Felhívták figyelmed, hogy érdemben szíveskedj válaszolni az itt feltett kérdésekre!
Visszatérve a 4x figyelmen kívül hagyott kérdésemre, íme ötödjére is:
Moderátor: cables

Felhívták figyelmed, hogy érdemben szíveskedj válaszolni az itt feltett kérdésekre!

Amiből továbbra sem tudunk meg semmit a működéséről... de visszatérve a 3x figyelmen kívül hagyott kérdésemre, íme negyedszerre is:

Hát ez a kérdésekre válasz dolog nem megy... Pedig ugye úgy lett újra nyitva a topic, hogy azt kell. A személyeskedés az megy, pedig ugye az meg tilos. Hát hogy van ez? A szakmai grémium (BME pl) előtti brillírozás meg nem nagyon akaródzik... csak ismételgetni, hogy de működik, de működik... persze, ha valakinél nem működik, az visszaadhatja... Érdekes fizikai jelenség, ami valakinél működik, valakinél nem...

cables írta: ↑2026.01.13., kedd 20:35Általában ezt gondolják még szakemberek is, de ez nem így van. A zaj egy vezetékre hatva is csökkenthető. A megoldás nem publikus, de egy hasonlattal illusztrálom. Képzeljük el a hálózat 3 vezetékét egy mechanikai hasonlattal 3 rezgő huzalnak, a rezgés a zaj. Ha ráakasztunk egy súlyt bármelyik huzalra az akadályozza a rezgést. Így működik a Noise killer, természetesen a súly helyett elektromos "nehezék" kerül a vezetékekre.Szalon írta: ↑2026.01.13., kedd 20:17
Amennyiben az eszköz csak a védőföld (és állítólag az új verziónál a nulla) érintkezőre csatlakozik, de a fázisra nem abban az esetben ez fizikai ellentmondás, ugyanis egy elektromos kör akkor tud bármilyen hatást kifejteni (szűrés, elnyelés, áramvezetés), ha zárt kört alkot.

Már vártam és köszönöm, hogy felhoztad. Nagyon szívesen megosztom, hogy milyen rendszerbe és miért kerültek a kábeleid a rendszerembe, miért és hogyan kerültek ki belőle. Most viszont válaszolj a feltett kérdéseimre, aztán meséld el, miket mondtál nekem a telefonba miután elkezdtem árulni a kábeleid, csak hogy lássák a vevőid is, milyen korrekt, kedves tudsz te lenni, ha vevőből netán eladóvá válnának... :) Lényeg, hogy te sosem személyeskedsz, minősítesz ugye...cables írta: ↑2026.01.13., kedd 21:13asebestyen írta: ↑2026.01.13., kedd 20:49
Ha ez a magyarázat, ezt vállalod a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék valamelyik oktatója előtt is vagy ők sem értenek hozzá, nem jó a szemléletük?
---------
Gondolj arra, hogy a Noise killer működik. Ezt már rengetegen megtapasztalták, zoli73 ide is beírta többször.
De elmondanák valamit, ami veled kapcsolatban nagyon zavar engem. Te egy összevissza beszélő, megbízhatatlan ember vagy. 10 éve leutaztam hozzád egy pénteki nap volt, rengetegen voltak a vonaton végig álltam, pedig akkor sem voltam már fiatal. Nagyon tetszettek a kábeleim, vettél párat, agyon dícsérted azokat, aztán kértél tőlem hangfal belső huzalozást autó sarukkal, ami nem volt nekem, Csepelre utaztam ki érte, soha nem szoktam úton vizet venni, de olyan hőség volt, hogy vettem vizet, még erre is emlékszek. 2016 végén ezt írtad, remélem nem tagadod le, bár tőled még ez is kitelik:
Ákos köszönet.jpg
csatlakoznék wittao-hoz
asebestyen írta: ↑2026.01.13., kedd 20:49
Ha ez a magyarázat, ezt vállalod a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék valamelyik oktatója előtt is vagy ők sem értenek hozzá, nem jó a szemléletük?
---------
Gondolj arra, hogy a Noise killer működik. Ezt már rengetegen megtapasztalták, zoli73 ide is beírta többször.
De elmondanák valamit, ami veled kapcsolatban nagyon zavar engem. Te egy összevissza beszélő, megbízhatatlan ember vagy. 10 éve leutaztam hozzád egy pénteki nap volt, rengetegen voltak a vonaton végig álltam, pedig akkor sem voltam már fiatal. Nagyon tetszettek a kábeleim, vettél párat, agyon dícsérted azokat, aztán kértél tőlem hangfal belső huzalozást autó sarukkal, ami nem volt nekem, Csepelre utaztam ki érte, soha nem szoktam úton vizet venni, de olyan hőség volt, hogy vettem vizet, még erre is emlékszek. 2016 végén ezt írtad, remélem nem tagadod le, bár tőled még ez is kitelik:

Elolvastam.

Pontban csökkenti a zajt, de eltolt paraméterű hálózatokkal fogod magyarázni.... hát jó.... már nagyon várom.cables írta: ↑2026.01.13., kedd 17:39A zajt nem a készülékeken csökkenti, hanem abban a pontban ahova dugják a hálózat föld vezetékén. Mivel a falban a Fázis, 0 és föld együtt fut hat ott is. De a sok kísérlet után kialakított legújabb változat a 0 vezetőn is csökkenti a zajt. Természetesen tesztelhető az eszköz saját rendszerben és akinél nem hat, vagy ő nem hallja a hatását visszaadhatja.
Általában ezt gondolják még szakemberek is, de ez nem így van. A zaj egy vezetékre hatva is csökkenthető. A megoldás nem publikus, de egy hasonlattal illusztrálom. Képzeljük el a hálózat 3 vezetékét egy mechanikai hasonlattal 3 rezgő huzalnak, a rezgés a zaj. Ha ráakasztunk egy súlyt bármelyik huzalra az akadályozza a rezgést. Így működik a Noise killer, természetesen a súly helyett elektromos "nehezék" kerül a vezetékekre.Szalon írta: ↑2026.01.13., kedd 20:17
Amennyiben az eszköz csak a védőföld (és állítólag az új verziónál a nulla) érintkezőre csatlakozik, de a fázisra nem abban az esetben ez fizikai ellentmondás, ugyanis egy elektromos kör akkor tud bármilyen hatást kifejteni (szűrés, elnyelés, áramvezetés), ha zárt kört alkot.

Mi lenne, ha kezdésnek erre a nagyon egyszerű kérdésre reagálnál első körben? Nem egy komplikált valami, 1 percbe se telik!cables írta: ↑2026.01.13., kedd 16:51Én most rákérdeztem a geminire, normális kérdéssel és az alábbi válasz adta:Szalon írta: ↑2026.01.13., kedd 14:24
Megkérdeztem a geminit, mit gondol Cables mester fórumon folytatott tevékenységéről és az eredmény szerintem teljesen logikus és szépen leírja az itt történteket az elmúl tizenévről, várnám erre is Cables válaszát majd este, hogy a lentebb felhozott valótlan állításokat tisztázza!

Amennyiben az eszköz csak a védőföld (és állítólag az új verziónál a nulla) érintkezőre csatlakozik, de a fázisra nem abban az esetben ez fizikai ellentmondás, ugyanis egy elektromos kör akkor tud bármilyen hatást kifejteni (szűrés, elnyelés, áramvezetés), ha zárt kört alkot. Ha csak egyetlen ponton (pl. csak a földelésen) érintkezik a hálózattal, nem folyhat rajta keresztül áram, így nem tud „dolgozni” a zajon. Ez olyan, mintha azt állítanánk, hogy egy antenna úgy javítja a vételt, hogy nincs rákötve a rádióra, csak a közelében van.cables írta: ↑2026.01.13., kedd 17:39A zajt nem a készülékeken csökkenti, hanem abban a pontban ahova dugják a hálózat föld vezetékén. Mivel a falban a Fázis, 0 és föld együtt fut hat ott is. De a sok kísérlet után kialakított legújabb változat a 0 vezetőn is csökkenti a zajt. Természetesen tesztelhető az eszköz saját rendszerben és akinél nem hat, vagy ő nem hallja a hatását visszaadhatja.

A mindig homályos és teória-szerű magyarázatokat ő maga adja. Ha gondolod, belinbkelek párat, de biztos nem gondolod, mert ahogy írtad, nem vagy rá kíváncsi.
Nem kizárt, hogy sokkal lényegesebb az, hogy számos embernél / rendszernél mekkora hangi változások történtek Cables alkotásait használva, természetesen az 'észlelt hangminőség' terminológiát használva.Szalon írta: ↑2026.01.13., kedd 14:24Megkérdeztem a geminit, mit gondol Cables mester fórumon folytatott tevékenységéről és az eredmény szerintem teljesen logikus és szépen leírja az itt történteket az elmúl tizenévről, várnám erre is Cables válaszát majd este, hogy a lentebb felhozott valótlan állításokat tisztázza!
...

Mivel ezt én irtam, így a kérdés talán nekem is szól.
A zajt nem a készülékeken csökkenti, hanem abban a pontban ahova dugják a hálózat föld vezetékén. Mivel a falban a Fázis, 0 és föld együtt fut hat ott is. De a sok kísérlet után kialakított legújabb változat a 0 vezetőn is csökkenti a zajt. Természetesen tesztelhető az eszköz saját rendszerben és akinél nem hat, vagy ő nem hallja a hatását visszaadhatja.
Én most rákérdeztem a geminire, normális kérdéssel és az alábbi válasz adta:Szalon írta: ↑2026.01.13., kedd 14:24
Megkérdeztem a geminit, mit gondol Cables mester fórumon folytatott tevékenységéről és az eredmény szerintem teljesen logikus és szépen leírja az itt történteket az elmúl tizenévről, várnám erre is Cables válaszát majd este, hogy a lentebb felhozott valótlan állításokat tisztázza!

Bevallom egyáltalán nem szerettem volna hozzászólni a témához, de mivel meg lettem említve, így szükségét érzem, és azért pont itt, mert itt látható egy fotó erről az ominózus Zajgát-ról.asebestyen írta: ↑2026.01.13., kedd 13:40Ok. Segítek.cables írta: ↑2026.01.13., kedd 11:51Egyetlen komoly kérdés érkezett zoli73 vevőmtől, azt telefonon lerendeztem, de ide is szívesen beírom a lényeget
A nagyfrekvenciás zaj hatását nem érdemes és nem is lehet zavar fajtánként tekintetbe venni. A különböző zajforrások hatása összegződik, teljesen egybe mosódik. Az egyetlen fontos tapasztalati tudnivaló, amit a Power-R kábelek és zajcsökkentők hatása visszaigazol, hogy az audió rendszerek esetében elsősorban a vezetett zaj ellen kell védekezni. Mivel ez a zaj jelentős és domináns része a mikrohullámú tartományba esik a tápkábelek és a zajcsökkentők kialakítását mikrohullámú technikában alkalmazott szemlélettel érdemes elvégezni. Tehát nem a szokásos elektronikai alkatrészekkel, hanem a vezetékek megfelelő elrendezésével érhető el a hatékony szűrés.
Legyen az első, hogy mit is látunk a képen pontosan, ami elvileg a Power-R Noise Killer néven értékesített valami.
PowerR.jpg
.
Aztán itt van pihenésképp 2 ugyanúgy új generációsként árult Power-Z tápkábel:
.
Z1.jpg
.
Z2.jpg
.
Miből adódik a 2 kábel közti különbség? Hogy fér el a cérnavékony átmérőben a fázis, a 0 és a védőföld az állításod szerint 4-5x-ös szigeteléssel? Hol van jelölve, hogy ez milyen típusú kábel, honnan lehet tudni, hogy kryo kezelt vagy sem, azt az állítást hogy lehet ellenőrizni és ha ez csak a gyártók hangzatos átverése szerinted, mint azt tegnap linkeltem tőled, akkor te miért alkalmazod? Honnan lehet tudni az alkalmazott vezetők átmérőjét vagy keresztmetszetét, hogy kizárjuk a nem biztonságos üzemltetést.
Ha ezekre megvan a válasz, rátérhetünk a mikrohullámú zajok elleni védekezésre és az elosztott paraméterű hálózatok modellezésére és technikai megoldásaira.
Előre is köszi a korrekt válaszokat.![]()