Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1603

Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Hozzászólás Szerző: Szalon »

cables írta:
2026.01.13., kedd 22:14
Vevőim elképedve nézik, olvassák ami itt megy. Nekem bárki bármit visszaadhat, ha nála otthon nem működne. A vevők minden kérdésre választ kapnak, de ők nem kérdeznek. Hallgatják örömmel a jó hangot, amit kicsit nekem is köszönhetnek.
Felhívták figyelmed, hogy érdemben szíveskedj válaszolni az itt feltett kérdésekre!

Visszatérve a 4x figyelmen kívül hagyott kérdésemre, íme ötödjére is:
Szalon írta:
2026.01.13., kedd 12:28
Vinkler írta:
2026.01.13., kedd 10:46
A topicgazdát pedig megkérem, hogy a feltett kérdésekre érdemben válaszoljon!
Kedves Rudolf,
Szeretném megkérdezni, hogy pontosan milyen cégnéven, vagy egyéni vállakozás néven űzöd a kereskedelmi tevékenységed?
Próbáltam megkeresni, de sajnos nem találtam erről semmilyen információt.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

---
Vevőim elképedve nézik, olvassák ami itt megy. Nekem bárki bármit visszaadhat, ha nála otthon nem működne. A vevők minden kérdésre választ kapnak, de ők nem kérdeznek. Hallgatják örömmel a jó hangot, amit kicsit nekem is köszönhetnek.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Hozzászólás Szerző: audioline »

Nincs értelme srácok. Minden betű falra hányt borsó. Sok éve. Nincs változás. Inkább hallgassátok meg a killert, aztán írjátok le, mit hallotok. :D
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó

cables írta:
2026.01.13., kedd 21:44
Visszatérve a Noise killer működésére
Amiből továbbra sem tudunk meg semmit a működéséről... de visszatérve a 3x figyelmen kívül hagyott kérdésemre, íme negyedszerre is:
Szalon írta:
Vinkler írta:
Kedves Rudolf,
Szeretném megkérdezni, hogy pontosan milyen cégnéven, vagy egyéni vállakozás néven űzöd a kereskedelmi tevékenységed?
Lumin A1
Siltech

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8019

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

cables írta:
2026.01.13., kedd 21:44
Visszatérve a Noise killer működésére, az bizony működik. Nagyon sokat törtem a fejem a megoldáson, rengeteget kísérleteztem, de végül meglett.

Noise killer vélemény.jpg

Noise killer vélemény2.jpg
Hát ez a kérdésekre válasz dolog nem megy... Pedig ugye úgy lett újra nyitva a topic, hogy azt kell. A személyeskedés az megy, pedig ugye az meg tilos. Hát hogy van ez? A szakmai grémium (BME pl) előtti brillírozás meg nem nagyon akaródzik... csak ismételgetni, hogy de működik, de működik... persze, ha valakinél nem működik, az visszaadhatja... Érdekes fizikai jelenség, ami valakinél működik, valakinél nem... :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Visszatérve a Noise killer működésére, az bizony működik. Nagyon sokat törtem a fejem a megoldáson, rengeteget kísérleteztem, de végül meglett.

Noise killer vélemény.jpg
Noise killer vélemény.jpg (66.65 KiB) Megtekintve 662 alkalommal

Noise killer vélemény2.jpg
Noise killer vélemény2.jpg (27.61 KiB) Megtekintve 662 alkalommal

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó

cables írta:
2026.01.13., kedd 20:35
Szalon írta:
2026.01.13., kedd 20:17

Amennyiben az eszköz csak a védőföld (és állítólag az új verziónál a nulla) érintkezőre csatlakozik, de a fázisra nem abban az esetben ez fizikai ellentmondás, ugyanis egy elektromos kör akkor tud bármilyen hatást kifejteni (szűrés, elnyelés, áramvezetés), ha zárt kört alkot.

Általában ezt gondolják még szakemberek is, de ez nem így van. A zaj egy vezetékre hatva is csökkenthető. A megoldás nem publikus, de egy hasonlattal illusztrálom. Képzeljük el a hálózat 3 vezetékét egy mechanikai hasonlattal 3 rezgő huzalnak, a rezgés a zaj. Ha ráakasztunk egy súlyt bármelyik huzalra az akadályozza a rezgést. Így működik a Noise killer, természetesen a súly helyett elektromos "nehezék" kerül a vezetékekre.

Állításod ismételten tudománytalan. Egy vezetékre „akasztott” egypontos csatlakozás nem képes úgy csillapítani a zajt, mint egy mechanikai súly a rezgő húrt. Ez a hasonlat csak arra jó, hogy a műszaki ismeretekkel nem rendelkező vásárlókat meggyőzze egy fizikailag nem működő koncepcióról.
Eszközöd (saját bevallásod szerint) nem csatlakozik a Fázisra, így fizikailag képtelen a Fázisvezetőn lévő zajt "lecsendesíteni". Olyan ez, mintha egy lyukas vödör mellé tennénk egy másikat az asztalra, és azt várnánk, hogy a víz ne folyjon ki a lyukon, mert a másik vödör "súlya" megnyugtatja a vizet.

A mechanikai hasonlatod (a rezgő húr és a súly) sajnos sántít, mert alapvető különbség van a mechanikai hullámterjedés és az elektromágneses jelterjedés között.

A mechanikai súly a tömegénél fogva tehetetlenséget visz a rendszerbe, ami elnyeli a rezgési energiát. Az elektromos áramkörökben nincs ilyen értelemben vett „súly”. Az elektromos zaj csillapításához impedanciára (ellenállásra, induktivitásra vagy kapacitásra) van szükség, amely a zaj energiáját vagy hővé alakítja, vagy elvezeti egy alacsonyabb potenciálú pont felé.

Ahhoz, hogy egy szűrő „munkát” végezzen a fázisvezetőn lévő zajon, galvanikus, kapacitív vagy induktív kapcsolatba kell kerülnie azzal. Ha az eszközöd (ahogy írtad) nem csatlakozik a fázishoz, akkor nincs olyan fizikai kölcsönhatás, ami a fázison lévő feszültségtüskéket vagy nagyfrekvenciás zavarokat „lefékezné”.

Hová tűnik az energia? A zaj nem „tűnik el” csak úgy. Ha a Noise Killer csökkenti a zajt, akkor a zaj energiáját valahová tennie kell. Ha az eszköz csak egyetlen ponthoz (pl. a földhöz) csatlakozik, akkor nincs hová elfolynia a zajnak a többi vezetékről (fázis, nulla).
Kapacitív csatolás: Létezik olyan, hogy egy eszköz „antennaként” elszív némi zavart, de ahhoz, hogy ez egy 230V-os hálózatban mérhető és hallható különbséget okozzon, az eszköznek hatalmas fizikai méretűnek kellene lennie. Egy kis „dugó” nem tud ekkora energiát elnyelni.

A „titkos megoldás” és az „elektromos nehezék” kifejezések sajnos nem technikai érvek. A tudományban és a mérnöki gyakorlatban nincs olyan, hogy „titkos fizika”. Az EMI (elektromágneses interferencia) szűrése egy évszázados, pontosan dokumentált tudományág. Olyan alkatrészekkel dolgozik, mint a kondenzátorok, fojtótekercsek és varisztorok. A villamosságtanban a zajcsökkentés mérhető folyamat: egy oszcilloszkóppal vagy spektrumanalizátorral azonnal ki kellene mutatni a zajszint csökkenését a fázisvezetőn az eszköz használatakor. Ha ez a csökkenés mérhető, akkor van technikai magyarázat. Ha nem mérhető, akkor marad a szubjektív pszichoakusztika (placebo), ami ugyan tiszteletben tartható élmény, de nem fizikai tény.

PS: harmadjára is felteszem kérdésem, melyre várnám szíves válaszod!
Szalon írta:
Kedves Rudolf,
Lumin A1
Siltech

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2026.01.13., kedd 21:13
asebestyen írta:
2026.01.13., kedd 20:49

Ha ez a magyarázat, ezt vállalod a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék valamelyik oktatója előtt is vagy ők sem értenek hozzá, nem jó a szemléletük?
---------
Gondolj arra, hogy a Noise killer működik. Ezt már rengetegen megtapasztalták, zoli73 ide is beírta többször.

De elmondanák valamit, ami veled kapcsolatban nagyon zavar engem. Te egy összevissza beszélő, megbízhatatlan ember vagy. 10 éve leutaztam hozzád egy pénteki nap volt, rengetegen voltak a vonaton végig álltam, pedig akkor sem voltam már fiatal. Nagyon tetszettek a kábeleim, vettél párat, agyon dícsérted azokat, aztán kértél tőlem hangfal belső huzalozást autó sarukkal, ami nem volt nekem, Csepelre utaztam ki érte, soha nem szoktam úton vizet venni, de olyan hőség volt, hogy vettem vizet, még erre is emlékszek. 2016 végén ezt írtad, remélem nem tagadod le, bár tőled még ez is kitelik:

Ákos köszönet.jpg

Már vártam és köszönöm, hogy felhoztad. Nagyon szívesen megosztom, hogy milyen rendszerbe és miért kerültek a kábeleid a rendszerembe, miért és hogyan kerültek ki belőle. Most viszont válaszolj a feltett kérdéseimre, aztán meséld el, miket mondtál nekem a telefonba miután elkezdtem árulni a kábeleid, csak hogy lássák a vevőid is, milyen korrekt, kedves tudsz te lenni, ha vevőből netán eladóvá válnának... :) Lényeg, hogy te sosem személyeskedsz, minősítesz ugye... :D Ezután nagyon szívesen megosztom a teljes power-r kalandot műszaki szempontból és én el fogom mondani és ismerni azt is, hol és miben tévedtem, ígérem.

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2928

Hozzászólás Szerző: trane »

wittao írta:
2026.01.13., kedd 19:18
Eléggé méltatlan már ez minden résztvevő részéről.

Egy új struktúrával érdemes lenne újraindítani a topikot:
- Cables általános társalgó
- Termékek
Kép, verziószám, mire jó, mennyibe kerül
- élménybeszámolók
csatlakoznék wittao-hoz leborulok.gif

továbbá, évek óta láthatjátok, reménytelen bármilyen érdemi választ kapni Rudolftól az egyébként az általa mérnökileg megmagyarázott, a készülékei hatásmechanizmusának műszaki hátterét 'igazoló' állításai valódiságát (i.e. mérhető-e?) illetően sad.gif
így, és szvsz vagy az van, hogy
- a fórum közössége ezt így elfogadja, és csak a 'termékek' hangi hatásaival foglalkozik (i.e. hogy' szól)
- vagy elengedi a maszlagot a füle mellett s úgyszintén vagy foglalkozik, vagy nem a hangi hatásokkal
- vagy az egésszel nem foglalkozik
- vagy egy, a bármely fórumban alapvető szabályrendszernek megfelelni nem tudó (pl. feltett egyértelmű kérdésre rendszeresen nincs érdemi válasz) tagtól megválik a fórum :yingyang:

s mégegy: a kaef és Szalon által leírottakon viszont javaslom, gondolkodjon el erősen a fórum vezetése... gondolkodik.gif

végül, ha marad, javaslom a topic-ot PowDer-R-nek átnevezni :kiss:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

asebestyen írta:
2026.01.13., kedd 20:49

Ha ez a magyarázat, ezt vállalod a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék valamelyik oktatója előtt is vagy ők sem értenek hozzá, nem jó a szemléletük?
---------
Gondolj arra, hogy a Noise killer működik. Ezt már rengetegen megtapasztalták, zoli73 ide is beírta többször.

De elmondanák valamit, ami veled kapcsolatban nagyon zavar engem. Te egy összevissza beszélő, megbízhatatlan ember vagy. 10 éve leutaztam hozzád egy pénteki nap volt, rengetegen voltak a vonaton végig álltam, pedig akkor sem voltam már fiatal. Nagyon tetszettek a kábeleim, vettél párat, agyon dícsérted azokat, aztán kértél tőlem hangfal belső huzalozást autó sarukkal, ami nem volt nekem, Csepelre utaztam ki érte, soha nem szoktam úton vizet venni, de olyan hőség volt, hogy vettem vizet, még erre is emlékszek. 2016 végén ezt írtad, remélem nem tagadod le, bár tőled még ez is kitelik:

Ákos köszönet.jpg
Ákos köszönet.jpg (94.94 KiB) Megtekintve 690 alkalommal

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2026.01.13., kedd 20:41
Olvasd el az alábbi posztban írtakat.
Elolvastam.
Ha ez a magyarázat, ezt vállalod a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék valamelyik oktatója előtt is vagy ők sem értenek hozzá, nem jó a szemléletük? Illetve vállalod-e, hogy az egyetemi mikrohullámú áramkörök laborban megvizsgálják a termékeid ide vonatkozó hatását?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Olvasd el az alábbi posztban írtakat.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2026.01.13., kedd 17:39
A zajt nem a készülékeken csökkenti, hanem abban a pontban ahova dugják a hálózat föld vezetékén. Mivel a falban a Fázis, 0 és föld együtt fut hat ott is. De a sok kísérlet után kialakított legújabb változat a 0 vezetőn is csökkenti a zajt. Természetesen tesztelhető az eszköz saját rendszerben és akinél nem hat, vagy ő nem hallja a hatását visszaadhatja.
Pontban csökkenti a zajt, de eltolt paraméterű hálózatokkal fogod magyarázni.... hát jó.... már nagyon várom.
Még nem tartunk persze ott, előbb jöhet a bemelegítő kérdésekre a válasz.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Szalon írta:
2026.01.13., kedd 20:17

Amennyiben az eszköz csak a védőföld (és állítólag az új verziónál a nulla) érintkezőre csatlakozik, de a fázisra nem abban az esetben ez fizikai ellentmondás, ugyanis egy elektromos kör akkor tud bármilyen hatást kifejteni (szűrés, elnyelés, áramvezetés), ha zárt kört alkot.

Általában ezt gondolják még szakemberek is, de ez nem így van. A zaj egy vezetékre hatva is csökkenthető. A megoldás nem publikus, de egy hasonlattal illusztrálom. Képzeljük el a hálózat 3 vezetékét egy mechanikai hasonlattal 3 rezgő huzalnak, a rezgés a zaj. Ha ráakasztunk egy súlyt bármelyik huzalra az akadályozza a rezgést. Így működik a Noise killer, természetesen a súly helyett elektromos "nehezék" kerül a vezetékekre.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó

cables írta:
2026.01.13., kedd 16:51
Szalon írta:
2026.01.13., kedd 14:24

Megkérdeztem a geminit, mit gondol Cables mester fórumon folytatott tevékenységéről és az eredmény szerintem teljesen logikus és szépen leírja az itt történteket az elmúl tizenévről, várnám erre is Cables válaszát majd este, hogy a lentebb felhozott valótlan állításokat tisztázza!
Én most rákérdeztem a geminire, normális kérdéssel és az alábbi válasz adta:
Mi lenne, ha kezdésnek erre a nagyon egyszerű kérdésre reagálnál első körben? Nem egy komplikált valami, 1 percbe se telik!
gondolkodik.gif
Szalon írta:
Vinkler írta:
Kedves Rudolf,
Lumin A1
Siltech

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó

cables írta:
2026.01.13., kedd 17:39
akvapark írta:
2026.01.13., kedd 17:26
"sem a fázis, sem a nulla érintkező nincs bekötve, csak a védőföld érintkezőhöz csatlakozik valami."
Kérdés: A kettősen szigetelt készülékeken is "csökkenti a zajt"?

kettős.png
A zajt nem a készülékeken csökkenti, hanem abban a pontban ahova dugják a hálózat föld vezetékén. Mivel a falban a Fázis, 0 és föld együtt fut hat ott is. De a sok kísérlet után kialakított legújabb változat a 0 vezetőn is csökkenti a zajt. Természetesen tesztelhető az eszköz saját rendszerben és akinél nem hat, vagy ő nem hallja a hatását visszaadhatja.
Amennyiben az eszköz csak a védőföld (és állítólag az új verziónál a nulla) érintkezőre csatlakozik, de a fázisra nem abban az esetben ez fizikai ellentmondás, ugyanis egy elektromos kör akkor tud bármilyen hatást kifejteni (szűrés, elnyelés, áramvezetés), ha zárt kört alkot. Ha csak egyetlen ponton (pl. csak a földelésen) érintkezik a hálózattal, nem folyhat rajta keresztül áram, így nem tud „dolgozni” a zajon. Ez olyan, mintha azt állítanánk, hogy egy antenna úgy javítja a vételt, hogy nincs rákötve a rádióra, csak a közelében van.

Cables azt állítod, hogy a zajt abban a pontban csökkenti, ahová bedugják, mert a vezetékek együtt futnak a falban?

A hálózati zaj (EMI/RFI) valóban jelen van a vezetékekben, de annak eltávolításához vagy soros szűrésre (amikor a készülék tápja és a hálózat közé építünk szűrőt), vagy párhuzamos szűrésre (fázis és nulla közé kötött kondenzátorok) van szükség. Egy „vakdugó”, ami csak a földre csatlakozik, nem képes a fázisvezetőn lévő nagyfrekvenciás zajt kioltani, mert nincs galvanikus vagy érdemi kapacitív kapcsolata vele.

Ha egy házi készítésű, nem minősített eszköz a nullát és a védőföldet bármilyen módon összeköti (még ha szűrőalkatrészen keresztül is), az érintésvédelmi szempontból aggályos lehet. Ez hibaáramot generálhat, ami leverheti az áramvédő kapcsolót (Fi-relé), vagy hiba esetén feszültség alá helyezheti a készülékek fémházát.

Amit cables írt, az technikai szempontból valótlan. Egy olyan eszköz, amely nincs sorba kötve a fogyasztóval, és nem alkot zárt kört a fázisvezetővel, nem képes érdemi zajszűrést végezni a hálózaton.
Lumin A1
Siltech

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 371

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Kikapcs

Komolyan itt tartunk??? Egy GÉPET kérdezünk meg egy ember tulajdonságairól, tevékenységéről???
Megérett a világ a teljes megsemmisülésre!!! Agymosottak társadalma lettünk???

Bekapcs
A gondolkodás nem megerőltető...

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6375

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

chord_ írta:
2026.01.13., kedd 19:09
sokunknál inkább a hang, a hangi történések, ami jóval érdekesebb. Nem pedig a mindig homályos és teória-szerű technikai magyarázat. A szaftos viták pedig a legkevésbé..
A mindig homályos és teória-szerű magyarázatokat ő maga adja. Ha gondolod, belinbkelek párat, de biztos nem gondolod, mert ahogy írtad, nem vagy rá kíváncsi.
A szaftos vitákban pedig Te magad is részt veszel, nem kis vehemenciával.
Ellentmondás tehát van rendesen abban, amit írsz.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2150

Hozzászólás Szerző: wittao »

Eléggé méltatlan már ez minden résztvevő részéről.

Egy új struktúrával érdemes lenne újraindítani a topikot:
- Cables általános társalgó
- Termékek
Kép, verziószám, mire jó, mennyibe kerül
- élménybeszámolók
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1111

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Szalon írta:
Megkérdeztem a geminit, mit gondol Cables mester fórumon folytatott tevékenységéről és az eredmény szerintem teljesen logikus és szépen leírja az itt történteket az elmúl tizenévről, várnám erre is Cables válaszát majd este, hogy a lentebb felhozott valótlan állításokat tisztázza!

...
Nem kizárt, hogy sokkal lényegesebb az, hogy számos embernél / rendszernél mekkora hangi változások történtek Cables alkotásait használva, természetesen az 'észlelt hangminőség' terminológiát használva.

Ez a fenti bla..bla.., nem is idéztem be, annyira azért nem jó, ez az avx fórum gittegylet ügyeit taglalja, OK, lehet, van, akinek ez érdekes, sőt, szórakoztató, nekik hajrá, és jó egészséget kívánok hozzá, - sokunknál inkább a hang, a hangi történések, ami jóval érdekesebb. Nem pedig a mindig homályos és teória-szerű technikai magyarázat. A szaftos viták pedig a legkevésbé..
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

akvapark írta:
"sem a fázis, sem a nulla érintkező nincs bekötve, csak a védőföld érintkezőhöz csatlakozik valami."
kettős.png
Mivel ezt én irtam, így a kérdés talán nekem is szól.
Azt, hogy csökkentené a zajt, én sohasem állítottam, bizonyítani sem tudom, de a pozitív hatását hallom.
A választ a kérdésre sajnos nem tudom, mert a rendszeremben nincs kettős szigetelésű készülék, csak földelt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

akvapark írta:

kettős.png

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1478

Hozzászólás Szerző: akvapark »

kettős.png
kettős.png (4.14 KiB) Megtekintve 519 alkalommal
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Szalon írta:

Én most rákérdeztem a geminire, normális kérdéssel és az alábbi válasz adta:
Gemini

Mit kell tudni a Radnai Power-R audó kábelekről?

A Radnai Power-R kábelek a magyar hifi közösségben (különösen az AVX fórumon) jól ismert, Radnai Rudolf által készített kézműves (DIY/small-batch) audiós kiegészítők. A márka népszerűségét elsősorban a kiváló ár-érték arányának és a hagyományostól eltérő gyártási filozófiájának köszönheti.

Íme a legfontosabb tudnivalók róluk:

1. Gyártási filozófia és anyaghasználat
Radnai Rudolf megközelítése szembemegy a modern, tömeggyártott kábelek trendjeivel.

Öregített réz: A vezetőanyagként gyakran használnak több évtizedes (akár 30-40 éves), úgynevezett "NOS" (New Old Stock) rézhuzalokat. Az elmélet szerint a réz kristályszerkezete az évtizedek alatt "megnyugszik", a húzás során keletkező mechanikai feszültségek eltűnnek, ami tisztább hangátvitelt eredményez.

Természetes szigetelés: Kerülik a modern műanyagokat, ahol lehet. Gyakran használnak pamutot, selymet vagy speciális papír alapú szigetelést, mivel ezeknek kedvezőbb a dielektromos állandójuk.

Kriogén kezelés: Bizonyos szériáknál (pl. egyes tápkábelek és csatlakozók) mélyhűtéses eljárást (kryo-kezelést) alkalmaznak a molekuláris szerkezet optimalizálása érdekében.

2. Hangkarakter
A felhasználói vélemények alapján a Power-R kábelekre az alábbi jellemzők a leginkább jellemzőek:

Természetesség és nyitottság: Nem színezik el drasztikusan a hangot, inkább a zene áramlását és a jelenlétérzetet javítják.

Részletező képesség: Sokan számolnak be arról, hogy a kábelek cseréje után "eltűnik a függöny" a hangfalak elől, és több apró részlet válik hallhatóvá.

Kontrollált mélyek: Annak ellenére, hogy sok Power-R kábel (főleg a hangfalkábelek) meglepően vékony kialakítású, a felhasználók szerint a mélytartomány nem vész el, sőt, pontosabbá és megfogottabbá válik.

3. Termékpaletta
A kínálat lefedi a teljes audio láncot:

Hálózati (táp) kábelek: Ez a legismertebb területük (pl. Magnum, Fine, Power-Z szériák).

Összekötő (interconnect) kábelek: RCA és XLR kivitelben is készülnek (pl. Live 2, Reference szériák).

Hangfalkábelek: Gyakran több elemi szálból felépített, egyedi geometriájú konstrukciók.

Digitális és egyéb kábelek: USB, koaxiális és LAN kábelek is megtalálhatóak a portfólióban.

4. Beszerzés és tesztelés
Mivel nem egy multi cégről van szó, a Power-R kábelek világa közvetlenebb:

Letét ellenében tesztelhető: A hazai hifi körökben nagy előnyük, hogy Radnai Rudolf gyakran biztosít lehetőséget saját rendszerben történő meghallgatásra vásárlás előtt.

Árazás: Jellemzően a neves külföldi gyártók középkategóriás árain kínálnak olyan minőséget, ami sokak szerint a felső kategóriával is felveszi a versenyt.

Összehasonlítás a gyári kábelekkel
Jellemző Átlagos gyári kábel Radnai Power-R
Vezető Modern, nagy tisztaságú OFC réz Gyakran több évtizedes, "pihentetett" réz
Szigetelés PVC, Teflon, Polietilén Pamut, selyem, speciális természetes anyagok
Karakter Gyakran "műszaki", precíz Inkább zenei, folyékony, élethű
Ár/Érték Magas marketingköltség Kedvező, közvetlenül a készítőtől

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

asebestyen írta:
2026.01.13., kedd 13:40
cables írta:
2026.01.13., kedd 11:51
Egyetlen komoly kérdés érkezett zoli73 vevőmtől, azt telefonon lerendeztem, de ide is szívesen beírom a lényeget

A nagyfrekvenciás zaj hatását nem érdemes és nem is lehet zavar fajtánként tekintetbe venni. A különböző zajforrások hatása összegződik, teljesen egybe mosódik. Az egyetlen fontos tapasztalati tudnivaló, amit a Power-R kábelek és zajcsökkentők hatása visszaigazol, hogy az audió rendszerek esetében elsősorban a vezetett zaj ellen kell védekezni. Mivel ez a zaj jelentős és domináns része a mikrohullámú tartományba esik a tápkábelek és a zajcsökkentők kialakítását mikrohullámú technikában alkalmazott szemlélettel érdemes elvégezni. Tehát nem a szokásos elektronikai alkatrészekkel, hanem a vezetékek megfelelő elrendezésével érhető el a hatékony szűrés.
Ok. Segítek.
Legyen az első, hogy mit is látunk a képen pontosan, ami elvileg a Power-R Noise Killer néven értékesített valami.
PowerR.jpg
.
Aztán itt van pihenésképp 2 ugyanúgy új generációsként árult Power-Z tápkábel:
.
Z1.jpg
.
Z2.jpg
.
Miből adódik a 2 kábel közti különbség? Hogy fér el a cérnavékony átmérőben a fázis, a 0 és a védőföld az állításod szerint 4-5x-ös szigeteléssel? Hol van jelölve, hogy ez milyen típusú kábel, honnan lehet tudni, hogy kryo kezelt vagy sem, azt az állítást hogy lehet ellenőrizni és ha ez csak a gyártók hangzatos átverése szerinted, mint azt tegnap linkeltem tőled, akkor te miért alkalmazod? Honnan lehet tudni az alkalmazott vezetők átmérőjét vagy keresztmetszetét, hogy kizárjuk a nem biztonságos üzemltetést.
Ha ezekre megvan a válasz, rátérhetünk a mikrohullámú zajok elleni védekezésre és az elosztott paraméterű hálózatok modellezésére és technikai megoldásaira.
Előre is köszi a korrekt válaszokat. :smile53:
Bevallom egyáltalán nem szerettem volna hozzászólni a témához, de mivel meg lettem említve, így szükségét érzem, és azért pont itt, mert itt látható egy fotó erről az ominózus Zajgát-ról.
A kommentem célja pedig az, hogy tisztazzam, nem szeretném, ha a nevem összemosódna a fotón látható, villásdugó+lengőaljzatból készült eszközzel.
Nekem ilyenem, nincs, nem is volt, és nem is lesz! Amilyen nekem van, és a múlt héten említést is tettem róla, az egy másmilyen eszköz. Az egy villásdugó, aminek a "hátára" van zsugorfóliázva egy téglatest alakú dobozka, ami rejthet valamit. Nem szedtem szét, így nem tudhatom, hogy mit. A zsugórfolia közötti, szabad felületen " Noise Killer Reference" felirat olvasható.
Rudi Bácsitól annyit sikerült megtudnom, hogy sem a fázis, sem a nulla érintkező nincs bekötve, csak a védőföld érintkezőhöz csatlakozik valami. Így áram nem folyik keresztül rajta, nem táplál semmit, egy teszőleges konnektorba kell bedugni a rendszer közelében, és a telepítése ennyi. Ebben a formában semmiféle veszélyét nem látom, de olyasmi, aminél bármiféle kockázat felmerülhetne, nem is érdekelne!
A pozitív hatását hallom, a ráforditott összeg a hangminőség javulás fényében bőven megérte nekem.
A itt közölt fotón látható eszközhöz semmi közöm, bevallom, nem is szeretném, hogy legyen!
Köszönöm a figyelmet!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Lezárt

Vissza: “Power-R kábelek”