lacy írta: ↑2025.12.19., pén. 21:10
...
Személyes jó barátom volt az egyik "elkövető"
sem fogom összekeverni
nem összekeverte, hanem jobbnak hallotta - vélte.
...
Na bocs elkalandoztam..
Na, nem akarom nagyon teleszemetelni itt Rudi bá' topikját, ha úgy érzi nem idevaló, majd átrakatja offba.
Abból, hogy 900 Ft-os pc drótot emlegettél, úgy gondolom ez tizenéves sztori lehet. Ma már egy pc tápkábelt sem kapsz annyiért. Ha egy akkori áron 1,5M tápkábelről volt szó, az manapság minimum a duplája. A tápkábel 3M-ért, az eléggé felsőpolcos dolognak hangzik.
Bocs, hogy ezt mondom, de nem hiszem, hogy találsz bárkit, aki akármilyen fostaliga rendszeren jobbnak fogja hallani a pc tápkábelt egy ilyen kategóriájú termék ellenében. Tudom, (még mindig) vannak, akik szerint az egész kábelezés egy marketing szemfényvesztés, abból is kiemelten a tápok, és ráadásul mindenütt terjesztik is ezt az ostobaságot. Ezeket az embereket sajnálni tudom csak. Valamiért elkérik azt a pénzt, amibe egy ilyen drága holmi kerül. Aki nem süket, hallja hogy melyik a jobb. Még akkor is, ha semmiféle tapasztalata nincs komolyabb otthoni hifivel.
Az én 50e forint értékű elosztóm, amikor sok évvel ezelőtt a munkahelyemre meghozta a futár. Rögtön kibontottam, és kipróbáltam. Mert mondanom se kell, hogy nem hittem abban, hogy egy elosztó hatására jobban fog szólni a hifi. Ott egy kukából kihúzott Philips sztereó erősítőre volt kötve egy pár Thomson minihifiről leszedett kétutas hangsugárzó, a forrás pedig a telefonomról tidal stream jack-rca kábellel az erősítő egyetlen működőképes bemenetén. A kollégák, akik komolyabb berendezést nem hallottak, mind észlelték a különbséget, amikor kihúztam az elosztóból az erősítő villásdugóját, és a fali aljzatba csatlakoztattam, természetesen az előbbit hallották jobbnak. De nem is tudták, hogy kell hallani bármi különbséget, mert nem tudtak róla, hogy egy elosztó okozhat ilyet. És ezen a mínusz szintű hifin is kijött.