Tiszta ezüst csatlakozókkal szerelve tesztelte a Power-R Live 2 hálózati kábelemet egy érdeklődő.
Engedélyével néhány kép a tesztről és a véleménye:
-----
Moderátor: cables

Hi!

cables írta: ↑2021.10.20., szer. 16:28-----
Természetes hang
Bármikor szóba kerül nagy vitát kelt a természetes zenei hangzás fogalma. Azzal szoktak érvelni azok, akik szerint ezt a jelzőt nem szabad használni, hogy ez mindenkinek mást jelent. Valami van ebben, mert ugye mindenkinek más élményei vannak mondjuk a zongora hangról, azért mert ő legutóbb ilyen zongorát hallott élőben a másik ember meg amolyat. Ebben van is valami. Talán ezért szoktak teszt lemezekre naturális hangokat: üvegtörés, mennydörgés, taps, esőcseppenés stb. felvenni, mert ezeket nagyjából mindenki egyformának hallja.
Tegnap elvittek tőlem egy Power-R Live 2 hangfal kábelt és még este kaptam rá egy dicsérő levelet. Aztán nem sokkal később egy másikat, aminek talán még jobban örültem. Csak ennyi volt a levélben:
Ami az előbb kimaradt: a beszédhang érthetősége, amit a legnehezebb
visszaadni, az tette az i-re a pontot. Rendkívüli. TV hangját szoktam a
rendszeremen hallgatni. Kis hangerőn is érthetőbb, mint eddig volt!
Ez lényegében a természetesség kifejezése. Mert beszédet hallunk a legtöbbet életünkben, és arra kell leginkább figyelnünk!
------

Én megpróbálnám, erősen ajánlanám a zajgátat is.Lala00 írta: ↑2021.10.19., kedd 07:01Tisztelt Fórumtársak,
Megosztanám veletek a tapasztalataimat a live 2s hangfalkábel, live 2 digit ic és live 2 tápkábellel kapcsolatban.
Előszőr a hangfalkábelt és a digit ic kábelt hoztam el.
Bekötés után nem kellett keresnem a különbséget. A felbontás megnőtt, sok apró részlet megjelent a magas tartományban és a mély tartomány megfogott és sokkal részletezőbb lett. A középtartomány több érzelmet közvetít. Már ez a változás is egy kisebb rendszercserével felért. Ezek után a 2 tápkábelem is lecseréltem. A rendszerem hangja tovább finomodott. Nyitott, dinamikus és légies lett, mintha egy nem is olyan vékony függönyt húztak volna el a hangfalak elöl. A kábelek cseréje felért egy komplett rendszer cserével.
Mégegyszer köszönöm Radnai Úrnak a kábeleket és a segítőkész hozzáállását.