Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Média PC - szoftver és hardver
Moderátor: Luxor Audio
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Re: Média PC - szoftver és hardver
A jRiver/Roon zenelejátszók és a KODI videolejátszó is elboldogul helyi és megosztott tárhelyekkel, tehát a külön file szerver indokolatlan (hacsak nem akarod másra is használni), de ezt a kérdést már eldöntötted. Ha csak megosztásra használnád ezt a szerver gépet, nem kell bele speciális tápegység, a HDPlex is felesleges.
D/A konverterből több százféle van a piacon, a választás erősen ízlés kérdése, nem bocsátkoznék ajánlásba.
Mi nem kínálunk már OCXO modulos USB kártyát és OCXO modult sem, leálltunk velük évekkel ezelőtt, egyszerűbb kártya még szerepel a kínálatunkban. Léteznek OCXO modulos kártyák (még) a piacon, de ahogy írtam, nem olcsók és szép lassan kihalnak az audio PC műfajjal együtt.
A jRiver és a Roon is fizetős szoftver, de utóbbi jóval drágább, viszont magasabb színvonalú és sokoldalúbb is.
D/A konverterből több százféle van a piacon, a választás erősen ízlés kérdése, nem bocsátkoznék ajánlásba.
Mi nem kínálunk már OCXO modulos USB kártyát és OCXO modult sem, leálltunk velük évekkel ezelőtt, egyszerűbb kártya még szerepel a kínálatunkban. Léteznek OCXO modulos kártyák (még) a piacon, de ahogy írtam, nem olcsók és szép lassan kihalnak az audio PC műfajjal együtt.
A jRiver és a Roon is fizetős szoftver, de utóbbi jóval drágább, viszont magasabb színvonalú és sokoldalúbb is.
Remélem lesz értelme amit írok, mert nem nagyon volt időm és 3-4 nekifutás kellett mire megírtam.
Az ASUS hangkártya szintén e mellett a koncepció mellett indult. Ne legyen külső D/A modul, hanem a számítógépben próbáltam a minél jobb hangreprodukció felé elmenni.
Amennyiben ebben az irányban indulnánk tovább, milyen D/A modulban gondolkodnál azon az árszinten?
A D/A modul mellé, ugyan úgy szükség van magára a oxco-val ellátott USB-re, ha jól gondolom.
Maga a táp elhelyezése. Tekintve, hogy van még egy táp a gépben. Egymást mennyire zavarhatják? Pusztán a közelsége bele szólhat-e a Media Pc hangjába?
Valamint a felfogatását a tápnak még csak csak látom, de ha jól étem van hozzá egy toroid is.
Az mennyire lehet opció, hogy a jelenlegi normál atx-es táp helyére teszem, úgy, hogy a hűtendő felülete néz kifelé és annak a kifelé néző felére kívülről szerelek fel egy hőcsöves processzor hűtőt, vagy a VGA hűtő bordát?
Azt írtad, hogy egy File szervernek nem szükséges a lineáris táp… Ezt az ár miatt nem is igen tudnám meglépni, de a táp ettől függetlenül nem lenne olcsó. Írtam a HD plex 250-es tápját amit az oldaluk szerint zenei megfontolásokkal építettek talán. Nem biztos, hogy jól értem az oldalt. Vagy van egy olyan DC átalakítójuk amihez külső notebook kocka táp csatolható.
Ez a táp beleszólhat-e (ronthatja-e) bármilyen módon a másik gép hangzását? Vagy mert két külön számítógép ezért teljesen szeparált?
Milyen dobozt ajánlanál?
A 603-asok egyenlőre mozira mindenképpen maradnának. Zenére vagy a 602 vagy csere.
A Roonhoz, ha jól tudom valamilyen előfizetéses konstrukció kell? Vagy rosszul emlékszem? Mintha ahhoz kellene még valami. Nem biztos, hogy előfizetés, de akkor lehet, hogy roon képes hardver….de ha meg ajánlod, akkor gondolom az adott.
Ebben még mindenképpen tanácsra szorulok. Ha addig más opció nem lesz, akkor JRiver volt a terv. Lehetőleg a Kodi grafikus felületéhez kötve. (Talán, de ez csak elkepzelés)
A koncepció onnan indult, hogy amit egy házban meg tudok oldani, arra nem használjak külön egységeket. Maga a számítógépház tetszett meg először, majd utána jött, hogy maxoljuk ki benne amit lehet. Így került bele annó, az IR-rel ellátott alap 2 soros kijelző, majd a 2. Alaplap a file szervernek.Szívesen segítek neked a gépet összerakni, beüzemelni, néhány tanácsot adni hardveres és szoftveres téren. A koncepciódat továbbra is furcsának érzem, de ha nem tudod elengedni, akkor én sem kritizálom (nagyon).
Az ASUS hangkártya szintén e mellett a koncepció mellett indult. Ne legyen külső D/A modul, hanem a számítógépben próbáltam a minél jobb hangreprodukció felé elmenni.
Amennyiben ebben az irányban indulnánk tovább, milyen D/A modulban gondolkodnál azon az árszinten?
A D/A modul mellé, ugyan úgy szükség van magára a oxco-val ellátott USB-re, ha jól gondolom.
Igen tulajdonképpen ezért is indult ez a beszélgetés..Az MZ/X PC tápegységhez izmos hűtés kell, ahogy korábban is írtam. Ha aktív (ventilátorral szellőztetett) gépházba akarod építeni, akkor egy méretes hűtőbordára kell szerelni, aminek belső elhelyezése bonyodalmas lehet. Ezt szerintem vedd komolyan!
Maga a táp elhelyezése. Tekintve, hogy van még egy táp a gépben. Egymást mennyire zavarhatják? Pusztán a közelsége bele szólhat-e a Media Pc hangjába?
Valamint a felfogatását a tápnak még csak csak látom, de ha jól étem van hozzá egy toroid is.
Az mennyire lehet opció, hogy a jelenlegi normál atx-es táp helyére teszem, úgy, hogy a hűtendő felülete néz kifelé és annak a kifelé néző felére kívülről szerelek fel egy hőcsöves processzor hűtőt, vagy a VGA hűtő bordát?
Azt írtad, hogy egy File szervernek nem szükséges a lineáris táp… Ezt az ár miatt nem is igen tudnám meglépni, de a táp ettől függetlenül nem lenne olcsó. Írtam a HD plex 250-es tápját amit az oldaluk szerint zenei megfontolásokkal építettek talán. Nem biztos, hogy jól értem az oldalt. Vagy van egy olyan DC átalakítójuk amihez külső notebook kocka táp csatolható.
Ez a táp beleszólhat-e (ronthatja-e) bármilyen módon a másik gép hangzását? Vagy mert két külön számítógép ezért teljesen szeparált?
Hááát… ez megint egy érzelmi dolog az egyik részről… a Bowers mindig is nagy álmom volt már kölyök korom óta, mikor megláttam az első dobozokat talán a Deák tér környékén valami boltban.Írtad, a rendszeredben B&W 603 hangdobozok dolgoznak, ami igencsak gyenge keresztmetszet, inkább ennek cseréjére költenék a helyedben, nem a PC tuningolására.
Milyen dobozt ajánlanál?
A 603-asok egyenlőre mozira mindenképpen maradnának. Zenére vagy a 602 vagy csere.
Nem is vágom, azt mondtam, hogy még nem tudom, hogy mi lesz ami szoftveresen kiszolgálja.Lejátszó szoftverben a jRiver ma is potens opció, míg nem akarsz zenei streaming szolgáltatásokat használni (ami egyre inkább megkerülhetetlen, tehát ne vágd rá rögtön, hogy nem kell neked!). Amúgy inkább a Roont javaslom.
A Roonhoz, ha jól tudom valamilyen előfizetéses konstrukció kell? Vagy rosszul emlékszem? Mintha ahhoz kellene még valami. Nem biztos, hogy előfizetés, de akkor lehet, hogy roon képes hardver….de ha meg ajánlod, akkor gondolom az adott.
Ebben még mindenképpen tanácsra szorulok. Ha addig más opció nem lesz, akkor JRiver volt a terv. Lehetőleg a Kodi grafikus felületéhez kötve. (Talán, de ez csak elkepzelés)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Nem baj az, én 25 évig nem tudtam elszakadni tőle.

Szívesen segítek neked a gépet összerakni, beüzemelni, néhány tanácsot adni hardveres és szoftveres téren. A koncepciódat továbbra is furcsának érzem, de ha nem tudod elengedni, akkor én sem kritizálom (nagyon).
Az ASUS hangkártya nem rossz, de szerintem nem éri el azt a szintet, amit tuningolni érdemes pl. külső órajellel. Egy OCXO modul többe kerülne, mint a kártya, a kettő árából már vehetnél egy becsületes külső D/A konvertert és USB kártyát.
Az MZ/X PC tápegységhez izmos hűtés kell, ahogy korábban is írtam. Ha aktív (ventilátorral szellőztetett) gépházba akarod építeni, akkor egy méretes hűtőbordára kell szerelni, aminek belső elhelyezése bonyodalmas lehet. Ezt szerintem vedd komolyan!
Írtad, a rendszeredben B&W 603 hangdobozok dolgoznak, ami igencsak gyenge keresztmetszet, inkább ennek cseréjére költenék a helyedben, nem a PC tuningolására.
Lejátszó szoftverben a jRiver ma is potens opció, míg nem akarsz zenei streaming szolgáltatásokat használni (ami egyre inkább megkerülhetetlen, tehát ne vágd rá rögtön, hogy nem kell neked!). Amúgy inkább a Roont javaslom.
Kedves Fapaci,
Nem tudok elszakadni a témától.
Nem akarok nagyon tolakodó lenni, de átértékelném az eddigi kérdéseimet és megközelítést a témához. Adott egy PC amit felvázoltam. Szeretnék vele zenét lejátszani, lehetőleg a tőlem és a rendszeremtől telhető minél jobb minőségben. A rendszer elemei a Média PC: felvázolt I5 ös alacsony fogyasztású (35W TDP-vel rendelkező) processzor, illetve egy Asus Xonar Essence II Pci-expresszes hangkártya Burson opampokkal.
Softverben JRiverre gondoltam eddig, de itt a fórumot olvasva láttam, hogy van esetleg egyéb ami le vagy kiváltja azt. Még ezzel nem törődötem egyenlőre, úgy gondoltam, hogy ráér amíg a hardveres része össze nem áll.
A zenei file-ok egy file serveren vannak amiket egy másik alaplaphoz és táphoz kötött winchasteren tárolom.
Első kérdésem, hogy az alacsony jitter elérhető-e ezzel a hangkártyával? Lehet-e a hangkártyán a Te USB-s modulodhoz hasonlőan, a hangkártyához is csatolni órajel generátort?
Amennyiben igen akkor egy OCXO modullal tudnék e hangminőségben javulást elérni az MZ/X táppal egyetemben, ha azokat egy megfelelően átszellőztetett házba építem be?
Ha ez lehetséges, akkor a második kérdés, hogy ennek az átalakításnak a kivitelezését el tudod-e vállalni?
Ha nem lehetséges, akkor mit javasolnál a rendszer építésével kapcsolatban?
A rendszer többi eleme, mint írtam, egy NAD stereo erősítő, vagy ha jobb eredményt produkál és fel tudom újíttatni, akkor a Kriba csöves erősítő.
Kábelek, valhalla RCA, Hydra sound hangfal és táp kábel, valamint egy Hydra Sound által átalakított Kontaset elosztó.
Zenében mindent hallgatok amire idom van.
Nem tudok elszakadni a témától.
Nem akarok nagyon tolakodó lenni, de átértékelném az eddigi kérdéseimet és megközelítést a témához. Adott egy PC amit felvázoltam. Szeretnék vele zenét lejátszani, lehetőleg a tőlem és a rendszeremtől telhető minél jobb minőségben. A rendszer elemei a Média PC: felvázolt I5 ös alacsony fogyasztású (35W TDP-vel rendelkező) processzor, illetve egy Asus Xonar Essence II Pci-expresszes hangkártya Burson opampokkal.
Softverben JRiverre gondoltam eddig, de itt a fórumot olvasva láttam, hogy van esetleg egyéb ami le vagy kiváltja azt. Még ezzel nem törődötem egyenlőre, úgy gondoltam, hogy ráér amíg a hardveres része össze nem áll.
A zenei file-ok egy file serveren vannak amiket egy másik alaplaphoz és táphoz kötött winchasteren tárolom.
Első kérdésem, hogy az alacsony jitter elérhető-e ezzel a hangkártyával? Lehet-e a hangkártyán a Te USB-s modulodhoz hasonlőan, a hangkártyához is csatolni órajel generátort?
Amennyiben igen akkor egy OCXO modullal tudnék e hangminőségben javulást elérni az MZ/X táppal egyetemben, ha azokat egy megfelelően átszellőztetett házba építem be?
Ha ez lehetséges, akkor a második kérdés, hogy ennek az átalakításnak a kivitelezését el tudod-e vállalni?
Ha nem lehetséges, akkor mit javasolnál a rendszer építésével kapcsolatban?
A rendszer többi eleme, mint írtam, egy NAD stereo erősítő, vagy ha jobb eredményt produkál és fel tudom újíttatni, akkor a Kriba csöves erősítő.
Kábelek, valhalla RCA, Hydra sound hangfal és táp kábel, valamint egy Hydra Sound által átalakított Kontaset elosztó.
Zenében mindent hallgatok amire idom van.
Nincs a gépben izmos hardver. Egy i5 processzor Igpu-val, tehát dedikált videokártya nélkül. Az egyik hardver. Ami abban izmos, inkább az, hogy a HDMI 2.1 et, valamint Wifi7-et és 2,5Gbites lant kap az új hardver. Ami kell az az AV1 es dekódolás lejátszásnál, a bt2020as szintér HDMI-n továbbítani. Valamint ha izmosnak számít akkor az alaplapi hangkártyát kiváltja egy Asus xonar Essence II. Valamint az, hogy passzív a cpu hűtése, normális jelenleg is passzív táp van benne most is. De egy sima számítógép tápegység.
Hogy miért van két számítógép egy házban? Mert benne lehet. Magát a pc házat úgy alakították ki, hogy két alaplapnak van helye. Ezt én szeretem és már így használom régóta. Megtehetném, hogy ketté választom, de mint mondtam szeretem.
https://tpucdn.com/review/thermaltake-m ... /zones.jpg
Így néz ki a ház: https://tpucdn.com/review/thermaltake-m ... /zones.jpg
Zone 1: Harddisks
Zone 2: Drives
Zone 3: Motherboard / VGA
Zone 4: Mini-ITX / PSU
Itt Zone 2be vannak a HDD-k egy része, ide elférne ha kell a táp, vagy a normál táp helyére, ha kell. Attól függ, hogy pontosan mit kell hűteni és azt hogyan lehet rögzíteni. Ha jól gondolom akkor a Toroidot, ha azt fel lehet úgy rögzíteni a táp helyére, hogy a hűtő nem a ház belsejében hanem kiáll a házból az a legjobb, ha nem akkor is lehet elég legtere a háznak, hogy az normál gravitációs technikával le tudja adni a hőt?
A táp jelenleg az itx alaplap felett helyezkedik el. Az első képen láthetó áthidaló fölött a tápegység állítva a 4-es blokkba. A képeken be van rajzolva.
![Kép]()
Hogy miért van két számítógép egy házban? Mert benne lehet. Magát a pc házat úgy alakították ki, hogy két alaplapnak van helye. Ezt én szeretem és már így használom régóta. Megtehetném, hogy ketté választom, de mint mondtam szeretem.
https://tpucdn.com/review/thermaltake-m ... /zones.jpg
Így néz ki a ház: https://tpucdn.com/review/thermaltake-m ... /zones.jpg
Zone 1: Harddisks
Zone 2: Drives
Zone 3: Motherboard / VGA
Zone 4: Mini-ITX / PSU
Itt Zone 2be vannak a HDD-k egy része, ide elférne ha kell a táp, vagy a normál táp helyére, ha kell. Attól függ, hogy pontosan mit kell hűteni és azt hogyan lehet rögzíteni. Ha jól gondolom akkor a Toroidot, ha azt fel lehet úgy rögzíteni a táp helyére, hogy a hűtő nem a ház belsejében hanem kiáll a házból az a legjobb, ha nem akkor is lehet elég legtere a háznak, hogy az normál gravitációs technikával le tudja adni a hőt?
A táp jelenleg az itx alaplap felett helyezkedik el. Az első képen láthetó áthidaló fölött a tápegység állítva a 4-es blokkba. A képeken be van rajzolva.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Ahogy korábban írtam, az MZ/X lineáris tápegységhez szükséges komolyabb hőleadó felület. Ez lehet egy passzív gépház, vagy egy méretesebb hűtőborda, utóbbi viszont csak akkor fog működni, ha körülötte ki tud alakulni - akár gravitációs, akár ventilátoros - légmozgás. Egy zárt térbe hűtőbordát tenni értelmetlen, hacsak nem szellőzteted át, de ez nálam már átesik a logikátlan kategóriába. Ugyanez érvényes a toroid transzformátorra is. Ha mozog körülötte a levegő, kézmeleg marad, de zárt térben akár ki is gyulladhat. Persze a benne lévő hővédelem ezt megakadályozza, de a berendezést utána szervizelni kell.
Nem látom, miért szeretnél két különálló, független gépet üzemeltetni közös házban, hogy ettől milyen előnyőket remélsz, így ehhez nem tudok hozzászólni. A rendszered egyéb elemei alapján felesleges lépésnek és bonyolításnak tűnik számomra, de bizonyára megvan a magad indoklása.
A KODI nem igényel izmos hardvert, szinte bármin elfut, hacsak nem akarsz videó szűrőket, professzionális képalkotó algoritmusokat használni. A zenelejátszó alkalmazások sem számításigényesek, hacsak nem akarsz DSD konvertálást, resamplinget, konvolúciót használni, azokhoz már kell az izmos masina. Ezért írtam pár napja, hogy a szükséges hardvert a felhasználás módja határozza meg.
Nem látom, miért szeretnél két különálló, független gépet üzemeltetni közös házban, hogy ettől milyen előnyőket remélsz, így ehhez nem tudok hozzászólni. A rendszered egyéb elemei alapján felesleges lépésnek és bonyolításnak tűnik számomra, de bizonyára megvan a magad indoklása.
A KODI nem igényel izmos hardvert, szinte bármin elfut, hacsak nem akarsz videó szűrőket, professzionális képalkotó algoritmusokat használni. A zenelejátszó alkalmazások sem számításigényesek, hacsak nem akarsz DSD konvertálást, resamplinget, konvolúciót használni, azokhoz már kell az izmos masina. Ezért írtam pár napja, hogy a szükséges hardvert a felhasználás módja határozza meg.
Luxor Audio írta: ↑2025.05.28., szer. 08:19
Igen ezt értem, azonban én inkább a fizikálisabb dolgokra gondoltam.Ez egy nagy téma, egy fórumos hozzászólás határaiba nem fér bele. Zajszint, stabilitás, pontosság, ilyen szavak mentén lehet keresni a választ.
Arra, hogy a házban való elhelyezkedése a két fajta tápnak mit számít? Az, hogy légvonalban egy egy alkatrészhez közel vannak, vagy az számít csak ha elektronikusan is érintkeznek?
Ez ugye lehet, hogy más és más a két fajta tápegységnél.
Okés itt igazából nem fogom több 10 milliós egységeken hallgatni a zenét. Szeretném a jelenlegiből és a most hozzátett PCből a lehető legtöbbet kihozni.A közvélekedéssel szemben attól nem feltétlenül fogsz jobb eredményt kapni, ha lineáris tápegységet építesz be, kapcsolgatós egységből is léteznek magas minőségűek.
B&W 603-as dobozok a frontok. De zenére elképzelhető, hogy a DM602-est használnám és maradna mozira a 603-as.
Erősítők: Arcam AVR750 a mozi és egy régi ezer éves NAD stereo egyenlőre ami fogadná a jelet, vagy van egy Kriba csöves erősítő is. Ez még nem tisztázott.
Tehát a rendszer építésér szánt pénzt is úgy kell kezelni, hogy még egy tápbelefér, de kettőt az MZ/Xből nem feltétlen fogok bele tenni.
Az MZ/X mellé valószínűleg a már linkelt DC táp átalakító kerülhet https://hdplex.com/hdplex-500w-hi-fi-dc ... input.html, vagy a 250-es táp https://hdplex.com/hdplex-fanless-250w- ... x-psu.html
Az előzo hozzászólásban megpróbáltam kifejteni. Valójában két külön pc. Az egyik tényleg egy hálózati kiszolgáló, de ahová az MZ/X táp kerülne, az a zene lejátszó lenne.Nem derült ki számomra, pontosan mire használnád a masinát, ez pedig meghatározná a részletesebb választ. Ha esetleg egyfajta hálózati kiszolgálóként üzemelne, akkor én a stabilitást és a hatásfokot helyezném első helyre, amiben a lineáris tápegységek nem remelkelnek, valódi előnyeiket nem tudnád kiaknázni ilyen szerepkörben.
Esetleg megtámogatva egy passzív processzorhűtő bordával? Valahogyan rá lehetne applikálni? Alulról kellene hűteni? Milyen rögzítési felülete van a toroidnak? Gondolom azt kellene hűteni. Illetve érintésvédelmileg ha ez a házhoz van csavarozva, illetve a passzív ház bordáira van valahogyan rákötve, akkor gondolom a hűtendő felülete lehet esetleg a régebbi táp kivezetésénél és ott egy processzorhűtő bordát vagy egy régebbi VGA passzív bordát rakni? Akár egy hőátadó lapkával a kettő között, vagy hővezető pasztával kenveA Luxor webshopban kapható PC tápegység komoly mennyiségű hőt termel, csak passzív gépházba építhető, ahol kellő hőleadó felületre lehet szerelni. Hagyományos PC házba nem tenném, mert túl fog melegedni, ami meghibásodásokhoz vezet.
Gondolok itt erre, ami van is itthon: https://thermalright.com/product/hr-03-gt/
Vagy egy ilyesmire, amit be kell szerezni:
http://www.prolimatech.com/en/products/ ... 947&page=1
Amennyiben a táp szerinted nem beépíthető, úgy a linkelt tápok a leírás alapján egy sima pc tápegységnél jobb valasztás lenne-e?
Köszönöm a választ.
Ide szerettem volna írni, de valami miatt én zártnak láttam a topikot.
Két pc van 1 házba beépítve.
Az ‘A’ masina egy HTPC itt jelenleg KODI dolgozik házimozit kiszolgálva, a hangot pedig továbbítva az 5 analóg csatornán az AVRnek egy ASUS Xonar HDav Deluxe kártyán keresztül. Főleg filmnézésre volt használva valamint zenét is szoktam ritkán hallgatni róla. Azt is AVR-en.
Ezt váltaná ki az a megoldás, hogy 12. Intel generációra váltva HDMI-n fog kimenni a hang az AVR-be ugyan úgy KODIt használva, valamint egy stereo hangkártya, analóg kimenettel dedikált stereo erősítőre, valamint valamilyen dedikált programmal.
A fájlok azonban a másik PC-n tárolnám. Ez egy mini ITXes konfiguráció egy n305-ös integrált processzorral. Ez lenne a ‘B’ config. Ugyan abban a számítógép házban van beszerelve.
Ez egy Thermaltake Mozart xt ház.
Ez a B config egy CWWK n305 NAS ITX alaplap. Több 2,5-es LAN porttal és 6 SATA porttal.
Tehát ez a gép fogja elvégezni a NAS funkciókat és a Router funkciókat.
Egyenlőre még mindkét upgrade elméleti. Az “A” gép alkatrész szintjén van meg a “B” pedig még nincs csak tervben (illetve egy hasonló kisebb tudású mini itx van a helyén.)
A Mozart haz semmiképpen nem passzív ház, bár a benne lévő minden alkatrész jelenleg passzívan megy. Kivéve a videó kártya, ami kikerül későbbiekben. Átveszi helyét a processzor IGPU-ja.
A tiéteken kívül néztem még a HDPLEX tápjait.
https://hdplex.com/hdplex-500w-gan-aio- ... upply.html
Ezt néztem az MZ/X előtt
Illetve ez a terv a mini itx-es fájlszerver/Router tápellátására:
https://hdplex.com/hdplex-500w-hi-fi-dc ... input.html
Ehhez egy 300w-os Dell notebook kockát ajánlanak DC tápnak.
Szivesen venném a tanácsokat ezzel kapcsolatban
Ide szerettem volna írni, de valami miatt én zártnak láttam a topikot.
Két pc van 1 házba beépítve.
Az ‘A’ masina egy HTPC itt jelenleg KODI dolgozik házimozit kiszolgálva, a hangot pedig továbbítva az 5 analóg csatornán az AVRnek egy ASUS Xonar HDav Deluxe kártyán keresztül. Főleg filmnézésre volt használva valamint zenét is szoktam ritkán hallgatni róla. Azt is AVR-en.
Ezt váltaná ki az a megoldás, hogy 12. Intel generációra váltva HDMI-n fog kimenni a hang az AVR-be ugyan úgy KODIt használva, valamint egy stereo hangkártya, analóg kimenettel dedikált stereo erősítőre, valamint valamilyen dedikált programmal.
A fájlok azonban a másik PC-n tárolnám. Ez egy mini ITXes konfiguráció egy n305-ös integrált processzorral. Ez lenne a ‘B’ config. Ugyan abban a számítógép házban van beszerelve.
Ez egy Thermaltake Mozart xt ház.
Ez a B config egy CWWK n305 NAS ITX alaplap. Több 2,5-es LAN porttal és 6 SATA porttal.
Tehát ez a gép fogja elvégezni a NAS funkciókat és a Router funkciókat.
Egyenlőre még mindkét upgrade elméleti. Az “A” gép alkatrész szintjén van meg a “B” pedig még nincs csak tervben (illetve egy hasonló kisebb tudású mini itx van a helyén.)
A Mozart haz semmiképpen nem passzív ház, bár a benne lévő minden alkatrész jelenleg passzívan megy. Kivéve a videó kártya, ami kikerül későbbiekben. Átveszi helyét a processzor IGPU-ja.
A tiéteken kívül néztem még a HDPLEX tápjait.
https://hdplex.com/hdplex-500w-gan-aio- ... upply.html
Ezt néztem az MZ/X előtt
Illetve ez a terv a mini itx-es fájlszerver/Router tápellátására:
https://hdplex.com/hdplex-500w-hi-fi-dc ... input.html
Ehhez egy 300w-os Dell notebook kockát ajánlanak DC tápnak.
Szivesen venném a tanácsokat ezzel kapcsolatban
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Ez egy nagy téma, egy fórumos hozzászólás határaiba nem fér bele. Zajszint, stabilitás, pontosság, ilyen szavak mentén lehet keresni a választ.
A közvélekedéssel szemben attól nem feltétlenül fogsz jobb eredményt kapni, ha lineáris tápegységet építesz be, kapcsolgatós egységből is léteznek magas minőségűek. Nem derült ki számomra, pontosan mire használnád a masinát, ez pedig meghatározná a részletesebb választ. Ha esetleg egyfajta hálózati kiszolgálóként üzemelne, akkor én a stabilitást és a hatásfokot helyezném első helyre, amiben a lineáris tápegységek nem remelkelnek, valódi előnyeiket nem tudnád kiaknázni ilyen szerepkörben.
A Luxor webshopban kapható PC tápegység komoly mennyiségű hőt termel, csak passzív gépházba építhető, ahol kellő hőleadó felületre lehet szerelni. Hagyományos PC házba nem tenném, mert túl fog melegedni, ami meghibásodásokhoz vezet.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Ha már van egy szeretett hálózati lejátszónk, hozzuk ki belőle a legtöbbet Roon környezetben! Roon Rock szerver Intel NUC gépen.
Intel NUC + Roon Rock
Intel NUC + Roon Rock
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Megjelent az új Paul Pang USB kártya, a V6T.
Külső tápcsatlakozási lehetőség, VIA USB chip, Window és Linux kompatibilitás, TCXO órajel, ezüsthuzalos kimenő transzformátor, kétféle beépítő lemez.
Idehaza jóval a nemzetközi ár alatt kapható.
Külső tápcsatlakozási lehetőség, VIA USB chip, Window és Linux kompatibilitás, TCXO órajel, ezüsthuzalos kimenő transzformátor, kétféle beépítő lemez.
Idehaza jóval a nemzetközi ár alatt kapható.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Megválok saját Luxor PC-mtől, ami az új széria legelső példánya.
A honlapon látható leírásban konkrétan ez a gép szerepel, a fotók is erről készültek. A széria példányokhoz képest annyiban tér el, hogy a rendszert futtató 120 GB-os SSD mellett van benne egy másik, 1 TB-os M.2 SSD is, amin a zenéimet tároltam, továbbá van benne egy tápszűrő is. Központi fűtött órajel generátor vezényli a Paul Pang v5 USB kártyát, a hálókártyát és az SSD meghajtókat is.
Zene- és filmlejátszásra egyaránt használtam nagy megelégedéssel. Használt, de hibátlan, sérülésmentes példány, ami sok ütközetet megnyert és sok örömöt okozott nekem az elmúlt 2 évben. Jelenleg Windows 10 rendszer van rá telepítve, de én zenehallgatásnál többnyire Daphile-t futtattam rajta pendrive-ról, filmnézésnél pedig Windows-os KODI-t használtam.
MŰSZAKI ADATOK:
Ház kialakítása: passzív hőcsöves hűtés
Tápegység: többszörösen árnyékolt toroid transzformátor, 4 áramkörös lineáris tápegység
Központi processzor: Intel i5 Kaby Lake
Memória: 2 x 4 GB DDR4 RAM
Grafikus processzor: Intel HD 630
Háttértár: 120 GB + 1 TB SSD
Csatlakozások: HDMI, DVI, D-SUB
Paul Pang v5 USB 3.0 kártya
4 db USB 3.0, 2 db USB 2.0
alaplapi 7.1 audio, PS2, RJ-45 GB ethernet
Energia fogyasztás: standby állapotban 2 W
audio lejátszás során 30-35 W
videó lejátszás során 50-55 W
maximális terhelésen 75 W
Mechanikai méret: 44 x 32 x 11 cm (szélesség x mélység x magasság)
Tömeg: 13 kg
Ára bőven a listaár alatt (650e helyett) 450e Ft
Megtekinthető Budán a II. kerületben. Otthoni próba a vételár letéte ellenében megoldható, vásárlás esetén a szállítást országon belül én fizetem.
A honlapon látható leírásban konkrétan ez a gép szerepel, a fotók is erről készültek. A széria példányokhoz képest annyiban tér el, hogy a rendszert futtató 120 GB-os SSD mellett van benne egy másik, 1 TB-os M.2 SSD is, amin a zenéimet tároltam, továbbá van benne egy tápszűrő is. Központi fűtött órajel generátor vezényli a Paul Pang v5 USB kártyát, a hálókártyát és az SSD meghajtókat is.
Zene- és filmlejátszásra egyaránt használtam nagy megelégedéssel. Használt, de hibátlan, sérülésmentes példány, ami sok ütközetet megnyert és sok örömöt okozott nekem az elmúlt 2 évben. Jelenleg Windows 10 rendszer van rá telepítve, de én zenehallgatásnál többnyire Daphile-t futtattam rajta pendrive-ról, filmnézésnél pedig Windows-os KODI-t használtam.
MŰSZAKI ADATOK:
Ház kialakítása: passzív hőcsöves hűtés
Tápegység: többszörösen árnyékolt toroid transzformátor, 4 áramkörös lineáris tápegység
Központi processzor: Intel i5 Kaby Lake
Memória: 2 x 4 GB DDR4 RAM
Grafikus processzor: Intel HD 630
Háttértár: 120 GB + 1 TB SSD
Csatlakozások: HDMI, DVI, D-SUB
Paul Pang v5 USB 3.0 kártya
4 db USB 3.0, 2 db USB 2.0
alaplapi 7.1 audio, PS2, RJ-45 GB ethernet
Energia fogyasztás: standby állapotban 2 W
audio lejátszás során 30-35 W
videó lejátszás során 50-55 W
maximális terhelésen 75 W
Mechanikai méret: 44 x 32 x 11 cm (szélesség x mélység x magasság)
Tömeg: 13 kg
Ára bőven a listaár alatt (650e helyett) 450e Ft
Megtekinthető Budán a II. kerületben. Otthoni próba a vételár letéte ellenében megoldható, vásárlás esetén a szállítást országon belül én fizetem.
Nekem is csak új regisztrációval sikerült. A régit felfüggesztettem és új mail címmel csináltam egy másikat.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hello! Fura, mert én már elég régen regisztráltam náluk, aztán ősszel lemondtam az előfizetést és most az akciós csomagot használom. Szerintem inkább az a helyzet, hogy meglévő előfizetéshez nem kérhető, mivel vélhetően új előfizetőket szeretnének ezzel az akcióval beszervezni.
Szia,
Én leleveleztem a Tidal- lal.
Sajna csak új reggel működik a dolog.
Sziasztok!
Ebben a témában felfedezett esetleg valaki valami újat - hogy hogyan lehet mégis belevágni az akciós ajánlatba? Nekem is lassan lejár az ingyenes 30 napos, és azt írja, hogy mivel regisztrált vagyok, nem vagyok jogosult.
Ebben a témában felfedezett esetleg valaki valami újat - hogy hogyan lehet mégis belevágni az akciós ajánlatba? Nekem is lassan lejár az ingyenes 30 napos, és azt írja, hogy mivel regisztrált vagyok, nem vagyok jogosult.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Ez esetben mennie kellene, ahogy nekem is. Én októberben függesztettem fel az előfizetésem, mert akkoriban sokat utazgattam, de a fiókom megmaradt.
Èn nem fizettem még a Tidalnak.
Egyszer próbáltam ki a 30 napos free verziót...
[/quote]
És az mostanában jár le? Meg lehet nézni a beállításokban mikor kezdi az automatikus levonást (már ha nem függesztetted fel korábban) Mert akkor szerintem ua. kell csinálni.
[/quote]
És az mostanában jár le? Meg lehet nézni a beállításokban mikor kezdi az automatikus levonást (már ha nem függesztetted fel korábban) Mert akkor szerintem ua. kell csinálni.
Èn nem fizettem még a Tidalnak.fapaci írta: ↑2020.04.02., csüt. 19:33Isten bizony nem csináltam semmi különlegeset, csak elfogadtam az ajánlatot. Többen is rákérdeztek már, hogyan sikerült, mert nekik nem megy, ezért arra gyanakszom, hogy csak az aktív előfizetéssel nem rendelkezőknek kínálják ezt a kedvezményt. Az enyém éppen jegelve volt és most HiFi csomagom van a 600 Ft befizetése után.
Igen ez a gond. Meglévő élő előfizetéssel nem lehet megcsinálni. Ha vkinek a közeljövőben jár le (nekem minden hó 3-án vonja mert akkor regisztráltam anno) akkor fel kell függeszteni az előfizetést. Majd ha átlépjük a dátumot akkor elméletileg engedi, mint neked mert akkor már csak a reg. van meg.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Isten bizony nem csináltam semmi különlegeset, csak elfogadtam az ajánlatot. Többen is rákérdeztek már, hogyan sikerült, mert nekik nem megy, ezért arra gyanakszom, hogy csak az aktív előfizetéssel nem rendelkezőknek kínálják ezt a kedvezményt. Az enyém éppen jegelve volt és most HiFi csomagom van a 600 Ft befizetése után.
- Csatolmányok
-
- Tidal 5.jpg (95.71 KiB) Megtekintve 8853 alkalommal
Én most azt csináltam, hogy felfüggesztettem a meglévőt mivel pont holnap járt volna amúgy is le. Aztán mikor küldik hogy lejárt, újra megnyitom, hátha úgy elfogadja.
Most én is pont evvel bajlódom....
Tehát havi 150 forintért használhatjuk a magasabb minőséget adó HiFi szolgáltatást a nyár közepéig. Én is éltem a lehetőséggel, meglévő regisztrációmhoz hozzá tudtam rendelni a kedvezményes időszakot.
Nekem nem engedi a hozzárendelést. Hogyan csináltad?
Nekem nem engedi a hozzárendelést. Hogyan csináltad?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
A TIDAL igen csábító ajánlattal állt elő, ami a bizonytalankodókat is meggyőzheti: 4 hónapos Prémium és HiFi előfizetés 4 dollárért, magyaroknak 600 forintért.
Tehát havi 150 forintért használhatjuk a magasabb minőséget adó HiFi szolgáltatást a nyár közepéig. Én is éltem a lehetőséggel, meglévő regisztrációmhoz hozzá tudtam rendelni a kedvezményes időszakot. A Luxor PC hálózati kártyáját az USB kártyához hasonlóan központi órajel vezérli, aminek most végre élvezhetem is az eredményét. A TIDAL nem hiánytalan, de elfogadható zenei kínálatában és a saját gyűjteményemben böngészve sok albumnál tettem összehasonlítást és bizony a TIDAL könnyedén hozza azt a minőséget, mint a lokális lejátszás, némelyik esetben még meg is haladja, nyilván attól függően, milyen forrásból származnak az anyagok.
A HiFi előfizetésnél kapunk MQA kódolású műsorokat is, de ez engem nem igazán érdekel, a Parasound P6 DAC-om sem támogatja ezt a formátumot. Ennél érdekesebb számomra a praktikum. A TIDAL saját applikációja közvetlenül sajnos nem, csak más szoftvereken át távvezérelhető. Az általam gyakran használt jRiver lejátszóba sem lehet integrálni egy hétköznapi felhasználó tudásával. Ellenben kedvencem, a Daphile player teljes körű TIDAL támogatással bír, csupán egy plug-int kell aktiválnunk hozzá, illetve a Squeezebox fiókunkban meg kell adnunk a TIDAL előfizetésünk adatait és máris rendelkezésünkre áll a teljes online kínálat.
Tehát havi 150 forintért használhatjuk a magasabb minőséget adó HiFi szolgáltatást a nyár közepéig. Én is éltem a lehetőséggel, meglévő regisztrációmhoz hozzá tudtam rendelni a kedvezményes időszakot. A Luxor PC hálózati kártyáját az USB kártyához hasonlóan központi órajel vezérli, aminek most végre élvezhetem is az eredményét. A TIDAL nem hiánytalan, de elfogadható zenei kínálatában és a saját gyűjteményemben böngészve sok albumnál tettem összehasonlítást és bizony a TIDAL könnyedén hozza azt a minőséget, mint a lokális lejátszás, némelyik esetben még meg is haladja, nyilván attól függően, milyen forrásból származnak az anyagok.
A HiFi előfizetésnél kapunk MQA kódolású műsorokat is, de ez engem nem igazán érdekel, a Parasound P6 DAC-om sem támogatja ezt a formátumot. Ennél érdekesebb számomra a praktikum. A TIDAL saját applikációja közvetlenül sajnos nem, csak más szoftvereken át távvezérelhető. Az általam gyakran használt jRiver lejátszóba sem lehet integrálni egy hétköznapi felhasználó tudásával. Ellenben kedvencem, a Daphile player teljes körű TIDAL támogatással bír, csupán egy plug-int kell aktiválnunk hozzá, illetve a Squeezebox fiókunkban meg kell adnunk a TIDAL előfizetésünk adatait és máris rendelkezésünkre áll a teljes online kínálat.