtött csatikkal és huzalokkal.jpg
USB kabelek kryo hűtött csatikkal és huzalokkal.jpg (122.56 KiB) Megtekintve 3007 alkalommal
Érdeklődés, teszt: cables@freemail.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
Fontos gondolatok a kábel köpenyekről és a huzalokról

Ma hallottam, hogy valaki köpenyt húzott az én hangfal kábelemre. Azért, hogy jobban nézzen ki, megvédje sérülésektől és a villamos zavaroktól. Ezzel több probléma is van. A legfontosabb az, hogy minden felesleges ami a huzalok körül van nagymértékben ront a hangon. Ezzel szembesült is, amikor levette és mindjárt tetszett a hang. A másik dolog az esztétika, a szépséget audió kábelek esetében nem a külsőben kell keresni, hanem a hangzásra gyakorolt hatásban. A kábel hangjának kell szépnek lenni, nem a külsejének. Persze az első benyomást, ha kézbe veszünk egy kábelt a szemünktől kapjuk, de ha tudjuk, hogy a legjobb hanghoz köpeny nélküli zománc szigetelésű huzal tartozik, akkor indokolt gyanakvással szemléljük a szépre tervezett kábeleket.

A díszes köpenyek villamos szempontból semmiféle védelmet nem jelentenek és sok esetben merevvé, nehezen kezelhetővé teszik a kábelt. A szépre való törekvés mellett a robusztusság iránti vonzódás is káros irányba viszi a szemléletünket. A gyári kábelek többségében a huzal keresztmetszet jelentősen túlméretezett és ez is sokat ront a hangon. Hogy miért, abba itt nem mennék bele, de ha valakit érdekel, írjon rám a cables@freemail.hu mail címemre és megtudhatja.

Power-R Reference kábelek.jpg
Power-R Reference kábelek.jpg (60.14 KiB) Megtekintve 2966 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---

Egy ma készült újdonság

Nagyáramú Z betáp kábel, 1,8 m hosszú, hajlékony, kryo kezelt csatlakozókkal, bevezető áron.

Érdeklődés, teszt saját rendszerben: cables@freemail.hu
Csatolmányok
Nagyáramú Z betáp kábel.jpg

Andràs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: Andràs »

Nálam a Z hálózati kábel járt tesztelésre!
Döbbenetesen jó hangot produkált!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

-----
Z vagy Z CR mi a különbség ?

Z vagy Z CR.png
Z vagy Z CR.png (270.93 KiB) Megtekintve 3299 alkalommal

Az eddigi tapasztalatok, vélemények alapján már egyetlen Z hálózati kábel jelentős változást okoz a hangminőségben. A mélyhűtéses kezelést kapott Z CR változat pedig szinte megdöbbentő előre lépést hozhat a hangzásba. A kryo kezelés hatása annál nagyobb minél jobb hangú alapban a rendszer.
Egy szó mint száz. Ez a szokatlanul könnyű és hajlékony kábel megváltoztatja az ön elképzelését is a hálózati kábelről. Tesztelje saját rendszerében!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
Egy vevőmtől kapott fotón a Z hálózati kábel és a Noise killer CR együttes használata látható. Jól kiegészítik egymást, a hálózati kábel a fázis és 0 vonalakon csillapítja a villamos zajt, az elosztó első helyére tett dugó pedig a föld potenciálját stabilizálja. Az ügyfél az IeGO csatlakozókban hisz, így neki kérésére csatik nélkül küldtem a Z kábelt.

Z kábel átszerelt csatlakozó dugasszal.jpg
Z kábel átszerelt csatlakozó dugasszal.jpg (58.19 KiB) Megtekintve 3563 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
Jó szándékból rossz gondolat 2.

Nem először fordul elő, hogy hallok arról, hogy valaki csatlakozót cserél az én kábelemen azzal a gondolattal, hogy majd ettől még jobb lesz a hangja. Akinek ez jár a fejében az nem árt, ha megkérdezi a véleményem, mert előfordulhat, hogy nem javít, hanem ront a kábelemen.

Pedi a hálózati kábeleknek nagyon fontos szerepük van a rendszerünk hangjának kialakításában. A jó hálózati kábel legfontosabb tulajdonsága, hogy megnehezíti a hálózati villamos zaj bejutását a készülékbe és a táplált készülék által „termelt” villamos zaj haladását a többi készülékünk felé. Tehát mindkét irányban zajszűrő. Ehhez pedig éppenséggel nem túlméretezett, masszív csatlakozó és vastag kábel kell.

Én hálózati kábelekre olyan csatlakozókat teszek, amelyeket nincs bevonat az érintkező felületen. A fém/másik fém átmenetek ugyanis tápkábelnél is károsak. Több esetben láttam az adás-vétel topikban, hogy az általam készített hálózati kábel csatlakozóit valamilyen masszív, robusztus csatlakozóra cserélték. Ezt nem javaslom senkinek.

Legrand jobb.jpg
Legrand jobb.jpg (49.35 KiB) Megtekintve 3781 alkalommal

A legtöbben azt hiszik, a vastag hálózati kábelen jobban folyik az áram, jobb lesz a készülék hangja. Ez nem így van, ez egy hatalmas tévhit. Különösen forrás készülékeknél fontosabb sokkal a zajszűrő képesség, mint a nagy áram terhelhetőség.
Na ez a rossz hálózati kábel.jpg
Na ez a rossz hálózati kábel.jpg (37.02 KiB) Megtekintve 3781 alkalommal
Az árnyékolással kapcsolatban is sok a téveszme. Az audió célra gyártott gyári hálózati kábelek még a méterre árultak is árnyékoltak. Pedig nagyon kevés esetben van szükség a hálózati kábel árnyékolására, a szükségtelen árnyékolás viszont ront a dinamikán. Akit érdekelnek a részletek ezzel kapcsolatban, azzal szívesen elbeszélgetek erről.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
Jó szándékból rossz gondolat

Nagyon röviden írnám le ezt a fontos dolgot. Nem először fordul elő, hogy hallok arról, hogy valaki csatlakozót cserél az én kábeleimen azzal a gondolattal, hogy majd ettől még jobb lesz a hangja.
Például hangfal kábelemen lecseréli a Z-banán csatlakozót valamire, amit jobbnak gondol. Mert a Z-banán olyan kis vékony, alig van benne anyag. Hát pont ez a jó benne. Ugyanis minden, amin áram folyik át tartalmaz anyaghibákat és ez nagyon rossz, árt a hangminőségnek. Ha valami a szükségesnél több anyagot tartalmaz az elkerülhetetlenül több hibát jelent az elektronok útjában, ront a hangon. Ezért jobb hangfal csatlakozó a Z-banán minden másnál, például robusztus villáknál. Egyetlen kis hátránya, hogy nehéz igazán jól forrasztani.

Még valami. A javító szándékkal beszerelt csatlakozók sok esetben azért rosszak, mert több fém-másik fém átmenetet tartalmaznak bevonatok formájában. Az alábbi ábra egy ilyen példát mutat.

Átmenetek banán dugón.jpg
Átmenetek banán dugón.jpg (25.87 KiB) Megtekintve 3943 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Ezt azért nem.jpg
Ezt azért nem.jpg (176.28 KiB) Megtekintve 3886 alkalommal
Bang & Olufsen Beosound Explore hordozható, hangfalát nem, de a hálózati feszültségről üzemelő audió készülékeket kiválóan táplálja a Power-R Z hálózati kábel! 6 mm külső átmérő, nagyon erős zajszűrő tulajdonság.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Mélyhűtött zajgát.jpg
Mélyhűtött zajgát.jpg (36.66 KiB) Megtekintve 3891 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”