Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csevegő

Moderátor: Luxor Audio

bibababa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Re: Csevegő

Hozzászólás Szerző: bibababa »

Még arra gondoltam, hogy mivel az erősítő mély szekcióját kiemelkedően jónak tartják, hogy ne olyan doboz legyen hozzá amely ebben a tartományban nem nyújt sokat ! gondolkodik.gif Hallottam már olyan dobozt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

bibababa írta:
2025.01.06., hétf. 14:57
Egy erősítő teszt leírásában szerepelt.
Vélhetően azt akarták tanácsolni, hogy a készüléket ne párosítsd túl lágy hangzású hangsugárzóval. (Jelentsen ez bármit is)

bibababa
V.I.P.
V.I.P.

Egy erősítő teszt leírásában szerepelt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

bibababa írta:
2025.01.06., hétf. 14:34
Sziasztok ! Valaki tudna abban segíteni, hogy mit takar a "Do not pair with speakers that play too softly." Ne használjon túl lágy hangszórókat.
Az érdemi válaszhoz segítséget adna, ha elárulnád, hol, milyen terméknél, milyen szövegkörnyezetben olvastad ezt a javaslatot.

bibababa
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok !
Valaki tudna abban segíteni, hogy mit takar a "Do not pair with speakers that play too softly."
Ne használjon túl lágy hangszórókat.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Re: Hangsugárzók

tottyi írta:
2025.01.06., hétf. 11:17
A cikk az hol lesz elerheto?

Szivesen olvasnek rola mert nem ertem meg ezeket a parametereket, hogy most akkor jol fel kell tekernem a hangerot, hogy szolaljon meg ebben az esetben az en hangszorom 25 Hz-en?!
...
Ezert vagyok kivancsi mi az a minimum hangero amikor mar kiadja azokat a "frekvenciakat" a hangfal, persze ez relativ mert mindenkinel mas elektronika van es mas a szoba is. Ha nem idevalo a hozzaszolas akkor nyugodtan lehet torolni.
A kérdést áthoztam a csevegő részre, mert nem a mi hangdobozainkról szól.

A Luxor Audio honlapján publikálok általában.

Ahogy írtam korábban, a basszus tartomány megítélése, élvezete nem azon múlik, hogy hallasz-e 30 Hz alatti hangokat. Hogy 25 Hz-es hangmagasságot is érzékelj, ahhoz kell egy potens hangsugárzó, megfelelő akusztikájú helyiség, jól sikerült elhelyezés, no meg olyan zenei anyag, amiben vannak ilyen hangok. Zenei történés nem igazán van ilyen alacsony frekvencián, ezért én nem hajszolnám a dolgot, bár elektronikus zenében bármi előfordulhat. Hogy nálad miért van hiányérzet, arra én innen nem tudok válaszolni, de bizonyára nem a hangerőn múlik.

Még akkor sem, hogy az emberi hallás 90-100 dB SPL hangnyomásszint környékén a legegyenletesebb, halkabb hangeseménynél erősen csökken a basszushangokra mutatott érzékenységünk. Ezért tűnnek el a mélyebb hangok halk zenehallgatás közben. 70 dB SPL körüli hangnyomásnál már kb 10 dB-lel halkabbnak érezzük az 50 Hz körüli hangokat a magasabb hangokhoz képest. Szóval nem mindegy, milyen hangerőn hallgatunk zenét, tesztelünk.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Re: Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Luxor Audio írta:
2025.01.04., szomb. 16:35
tottyi írta:
2025.01.04., szomb. 10:33
Hi, szabad erdeklodnom, hogy ezek az ertekek az X4-es doboznál +/-6dB-nel milyenek? Frekvencia tartomány: 33Hz - 22kHz (+/-3dB)
Természetesen szabad, pláne hogy éppen erről a témáról (is) írok éppen egy cikket.

Hozzáteszem, szerintem nincs ember, aki meghallaná, hogy egy hangsugárzó alsó határfrekvenciája 33, vagy 36 Hz-re esik. A különbség kb akkora, mint a zongora két szomszédos billentyűjének hangmagassága között. Az alsó határfrekvenciát sokan (tévesen) azzal azonosítják, hogy a hangdoboznak mennyire erőteljes a basszusa, csak hát a két paraméter között nincs összefüggés. Egy 40 Hz határfrekvenciát tudó doboz elsöpörhet erőben egy 25 Hz-re hangolt példányt (és persze fordítva is lehetséges).
A cikk az hol lesz elerheto? Szivesen olvasnek rola mert nem ertem meg ezeket a parametereket, hogy most akkor jol fel kell tekernem a hangerot, hogy szolaljon meg ebben az esetben az en hangszorom 25 Hz-en?! Azert akartam ezt a hangfalat mert nem szerettem volna subwoofert es sokszor hallgatok elektronikus zenet amiknel melyhangok vannak es nem basszus. Havernal kb 30 evvel ezelott amikor vett egy Dynaudio 1.3-ast ami 45Hz-tol indul akkor ott nekunk lenyugozo volt az a basszus egy 2x50 wattos erositovel. Az en hangfalaimat egyszer szilveszterkor majdnem teljes hangeron hallgattam meg egy szamot de az olyan brutalis hangerovel szolt es nem hallottam, hogy torzitott volna es tisztan szolt, sot meg "beszelgetni" is lehetett mellette nem ugy mint pl diszkoban amikor bomboltettek. Gyaran hallgatok kisebb hangeron zenet de valahogy nem erzem ugy a zenet mint hangosabban. :( Lehet erzekenyebb hangfal kellet volna, de ez mar a sajat problemam. :) Ezert vagyok kivancsi mi az a minimum hangero amikor mar kiadja azokat a "frekvenciakat" a hangfal, persze ez relativ mert mindenkinel mas elektronika van es mas a szoba is. Ha nem idevalo a hozzaszolas akkor nyugodtan lehet torolni.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DJK írta:
2024.11.25., hétf. 16:55
Az X hangsugárzókkal kapcsolatban van valami új fejlemény? A webshopban még nem elérhető megvásárolható tételként és egyébként az összes fellelhető infót már elolvastam velük kapcsolatban.
Még pár napig külföldön vagyok, aztán december elejétől már meghallgathatók és rendelhetők lesznek a hangsugárzóink. Jövő héten sok információt fogok közzétenni, a honlapunk és a webshop is frissülni fog. Köszönöm az érdeklődést és a türelmet!

DJK
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: DJK »

Az X hangsugárzókkal kapcsolatban van valami új fejlemény? A webshopban még nem elérhető megvásárolható tételként és egyébként az összes fellelhető infót már elolvastam velük kapcsolatban.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Szgaborsz6 írta:
2024.11.17., vas. 11:56
... Felkeresve a webshopot nagyra kerekedett a szemem. No nem azért mert csillagászati árakat láttam (ami egyébként jellemző az összes hazai "GYÁRTÓRA"),hanem épp az ellenkezőjét. Nagyon szolid árak vannak...
Sok példát látok én is, főleg az új versenyzőknél, mikor a könnyedén beszerezhető, 20-30e forintnyi alkatrészekből összerakott kábelre 200e forintos árcímkét biggyesztenek. Lelkük rajta. Sok évvel ezelőtt pont azért kezdtem kábeleket készíteni, hangsugárzókat, elektronikákat gyártani, akusztikai méréseket végezni és ehhez kapcsolódó tanácsokat adni, hogy megmutassam, nem feltétlenül kell több havi fizetést költeni egy vállalható minőségért. Szomorúnak tartom, ami a HiFi-vel történik, hogy egy elfogadható kábelért százezreket, de egy pár félgagyi, 100-200e forintból elkészíthető hangdobozért is már 1 millió forintot kell fizetni. Nem szeretnék beállni ebbe a sorba. Aki márkanevek bűvöletében él és egy bizonyos árszint alatt nem is hajlandó meghallgatni semmit, azaz mindenképpen el akarja költeni a rendelkezésére álló pénzt az utolsó fillérig, az úgysem nálam fog keresgélni.

Köszönöm a visszajelzést!

Szgaborsz6
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: Szgaborsz6 »

Én pár napja vásároltam tőle xlr, és hangfalkábelt. Egyébként ez csak azért alakult így, mert egy barátommal beszélgetés alkalmával szóba került. Mélyre menően nem beszéltük ki a dolgot, tényleg csak megemlítette. Felkeresve a webshopot nagyra kerekedett a szemem. No nem azért mert csillagászati árakat láttam (ami egyébként jellemző az összes hazai "GYÁRTÓRA"),hanem épp az ellenkezőjét. Nagyon szolid árak vannak, kb olyanok mint amit egy-egy neves gyártó kábel vétel-eladásán bukik az ember. Én még csak 2 napja használom a kábeleket, de roppant mód meg vagyok elégedve, és ezt úgy mondom, hogy több 100ezres kábeleim is voltak. Nem mennék bele a hangzás leírásába, mert ebben nem vagyok jó, BAKKER! 😮
:tutiok: ;peace; leborulok.gif
Üdv, Zoli

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Keresd a LuXor táblát!

Ahogy korábban már pedzegettem, elköltöztünk. A megrendelt termékek személyes átvétele, javításra, átalakításra hozott berendezések leadása és a LuXor x2, x3, x4 hangsugárzók megismerése júliustól ezen a címen lehetséges:

1143 Budapest, Stefánia út 81. 4. emelet

Nincs hivatalos nyitvatartási rendünk, érkezés előtt célszerű telefonon, vagy emailben bejelentkezni:

info@luxoraudio.eu
+36309946437

Cégér.jpg

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Néhány fejlemény az MZ/X termékek házatájáról:

Az USB kártyából új típus jelent meg a kínálatban USB+ jelzéssel. Az új verzió külső tápellátási lehetőséget kínál beépített DC csatlakozóval, kérhető hozzá LPS10 külső lineáris tápegység és Luxor DC kábel is.

Frissült az LPC250 számítógépbe építhető ATX tápegység. Az új LPC250-Blue verzió megnövelt pufferrel, többféle kimeneti csatlakozással rendelkezik és adunk hozzá ATX tápkábeleket is, ami korábban hiányzott a csomagból.

MZX USB card 03 cover.png
MZX USB card 03 cover.png (477.2 KiB) Megtekintve 5899 alkalommal
MZX LPC250 Blue 01.png
MZX LPC250 Blue 01.png (444.35 KiB) Megtekintve 5899 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A múlt hétvégén zajlott Chicago mellett az Axpona, az észak-amerikai audio expó hatszáznál is több kiállító cég részvételével. Az európai kiállításokhoz szokott szem azért megakad néhány dolgon, pl. a bátran elfüggönyözött lejátszó rendszer, a hangszigetelt próbafülke, az élő zenei előadás üde színfoltok (bár ilyet csináltunk mi is a My Reel Club programjában). A jelenlévők közül sokan kiemelték, hogy soha nem látott érdeklődés volt hanglemezekre. Úgy tűnik, csak nem akar kihalni ez a médium. Vagy úgy végzi, mint a csillagok és utoljára még villan egy nagyot?

A képek a szervezőktől és az Absolute Sound magazintól származnak.

Axpona 01.jpg
Axpona 02.jpg
Axpona 03.jpg
Axpona 04.jpg
Axpona 05.jpg
Axpona 06.jpg
Axpona 07.jpg
Axpona 08.jpg

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
2024.03.10., vas. 11:39
Mér rablód ezzel mások idejét? Pénzt kapsz érte?
Ez nagyon övön aluli volt, és részedről igazán nagyon nem-fair is.
Rájöttél-e egyáltalán, hogy a saját fórumában "rabolja" mások idejét itt, nem az áltlános topikokban? Annak rabolja az idejét, aki kifejezetten kíváncsi rá. Ráadásul nem kérte ezen hozzászólásod törlését sem - ahogy te minden hozzászólásét, ami kicsit is - vélten vagy valósan - ellened szól, akárhol legyen.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

cables írta:
Ezzel a pár szóval olyan tökéletesen prezentáltad az okot, ami miatt egyre több ember kedve megy el a beszélgetéstől, hogy nem is tennék hozzá semmit.

Érdekes módon az imént néztem meg az Elfogy a levegő c. filmet, ami az én szavaimnál sokkal precízebben szemlélteti a helyzetet, de ne csak emiatt nézzétek meg!

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

cables írta:
Majdnem kedves cables
én emlékszem mekkora hiszti lett abból, mikor a "te" topicjaidba kéretlenül és hívatlanul beleírtak olyanok, akikkel nemigen értettél egyet, és szaladtál admin meg moderátor után, hogy segítsen kiirtani az "ellenséget"
Most kicsit nézz már tükörbe..
Ráadásul teszi ezt az Ő SAJÁT oldalán, ahol a csevegő -ben ami kb egy kötetlen -akár témájában is - hely ahol kb azt oszt meg amit akar. Aztán, hogy ki mit kezd vele az más dolog, lehet amúgy negatív véleményt is közreadni, de nem azzal a móddal, ahogy te tetted. Ami mondjuk nagyrészt egyezik azzal a móddal, ahogy meg te ömlengesz a saját oldalaidon a saját termékeidről, szíved joga. De ha ott "beszól" valaki, akkor azt is legyél oly bátor elviselni, és nem azonnal rohanni, törlésért kiabálni.
Vagy választhatod azt is, hogy nem írsz, főleg ilyen leginkább számomra alpári stílustalan hozzászólást.
mondom ezt úgy, hogy én nem láttam a videót, mert amúgy nem érdekel, de eszembe nem jutna hogy szóvá tegyem a létjogosultságát.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:
Luxor Audio írta:
2024.03.10., vas. 09:58
Tudom, hogy sem a HiFi-hez, sem a házimozihoz, de még a kávéhoz sincs köze, mégis azt javaslom, nézzétek meg ezt a videót!
Senkinek sem kell ide kattintani, és senkinek sem kell azon belül a linkre kattintania, ha nem akar.
Csak a Marantz! :-D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2271

Hozzászólás Szerző: cables »

Luxor Audio írta:
2024.03.10., vas. 09:58
Tudom, hogy sem a HiFi-hez, sem a házimozihoz, de még a kávéhoz sincs köze, mégis azt javaslom, nézzétek meg ezt a videót!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Tudom, hogy sem a HiFi-hez, sem a házimozihoz, de még a kávéhoz sincs köze, mégis azt javaslom, nézzétek meg ezt a videót! Hányan döntenek, vásárolnak a fülük, saját élményeik alapján és hányan mennek mások véleménye, ajánlása, a divat, vagy az unalomig hangoztatott, de ezerszer cáfolt hiedelmek után?

Több kínai AV eszközt is használtam már megelégedéssel, Zidoo UHD2000 media player, Musician Pegasus D/A konverter,, Musician Monoceros előerősítő, amiknek nem sok köze volt a kínai cuccoknál megszokott népi jelzőkhöz. Azóta megérkezett hozzám az Eversolo A8 streamer is, ami méginkább megerősítette bennem, hogy Kínában ma már bármit és bármilyen minőségben le tudnak gyártani, ha akarnak. A BYD Seal szintén ezt a trendet erősíti. Persze nem az autó miatt ajánlom a mozit, hanem mert a műsorvezetők és a kommentelők közötti párbeszéd akár egy HiFi műsorban is elhangozhatna.

youtu.be/_P3CkrYhXxA

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Új név, új helyzet. A korábban "fapaci" név alatt született 15 ezer hozzászólás végül nem került törlésre, de talán nem okoz nagy bonyodalmat, hogy már az új név alatt látszanak.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Az új webshop több napos tesztelés után már élesben használható, ma az első vásárlások is sikeresen megtörténtek. Az új honlap tartalma még szerkesztés alatt, a következő hetekben sok új információ kerül fel, többek között a hangsugárzókról is.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A Luxor Audio weboldala és webáruháza átalakítás miatt február 1-től néhány napig nem lesz elérhető. Ez idő alatt emailen (info@luxoraudio.eu) és telefonon (+36309946437) lehet érdeklődni, rendeléseket leadni. A webshopban január 31. estig, illetve az utána emailen leadott rendeléseket is a megszokott módon teljesítjük, e téren nem lesz fennakadás.

A leállás alatt a Luxor Audio új tevékenységeihez igazítjuk és modernizáljuk az oldalt, ami igencsak elavult az elmúlt 6-7 évben. A frissített oldalon sok új információt lehet majd találni, a tájékozódás és a vásárlás is egyszerűbbé válik.

A türelmet ezúton is köszönöm!

Under construction.jpg
Under construction.jpg (10.4 KiB) Megtekintve 7201 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A karácsonyi bevásárlás idén is kicsit könnyebb a LuXor Audionál. Mostantól december 23-ig 10 % árengedménnyel rendelhető mindenféle kábel, csatlakozó, sőt ezúttal még az akusztikai oktató videókra és a helyszíni felmérésekre is vonatkozik a kedvezmény.

A LXK2023 kuponkód a webshopban érvényesíthető.

LuXor karácsony.png

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A sikeres fejlesztési folyamat végén új terméket jelenthetünk be. Az audio felhasználásra épített, nagy adatsebességű switch alapja egy DLINK DGS-108 típus, amiben nem csak néhány alkatrészt cserélünk, hanem teljesen átépített belső panellel, lineáris tápáramkörrel és alacsony fáziszajú Driscoll órajel generátorral emeljük magasabb szintre. Minőségi számítógépes lejátszáshoz, hálózati média lejátszókhoz, zenei streaming szolgáltatások használatához ajánljuk.

További javulás érhető el az LPS10 tápegységgel és a LuXor NRG DC kábelünkkel, ezekkel együtt kedvező árú csomagban is megvásárolható a switch.

LAN portok száma: 8 db
LAN portok sebessége: 10/100/1000 Mbps
Tápfeszültség: 5 V DC
Áramfelvétel: 400 mA
Javasolt tápegység: LPS10 5V / 1A

MZ/X - Luxor Audio - Audio switch

Switch 03.jpg
Switch 03.jpg (54.98 KiB) Megtekintve 8920 alkalommal
Switch 04.jpg
Switch 04.jpg (74.64 KiB) Megtekintve 8920 alkalommal
Switch 05.jpg
Switch 05.jpg (181.44 KiB) Megtekintve 8920 alkalommal