Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2292

Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Hozzászólás Szerző: cables »

----
Valami fontos a jelenlét érzésről

Ez a jelenlét érzés amiről alább szó esett nem könnyű ügy. Sok minden kell hozzá és sok minden NEM kell. Ami kell az nagyon régen gyártott huzalok éppen megfelelő átmérővel és nehezen kikísérletezett geometriával. Ami viszont szigorúan NEM kell az az árnyékolás, a túl vastag huzal átmérő a sok műanyag szigetelés és a csili-vili köpeny. Gyártó cégek ez utóbbi NEM kell dolgokkal vannak bajban. Mégpedig azért, mert ezek viszont nagyon kellenek a kövér árcédulához.

Ezért ritka ajándék a jelenlét érzés zenehallgatás közben!

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 854

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

A hangfal kábelem jó ideje egy speciális nekem készült többeres litze szerkezetű rendkivül vékony Rudi kábel, ami kiüthetetlenül regnál évek óta.
Többször visszatérek Rudi bácsi tápkábeleihez, a jól bevállt gyári kábelek mellé. Valahol illeszkedik valahol nem, de ha igen akkor ott valami egészen rendkivüli történik. Nehéz pontosan körül irni, ezt a hallani és érezni kell.
Egy hálózati Z+ cryo kezelt kábel került be az erősítőbe. A pozitiv változások a felbontás, tonális helyesség, dinamikai kontrasztok, 3D szinpadkép megjelenülése mellett, meghökkentő, eddig soha sehol nem hallott jelenlétérzet..
Ott ülsz a második sorban a hűvös katedrálisban és libabőrös leszel ..
Köszönöm Rudi bácsi !!

youtu.be/Ka6WlOlBK0Q
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
Pár hete éles vita volt a Kábelezzünk topikban arról, hogy az új WBT Next Gen csatik és aljzatok nem jó hangúak, főleg a régi WBT csatikhoz képest. Ma a Facebook feldobta nekem a 2018.júliusi beírásomat, ami nagyon ellentmond a fenti állításnak. Szó szerint beidézem:

"Tegnap este rátettem a frissen elkészült Live IC kábelre az első high-End szintű csatlakozót egy WBT Next-Gen Cu csatit. Este már nem tudtam meghallgatni, mert jó későn negyed 1 körül lettem kész vele, mára maradt a teszt. Nagyon kíváncsi voltam, hogy ezek kiváló csatlakozók mit javítanak a hangzáson. Javítottak! Nem akarok lelkendezni, hogy ilyen jó meg olyan jó lett, inkább elmondanám, hogy milyen konkrétumokat hallottam. Illetve egy konkrétumot. Pár hete kaptam Guitar Shorty Bare Knuckle c. lemezéből egy példányt, ami lenyűgözött. Azóta sokan hallották nálam ezt a lemezt, mára az volt róla a véleményem, hogy nagyon kiváló gitáros, olyan a gitár felvett hangja, hogy ahhoz nehéz énekkel pariban lenni. Hát nem! Ez a tag pontosan annyira jól énekel, ahogy gitározik. Fantasztikus a hangja is. A WBT valahogy összehozta a két dolgot.
WBT Next Gen - Eichmann Bullet Plug összehasonlítás
Eddigi kábel fejlesztéseim során igyekeztem minden számba jöhető RCA csatlakozót kipróbálni. Amik nagyon nem jöttek be, azok a sok fémet tartalmazó, nehéz csatlakozók. Ezek brutálisan letompítják a hangot és csak olyan kábeleknél elviselhetők, amelyek maguk éles hangúak, túlzottan magasba húznak. Ezek a kábelek a nagytestű csatikkal egy látszólagos kiegyenlített hangot produkálnak ez azonban csak első hallásra jó, mert két rossz tulajdonságból sohasem lesz igazi természetes hangzás. Az RCA és XLR csatlakozókon olyan kis áram folyik, hogy a vastag huzalok és a testes csatlakozók indokolatlanok és mindenképpen rontják a felbontást.
Nem véletlen, hogy a vezető csatlakozó gyártók igyekeztek minél kisebb tömegű csatlakozókat kifejleszteni, ezek nagyon, de nagyon jó hangúak és jól szerelhetők, egy nagy probléma van velük, hogy igen drágák. Ráadásul a beszerzésük sem egyszerű, mert ha jól tudom ma nincs is hazai forgalmazója a WBT és az Eichmann csatlakozóknak.
Azonos hosszúságú (1 m-es) kábeleket tettem WBT Nect Gen Cu és Eichmann Silver Bullet csatlakozókra. Ugyanazokkal a zenékkel tesztelve elég meglepő lett az eredmény.
Mindkét csatlakozó lényeges javulást hozott a kommersz RCA csatlakozós Live IC-hez képest. Mindkettővel zeneibb, természetesebb lett a hangzás. A hangképben azonban volt különbség. Arra számítottam, hogy a réz WBT a mélyhangok, az ezüst Eichmann pedig a magas hangok tartományában fog valami csodálatosat produkálni. Több lemez meghallgatása után arra az eredményre jutottam, hogy a réz WBT Next Gen hangjában nem tudok semmi hibát találni, az számomra tökéletesen szólt.
Az Eichmann ezüst Bullet hangjában viszont kevesebb magasat éreztem a WBT-hez képest, viszont valami elementáris mélyeket hozott ez a csatlakozó. Ez látszólag ellent mond a józan észnek, de úgye megszoktuk, hogy az audio technikában a józan észnek nincs sok szava
Még néhány gondolat az alábbi WBT Gext Gen teszthez
Ezek a csatlakozók tényleg nagyon drágák. Én sem vettem volna belőlük, ha nem fogok ki egy akciós hetet, amikor a KÁCSA levitte a WBT árakat. Most viszont, miután hallottam, hogy mit tud ez a csati valószínüleg fogok venni egyet az LP rendszerembe is.
Egy másik szempont. Többször kérdeztem a Lacit a KÁCSÁ-ban, hogy mennyit számítanak az ilyen dugókkal azonos minőségű (és árú) aljzatok. Azt mondták, hogy legalább annyit javítanak a hangzáson, ha nem többet. Sajnos ezt még nem próbáltam, de elhiszem nekik.
Vajon miért ennyivel jobbak a kis tömegű dugók a hagyományosnál? A WBT akció során vettem egy készletet a régi fém testű WBT-ből is. Ez azonban meg sem közelíti hangban a Next Gen csatikat, pedig ezt is a WBT színvonalon készítették. Tehát a nagy tömeg és az iszonyatosan kis áram (c. 50 mikroA) ami az IC kábeleken folyik nemigen jó társítás."

PhantomCyclone
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: PhantomCyclone »

Rendre inkább azt érzem, hogy egyedül a fül az, amiben igazán meg lehet bízni. Még ha egy kábel külsőre nem is tűnik audiofilnek, de ha a zenében nyugalmat, természetességet és valamilyen belső logikát hoz, akkor valóban megérdemli, hogy a rendszer része maradjon. Néha úgy tűnik, minél kevesebb marketing áll egy kábel mögött, annál több zene szól belőle.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

cables írta:
2025.06.15., vas. 21:39
----
A Z+ hálózati kábel és a Noise killer többéves fejlesztés eredménye. Mindkettő annak köszönheti a sikerét, hogy a hagyományos megoldásoktól alapvetően különböző koncepción alapulnak.
A Power-R kábel koncepció

A zene akusztikai élmény a fülünkkel hallgatjuk. Legjobban csukott szemmel élvezhetjük kikapcsolva másik fontos érzék-szervünket a szemünket. Ha ez így van, akkor mi az oka annak, hogy az audió készülékek és a kábelek szenünknek tetszetős formában készülnek? Az ok a célszerűség. A gyártó cégek pontosan tudják, hogy a leendő vásárló első benyomását egy termékről a szemével szerzi. Ez pedig döntő pillanat, kis túlzással itt dől el a megveszem/nem veszem meg kérdés.
Sajnos a szemre, szépségre tervezés és a jó hangzásra tervezés szempontjai igen eltérők. Ebben különböznek alapvetően a Power-R kábelek a nagy gyártók kábeleitől. Az én koncepciómban nem az eladhatóság az első szempont, hanem a jó hangzás. A fejlesztések során a tesztelés alapvető fontosságú volt és ez olyan tapasztalatokhoz és következtetésekhez vezetett, amik élesen különböznek a kábelezés elterjedt és erősen rögzült téveszméitől.
Melyek a legfontosabb következtetések:

1. A kábel készítéshez használt huzalok nagyon régen gyártott, lenyugodott anyag szerkezetűek legyenek
2. Az árnyékolást kerüljük, csak az igen ritka helyzetekben használjuk, amikor arra tényleg szükség van
3. A huzal átmérőket csak az éppen szükséges értéken tartsuk, semmiképp nem méretezzük túl a huzalozást
4. Lehetőleg ne tegyünk köpenyt a kábelekre csak megfelelő szigetelést.

Nagyjából ennyi publikus, ha valakit ennél több részlet érdekel az írjon nekem a cables@freemail.hu mail címre.
Válaszolni fogok!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
Én is köszönöm úgy a jó kívánságot, mint a kedves véleményt. Z+ hálózati kábel és a Noise killer többéves fejlesztés eredménye. Mindkettő annak köszönheti a sikerét, hogy a hagyományos megoldásoktól alapvetően különböző koncepción alapulnak. Arra meg különösen büszke vagyok, hogy mindkét eszközt kedvező ár és kivételesen jó kezelhetőség jellemzi!

LVLee
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: LVLee »

Szép napot mindenkinek!
Emelem kalapom Rudi bácsi!
Úgy indult,hogy Noise killerre fájt a fogam, de ha már lúd...., kipróbáltam egy Z+ hálózatit, amit a lejátszómba dugtam be,egy 200-250 ezer forintos ,használtan már,100 e.-ért is kapható kedvelt kábel helyére.
Sikerült nem csak kiváltani, egyértelmű javulás! Ez nem csak egy " oldalra" lépés. Ezután jött az elosztómba a killer, eredmény,AZ ÉN RENDSZEREMBEN egy részletesebb,istenien természetes tonalitású hang,egy valóságosabb térleképezéssel,(a csendes fekete háttér,és a dinamika, eddig is jó volt nálam), jobb jelenlét érzéssel,élőbbé vált a zene. Fantasztikus hagyzerhangok,talán egyik legjobb példa a templomi orgona játéka ahol legjobban megmutatkozik. Azok a holografikus háttérképek szépen,ézelmekkel telítődve kirajzolódnak!
Köszönöm Rudi bácsi!
Jó egészséget kívánok!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6194

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Andràs írta:
2025.06.14., szomb. 21:17
Üdv mindenkinek!
A napokban sikerült a rendszeremben egy Radnai Rudibácsi által készített Z+ tápkábelt tesztelnem(nem mellesleg jelenleg a teljes rendszerem Power R kábelezésű beleértve a tápkábelt is ami a Z kryo kezelt)
Hittem a Z+ kábelben hisz ismerve Rudibácsi munkáját tudtam,hogy jó lesz,de minden elképzelésemet felülmúlta az amit hallottam 1tápkábel cseréjétől!
Elképesztően jól közvetít mindent ez a kábel,egyszerűen bámulatos amit művel.
Nem megyek bele mit hallottam és hogyan,szerintem tapasztalja meg mindenki aki nyitott rá!
Jó zenehallgatást mindenkinek😉
Üdv,
András

A hozzászólás átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Andràs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Andràs »

Üdv mindenkinek!
A napokban sikerült a rendszeremben egy Radnai Rudibácsi által készített Z+ tápkábelt tesztelnem(nem mellesleg jelenleg a teljes rendszerem Power R kábelezésű beleértve a tápkábelt is ami a Z kryo kezelt)
Hittem a Z+ kábelben hisz ismerve Rudibácsi munkáját tudtam,hogy jó lesz,de minden elképzelésemet felülmúlta az amit hallottam 1tápkábel cseréjétől!
Elképesztően jól közvetít mindent ez a kábel,egyszerűen bámulatos amit művel.
Nem megyek bele mit hallottam és hogyan,szerintem tapasztalja meg mindenki aki nyitott rá!
Jó zenehallgatást mindenkinek😉
Üdv,
András

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

customi írta:
2025.04.05., szomb. 18:33

.. Nehéz megfogalmazni, de határozottan jobb. Igazából nüanszokban különbözik, de olyan mellbevágóan észrevehető, mintha egy összekötő kábelt cserélt volna az ember, de határozottan hallani. Az előadás zeneibb, "nyugodtabb", "áramlóbb", a jelenlét érzet észrevehetően hatásosabb, ugyanakkor színezést, vagy kiemelést nem tapasztaltam.
...
A hálózati kábel olyan a készülékeinknél, mint egy háznál az alap. Ha az nem jó, akkor bármi épülhet rá a végeredmény is rossz lesz. A hálózati kábelnél tér el legjobban a valóság, a ránézésre gondolt véleménytől. Itt az a mondás érvényesül, hogy a kevesebb néha több. Egy próbát mindenképp megér!

1,5 m-es Z+  hálózati kábel.jpg
1,5 m-es Z+ hálózati kábel.jpg (60.02 KiB) Megtekintve 1152 alkalommal
-------------

Prifer

Hozzászólás Szerző: Prifer »

Szép napot mindenkinek!
Próbára került hozzám egy Z+ tápkábel. Azzal a tanáccsal kaptam, hogy próbáljam ki a switchez használt tápomhoz. De én máshogy gondoltam. A sima Power-R Z kábelt kivettem a CXN-100 streamerből és megkapta a Z+ kábelt. Azért ezt választottam, mert a CXC-V2 cd futóművel is ezt a dacot használom, kapja ő a legújabb fejlesztést. Nos, a kisebb csodát megint már az első taktusoknál hallani lehet! Nem olyan eget rengető, mint mikor először került a rendszerembe Power-R kábel, de elsőre hallható, hogy megint javult a már így is rendkívül jó hangkép, nem kell A-B teszt. Még jobban nyúlik a tér minden felé, még nagyobb a szeparáltság, még szebbek mélyek, hihetetlen a dinamika! Aztán a kivett sima Z tápkábelt betettem a switch tápjának eredeti kábelje helyett. Itt is simán hallani a két kábel közötti különbséget, még finomabb lett a hangkép, kellemes bársonyos a hangzás, még nőttek kicsit a részletek. Így ez az eddigi legjobb felállásom! A cd és a CXA81 erősítőm még a sima Z kábeleken csatlakoznak, érdemes lenne a táppal együtt megnézni, úgy mit javulna a hangkép full Z+ kábelezéssel, bár elképzelésem sincs, hogy még hova lehetne menni, de biztosan javulna a rendszer. Még egy dc kábel szerintem biztosan kell a rendszerbe, de már így is varázslat, ami hangok ahogyan kijönnek, nekem minden egyes zeneszám élményszámba megy, imádom hallgatni a zenéket! Mindent egybevetve, kicsit eltértem az ajánlottól, de szerintem kihoztam a rendszerből és az egyetlen Z+ tápkábelből a maximumot, még nagyobb zenei élményt ad vele a rendszerem!

hificucc

Hozzászólás Szerző: hificucc »

Nemrég tényleg véletlen random marketplace-es tápkábel próba-hallgatás után hozzám került egy régebbi tápkábel, a leírásban annyi volt, hogy Radnai Rudolf készítette, igazából én csak a dac-omhoz szerettem volna egy szerethető hangú, jobb minőségű kábelt, az eladó is biztosított, hogy ha nem válik be, akkor visszavásárolja. Visszavásárlásra nem volt szükség, a kábel fittelt a rendszeremmel, majd gondoltam megkeresem a készítőjét és megkérdezem infókról, egyéb kábelekről. Radnai úrral sikerült felvennem a kapcsolatot és felajánlotta, hogy kipróbálhatjuk őket a rendszeremben, személyesen elhozta (gondolom azért szerencsés helyzetben voltam, hogy én is budapesten élek) és közösen hallgattuk a különböző kábeleit. Nekem a koncepció, ahogy készülnek ezek a kábelek, nagyon szimpatikus, követ egy iskolát, ami alapvetően nem a mainstream audiophile piac zsánereivel operál, hanem olyan anyagokat és megoldásokat használ, ami megfelelt néhány komoly nemzetközi manufaktúra hivatásának is - pl. Kondo (audio note) vagy Shindo lab kábelei is hasonló koncepcióval készültek: A lehető legkevesebb akadályt gördíteni a zenei jel útjába. Én is azt gondoltam, hogy biztosan számít a kábel keresztmetszete és a precíz szigetelés, viszont kíváncsi voltam. A zenehallgatás úgy zajlott, hogy adott zenéket hallgatva, egymás után raktunk a rendszerbe különböző kábeleket (tápkábel, ic kábel, coax, hangfalkábel). Eddig sem voltak alap kábeleim, igyekeztem azért minőségibb darabokat belerakni vagy legalább ár-érték arányban legyen jó...Radnai úr kábelei szépen darabonként javítottak a hangzáson. A kábelek szintén rendszerfüggő elemek, az én rendszerem minden változtatást meg is hálált, végeredményben az előző kábelekhez képest, egy nyugodt de dinamikus, zenei hangot produkált. A tápkábelt, hangfalkábelt és az coax-ot jelenleg is hallgatom a rendszerben, ha valami beválik nem szokásom cserélgetni. Őszintén ajánlom, hogy nyugodtan tegyetek egy próbát, mert egyrészt a saját rendszeredben hallhatod, másrészt ez nem egy arctalan, polcról márkanevet leolvasós kiválasztás, hanem egy találkozás a készítővel és a koncepciót ott helyben hallhatod is.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

customi írta:
2025.04.06., vas. 10:33
gomolalaci írta:
2025.04.05., szomb. 20:50
Customi

Próbáld ki a hálózati zajszűrő nélkül is...... Lehet meg fogsz lepődni...
Mármint arra gondolsz, hogy a Keces leválasztó trafót iktassam ki a rendszerből? Akkor meg valami normális elosztó kell majd helyette. :) Tudsz konkrétan ajánlani valamit, amit érdemes kipróbálni?
https://kontaset.hu/termekkategoria/halozati-elosztok/
A gondolkodás nem megerőltető...

customi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: customi »

gomolalaci írta:
2025.04.05., szomb. 20:50
Customi

Mármint arra gondolsz, hogy a Keces leválasztó trafót iktassam ki a rendszerből? Akkor meg valami normális elosztó kell majd helyette. :) Tudsz konkrétan ajánlani valamit, amit érdemes kipróbálni?

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Customi

customi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: customi »

Sziasztok,

Jómagam két darab Z típusú hálózati kábelbe, 2 db DC kábelbe és egy Noise Killerbe.
A hálózati kábelek meglepően hajlékonyak, pedig voltak már vastag kígyók a rendszerben.

Nálam a falban egy dupla aljzat van a hifinél, az egyikbe érkezik a vezeték a biztosítéktól (nincs külön tápösvényem), a másik aljzat az előzőből átkötött fali sorolóként. A bejövő aljzatba került a noise killer, az átkötött aljzatba ment a Keces BP-2400 leválasztó trafó. Ebbe vannak kötve az eszközeim.

Az egyik Z tápkábel a DENON SACD DCD-2020AE lejátszóba ment, a másik pedig a Keces P8-as duál kimenetes lineáris tápegységbe, ami a Lumin D2 és a Roon Nucleus eszközöket szolgálja ki (ide van bekötve a két DC kábel is).

Röviden: a tápkábelek a forrásokhoz kerültek. Az Accuphase E-380 erősítőm nem kapott egyelőre új tápkábelt, én nagyon szeretem a hangját a gyári stock kábellel is.

Amit visszajeleztem Rudolfnak:

"Nehéz megfogalmazni, de határozottan jobb. Igazából nüanszokban különbözik, de olyan mellbevágóan észrevehető, mintha egy összekötő kábelt cserélt volna az ember, de határozottan hallani. Az előadás zeneibb, "nyugodtabb", "áramlóbb", a jelenlét érzet észrevehetően hatásosabb, ugyanakkor színezést, vagy kiemelést nem tapasztaltam. Beváltak a rendszeremben ezek így együtt, örülök, hogy megvettem őket."

Tudom, hogy ez így ebben a formában elég megfoghatatlan, mert nem taglaltam, hogy milyen típusú kábelek jártak már a rendszeremben, de ezt most direkt nem fogom leírni, mert akkor megkapom a "hát ahhoz képest nem csoda" <-> "hát te hülye vagy" típusú skálán az épp aktuális gondolatot. Emellett hangsúlyozandó a szokásos: az én rendszeremben az én fülemmel, az én akusztikai adottságaimmal, az én ízlésemnek megfelelően, stb stb.
Ez egy rendkívül szubjektív hobbi, én örülök ezeknek a kábeleknek, mert tetszik, amit hallok és a portalanításos bekötésnél/szétszedésnél sem kell pitonokkal és anakondákkal birkóznom.

Azt is érdemes tudni, hogy én a zene miatt, nem a kütyüzés miatt vagyok ebben a hobbiban. Nagyon cok cédém, SACD-m, koncert BD/UHD BD/DVD felvételem van, inkább ebbe szeretek pénzt tolni és élvezni a zenét, mintsem, hogy a zene az eszközeim hallgatásának "szükséges rossz" eszköze. Arra sem tudok válaszolni, hogy ha ezt meg azt a kábelt nem ebbe, hanem amabba kötöm, és mi van, ha oda nem teszem be ezt a kábelt és a többi, nos, ezek nem érdekelnek. Megkapom, amit megveszem, bekötöm, meghallgatom, aztán vagy tetszik vagy nem. Nem vagyok hajlandó időt és energiát szánni abba, hogy össze-vissza kötögetek mindent. Tudom, hogy ez sokaknak furcsánat tűnhet, de hát ez van, mindenki másként csinálja.

Nem a vastag kábelek fogják meghozni a megváltást, erre mindenképpen rámutatnak ezek a kábelek.

Kötelezettség nélkül volt lehetőség kipróbálni, kifizettem, elhoztam, ha nem válik be, Rudolf visszaveszi. Semmit nem veszíthetsz vele, maximum azt, ha nem próbálod ki - hátha nálad is beválik. A komolyabban hájpolt dugókból egy nyomorult schuko többe kerül, mint ez a kábel tokkal-vonóval. Persze én vagyok süket, ha nem hallom, hogy a palládium-ródium-arany-ezüst-terillium-berillium ötvözet mennyivel jobban szól, de hát igazából ez az én szerencsém, nem kell ilyenre költenem. :)

Köszönöm, hogy elolvastátok.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Tegnap este érkezett friss vélemény a csupasz IC után küldött Z hálózati kábelről!

Sándor véleménye a leküldött kábelekről .jpg
Sándor véleménye a leküldött kábelekről .jpg (68.79 KiB) Megtekintve 5219 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Re: Power-R kábelek

Töki írta:
2024.12.31., kedd 13:42
...
Jelenleg 4 db Z hálózati van nálam használatban. Véleményem szerint ez egy hihetetlen transzparens, színezetlen hangú kábel. Gyors, feszes, jó felbontású. Lehámoz minden felesleget a hangról, mégis megmarad a testessége, súlya a hangszereknek. Volt nálam több hiper-felbontású tápkábel, de ez a "tapintahtóság" ott rendszerint elvész (pl. Zensati Zorro), pedig az segíti megteremteni az élő zene illúzióját. Legalábbis az én hitrendszeremben :rolleyes:
Ár/teljesítmény aránya meg röhejes
:

Nagyvonalúan átsiklott az ide írogató társaság a fenti beíráson, pedig talán nem kellett volna. Mert ez azt mondja ki, hogy többszázezres hálózati kábelekből hiányzik a lényeg, ami ebben az olcsó Z kábelben meg van. Tegnap magam is hallottam ezt tegnap egy ügyfélnél, akinek a rendszeréből ennek hallatán kikerült egy tízszeres árú, baromi nehéz, nagyon merev DIY hálózati. Szándékosan nem írok gyártót és típust, mert nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy hamarosan szembejön az igazság azokkal, akik úgy ítélnek meg egy kábelt, hogy legyen drága az a kábel, mert az biztosan jó.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
Egy év után ismét jelentkezett az egyik legkülönlegesebb ügyfél akivel eddig találkoztam. Vettem egy McIntosh erősítőt kéne egy IC kábel. Tudsz adni? -ennyit írta a Facebook oldalamra, Tudok- válaszoltam. Akkor küldök érte valakit fél óra múlva ott lesz. Mennyi az ára? 60 e. Utaltam! Tényleg jött valaki kocsival és elvitte a kábelt. Ma ennyit írt a Facebookra:

K véleménye IC kábelemről.jpg
K véleménye IC kábelemről.jpg (9.1 KiB) Megtekintve 5666 alkalommal

Montego
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Montego »

Rudolftól kaptam 4 meglepő külsejű jumpert az Avalonokhoz - hát mit mondjak, csoda lett a hang..

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Alex_Aston írta:
2025.03.04., kedd 08:21
cables írta:
2025.03.03., hétf. 22:02
---
....Számomra a legnagyobb tanulság az volt, hogy a drága és nehezen kezelhető hálózati kábelek mennyit rontanak a hangzáson....
Ez így, ebben a formában nem igaz.

Ott, annál a rendszernél, nektek jobban tetszett (meg lehet másnak is így lenne).
Ennyi.
Természetesen minden megállapítás az adott rendszerre vonatkozik. Ez a tulaj viszont nagyon alapos ember, tegnap visszarakta a régi kábelezést és egyenként cseréli be a Power-R változatokat. Leközlöm majd a tapasztalatokat, ha leírja nekem. Mindenesetre engem nagyon meglepett, hogy ezeket az ultra high-end-nek hirdetett és többszáz ezer forintos, baromi nehezen kezelhető hálózatikat simán ki tudtuk venni a rendszerből és sokkal jobb lett a hang.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2025.03.04., kedd 08:21
cables írta:
---
....Számomra a legnagyobb tanulság az volt, hogy a drága és nehezen kezelhető hálózati kábelek mennyit rontanak a hangzáson....

Ott, annál a rendszernél, nektek jobban tetszett (meg lehet másnak is így lenne).
Ennyi.
"Számomra a legnagyobb tanulság az volt, hogy a drága és nehezen kezelhető hálózati kábelek mennyit rontanak a hangzáson....,,

Ezt én is így tapasztaltam......

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

cables írta:
---
Beszámoló egy tegnap délutáni tesztelésről

Valami kimaradt a beszámolóból. Az IC kábelekkel együtt bekerült a rendszerbe egy Noise killer dugó is az első elosztó helyre.
Erre azért hívnám fel a figyelmet, mert a legújabb változat, ami fázis érzékeny.

Fázis érzékeny Noise killer.png
Fázis érzékeny Noise killer.png (57.12 KiB) Megtekintve 6266 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3303

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:
---

Ennyi.
Csak a Marantz! :-D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

---
Beszámoló egy tegnap délutáni tesztelésről

Gyakorlatilag egy teljes rendszer kábelezést cseréltünk tegnap egy új vevőnél. Nem ismertük egymást, az ilyen dolog olyan, mint egy ugrás a sötétbe mindkét fél részéről. Annyit kértem, hogy amikor értem jön kocsival, hogy hozzon pár CDt, meghallgatni nálam hogy szólnak. Így is történt, a második CD belehallgatás után azt mondta: Sok felé jártam az elmúlt hetekben de rendes hangot nem hallottam, ez itt úgy szól, mint nálam, finoman, nyugodtan. Elmentünk hozzá, meghallgattuk ugyan azokat a CDket, nem volt rossz, főleg, hogy álló hangfalak szóltak. Elsőként a 3 hálózati kábelét cseréltük Z kábelekre. Vastag, nehezen kezelhető kábelei voltak ismert magyar készítőktől, jóval drágábbak, mint a Z. Meghallgattuk így a rendszert finomabb, részletezőbb lett a hangzás. Utána egy elég drága Siltech hangfal kábelt cseréltünk az enyémre, utána szomorúan mondta, hogy még jobb lett a felbontás, de néhol kicsit bántóak a magasak. Cseréljük ki a két pár IC-t is az én csupasz IC kábeleimre mondtam. Ettől jött meg az igazi jobb hang, még részletezőb, még dinamikusabb, de hallgatható és kellemes. Ott hagytam mindent előleg nélkül, hallgassa a nyers kábeleket egy-két hétig. Ennyi volt a tegnapi Power-R kábel tesztelés. Számomra a legnagyobb tanulság az volt, hogy a drága és nehezen kezelhető hálózati kábelek mennyit rontanak a hangzáson.

Kivételesen erős zajelnyomás.jpg
Kivételesen erős zajelnyomás.jpg (78.02 KiB) Megtekintve 6382 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”