Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Készülék alátét és Demag
Moderátor: cables
Készülék alátét és Demag
A döbbenet tovább fokozható ha kiveszed a készülékeket a szekrénysorból és "dedikált" állványra helyezed. Könyörgöm, legalább a a hangsugárzót.
szerintem maga a látvány a döbbenet
porcelán bigyókkal megspékelve !!
Nem tudom, tudtok-e róla, de a magyar átlag zenehallgató panellakásban él, ahol szekrénysor van, s az abban kényszerűen elhelyezett készülékeiből, hangsugárzóiból próbálja kihozni a maximumot. Azokban a szekrénysorokban is vannak bigyók, meg mindenféle más.
Tehát az átlag zenehallgató Rudolf szobájában sokkal több valós hangi információt kap arról, mit várhat majd otthon (mondjuk egy kábeltől), mint egy akusztikailag rendbetett, állványhegyeken üldögélő készülékektől hemzsegő nagyméretű bemutatóteremben.
Ami pedig a lényeg, az ebben a szobában hallható hang reményt adhat bármely "panelhifisnek", hogy bizony nem megfelelő körülmények között, "átlagmagyar" pénztárcával is lehet mindenféle zenén sokáig hallgatható, meglepően jó és rengeteg térinformációt átadó hangot létrehozni.
Abban a szobában, minden elhelyezési javallatnak, akusztikának ellentmondva, olyan hatalmas, minden irányba kiterjedő térrel, jelenlétérzettel szólal meg a zene, amit sok dedikáltan a zenére kialakított szoba és drága készülékek tulajdonosa is elfogadna. Úgy gondolom, az ott hallható énekhanggal is nagyon sokan kiegyeznének.
Szerintem a többi nem számít - Rudolf a lakásába enged be érdeklődőket és nem egy "kirakat" bemutatóterembe.
longkft.hu/audioblog/
Készülék alátét és Demag
Normális ember arról alkot véleményt, amit hallott. Az itt alább szereplő notórius kellemetlenkedő beírók nem hallották nálam a hangot.
Hát ezért nem különösen izgat a véleményük. Aki hallotta, annak tetszett, pl. hogy csak egyet mondjak ajkamicinek, akinek azért komoly rendszere van. Vett is kábeleket és jelenleg is tesztel más kábeleket.
Készülék alátét és Demag
Mi a gond ezzel? Folyton csak savazzátok a mestert, ő így tud fejleszteni, meg úgy hogy elviszi mindenhová ahol nem ilyen szekrénysor van
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Készülék alátét és Demag
Nem, a döbbenet az a hangzás
Készülék alátét és Demag
A döbbenet tovább fokozható ha kiveszed a készülékeket a szekrénysorból és "dedikált" állványra helyezed. Könyörgöm, legalább a a hangsugárzót.
Készülék alátét és Demag
Készülék alátét és Demag
Pár napja, pontosabban vasárnap óta a régi CD lemezeimet hallgatom újra. Pedig nem került sem új készülék, sem új kábel a rendszerbe. Egy valami változott, bekerült egy új alátét a Sony DVP-S7700 lejátszó alá. Nem saját ötletre, pár hónapja Zsolt (hosszu) írogatott erről, de csak most próbáltam ki, mert most lett meg a "hardver" hozzá.
Egy spéci méretű (200x190) Demag lemez került a lejátszó alá, pontosabban a lejátszó fém alja és a grafit alátétek közé. Döbbenetes változást okozott a hangban. A mélyek és magasak egyaránt jobban tetszenek és sokkal dinamikusabb lett a hang.
A lemez maga így néz ki
Van még egy darab ebből, ha valakit érdekel el tudom vinni Budapesten. Elég masszív darab, van vagy 3 kg. Pontos árat most nem tudnék mondani, de a CD Demag nagyságrendjében lenne.
Érdeklődés priviben cables@freemail.hu