Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban
Moderátor: cables
- olaca
- Nincs visszaút

- Értékelés: 35
Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban
Én azért örülök, hogy Rudi hangzás javító eszközei időnként "lehúznak" mert hagyom magam becsapni és hiszékeny is vagyok.
Egy viszont biztos, hogy a kábelei és egyéb eszközei ár/minőség arányában verhetetlenek.Azt a szemére lehetne vetni, hogy folyamatosan kísérletezik és próbál a meglévő dolgokon javítani de ezt a mi érdekünkben teszi.Az is igaz, hogy emiatt csak az tud eligazodni a termékeinek a jelölésén aki folyamatosan figyelemmel kíséri a fejlesztéseit. Ettől függetlenül a régebbi kábelei és szűrői jelenleg is megállják a helyüket, csak ha van attól már hallhatóan jobb akkor az emberben mindig ott a kisördög a próbára. És a lényeg a próbán van, hiszen egyszer-egyszer előfordult velem is, hogy visszaadtam valamit mert nem hozta azt a változást amit reméltem. Mivel a vétel nem kényszer és a próbalehetősége mindig adott ezért nem éreztem magam soha átverve.A kábelei árai pedig olyan szegmensben vannak, ahol egy csere nem jár a családi kassza teljes kiürítésével a cserébe kapott hang viszont messze felülmúlja az árát. Szerintem az országban nagyon sokan használják Rudi kábeleit és szűrőit megelégedéssel, de sokan csak olvassák a fórumot és nem akarnak vitába bonyolódni senkivel. Én is ezek közé tartozom mert sem időm sem energiám nincs erre.Ettől függetlenül én mindig is arra biztattam az erre járókat, hogy vételi kötelezettség nélkül próbálják ki Rudi kábeleit és szűrőit, mert nem vesztenek vele semmit.
Egy viszont biztos, hogy a kábelei és egyéb eszközei ár/minőség arányában verhetetlenek.Azt a szemére lehetne vetni, hogy folyamatosan kísérletezik és próbál a meglévő dolgokon javítani de ezt a mi érdekünkben teszi.Az is igaz, hogy emiatt csak az tud eligazodni a termékeinek a jelölésén aki folyamatosan figyelemmel kíséri a fejlesztéseit. Ettől függetlenül a régebbi kábelei és szűrői jelenleg is megállják a helyüket, csak ha van attól már hallhatóan jobb akkor az emberben mindig ott a kisördög a próbára. És a lényeg a próbán van, hiszen egyszer-egyszer előfordult velem is, hogy visszaadtam valamit mert nem hozta azt a változást amit reméltem. Mivel a vétel nem kényszer és a próbalehetősége mindig adott ezért nem éreztem magam soha átverve.A kábelei árai pedig olyan szegmensben vannak, ahol egy csere nem jár a családi kassza teljes kiürítésével a cserébe kapott hang viszont messze felülmúlja az árát. Szerintem az országban nagyon sokan használják Rudi kábeleit és szűrőit megelégedéssel, de sokan csak olvassák a fórumot és nem akarnak vitába bonyolódni senkivel. Én is ezek közé tartozom mert sem időm sem energiám nincs erre.Ettől függetlenül én mindig is arra biztattam az erre járókat, hogy vételi kötelezettség nélkül próbálják ki Rudi kábeleit és szűrőit, mert nem vesztenek vele semmit.
AVM Evolution SD 3.2 streamer-előfok, AVM Evolution SA 3.2 végfok, Gauder Akustik Arcona 60 hangfal,Audioquest diamond lan, Power-R kábelek.
A legújabb, visszajelzések szerint legnagyobb kedvező változást okozó újdonságok a nagy frekvenciás zajt csökkentő Zajgát-X és a Noise killer.
Itt a trollkodás eredménye, most épp 125 látogató van itt, mire ezt feltettem már 136, és jött egy megrendelés is.
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Kutya legyek, ha értem NÁ véleményét!!!
A gondolkodás nem megerőltető...
Ma délután kaptam ezt a szép levelet
- chopper
- Fórumlakó

- Értékelés: 69
Sziasztok tisztelt Fórumtársak!
Rudolf egyik új fejlesztése a zajgát-X. Mivel egy-két éve használok egy zajgátat (és az bevált nálam) érdeklődéssel figyelem és méginkább kíváncsian ezt a területet is. Most végre kipróbálhattam.
A bedugás után a plazmatévét kapcsoltam be, mert az egyben monitorként is szolgál. Ami azonnal feltűnt a változás: a színek teltebbek, harsányabbak lettek. A régi zajgáttal is tapasztaltam hasonlót, de ezt már rég elfelejtettem, mert hozzászoktam.
Ez jó jel: a zajgát-X működik. De milyen hatással lesz a hangra?
A Szakcsi Rádió internetrádiós közvetítése érezhetően javult, pedig az veszteségesen tömörített jelfolyam.
A Tidalon a kedvencek még élőbbé, még megkapóbbá, még CD-hang közelíbbé váltak. A dinamika is erősödött.
Gratulálok, Rudolft! Ennyi pénzért egy ekkoea magasabb hangmínőségi szintre lépés bőven megéri! A kétkedőknek üzenem, hogy próbálják ki saját rendszerükben a zajgát-X-et, mielőtt véleményt fogalmaznak meg.
Egész este hallgatóztam és néztem a különféle forrásokat és minegyiknél megtapasztalható a zajgát-X jótékony hatása. Ahol kép látható vagy hang hallható javulás történik.
Rudolf egyik új fejlesztése a zajgát-X. Mivel egy-két éve használok egy zajgátat (és az bevált nálam) érdeklődéssel figyelem és méginkább kíváncsian ezt a területet is. Most végre kipróbálhattam.
A bedugás után a plazmatévét kapcsoltam be, mert az egyben monitorként is szolgál. Ami azonnal feltűnt a változás: a színek teltebbek, harsányabbak lettek. A régi zajgáttal is tapasztaltam hasonlót, de ezt már rég elfelejtettem, mert hozzászoktam.
Ez jó jel: a zajgát-X működik. De milyen hatással lesz a hangra?
A Szakcsi Rádió internetrádiós közvetítése érezhetően javult, pedig az veszteségesen tömörített jelfolyam.
A Tidalon a kedvencek még élőbbé, még megkapóbbá, még CD-hang közelíbbé váltak. A dinamika is erősödött.
Gratulálok, Rudolft! Ennyi pénzért egy ekkoea magasabb hangmínőségi szintre lépés bőven megéri! A kétkedőknek üzenem, hogy próbálják ki saját rendszerükben a zajgát-X-et, mielőtt véleményt fogalmaznak meg.
Egész este hallgatóztam és néztem a különféle forrásokat és minegyiknél megtapasztalható a zajgát-X jótékony hatása. Ahol kép látható vagy hang hallható javulás történik.
- IO.sys
- Nincs visszaút

- Értékelés: 13
Korábbi Radnai kábeles tapasztalataim alapján a megjelenése után vakon jelentkeztem egy csupasz USB kábelre, mivel az USB problematika már régóta gondom volt. Pénteken érkezett meg, tegnap csend napot tartottam, ma volt időm komolyan foglalkozni vele. Korábbi tesztelési tapasztalataim alapján nem az volt a metódus, hogy jól széthallgatom a régit, aztán beszúrogatom az újat, hanem fordítva. Egész nap az új kábellel hallgattam az ismert zenéimet és a teszt zenéket (egy igencsak jó áteresztőképességű rendszeren), hogy jól megszokjam a hangot. Aztán egy A-B tesztelésre alkalmas zenénél beraktam a korábbi kábelem, ami szintén egy vékony vezetékes darab, ismert gyártótól, de semmi extra. Azt gondoltam, hogy nehéz lesz az összehasonlítás, mert eddig se szólt rosszul a kóceráj, és majd dugdoshatom a kábeleket oda-vissza, hogy kihalljam az árnyalatnyi különbséget. Nem. Az első, ami feltűnt, hogy halkabb a zene. De az nem lehet. Aztán hallom, hogy sötétebb, angolos a hang. Itt már világos volt, hogy eltűntek a mikrorészletek, amiktől a csupasz kábelnél szikrázó a hang. További tesztnél még hallottam, hogy a régivel össze van esve a tér, hiányzik a dinamika, ami azért picit meglep, aztán visszaraktam az újat és helyükre kerültek a mikrorészletek, a nyíltság, dinamika, minden. Tipikusan ez az az eset, amikor egy kábelcsere felér egy komponenscserével, tényleg nagyon extra a madzag. Már csak azt sajnálom, hogy eddig azt a tompa hangot hallgattam.
-----
Egy második vélemény az árnyékolás és köpeny nélküli Power-R USB kábelről
Rákérdeztem a vevőre eljutott-e hozzá a postázott kábel. A válasz az ábrán
-----
Egy második vélemény az árnyékolás és köpeny nélküli Power-R USB kábelről
Rákérdeztem a vevőre eljutott-e hozzá a postázott kábel. A válasz az ábrán
-----
Nah... pár perce érkezett még egy szubjektív vélemény, ez már vevő véleményeAlex_Aston írta: ↑2025.11.12., szer. 07:08
Legalább is Power-R kábelek esetén, egy szubjektív teszt alapján.
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 87
Igazi tudományos magyarázat, csoda...cables írta: ↑2025.11.12., szer. 11:57---
Az audio sok, szinte érthetetlen csodája közül az egyik éppen az, hogy teljesen eltérő jeleket (hangjel és impulzus sorozat) vivő kábelek esetében gyakorlatilag ugyan az az eredmény, az árnyékolás és a köpeny elhagyásával sokkal élőbb és dinamikusabb lesz a zene.Ráadásul a javulás olyan mértékű, ami mellett nem érdemes elmenni, vagy nem tudomásul venni. Aki megtapasztalta ezt a saját rendszerében az attól kezdve másképp tekint a kábelekre.
Hááát nem csoda.
Már a B oldal forog így 60 felett...
---
Az audio sok, szinte érthetetlen csodája közül az egyik éppen az, hogy teljesen eltérő jeleket (hangjel és impulzus sorozat) vivő kábelek esetében gyakorlatilag ugyan az az eredmény, az árnyékolás és a köpeny elhagyásával sokkal élőbb és dinamikusabb lesz a zene.Ráadásul a javulás olyan mértékű, ami mellett nem érdemes elmenni, vagy nem tudomásul venni. Aki megtapasztalta ezt a saját rendszerében az attól kezdve másképp tekint a kábelekre.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3983
Legalább is Power-R kábelek esetén, egy szubjektív teszt alapján.
Csak a Marantz! :-D
Ma délután Csabánál, állandó teszt partneremnél hallgattuk meg az új, nem árnyékolt Power-R USB kábeleket. A kiindulás a nála lévő régi árnyékolt Power-R USB kábel volt, amit eddig megelégedéssel hallgatott.
Az első teszt alany egy kígyóbőr köpenyű árnyékolatlan változat volt az új USB kábelek közül.
Ugyanazt a zeneszámot hallgattuk azonos hangerővel. Az új kábel lényegesen nagyobb felbontás és dinamika mellett nyugodtabb, analógosabb hangot hozott.
A másokik teszt alany az alábbi képen látható, teljesen csupasz köpeny nélküli változat volt.
Nincs miről beszélni – mondta Csaba, ez a legjobb, brutál mennyivel jobb még a kígyóbőr köpenyes változatnál is.
Az eredmény tehát ennél a digitális összekötőnél is, mint az analóg ICk-nél ugyan azt igazolta, hogy akkor legjobb a hangzás, ha semmi nincs a huzalok körül.
Teszt rendszer:
Streamer: Yamaha NP-S303
DAC: Pro-Ject Pre Box S2 + Topping P50 tápegység
Előfok: Emotiva MC-700
Végfok: Emotiva A-700
Hangfalak: Castle Avon 5
Tápkábelek: mind Power-R
IC-k: KáCsa KCO-IS100
A streamer és a DAC között egy alap egy méteres In-Akustik optikai kábel van.
Tápellátás: Ösvény az órától egy Dunaudio elosztóval a végén.
Az első teszt alany egy kígyóbőr köpenyű árnyékolatlan változat volt az új USB kábelek közül.
Ugyanazt a zeneszámot hallgattuk azonos hangerővel. Az új kábel lényegesen nagyobb felbontás és dinamika mellett nyugodtabb, analógosabb hangot hozott.
A másokik teszt alany az alábbi képen látható, teljesen csupasz köpeny nélküli változat volt.
Nincs miről beszélni – mondta Csaba, ez a legjobb, brutál mennyivel jobb még a kígyóbőr köpenyes változatnál is.
Az eredmény tehát ennél a digitális összekötőnél is, mint az analóg ICk-nél ugyan azt igazolta, hogy akkor legjobb a hangzás, ha semmi nincs a huzalok körül.
Teszt rendszer:
Streamer: Yamaha NP-S303
DAC: Pro-Ject Pre Box S2 + Topping P50 tápegység
Előfok: Emotiva MC-700
Végfok: Emotiva A-700
Hangfalak: Castle Avon 5
Tápkábelek: mind Power-R
IC-k: KáCsa KCO-IS100
A streamer és a DAC között egy alap egy méteres In-Akustik optikai kábel van.
Tápellátás: Ösvény az órától egy Dunaudio elosztóval a végén.
---
Egy friss vélemény a Zajgátról
Egy friss vélemény a Zajgátról
- IO.sys
- Nincs visszaút

Megoldódott, én voltam béna. A korábbi szakadásos sztorinál meg ex tulajdonos akasztotta be a csatlakozót az asztal alá és egy határozott mozdulattal kiszabadította. Szóval óvatosan. 
- IO.sys
- Nincs visszaút

Sziasztok! Akinek van módja és ideje, megmérné egy Radnai USB kábel data+ vezetékének ellenállását? Kábelt javítok és az enyém fura. Nem tudom még, hogy kontakt hiba vagy a magas ellenállás miatt nem akar a pc barátkozni az eszközeimmel.
----
A Kábelezzünk rovatban élénk vita bontakozott ki s/pdif kábelekről. Volt ott szó mindenről hullám impedanciáról, digit jel spektrumáról, BNC csatikról, pedig az igazság az, hogy ennél a kábel fajtára, és a többi digit kábelre (koax, sp/dif, AES/EBU) is érvényes a zseniális Hi-Fi Magazin főszerkesztő Darvas László megállapítása A kábelhüllő c. írásából
Hogy mennyire igaz ez a megállapítás digit kábelekre is bizonyítja az alábbi visszajelzés
A Kábelezzünk rovatban élénk vita bontakozott ki s/pdif kábelekről. Volt ott szó mindenről hullám impedanciáról, digit jel spektrumáról, BNC csatikról, pedig az igazság az, hogy ennél a kábel fajtára, és a többi digit kábelre (koax, sp/dif, AES/EBU) is érvényes a zseniális Hi-Fi Magazin főszerkesztő Darvas László megállapítása A kábelhüllő c. írásából
Hogy mennyire igaz ez a megállapítás digit kábelekre is bizonyítja az alábbi visszajelzés
----
Miben tér el a Power-R Zajgát más hálózati zajcsökkentőktől?
A Power-R Zajgát nem tartalmaz aktív, vagy passzív elektronikus alkatrészeket, amik rontanák az audio rendszerünk dinamikáját. A zajszűrés egy "saját kútfő" megoldással úgy valósul meg, hogy a vezetékek speciális elrendezése a nagyfrekvenciás zaj jeleket szembevezeti egymással és így azok kioltják egymást.
Van még egy nagy előnye a Zajgátnak, az, hogy mindkét irányban egyformán szűri a nagyfrekvenciás zajt. Ez azért fontos, mert nemcsak a hálózat felől érkezik zaj, a saját készülékeink is termelnek zajt, ami szűrés nélkül szintén rontja a hangzást.
A Zajgát tesztelhető saját rendszerben, a saját lakás zajviszonyai között.
Miben tér el a Power-R Zajgát más hálózati zajcsökkentőktől?
A Power-R Zajgát nem tartalmaz aktív, vagy passzív elektronikus alkatrészeket, amik rontanák az audio rendszerünk dinamikáját. A zajszűrés egy "saját kútfő" megoldással úgy valósul meg, hogy a vezetékek speciális elrendezése a nagyfrekvenciás zaj jeleket szembevezeti egymással és így azok kioltják egymást.
Van még egy nagy előnye a Zajgátnak, az, hogy mindkét irányban egyformán szűri a nagyfrekvenciás zajt. Ez azért fontos, mert nemcsak a hálózat felől érkezik zaj, a saját készülékeink is termelnek zajt, ami szűrés nélkül szintén rontja a hangzást.
A Zajgát tesztelhető saját rendszerben, a saját lakás zajviszonyai között.
----
Hatékonyabb a Power-R Zajgát új változata
Saját rendszerben, saját zaj-környezetben tesztelhető a Power-R Zajgát legújabb változata. Kedvező ár, hatékony zajszűrés!
Érdeklődés, teszt saját rendszerben cables@freemail.hu
Hatékonyabb a Power-R Zajgát új változata
Saját rendszerben, saját zaj-környezetben tesztelhető a Power-R Zajgát legújabb változata. Kedvező ár, hatékony zajszűrés!
Érdeklődés, teszt saját rendszerben cables@freemail.hu
Az a latin vitorla, a háromszögletű. Majdhogynem ellenszélben is prímán megy... Igen, mint itt, Füreden, jó sokat látni..
A rómaiak jól kitalálták. Aztán elfelejtődött. Aztán a gyarmatokról haza kellett a sok kincset juttatni valahogy, de hiányzott a langymeleg hátszél, mert mindig a másik felé fújt, ott volt a q.vasok arany, és álltak a hajók. A négyszögletes föníciai vitorlákkal sok szívás volt akkoriban.
Újra 'kitalálódott' a háromszögletű. A portugál konkvisztátor karavellákra olyan jól felrakták, hogy volt, amikor a világ leggyorsabb hajói voltak.
Ja.
'Ellenszél'.
A rómaiak jól kitalálták. Aztán elfelejtődött. Aztán a gyarmatokról haza kellett a sok kincset juttatni valahogy, de hiányzott a langymeleg hátszél, mert mindig a másik felé fújt, ott volt a q.vasok arany, és álltak a hajók. A négyszögletes föníciai vitorlákkal sok szívás volt akkoriban.
Újra 'kitalálódott' a háromszögletű. A portugál konkvisztátor karavellákra olyan jól felrakták, hogy volt, amikor a világ leggyorsabb hajói voltak.
Ja.
'Ellenszél'.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Re: Kábelezzünk
Hey DumDum!
Nekem nincs még Power kábelem, de
Z és a Z+ leirás szerint más generáció szóval nem a belinkelt Z+ árulja hanem a korábbi generációs Z t a kolléga.... csak, hogy pontosítsunk....
Nekem nincs még Power kábelem, de
Z és a Z+ leirás szerint más generáció szóval nem a belinkelt Z+ árulja hanem a korábbi generációs Z t a kolléga.... csak, hogy pontosítsunk....
dumdum írta: ↑2025.10.18., szomb. 01:03Nem tartott sokáig ez a szerelem, hamar árulod mind a négyet....Andràs írta: ↑2025.06.14., szomb. 21:17Üdv mindenkinek!
A napokban sikerült a rendszeremben egy Radnai Rudibácsi által készített Z+ tápkábelt tesztelnem(nem mellesleg jelenleg a teljes rendszerem Power R kábelezésű beleértve a tápkábelt is ami a Z kryo kezelt)
Hittem a Z+ kábelben hisz ismerve Rudibácsi munkáját tudtam,hogy jó lesz,de minden elképzelésemet felülmúlta az amit hallottam 1tápkábel cseréjétől!
Elképesztően jól közvetít mindent ez a kábel,egyszerűen bámulatos amit művel.
Nem megyek bele mit hallottam és hogyan,szerintem tapasztalja meg mindenki aki nyitott rá!
Jó zenehallgatást mindenkinek
Üdv,
András
viewtopic.php?f=64&t=221383&p=2976677#p2976677
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 87
Re: Kábelezzünk
Nem tartott sokáig ez a szerelem, hamar árulod mind a négyet....Andràs írta: ↑2025.06.14., szomb. 21:17Üdv mindenkinek!
A napokban sikerült a rendszeremben egy Radnai Rudibácsi által készített Z+ tápkábelt tesztelnem(nem mellesleg jelenleg a teljes rendszerem Power R kábelezésű beleértve a tápkábelt is ami a Z kryo kezelt)
Hittem a Z+ kábelben hisz ismerve Rudibácsi munkáját tudtam,hogy jó lesz,de minden elképzelésemet felülmúlta az amit hallottam 1tápkábel cseréjétől!
Elképesztően jól közvetít mindent ez a kábel,egyszerűen bámulatos amit művel.
Nem megyek bele mit hallottam és hogyan,szerintem tapasztalja meg mindenki aki nyitott rá!
Jó zenehallgatást mindenkinek
Üdv,
András
viewtopic.php?f=64&t=221383&p=2976677#p2976677
Már a B oldal forog így 60 felett...
- IO.sys
- Nincs visszaút

Köszönöm, gyanítottam, hogy jó oka van.