Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Készülék alátét és Demag

Moderátor: cables

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: cables »

Valamilyen csoda folytán még az ígért határidő előtt, ma délután megkaptam az LP Demag-ot.

8-10 lemezen próbáltam ki eddig, minél jobb hangú a lemez, annál többet javít rajta, Christy Moore Ride On lemezét végig kellett hallgatnom, nem tudtam levenni a játszóról.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Készülék alátét és Demag

Aki rendelkezik CD demaggal, az ne feledkezzen meg arról, hogy kipróbálja LP-re is.
.
.
.
Egyfajta magasabb rendű zenei élvezetben lesz részed, ami azzal jár, hogy többé nem akarsz kezelés nélkül LP-t hallgatni.

Én elég sokat kísérleteztem a Demag használatával LP lemezeknél és úgy találtam, hogy az eszköz legalább annyira, vagy jobban hat a hagyományos lemezre, mint a CDkre. Pedig még nem volt olyan változat, amely a teljes LPt egyidőben kezelné. Igéret szerint a hét végére már elkészül az első full LPs változat. Ha valaki érdeklődik az eszköz iránt, kipróbálná saját lemezein, meghallgatná saját rendszerén a hatást írjon nekem cables@freemail.hu

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Aki rendelkezik CD demaggal, az ne feledkezzen meg arról, hogy kipróbálja LP-re is. Én megtettem és a következőket tapasztaltam:
Mivel a CD demag hatása még egy kommersz CD-s autó rádióban is jól hallható, úgy döntöttem, hogy kipróbálom LP-re is.
Igaz, hogy nem erre a  használatra lett tervezve, így lényegesen több időbe telik, mintegy 2 percbe az  LP egy-egy oldalának kezelése, azonban  a kapott eredmény felülmúlta a várakozásomat.
A kezelést  3 különböző hangrendszerben alkalmazva, meglehetősen hasonló eredményt kaptam. Dinamika és felbontás növekedés, alacsonyabb torzítás, természetesebb hangszerhangok, mintha egyfajta műviség válna nyilvánvalóvá a kezelés előtti hangban. Van azonban egy olyan nem szokványos paraméter még, amit én sokkal többre tartok ezeknél. Ez, a zenének egyfajta olyan jellegű folytonossága, ami arra késztet, hogy ne csinálj semmit, vagyis   a hallgatott zene odaszögez a székedhez mindaddig, amíg le nem jár a lemez. Egyfajta magasabb rendű zenei élvezetben lesz részed, ami azzal jár, hogy többé nem akarsz kezelés nélkül LP-t hallgatni.
Mindez hogyan számszerűsíthető? Ha lenne olyan topik, hogy mik a leghatékonyabb rendszer fejlesztési praktikák , akkor ebben a CD demag igencsak előkelő helyen szerepelne. Mintha 2-3-szor drágább hangszedőt, vagy futóművet vettél volna..
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Készülék alátét és Demag

Ma Ajkán teszteltük vendéglátommal a CD és az LP Demag hatását. A hangzásra a két eszköz használata előtt sem lehetett panasz, de egyértelműen érezhető volt mindkettő hatása. Természetesen kábeleket is teszteltünk komoly versenyzők ellenében és azok sem vallottak szégyent.

Számomra minden tesztelés hasznos és fejlesztést segítő, de a mai egyúttal egy élvezetes kirándulás volt a komoly zene és a régi zene birodalmába. A vendéglátóm olyan lemezekkel és előadókkal ismertetett meg, amelyekről eddig nem sokat hallottam, pedig megérdemlik a figyelmet. Jazzt és bluest is hallgattunk egészen kiváló előadóktól.  Az egyik legnagyobb élményt Ry Cooder lemezei jelentették.

https://www.youtube.com/watch?v=JgA4PToeNL0

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Készülék alátét és Demag

Szóval visszatérve az alapkérdésre: van tesztelhető LP Demag is.

traction
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 88

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: traction »

Már Csopakon is LP Nirvána van bizony ! A Doktor Úr halad az ösvényen !

Vendég

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Neked rengeteg jó CD lemezed van. Miért épp az LP Demag érdekel?
Mert már analógozik is. 

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Készülék alátét és Demag

Igen, lp méretben érdekes lehetne számomra is.

Üdv.
Imi

Neked rengeteg jó CD lemezed van. Miért épp az LP Demag érdekel?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Készülék alátét és Demag

Üdv.
Imi

Írtam pm-et

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Készülék alátét és Demag

Kedves Rudolf Érdeklődnék ,hogy lp méretben elérhető e az eszkőz ,és hogy vajon erősebb futómüvőn alátétként  vajon működhet e a hatás?Üdv .Zsolt
Igen, de a súlya miatt most csak budapestieket biztatnék a tesztelésre. A futómű alátét dolog kérdéses, mert a hatás az érintkező felületen érvényesül, tehát az alsó lemezoldal lemágnesezése a felső lejátszását nem javítaná. Viszont a gondolat érdekes.

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 577

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: petimre »

Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 38

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: olaf »

Kedves Rudolf Érdeklődnék ,hogy lp méretben elérhető e az eszkőz ,és hogy vajon erősebb futómüvőn alátétként  vajon működhet e a hatás?Üdv .Zsolt

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 56

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

Hogy sikerült azt a nagy kanapét ráoperálni arra a "tenyérnyi" Demag-ra?    (  )
Poénnak szántam, mert a "kanapés" mondat igencsak magas labdaként kínálkozott! Távol álljon tőlem a trollkodás. Pontosan tudom, mire képes egy demag, de sajnos, sosincs rá pénzem. 
Elnézést, ha mégsem jóra sikeredett a "poén"-om.     B.U.É.K.!
Üdv: nebulo

teophilus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 53
Kapcsolat:

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: teophilus »

Üdv!

Azért a humornak is vannak szintjei, ahogy a trollkodásnak is.

Lehet, hogy fura, netán túlzónak hatott a hivatkozott kanapé-hatás emlegetése, de ott ülve valóban érezhető jelenség volt. Kétségkívül lehet ezen túrázni, kifigurázni, elferdíteni, akármit tenni, vagy csak szimplán elfogadni, mint véleményt. Remélem, hogy, a jót derülő had azok után nyilvánítja itt ki "sommás" véleményét, miután van személyes tapasztalata az eszköz hatásáról. Szerencsésebb, legalábbis ésszerűbb volna így - és akkor vissza is térhetünk az első mondatomra.

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek. 

Péter
- Pro-Ject The Classic SB Super Pack, Goldring G1042, Naim StageLine N
- Naim CD5i
- Synology DS-212j, Naim NAC-N172 XS
- Naim SuperNait mkI, Naim Hi-Cap
- Living Voice Auditorium II, Spendor S6e
- Naim NAC-A5, Naim SNAIC

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Kedves Mester!

Ha neked annyi humor nem fér bele az életedbe, amit utóbb elkövettem, akkor nagyon mogorva és szomorú ember lehetsz...
A következő évre ezért sok mosolyt kívánok Neked elsősorban!  :happy bday:  

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3522

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

T. Moderátorok!

Boldog Újévet kívánok!

Sajnos a mai nap sem telik el trollkodás nélkül, eszement stílusban offolják a topikjaimat. svédmalac és istván01 élen járnak ebben. Nem érdeklődnek a termékek iránt, egyetlen céljuk, hogy zavarják a topikjaim olvasását. Rendszeresen mocskolódnak és most már a családomat, feleségemet emlegetik, ami szerintem elfogadhatatlan egy audios fórumon.

Szerintem érdemes lenne figyelmeztetni őket!

Radnai Rudolf Cables

Mester, amikor ilyen baromságokat posztolsz, hogy remeg a bőrkanapé a demag nevű vasdarabod hatására, tudod ez akkora magas labda, és ha te ezt nem veszed észre, akkor tényleg valami baj van. Nem érdeklődöm? hát mi fityfenét teszek most is, éppen a topicod látogatottságát emelem.
De azért nincs harag, mert szórakoztató is ami itt néha előfordul.
Boldog demagnetizált 2017-es évet neked és vevőidnek.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Készülék alátét és Demag

T. Moderátorok!

Boldog Újévet kívánok!

Sajnos a mai nap sem telik el trollkodás nélkül, eszement stílusban offolják a topikjaimat. svédmalac és istván01 élen járnak ebben. Nem érdeklődnek a termékek iránt, egyetlen céljuk, hogy zavarják a topikjaim olvasását. Rendszeresen mocskolódnak és most már a családomat, feleségemet emlegetik, ami szerintem elfogadhatatlan egy audios fórumon.

Szerintem érdemes lenne figyelmeztetni őket!

Radnai Rudolf Cables

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3522

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

A fenti véleményben van egy szó, amire érdemes felfigyelni. Határozottan éreztem a változást... Amikor hallgattuk Péterrel a Demag hatását felhívta a figyelmemet valamire, amire még én sem figyeltem fel eddig. A bőr kanapé, amin ültünk a CD Demaggal kezelése után jól érezhetően rezgett, az előtte való lejátszásnál ezt nem lehetett érezni. A határozottabb mély hangokat nemcsak a fülünkkel, hanem az egész testünkkel lehetett érezni.

Tesztelje az eszközt nálam, vagy saját rendszerében, saját lemezeivel. Érdeklődés cables@freemail.hu

Ez elképesztő, a csoda az sekélyes jelző csupán a demag hatására. Kanapé is megremeg, az asszonyt ültetném rá akkor aztán .. vibrátor sem kell, ja vagy mégis, azt is rá-főlé-együtt-egyszerre és robban a hatás ... kanapé legyen elég masszív mert szét fog hullani..
És ezt a mester lakásán is lehet, igaz akkor már hármasban történik az akció ..

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Hogy sikerült azt a nagy kanapét ráoperálni arra a "tenyérnyi" Demag-ra?    (  )
Ne értetlenkedj, mert haragosaid lesznek...
Természetesen fordítva is működik, hisz ültek vele a kanapén 

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 56

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

A fenti véleményben van egy szó, amire érdemes felfigyelni. Határozottan éreztem a változást... Amikor hallgattuk Péterrel a Demag hatását felhívta a figyelmemet valamire, amire még én sem figyeltem fel eddig. A bőr kanapé, amin ültünk a CD Demaggal kezelése után jól érezhetően rezgett, az előtte való lejátszásnál ezt nem lehetett érezni. A határozottabb mély hangokat nemcsak a fülünkkel, hanem az egész testünkkel lehetett érezni.

003_500.jpg

Tesztelje az eszközt nálam, vagy saját rendszerében, saját lemezeivel. Érdeklődés cables@freemail.hu
Tel: 359-1781

Üdv: nebulo

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Készülék alátét és Demag

Ma egy kábel ügyében voltam Rudolfnál, és, ha már arra jártam, akkor röviden belehallgattunk egy-két, általam jól ismert felvételbe CD-n. Először pőrén, majd a Demag "kezelés" után.

Sem tisztem, sem tudásom megállapítani, hogy mit ígér, és főként mit csinál konkrétan ez a súlyos korong a lemezekkel, de mindegyik felvételnél határozottan érezhető volt a hatás: erőteljesebb, dinamikusabb, élettelibb hanggal szólaltak meg ugyanazok a zenék a kezelés után. Nem tartom magam egy könnyen elvarázsolható, befolyásolható típusnak, de itt határozottan éreztem, hallottam a változást.

Tel: 359-1781

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Üdvözlet!

Ma egy kábel ügyében voltam Rudolfnál, és, ha már arra jártam, akkor röviden belehallgattunk egy-két, általam jól ismert felvételbe CD-n. Először pőrén, majd a Demag "kezelés" után.

Sem tisztem, sem tudásom megállapítani, hogy mit ígér, és főként mit csinál konkrétan ez a súlyos korong a lemezekkel, de mindegyik felvételnél határozottan érezhető volt a hatás: erőteljesebb, dinamikusabb, élettelibb hanggal szólaltak meg ugyanazok a zenék a kezelés után. Nem tartom magam egy könnyen elvarázsolható, befolyásolható típusnak, de itt határozottan éreztem, hallottam a változást. A kezdeti, rapid ismerkedés után, valószínűleg fogok még esélyt adni a bizonyításra ennek a technológiának.

És én is vallom, több előttem szólóhoz hasonlóan: aki nem hiszi, járjon utána.

Köszönöm a lehetőséget. Békés Ünnepeket kívánok.

Én is ugyanezt a hatást tapasztaltam, aki hallotta a CD Demagot,, vagy rögtön megvette, vagy kinyilvánította a vásárlási szándékát.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

teophilus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 53
Kapcsolat:

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: teophilus »

Üdvözlet!

Sem tisztem, sem tudásom megállapítani, hogy mit ígér, és főként mit csinál konkrétan ez a súlyos korong a lemezekkel, de mindegyik felvételnél határozottan érezhető volt a hatás: erőteljesebb, dinamikusabb, élettelibb hanggal szólaltak meg ugyanazok a zenék a kezelés után. Nem tartom magam egy könnyen elvarázsolható, befolyásolható típusnak, de itt határozottan éreztem, hallottam a változást. A kezdeti, rapid ismerkedés után, valószínűleg fogok még esélyt adni a bizonyításra ennek a technológiának.

És én is vallom, több előttem szólóhoz hasonlóan: aki nem hiszi, járjon utána.

Köszönöm a lehetőséget. Békés Ünnepeket kívánok.
- Pro-Ject The Classic SB Super Pack, Goldring G1042, Naim StageLine N
- Naim CD5i
- Synology DS-212j, Naim NAC-N172 XS
- Naim SuperNait mkI, Naim Hi-Cap
- Living Voice Auditorium II, Spendor S6e
- Naim NAC-A5, Naim SNAIC

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: tanczi »

.....Tehát - szvsz balgaság ítéletet mondani ha nem próbáltuk ki az adott kütyüt. 

Hát, ezt még sokan tanulhatják - pedig ilyen egyszerű a sztori...
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Koriori
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Készülék alátét és Demag

Hozzászólás Szerző: Koriori »

Ne ragadjatok le a "demagnetizálás" jelenségnél. Ami mozog, forog egy "örvényáram" nevű jelenséget hoz létre. ennek az örvény áramnak pedig mágneses tere keletkezik, mely nem biztos, hogy közvetlenül a lemezben okoz változásokat, sokkal inkább a perifériás elektronikában. Olvasófej, köröttes vezetékekben indukálódó hulladék feszültség stb...  rengeteg apróság van mely befolyásolja a hasznos jel terjedését - vezetését. Jómagam  egyszerűen intézem a dolgot még ha szkeptikus vagyok is az adott eszköz használatát illetően. Hazaviszem, meghallgatom. Ha pozitív irányba tolja a hangot akkor remek. Ha nem, vagy nem történik semmi akkor nincs rá szükségem - de ez nem jelenti azt, hogy más környezetben sem fejt ki hatást. Tehát - szvsz balgaság ítéletet mondani ha nem próbáltuk ki az adott kütyüt. 
Ha a plázacicák tudnák, hogy mennyibe kerül egy traktor, akkor a farmer fiúkra buknának...

Lezárt

Vissza: “Power-R kábelek”