Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Power-R kábelek

Moderátor: cables

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 960

Re: Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

cables írta:
2025.12.20., szomb. 14:46
Megkérnék mindenkit, akinek nincs köze a Power-R kábelekhez az máshol okoskodjon! Remélem érthetően fogalmaztam!

Akit meg érdekelnek a kábeleim azok olvassák el ezt a ma érkezett levelet, amit egy kórházban lévő kedves vevőm írt!

https://xts.hu/Cables/A_kabeleidrol.pdf
Ez rendben van de akkor te sem írjál a másik topicjába és ne reklámozd a saját kábeleidet… :smile33:
Ezt az idézetet mindig megkapod majd ha trollkodsz :ohnoohnoohno:
"Az igazi barát szemből támad."

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2385

Hozzászólás Szerző: cables »

Megkérnék mindenkit, akinek nincs köze a Power-R kábelekhez az máshol okoskodjon! Remélem érthetően fogalmaztam!

Akit meg érdekelnek a kábeleim azok olvassák el ezt a ma érkezett levelet, amit egy kórházban lévő kedves vevőm írt!

https://xts.hu/Cables/A_kabeleidrol.pdf

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 814

Hozzászólás Szerző: lacy »

wasiliy888 írta:
2025.12.19., pén. 23:37
Ma már egy pc tápkábelt sem kapsz annyiért.
dehogynem :)
wasiliy888 írta:
2025.12.19., pén. 23:37
akármilyen fostaliga rendszeren jobbnak fogja hallani a pc tápkábelt egy ilyen kategóriájú termék ellenében.

mind észlelték a különbséget, amikor kihúztam az elosztóból az erősítő villásdugóját, és a fali aljzatba csatlakoztattam, természetesen az előbbit hallották jobbnak. De nem is tudták, hogy kell hallani bármi különbséget, mert nem tudtak róla, hogy egy elosztó okozhat ilyet. És ezen a mínusz szintű hifin is kijött.
Nem igazán így fogalmaznám meg, ahogy írtam is. Másnak hallja.. aztán hogy ez közelebb van-e a valósághoz, vagy nem?
Igazából aki hallgatja a maga szem vagyis fülszögéből jobbnak hallja.
de lehet, hogy te vagy én - szintén ahogy említett fórumtárssal jártam - meg esetleg rosszabbnak.
A lényeg, hogy hallottak változást, és valamelyik verzió jobban bejött nekik pl ahogy írtad a munkahelyes sztorit.
lehet, hogy az a valami szinez vagy elvesz olyat a hangból ami amúgy sem tetszik valakinek így azt azonnal jobbnak fogja hallani.. A másik ember meg éppen hiányolni fogja, ettől meg neki rosszabb lesz a végeredmény.
ezek olyan szubjektív dolgok, amiket nem nagyon lehet konkrét számokkal igazolni :D
a lényeg hogy mindenki ha tudja, találja meg a neki tetsző megoldásokat eszközöket akár kábeleket.
A másik lényeg, és ez már ide -is- tartozik, de ne térítsen és ne erőszakoljon, ne állítsa, hogy ez a világmegváltó, a többi mind hülye és tévúton jár, és az se igaz a te álláspontod alapján is, hogy 50e ft-ért simán hozza a másfél millás minőségét.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 192

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

lacy írta:
2025.12.19., pén. 21:10
...
Személyes jó barátom volt az egyik "elkövető"
sem fogom összekeverni

nem összekeverte, hanem jobbnak hallotta - vélte.
...
Na bocs elkalandoztam.. :smile53:
Na, nem akarom nagyon teleszemetelni itt Rudi bá' topikját, ha úgy érzi nem idevaló, majd átrakatja offba.

Abból, hogy 900 Ft-os pc drótot emlegettél, úgy gondolom ez tizenéves sztori lehet. Ma már egy pc tápkábelt sem kapsz annyiért. Ha egy akkori áron 1,5M tápkábelről volt szó, az manapság minimum a duplája. A tápkábel 3M-ért, az eléggé felsőpolcos dolognak hangzik.
Bocs, hogy ezt mondom, de nem hiszem, hogy találsz bárkit, aki akármilyen fostaliga rendszeren jobbnak fogja hallani a pc tápkábelt egy ilyen kategóriájú termék ellenében. Tudom, (még mindig) vannak, akik szerint az egész kábelezés egy marketing szemfényvesztés, abból is kiemelten a tápok, és ráadásul mindenütt terjesztik is ezt az ostobaságot. Ezeket az embereket sajnálni tudom csak. Valamiért elkérik azt a pénzt, amibe egy ilyen drága holmi kerül. Aki nem süket, hallja hogy melyik a jobb. Még akkor is, ha semmiféle tapasztalata nincs komolyabb otthoni hifivel.
Az én 50e forint értékű elosztóm, amikor sok évvel ezelőtt a munkahelyemre meghozta a futár. Rögtön kibontottam, és kipróbáltam. Mert mondanom se kell, hogy nem hittem abban, hogy egy elosztó hatására jobban fog szólni a hifi. Ott egy kukából kihúzott Philips sztereó erősítőre volt kötve egy pár Thomson minihifiről leszedett kétutas hangsugárzó, a forrás pedig a telefonomról tidal stream jack-rca kábellel az erősítő egyetlen működőképes bemenetén. A kollégák, akik komolyabb berendezést nem hallottak, mind észlelték a különbséget, amikor kihúztam az elosztóból az erősítő villásdugóját, és a fali aljzatba csatlakoztattam, természetesen az előbbit hallották jobbnak. De nem is tudták, hogy kell hallani bármi különbséget, mert nem tudtak róla, hogy egy elosztó okozhat ilyet. És ezen a mínusz szintű hifin is kijött.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

lacy
V.I.P.
V.I.P.

wasiliy888 írta:
2025.12.19., pén. 12:43
Nem tartozik ide szorosan. De engem ez érdekelne. Hol lehet erről az "örök tanulságról" olvasni, vagy te jelen voltál, amikor ez történt?
Én biztos vagyok abban, hogy a saját 60 ezer forintos tápkábelem a saját rendszeremben, akár háromnál több alkalommal sem fogom összekeverni semmiféle pc tápkábellel vakteszten sem nem.
Személyes jó barátom volt az egyik "elkövető"
sem fogom összekeverni

nem összekeverte, hanem jobbnak hallotta - vélte.
Az a dolog lényege, amit szintén elmondtam soxor, hogy cseppet sem biztos, hogy az a hang van közelebb az eredetihez
Viszont az tetszett jobban a tesztben
Soha nem tudni, hogy ha valamit cserélsz és változik a hang az a skálán le vagy felfelé mozdul, mivel a megítélése roppant szubjektív, így aztán lehet, hogy amit jobbnak hall valaki, az egy színezett a valóságtól távolodó hang lett, de lehet pont ezért fog sokaknak jobban tetszeni. Volt itt Léva fórumtárs, aki mindig elmondta, ha nálam járt, hogy neki fél órájába tellett, mire "kirázta" a füleiből a sok mély meg magas hangot amit nálam hallott.
Ahhoz képest, hogy nálam egyáltalán nincs hangszínszabályzó a rendszerben
Aztán hozott egy hangfalkábelt, és rögtön megértettem a miértjét: Az egy sávszűrő volt :) mély magas kaszálva
Monnyuk azt is mindig mondtam, hogy a pc- lankábel - cat 5,6,7 stb - nem való hangfrekvenciára.

Na bocs elkalandoztam.. :smile53:

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 192

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

lacy írta:
2025.12.19., pén. 07:27
...
legyen örök tanulság az az eset, amikor a milliós árban levő tápkábel tulaja vakteszten 3x egymás után hallotta jobbnak :D az ő 1,5 millás kábelével ellentétben a 900 ft-os sima PC-s vackot
Nem tartozik ide szorosan. De engem ez érdekelne. Hol lehet erről az "örök tanulságról" olvasni, vagy te jelen voltál, amikor ez történt?

Én biztos vagyok abban, hogy a saját 60 ezer forintos tápkábelem a saját rendszeremben, akár háromnál több alkalommal sem fogom összekeverni semmiféle pc tápkábellel vakteszten sem nem.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1088

Hozzászólás Szerző: chord_ »

asebestyen írta:
2025.12.19., pén. 06:40

...
El kéne vinni egy független laborba és megméretni, jegyzőkönyveztetni, hogy ez a zajgát milyen zajokat gátol pontosan, esetleg szed össze :rolleyes: és a noise killer, milyen nagyfrekvenciás zajokat pusztít el.
...
Meg, ha már úgyis ott vagyunk a laborban, egy 2-3k E környéki tápkábel megmérése és jegyzőkönyvezése is beleférne... nyilván, azt csak ráadásként megcsinálnák, mert azt nyilván jóval könnyebb kimérni, hogy igazából miért is fizetünk, mint ezt a hókusz-pókusz zajgát-cuccot... amíg menne a mérés, pár kv-t meginnánk, és jó zenékről beszélgetnénk...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Boldog Karácsonyt!.jpg
Boldog Karácsonyt!.jpg (191.41 KiB) Megtekintve 357 alkalommal

lacy
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2025.12.19., pén. 06:40
El kéne vinni egy független laborba és megméretni, jegyzőkönyveztetni, hogy ez a zajgát milyen zajokat gátol pontosan, esetleg szed össze :rolleyes: és a noise killer, milyen nagyfrekvenciás zajokat pusztít el. Látva a régebbi modell hihetetlen komoly, jövőbe mutató belső felépítését :D kb olyan, mint az az annó kereskedelmi forgalomba hozott háztartási villamosenergia-fogyasztás csökkentő, amibe összesen egy LED és a hozzá tartozó pár db alkatrész volt, így természetesen nem csökkentett semmit, viszont önmaga is fogyasztott, de világított a LED és a vásárlók zöme ettől meg volt győződve, hogy épp csökkenti a hűtő meg a mosógép fogyasztását.
A dolog úgy van, hogy az pénzbe kerül és persze a siker sem biztos.
Na persze ilyenkor jön a PI víz effektus, miszerint az a víz belső rezgését változtatja meg, amit jelenleg nem lehet mérni se kimutatni. Itt is lenne gondolom egy erre hasonló válasz, aminek a lényege a mérhetetlen paraméter.
de amíg van rá naív vevő..
A másik ami a "siker" titka: ha valaki vesz valamit jó drágán, azt egyszerűen JOBBNAK AKARJA hallani (látni)
legyen örök tanulság az az eset, amikor a milliós árban levő tápkábel tulaja vakteszten 3x egymás után hallotta jobbnak :D az ő 1,5 millás kábelével ellentétben a 900 ft-os sima PC-s vackot

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7828

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

dumdum írta:
2025.12.18., csüt. 23:27
cables írta:
2025.12.18., csüt. 22:53
---
Tegnap vittek el egy Zajgát-X-et tesztelni. Ma este jött levél az eredményről.

Bence a Zajgát-X -ről.jpg
Rapid teszt volt az biztos... :rolleyes:
El kéne vinni egy független laborba és megméretni, jegyzőkönyveztetni, hogy ez a zajgát milyen zajokat gátol pontosan, esetleg szed össze :rolleyes: és a noise killer, milyen nagyfrekvenciás zajokat pusztít el. Látva a régebbi modell hihetetlen komoly, jövőbe mutató belső felépítését :D kb olyan, mint az az annó kereskedelmi forgalomba hozott háztartási villamosenergia-fogyasztás csökkentő, amibe összesen egy LED és a hozzá tartozó pár db alkatrész volt, így természetesen nem csökkentett semmit, viszont önmaga is fogyasztott, de világított a LED és a vásárlók zöme ettől meg volt győződve, hogy épp csökkenti a hűtő meg a mosógép fogyasztását.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: dumdum »

cables írta:
2025.12.18., csüt. 22:53
---

Rapid teszt volt az biztos... :rolleyes:
Már a B oldal forog így 60 felett...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---

Bence a Zajgát-X -ről.jpg (16.48 KiB) Megtekintve 427 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Power-R Noisekiller.png

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

A Zajgát-X hatékonyabb!.png

gixerzsoli
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gixerzsoli »

koviati írta:
2025.12.10., szer. 21:17
Megkérdezhetem, hogy egy Zajgát-X mennyibe kerül?
30Eft.

koviati
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: koviati »

Megkérdezhetem, hogy egy Zajgát-X mennyibe kerül?

gixerzsoli
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gixerzsoli »

Tisztelt Publikum!
A zajgát-X-ről alkotott első megdöbbenést követő "nemes" egyszerűségű véleményemet jobban kifejteném.
Tudni kell a HiFi rendszeremről, hogy villamos oldalról zajmentesen (egyedi gyártású magasfrekis szűrők, lineáris tápok, audio switch) lehetőség szerint kialakítva. A minőségi kábelezésű LAN oldalról is. Az Arcam streamer egy csöves és "tuningolt" Rif dac-al támogatva.
Ezt azért írom mert ezek nélkül már a bejövő jelek sem lesznek igazán tiszták akiknél ez kábelen jön. (wifi nincs)
R-power digit coax és rca kábeleket használok, mert tapasztalatom alapján a valaha álltalam hallott legjobb ár-érték arányú igazibb hangminőséget adó összekötők ezek. (van többszázezres rca-m is)
A zajgát-x-et közvetlenül a tápösvény elosztójába a tápszűrő betápkábele (Nordost Vhisnu) elé kötöttembe. Utánna eredeti Furutech kábelezések vannak.
Ahogy újra elindítottam változatlanul az előzőkben hallgatott audiofil zeneszámot megdöbbentett a dinamikai ugrás az előző generációs zajgáthoz képest. Pedig az is abszolút érezhető volt és nem hiába maradt kipróbálás után a rendszerembe.
Az énekeseknek és a handszereknek a szinte kézzel foghatóbb és élethűbb 3D hatású megszólalása számomra megmutatta, hogy ez az eszköz mire is képes a teljes frekvenciatartományban. Természetesen árába vásároltam a terméket és eszem ágában sincs vissza adni. :-)
Tisztelettel!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---
Valóban szokatlan jelző a dinamika növekedésre a "marha jó irány". A Zajgát-X a fázis és a 0 vezetéken egyaránt szűri a zajt.
Ezt a zenében azonnal hallani, jelentős a dinamika növekedés. Ezt fejezi ki az idézet vélemény ezzel a szokatlan jelzővel.

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: dumdum »

cables írta:
2025.12.06., szomb. 11:03

Egy friss vélemény az első vásárlótól

Zsolt a Zajgát-X ről.jpg
Szürke vagy tarka irányba?
Nem mindegy...... :rolleyes:
Már a B oldal forog így 60 felett...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---
Új Zajgát változat

Kapható és tesztelhető a Power-R Zajgát-X. Az új modell jelentős fejlesztés az eredeti változathoz képest. Kétszeres zajszűrés, Fázis-érzéketlen bemenet és nagy áram-terhelhetőség jellemzi. Ez utóbbi miatt betápkábel előtti zajszűrésre is használható.

Érdeklődés: cables@freemail.hu

Úl Zajgát változat.jpg
Úl Zajgát változat.jpg (32.72 KiB) Megtekintve 1254 alkalommal
----

Egy friss vélemény az első vásárlótól

Zsolt a Zajgát-X ről.jpg
Zsolt a Zajgát-X ről.jpg (25.37 KiB) Megtekintve 1254 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
Miért hatékony a Noise killer, a legkisebb és talán legolcsóbb zajcsökkentő eszköz?

Azért, mert az árnyékolás és köpeny nélküli csupasz kábelek sikeressége egyértelműen jelzi, hogy a zavarok nem a térből, hanem vezetéssel jutnak az audio készülékeinkbe. A Noise killer párhuzamosan kapcsolódik a nagy frekvenciás zajjal terhelt hálózati vezetékekre, ezért nem rontja a dinamikát és a felbontást.
Érdemes tesztelni saját rendszerben, vételi kötelezettség nélkül!
Érdeklődés a cables@freemail.hu címen.

Fázis érzékeny Noise killer.jpg
Fázis érzékeny Noise killer.jpg (8.52 KiB) Megtekintve 1417 alkalommal
----

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1088

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Alex_Aston írta:
2025.11.19., szer. 18:23
cables írta:
2025.11.16., vas. 09:27
nemtomm írta:
2025.11.12., szer. 20:56

...szerintem mind más szerint nincs két egyforma kábeled minőségre
Hát ez igaz, De én erre büszke vagyok. Fejleszteni szeretek...
És ha valaki pl. monoblokkokhoz szeretne kábelt, akkor féloldalas lesz a hang...?
Vagy bármi mas okból kettő egyformát? gondolkodik.gif
Jól nyomod a reklámot.
Fogyogatnak a csupasz drótok, szépen...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

koosimre70
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 85

Hozzászólás Szerző: koosimre70 »

Sziasztok!
Radnai úrtól érkezett egy pár csupasz 1m. Xlr kábel, próbára .
Egyértelműen a térhatás, levegösség, tisztaság, kiváló. Elképesztő dinamikával
társul.
Tehá marad a csupasz Xlr kábel nálam.
Köszönöm Radnai úrnak.
Amitől jobb (csupasz Xlr) az én rendszeremben:
Wireworld eclipse Xlr 1m.
Wiablue Nf-s1 T8 Xlr 1m.
Csatolmányok
Screenshot_20251120_075336_Gallery.jpg
20251121_180926.jpg
20251121_180949.jpg
Bladelius thor mk2
Cambridge audio azur 851n
Falcon Acoustics ram studio 30
Power-R reference
Power-R Xlr
Furutech FP-314AG
SVS PB 2000

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 960

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Alex_Aston írta:
2025.11.19., szer. 18:23
cables írta:
nemtomm írta:

És ha valaki pl. monoblokkokhoz szeretne kábelt, akkor féloldalas lesz a hang...?
Eltelik egy év és ugyanolyan kábel nincs? gondolkodik.gif
Vagy két hét? :ohnoohnoohno:
"Az igazi barát szemből támad."

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3758

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:
nemtomm írta:

Csak a Marantz! :-D

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”