Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csevegő

Moderátor: Luxor Audio

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Csevegő

Hozzászólás Szerző: tigris »

Ő... nekem csak egy szimpla kérdésem lenne. Tudsz -e nekem gyártani, vagy vállalsz -e egyáltalán ilyet. Szükségem lenne egy analóg 12 voltos tápra, media player mellé. Érvek, ellenérvek is jöhetnek a témával kapcsolatban, hogy van -e értelme. Egy megközelítőleges ár is érdekel, akár privátban akár itt. Vagy bármi más ötlet tipp, feltéve ha foglalkozol a téma ezen irányú részével. Előre is köszi!
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5266

Csevegő

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nem veszem zokon, de értelmét sem látom ennek. És annak sem, hogy Neked is kevesebb időd van a családodra meg nekem is. Nyilván Te nem fogsz tanulni az én marhaságaimból (mert már jobban tudod ezeket a dolgokat) és én sem tanulok abból, hogy azt hallom, hogy "komplett marhaság" egy elmélet, ami amúgy elég logikusnak látszik természettudományos nézőpontból.

Itt a hétvége, használjuk ki az időt és élvezzük amit élvezni lehet, mert az élet véges hosszú és butaság pazarolni.

A saját mozis topic-omban ezentúl is megtalálható leszek, ha esetleg valakinek kérdése vagy megjegyzése van, örömmel válaszolok és a kritikákat is nyitott szívvel fogadom.

ha lesz időm, majd valahol (talán a saját topikomban) elmagyarázom, miért neveztem összeolvasott és zanzásított agyalásodat komplett marhaságnak
Addig meg légy türelemmel.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Csevegő

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Mégis újra és újra felszállsz erre a lóra... Nem baj, csak nem értem, miért kell tizenhatodszor is leírni ugyanazt, amit már 4 héttel ezelőtt is megbeszéltünk. A beszélgetés, a párbeszéd mindig hasznos, de én egyszerűen nem értelek. Ez simán lehet az én hibám is, szóval ne vedd zokon!

Nem veszem zokon, de értelmét sem látom ennek. És annak sem, hogy Neked is kevesebb időd van a családodra meg nekem is. Nyilván Te nem fogsz tanulni az én marhaságaimból (mert már jobban tudod ezeket a dolgokat) és én sem tanulok abból, hogy azt hallom, hogy "komplett marhaság" egy elmélet, ami amúgy elég logikusnak látszik természettudományos nézőpontból.

Itt a hétvége, használjuk ki az időt és élvezzük amit élvezni lehet, mert az élet véges hosszú és butaság pazarolni.

A saját mozis topic-omban ezentúl is megtalálható leszek, ha esetleg valakinek kérdése vagy megjegyzése van, örömmel válaszolok és a kritikákat is nyitott szívvel fogadom.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11132
Kapcsolat:

Csevegő

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nemtom. Azt gondoltam, hogy itt lehet beszélgetni olyan témáról ami érdekel minket, ha valakit látott vagy olvasott valamit, leírja, a másiknak erről eszébe jut másvalami, megosztunk tapasztalatokat, ha valamit nem ért valaki, a másik elmagyarázza, pontosítja, stb. Én ezt gondoltam fórumozásnak. Ez egyszerre lenne kérdezés, elmélkedés és oktatás. De amit eddig itt tapasztaltam, az nagyon más mint amilyen lovat én akartam. Tudomásul vettem.
Mégis újra és újra felszállsz erre a lóra... Nem baj, csak nem értem, miért kell tizenhatodszor is leírni ugyanazt, amit már 4 héttel ezelőtt is megbeszéltünk. A beszélgetés, a párbeszéd mindig hasznos, de én egyszerűen nem értelek. Ez simán lehet az én hibám is, szóval ne vedd zokon!

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Csevegő

Én nem nézlek hülyének, csak nem értem amit írsz és már azt sem, hogy miért?
Te most kérdezel vagy elmélkedsz vagy oktatsz? 

Nemtom. Azt gondoltam, hogy itt lehet beszélgetni olyan témáról ami érdekel minket, ha valakit látott vagy olvasott valamit, leírja, a másiknak erről eszébe jut másvalami, megosztunk tapasztalatokat, ha valamit nem ért valaki, a másik elmagyarázza, pontosítja, stb. Én ezt gondoltam fórumozásnak. Ez egyszerre lenne kérdezés, elmélkedés és oktatás. De amit eddig itt tapasztaltam, az nagyon más mint amilyen lovat én akartam. Tudomásul vettem.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Csevegő

Nem tudom, képes vagy-e erre a különbségtételre, de abban biztos vagyok, hogy a többség nem tudja megkülönböztetni a direkt basszushangot a visszavert basszushangtól. A lakószobákban előforduló kis időkülönbségek esetén nem is lehet. Mégis mi mástól produkálna egy helyiség bizonyos frekvenciákon hangnyomás erősítést, más frekvenciákon pedig gyengítést, ha nem a reflexiók miatt?

A méretek csökkentésével (a legkisebb frekvenciájú állóhullám ALATTI frekvenciákon) lassan megváltozik a szoba viselkedése. Ekkor lassan a "hullámtér" modellt le kell cserélni "nyomástér" modellre. Vagy legalábbis egy határ felett az egyik kezd dominálni, alatta a másik. De úgy tudom nem nagyon szabad belemászni az elméletbe errefelé...

Vendég

Csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mély frekvenciákon nagyobb a hangnyomás (a közepekhez-magasokhoz képest) mint egy nagyobb szobában. 

És nem, nem a fül hangnyomással változó érzékenységi görbéire kell gondolni. 

És nem, nem a hosszabb utózengési időre gondolok. Arra egy kocsiban amúgy is rövid időt tippeltem volna, mivel az ablakok kivételével minden felület le van burkolva, az ülések vastag szivaccsal, stb. Nem mértem utózengési időt autóban, de a tippem az lenne, hogy nem hosszú. Ráadásul párhuzamos felületek sincsenek egymással szemben, az ablakok tipikusan görbített üvegből vannak és nem is párhuzamosak.

Egyébként bírom amikor tökhülyének néznek ... elég jól megszoktam már :-)

Én nem nézlek hülyének, csak nem értem amit írsz és már azt sem, hogy miért?
Te most kérdezel vagy elmélkedsz vagy oktatsz? 
Írtam pár kérdést, amit nem értek abban amit írtál, de kitöröltem.
Ha szakmai szinten szeretnéd ezt ismerni, akkor javaslom egy ilyen iskola elvégzését. 
Ha kérdezni szeretnél szakembertől, akkor olyantól kérdezz, akinek hiszel, elfogadod a szaktudását és fogadd el a válaszait.
Szakmai beszélgetésre vágysz, akkor először az említett iskola és aztán lehet tovább képezni magad szakmai beszélgetések útján, mivel az feltételezi a beszélgető társak közel azonos szintű képzettségét.
Lassan ráférne erre a szegény topicra egy takarítás, kezdve mondjuk az én hozzászólásommal.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Csevegő

Amennyiben a saját elméleteid, személyes logikád ismertetése a célod, akkor javaslom a blogolást, könyvírást, előadások szervezését. Ezeket kizárólag azok fogják majd figyelemmel kísérni, akik számára érdekesek. Egy publikus fórumon, ahol tömény, velős, célirányos információcsere zajlik, kissé furcsa, ha valaki ennyire az előtérbe törekszik.

Azt hiszem igazad van. Talán félreértettem egy kicsit a fórum célját. Azt gondoltam, hogy a legtöbbeket nem csak a "száraz" tények érdeklik, hanem az okok is amelyek mögöttük vannak. De ezeket tisztázni sokkal több energia (és hosszabb szöveg/hozzászólás) által lehet, ami valószínűleg tényleg nem való fórumra. Köszönöm. 

A gond csak az, hogy az Általad felvetett többi lehetőség számomra túl egyoldalú, hiányzik belőlük az interaktivitás. De hát ez van. Vettem az adást.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csevegő

Én leírtam kb. ugyanezeket, azaz azt, hogy a kicsi szoba mélyfrekis kiemelése miatt kell kisebb hangfal és hogy 12dB/oktávos alul/felül áteresztő szűrőket alkot a szoba is meg a hangfal is, ezért a lineáris átvitelhez ezeknek a frekiknek egyezni kellene (elméletileg).

Fülelek válasza: "Ne haragudj, ez komplett marhaság, teljesen másképp működik a dolog... "

Egyetértettél vele Te is és engedélyezted, hogy kifejtse ("Nyugodtan leírhatod itt is, Zoli. Én most egy kicsit pihennék Gyulaipál ügyben.")

Értem én, hogy nincs a fán gyümölcs, de akkor miért kopognak a fejemen az almák? :-)

Félreértés fennforgása valószínűsíthető. Fülelek - aki többek között akusztikában is hozzáértő szakember - az okfejtésedet kritizálta, ami szerintem is erősen elnagyolt, tele van logikai buktatókkal, téves következtetésekkel. Ennek ellenére a kis szobákba általában valóban nem telepítünk nagy hangdobozokat, de nem azért, amit Te indoklásként írtál.

Kedves Pál! Vegyük észre, hogy már sokadszor futjuk ugyanazt a kört! Szóba kerül egy fizikai jelenség, amire Te kreálsz egy fizikai magyarázatot, amit tényként tálalsz, aztán jön egy szakember, aki rávilágít a tévedéseidre, ezek után napokig évődsz rajta, hogy ki mit és miért gondol. Szerintem ez nem való egy ilyen fórumra, egy szaktopikba pláne nem. Tartok tőle, a fórum olvasói számára teljesen felesleges és értéktelen csevegés. Ha van konkrét felvetésed, kérdésed valamilyen témában, tedd fel bátran az azzal foglalkozó topikokban, biztosan fogsz néhány választ kapni a hozzáértőktől. Csak próbáld is elviselni, hogy a kérdéseket néha válasz követi. Amennyiben a saját elméleteid, személyes logikád ismertetése a célod, akkor javaslom a blogolást, könyvírást, előadások szervezését. Ezeket kizárólag azok fogják majd figyelemmel kísérni, akik számára érdekesek. Egy publikus fórumon, ahol tömény, velős, célirányos információcsere zajlik, kissé furcsa, ha valaki ennyire az előtérbe törekszik.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Csevegő

No de ki állította, hogy marhaság? Rángatsz itt egy fát, amin már nincs gyümölcs.

Én leírtam kb. ugyanezeket, azaz azt, hogy a kicsi szoba mélyfrekis kiemelése miatt kell kisebb hangfal és hogy 12dB/oktávos alul/felül áteresztő szűrőket alkot a szoba is meg a hangfal is, ezért a lineáris átvitelhez ezeknek a frekiknek egyezni kellene (elméletileg).

Fülelek válasza: "Ne haragudj, ez komplett marhaság, teljesen másképp működik a dolog... "

Egyetértettél vele Te is és engedélyezted, hogy kifejtse ("Nyugodtan leírhatod itt is, Zoli. Én most egy kicsit pihennék Gyulaipál ügyben.")

Értem én, hogy nincs a fán gyümölcs, de akkor miért kopognak a fejemen az almák? :-)

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Csevegő

Nyugodtan leírhatod itt is, Zoli. Én most egy kicsit pihennék Gyulaipál ügyben.

Félreértés ne essék: semmi sem kötelező, semmi sem sürgős. Ha ennyi évtizedet kibírtam tudatlanságban, akkor pár hónap sem számít már semmit. Egyszerűen kíváncsi vagyok, semmi több. Ha mást nem érdekel a téma, akkor FELEJTSÜK EL!!!

Egyébként van rá esély, hogy megtalálom, hogy hol olvastam ezeket a dolgokat. Talán kevésbé érezném magam idiótának ha megjelölném a forrást. De ha meg ez esetleg érdektelen, akkor nem töltök vele időt.

Mindenesetre azt szerintem mindenki tapasztalta, hogy egy kisebb helyen (extrém esetben pl. autóban) ugyanaz a kis monitor hangfal brutál mélyeket villant, ami egy nagyobb szobában ... hogy is mondják ... "többet próbál vállalni mint amit teljesíteni tud". Ezt én is kipróbáltam már és egyértelmű, hogy kisebb térben több mély van ugyanannak a hangfalnak a hangjában. Erre a (nekem is személyes) tapasztalatra az alábbi magyarázat nem tűnik logikátlannak. De mondjuk tényleg itt jön be a szakmai tudás a képbe, hogy azonnal látja az ember, ha egy cikk baromságot ír. Nekem NINCS szakmai tudásom akusztikában, de általános természettudományos alapműveltségem van. Mivel ellentmondást nem láttam az alábbi magyarázatban, ezért bizalmat szavaztam neki, csakúgy mint sok másnak is amit itt-ott olvastam.

DE ha bárki egyetlen értelmes érvet is mond a dolog ellen, akkor AZONNAL és KÍMÉLETLENÜL el fogom dobni a lenti magyarázatot. Vagy ha csak egyetlen mérési adat is ellentmond neki. 

Mivel szakmai tudásom és tapasztalatom nincs, könnyen átverhető vagyok bármelyik cikk által, de a rossz elméletek ellentmondásokra vezetnek és emiatt hamar kibújik a szög a zsákból. Szóval aki kellően nyitottan áll a dolgokhoz, az csak egy ideig marad hülye, majd amikor eldobja a rossz elméleteket, lassan elkezdenek letisztázódni a dolgok. Szerintem ez a megismerés egyik lehetséges útja. Nem elegáns, de működik. Remélem.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Csevegő

Furán fog hangzani, de szerintem csak Te nem értesz egyet. Én már számtalanszor leírtam, hogy a jó szakember egyaránt tisztában van az elmélettel és a gyakorlattal, ezek nem használhatóak egymástól függetlenül és jó esetben nincs is köztük ellentét. Szerintem ne is keress!

Akkor mindenben egyetértünk.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csevegő

... A gyakorlati tapasztalat ezért is fontos és pótolhatatlan. De az elmélet is hatékony, ha megfelelően használják. De NEM kell egyetértenünk...
Furán fog hangzani, de szerintem csak Te nem értesz egyet. Én már számtalanszor leírtam, hogy a jó szakember egyaránt tisztában van az elmélettel és a gyakorlattal, ezek nem használhatóak egymástól függetlenül és jó esetben nincs is köztük ellentét. Szerintem ne is keress!

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

Csevegő

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Nem keveslem, hanem egészen másról beszélek! 

Egy konkrét példa bemutatása is nagyon hasznos, de én inkább a háttérben levő alapelvekre vagyok kiváncsi, azaz arra, hogy a mért átviteli görbére szemmel ránézve honnan látszik, hogy mi a probléma és hogy miért pont azt a kezelési módot választotta a szakértő a lehetőségek közül, ami végül eredményre vezetett. De lehet, hogy ez már valóban a szakmai titkok környéke ... akkor pedig inkább vegyük úgy, hogy nem mondtam semmit.

Szerintem ez nem szakmai titok. Egy megfelelő szak elvégzése után ezt úgy hívják, hogy diploma. Általában kicsivel több, mint 5 fórumbeli sor olvasásáért adják csak oda.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Csevegő

Persze, csak nem olyan végletesen leegyszerűsített módon, ahogy Te használod. A fent említett szoba/hangdoboz illesztés is egy elnagyolt megközelítés, a valódi megoldás ennél sokkal komplexebb. A jó elmélet a gyakorlati tapasztaláson alapszik, nem fordítva.
Egyetértek, Ez CSAK egy ELSŐ közelítés.

Második közelítésben már a szoba térfogata mellett az oldalak hosszát is figyelembe kellene venni, állóhullámok, visszhangok, stb. NEM azt mondtam, hogy ennyiből már perfekt akusztikát lehet csinálni, csak annyit, hogy ez az első KICSI lépés a probléma elméleti kezelése irányában. VALAMIT már értünk, de az még csak egy nagyon vékony, felszínes szelete a valóságnak.

Az is igaz, hogy minél pontosabb közelítés a cél, annál nagyobb lesz a paraméterek száma, azok hibái és persze feladat számítási igénye is. Eljön a pont amikor a feladat már megfoghatatlanul bonyolulttá válik elméleti oldalon. A gyakorlati tapasztalat ezért is fontos és pótolhatatlan. De az elmélet is hatékony, ha megfelelően használják. De NEM kell egyetértenünk...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csevegő

Tisztában vagyok az elmélet határaival, de nem a misztikumot okolom, hanem látom, hogy bizonyos feladatokat olyan nehéz megoldani, hogy egyszerűbb közelíteni, tapasztalati alapon... de az elmélet attól még érvényes marad.
Persze, csak nem olyan végletesen leegyszerűsített módon, ahogy Te használod. A fent említett szoba/hangdoboz illesztés is egy elnagyolt megközelítés, a valódi megoldás ennél sokkal komplexebb. A jó elmélet a gyakorlati tapasztaláson alapszik, nem fordítva.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Csevegő

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Szerintem meg a komcsik csinálták jól. Inkább ne tanítsuk meg írni az embereket, mert ha tudnak, akkor majd feljelentést fognak írni. Mindenkinek jobb, ha analfabéták... bocsi, de nekem erről a hozzászólásról ez jutott eszembe.
itt a korabbi beirasaiddal rokonszenveztem, szerintem is hiany es kerdes valamifele altalanos iromany, silabusz.  a fentiben viszont celt tevesztett az alany, szerintem helyesebb lett volna pl. diktaturara hajlo vezetöket irni.

nem vagyok a baloldal kepviselöje, vedelmezöje (persze a masike sem), de szerintem nem csak rajuk volt jellemzö, masreszt szerintem nem volt meg igazan "kommunista" rendesen hatalmon, inkabb csak olyasmi ideologia köpenyebe burkolozo ...mások.

temanal maradva: nem gondolom, hogy egyszerü vagy hogy "mi forumozok" elöirhatnank, de hatha valaki ertö felveszi a kihivast es megis megprobal DIY tipusoknak tampontokat adni. nem egyszerü, de az igazi tanito-szakember tud a temaval 30 eve foglalkozoknak is tartalmasan erdekesen beszelni, es az ovodasoknak is (en magam is megprobalom ezt es hiszek benne: lehet is, legyen ez csillagaszat, motorok, meteorologia, vagy epp akusztikai javitas :-)

nem gondolom, hogy abbol adodo nem sikerült dolgokkal a tampontadot kell es lehet tamadni (illetve Neki ezt fel kell vennie).   szakacskönyvirokat szoktak tamadni a receptert ?  ..remelem nem (összeragradt a szakacskönyv 2 lapja, igy keszült a mákos bab).

en is tudok palacsintat sütni, meg szakember is, ahhoz sem/nem hivok szakembert, mert noha ugy gondolom nalam különbül föznek, jobb eredmenyt produkalnak, a sajat munka öröme sem rossz - es ez sok területre igaz. mindenki maga dönti el (es remelem eldönti es nem a birkasag utan halad), hogy mit maga miben mekkora segitseget vesz igenybe (takaritas, fözes, autoszereles, vizcsapszereles, fünyiras, zsanerbeallitas, hazepites, kabelkeszites, erösitökeszites, bicikliszereles, gyogytorna, ....)

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Csevegő

ha még csak ez, de a nem jól sikerült házi barkácsolásokért is ő lenne a felelős
Szerintem meg a komcsik csinálták jól. Inkább ne tanítsuk meg írni az embereket, mert ha tudnak, akkor majd feljelentést fognak írni. Mindenkinek jobb, ha analfabéták... bocsi, de nekem erről a hozzászólásról ez jutott eszembe.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Csevegő

Gyulaipál és a családom között egyre nagyobb érdekellentét kezd kibontakozni. Pár napja megkaptam tőle, hogy én soha nem osztok meg konkrétumokat, míg a párom és a kollégáim szerint már eddig is túl sokat szenvedtem hifistákkal, házimozisokkal, helyette inkább velük és a valódi munkámmal kellene is foglalkoznom.

Hogy én mit látok, az lehet az én hülyeségem is és akár tökéletes tévedés is. Ha tévedek és Te tudod ezt, akkor simán hagyd figyelmen kívül a hozzászólásaimat! Szerinted kit érdekel itt (vagy máshol) az én véleményem? Úgy tűnik egyedül Téged. De ezt a problémát könnyű megoldani.

Mostanában már azt látom, hogy egy csomó konkrétumot megosztasz, szóval ezennel visszavonom amit mondtam. Probléma megoldva.

Az is igaz, hogy a családodnak és a munkádnak SOKKAL fontosabbnak kellene lennie az én véleményemnél. Inkább csendben maradok.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Csevegő

Javaslom, ne feledjük el, hogy nem az iskolapadban ülünk, hanem egy hobbikkal foglalkozó fórumon! 

OK.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csevegő

Gyulaipal kevesli...
Egyébként rád tényleg nem jellemző a 'titokzatosság'! Persze ettől még gondolom nem a "kiszállás a helyszínre..." elkerülése a célod.

Gyulaipál és a családom között egyre nagyobb érdekellentét kezd kibontakozni. Pár napja megkaptam tőle, hogy én soha nem osztok meg konkrétumokat, míg a párom és a kollégáim szerint már eddig is túl sokat szenvedtem hifistákkal, házimozisokkal, helyette inkább velük és a valódi munkámmal kellene is foglalkoznom.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Csevegő

Gyulaipal kevesli...
Egyébként rád tényleg nem jellemző a 'titokzatosság'! Persze ettől még gondolom nem a "kiszállás a helyszínre..." elkerülése a célod.

Nem keveslem, hanem egészen másról beszélek! 

Egy konkrét példa bemutatása is nagyon hasznos, de én inkább a háttérben levő alapelvekre vagyok kiváncsi, azaz arra, hogy a mért átviteli görbére szemmel ránézve honnan látszik, hogy mi a probléma és hogy miért pont azt a kezelési módot választotta a szakértő a lehetőségek közül, ami végül eredményre vezetett. De lehet, hogy ez már valóban a szakmai titkok környéke ... akkor pedig inkább vegyük úgy, hogy nem mondtam semmit.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Csevegő

Hozzászólás Szerző: audioline »

Ha körülnézel a házimozis részlegen, sok topikban láthatod a privát leveleim publikálását, bennük a mérési eredményeket és az általam tett javaslatokat.

Gyulaipal kevesli...
.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Csevegő

Ez a hasonlat, inkább arra vonatkozik, hogy "halkan szól, hangosítsd fel", "nem működik, nincs bedugva". Te azt kéred, hogy írjanak egy cikket, hogyan kell optimalizálni egy motort. Mit kell az elektronikában állítani ahhoz, hogy a szerszámkopásokból adódott egyenetlenséget kifésüljük.    

Azért szerintem ennyire bonyolult dolgokról nem beszéltem. Amire én gondolok, az NEM az "így programozd át a fedélzeti számítógépet", csak maximum a "szedd le a tetőcsomagtartót ha nem használod, mert növeli a légellenállást" szint. De valóban abban igazad van, hogy ez már talán tényleg nem a "tankolj ha világít a lámpa" kategória, hiszen nem egy pofámba világító lámpa alapján kell "automatikusan" cselekedni, hanem egy több lépéses gondolatmeneten át lehet megérteni, hogy miért fogyaszt többet a kocsi ha tetőcsomagtartó van rajta, és hogy ez miért még nagyobb probléma pl. sztrádán...

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Csevegő

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

de pl. a "lapos a kocsim kereke, így felpumpálom" vagy "világít a benzinszint visszajelző ezért tankolok" kategóriás problémákat egyesek talán képesek lennének megoldani már pár cikk után. Nyilván azzal, hogy leírjuk mikor és hogyan kell pumpálni és tankolni, még nem csinálunk autószerelőt mindenkiből... de azt elérjük, hogy a figyelem az autók műszaki dolgaira irányul és sokaknak eszükbe jut, hogy régen cseréltek olajat és elmennek egy szerelőhöz. 

Ez a hasonlat, inkább arra vonatkozik, hogy "halkan szól, hangosítsd fel", "nem működik, nincs bedugva". Te azt kéred, hogy írjanak egy cikket, hogyan kell optimalizálni egy motort. Mit kell az elektronikában állítani ahhoz, hogy a szerszámkopásokból adódott egyenetlenséget kifésüljük.    

Válasz küldése

Vissza: “Luxor Audio”