Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csevegő
Moderátor: Luxor Audio
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11118
- Kapcsolat:
Csevegő
Minden hónapban a körlevélbe 5 cég akciós termékét beleraknánk.
Speciális, csak a fórumosok számára kitalált akció legyen. 28000 tagnak küldenénk el.
Köszönöm a lehetőséget, de őszig nálam biztosan nem lesz akció. Ha lesz második kör, abba beneveznék majd.
Csevegő
Minden hónapban a körlevélbe 5 cég akciós termékét beleraknánk.
Speciális, csak a fórumosok számára kitalált akció legyen. 28000 tagnak küldenénk el.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Hazaérkeztem és most 2 hétig itthon is leszek. Az elmúlt 3 hétben igyekeztem nyomon követni a megkereséseket, de eléggé hektikus volt az internet működése a világ túlsó felén, így előfordulhat, hogy nem minden levélre válaszoltam, sőt szerintem néhány üzenet el is veszett, vagy nem ért célba. Aki nem kapott választ, kérem, tegye fel újra és most tutira válaszolok.
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Csevegő
Szia! Az említett csatlakozók ára párban 5500 Ft. Darabonként is megvehetőek, de úgy kicsit magasabb ár jön ki, 3000 Ft.
Átvételre személyes, vagy postai úton van lehetőség.
Köszönöm!
Köszönöm a választ.
Akkor 8500 HUF lenne amit szeretnék.
Majd kereslek PM-ben a részletekkel, ha aktuális lesz.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Szia!
Érdeklődnék, hogy AudioCrast 004 villa és IEC dugó, valamint plusz egy villa milyen árban lenne?
Valamint az átvétel, hogy történne?
Jöhet PM-ben is
Köszönöm
Üdv és további kellemes pihenést Neked.
Szia! Az említett csatlakozók ára párban 5500 Ft. Darabonként is megvehetőek, de úgy kicsit magasabb ár jön ki, 3000 Ft.
Átvételre személyes, vagy postai úton van lehetőség.
Köszönöm!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Hello fapaci, lenne egy olyan kerdesem, hogy a PP USB2-es kartyara rakotnek egy powerbankot amin a kimeneten 5,3 volt van de a PC-ben csak 5,2 es stabil a powerbankon ugral 5,28 -tol 5,34-ig es a kerdes az, hogy igy kart tehet az USB kartyaban a powerbank?
Az üresjárati feszültség helyett inkább az a kérdés, terhelt állapotban milyen feszültséget ad ki az a powerbank. A PP v2 USB kártya 1 Ampert, a v3 és v4 típusok kb kétszer ennyit vesznek fel. Paul Pang sokszor sok helyen leírta már, hogy a túlfeszültség károsodást okozhat a kártyában és ez a garancia elvesztésével is jár, tehát érdemes körültekintőnek lenni. Minőségi áramforrás használatát javaslom, azzal nem lesz probléma.
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Csevegő
Szia!
Érdeklődnék, hogy AudioCrast 004 villa és IEC dugó, valamint plusz egy villa milyen árban lenne?
Valamint az átvétel, hogy történne?
Jöhet PM-ben is
Köszönöm
Üdv és további kellemes pihenést Neked.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 885
Csevegő
Hello fapaci, lenne egy olyan kerdesem, hogy a PP USB2-es kartyara rakotnek egy powerbankot amin a kimeneten 5,3 volt van de a PC-ben csak 5,2 es stabil a powerbankon ugral 5,28 -tol 5,34-ig es a kerdes az, hogy igy kart tehet az USB kartyaban a powerbank?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Holnap ismét elutazom messzi földre. Lesz internet hozzáférésem, így a megkeresésekre ha lassan is, de tudok majd válaszolni, azonban a kábelgyártás szünetel július végéig. Hazatérésemkor nagy bejelenteni valóm lesz Luxor PC témában. Addig is köszönöm az érintettek türelmét és élménydús, pihentető nyarat kívánok mindenkinek.
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
Csevegő
Május végéig külföldön leszek magas hegyekben, így csak esetlegesen fogok tudni válaszolni a megkeresésekre. Előre is köszönöm a türelmet! Júniusban lesz néhány újdonság, hír, bejelenteni való!
Jó pihenést Faló úr!
Csevegő
Május végéig külföldön leszek magas hegyekben...
Irigykedem. (főleg a linkelt képet látva) Jó túrázást, napsütést, levegőzést! Ha montizás is lesz, akkor láncszakadás mentes mászásokat!
Nekem pár hétig max. városnézés, gerincsérülés miatt.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Május végéig külföldön leszek magas hegyekben, így csak esetlegesen fogok tudni válaszolni a megkeresésekre. Előre is köszönöm a türelmet! Júniusban lesz néhány újdonság, hír, bejelenteni való!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
a fapaci blog erre nem alkalmas? akár egy külön szekciót elkülöníteni neki? még egy külön honlap még plusz költség, pár tucat érdeklődőért megérné?
A blog felülete, szerkezete nem alkalmas hírportál üzemeltetésre. Itt most szerencsére nem a "megérné-e" a fő kérdés.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
Csevegő
Olyan sok jelentkezést kaptam a számítógépes videó és zenelejátszás témában tervezett hírlevélre, hogy ismét elgondolkodtam egy régebbi tervemen. Egy barátommal közösen létrehoznánk egy honlapot, kicsit nagyképűen fogalmazva: hírportált, ahol folyamatosan frissítve összeszednénk a témához kapcsolódó híreket, bemutatnánk néhány eszközt, cikksorozatot indítanánk a PC-s szoftverek beállításáról, a gépek hangolásáról, a hardveres lehetőségekről. Mivel ez még csak egy kiforratlan elképzelés, szívesen venném, ha leírnátok az ezzel kapcsolatos gondolataitokat, javaslataitokat.
a fapaci blog erre nem alkalmas? akár egy külön szekciót elkülöníteni neki? még egy külön honlap még plusz költség, pár tucat érdeklődőért megérné?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Olyan sok jelentkezést kaptam a számítógépes videó és zenelejátszás témában tervezett hírlevélre, hogy ismét elgondolkodtam egy régebbi tervemen. Egy barátommal közösen létrehoznánk egy honlapot, kicsit nagyképűen fogalmazva: hírportált, ahol folyamatosan frissítve összeszednénk a témához kapcsolódó híreket, bemutatnánk néhány eszközt, cikksorozatot indítanánk a PC-s szoftverek beállításáról, a gépek hangolásáról, a hardveres lehetőségekről. Mivel ez még csak egy kiforratlan elképzelés, szívesen venném, ha leírnátok az ezzel kapcsolatos gondolataitokat, javaslataitokat.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Nehéz kérdés és nagyon nehéz röviden, a félreérthetőséget elkerülve írni róla. Én sokféle muzsikát szeretek és hallgatok, illetve játszottam is. Basszusgitárosként nyilván olyan zenéket kedvelek, ahol a basszusnak komoly szerepe van, de ez nagyon sokféle műfajra igaz lehet. A könnyű műfajokban az elmúlt 1-2 évtizedben nőtt meg a szerepe, a hagyományos harmónia és ütemadó, kísérő szerepből néha dallamvivőnek előlépve. A pár hete eltávozott Prince sok évvel ezelőtt megjósolta, hogy a XXI. század hangszere a basszus lesz, talán ebben is igaza volt. Illetve érdemes észrevenni, hogy az iránymutató, korszakalkotó zenekarvezetők, zeneszerzők között mostanában feltűnően sok a basszusgitáros, talán ez is fontosabbá teszi a hangszer szerepét.
A latin zene viszont távol áll tőlem, nem tud magával ragadni, így nem hallgatok ilyesmit és nem is értek hozzá.
Fentiekre jó példa Mariusz Duda, a lengyel Riverside énekese, basszgitárosa, zeneszerzője. Egyik nagy kedvencem ő. Bár nem egy virtuóz játékos, futamaival, harmóniáival gyönyörűen vezeti a zenekar zenei világát, alapvetően meghatározza a hangszerelést, nem mellesleg csodás soundjai vannak. Bónuszként még énekelni is tud.
Csevegő
Szia fapaci.
Ha lehet esetleg ilyen témát idehozni, a basszusgitározásról kérdeznélek, ugye te is űzöd. Próbálok a szabadidőmben (már amennyi van) megint gyakorolgatni, a latin vonal felé szeretnék kicsit elmenni.
Ugye a latin zenében fokozottan érvényes a kíséret, és itt a kongától, zongorától a basszusgitárig minden hangszer tud kísérni, alapot hozni. Nem akarok zenei stílusok között nehézségi szintet felállítani ebben a megítélésben, de valahogy mégis az az érzésem, hogy a basszus a latin zenében kitüntetett szerepet kap. Te hogy látod ezt? Két viszonylag újabb zenét linkelek, persze lehetne ezer mást is, leginkább a kíséret miatt.
https://www.youtube.com/watch?v=KaVnA88oNTg
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Csevegő
szia Tigris,
csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy a Vten 5VDC/3A tápellátású.
ahonnan belinkelted a táblázatot, az a típus (kimeneti feszültség szempontjából) nem biztos, hogy jó lenne a célra.
van előnye ha jobb tápegységgel használod mint a gyári, nálam hallható a különbség, (a márkán belül egy másik típusú lejátszót használok)
a képpel kapcsolatosan nem tudok nyilatkozni, mert nincs olyan megjelenítőm amin észrevenném.
üdv.:
-stereofan-
Dobna ez annyit egy Popcorn Hour Vtenen, h megérje ennyit kiadni érte?, Vagy ehhez elég lehet esetleg olcsóbban,viszont tudomásom szerint hatásfokban jobb push pull táp is a jelenlegi helyett, amit gyárilag mellékelnek a Vten mellé? Elég sok dolgot olvasni és nemigazán tudom merre lenne érdemesebb elindulni. Túl nagy elvárásaim nincsenek, hisz nem egy Audiophile termék mellé akarom tenni, de a gyári Flyback táp elég vicces és nagyon kis amper leadásra képes.
Csevegő
Minden audio készüléknél fontos kérdés a tápellátás. A pár száz forintos adapterek, amiket a legtöbb készülékhez adnak, erősen problémásak minőségüket tekintve. Szinte minden esetben sokat javíthatunk a hangzáson, ha hadrendbe állítunk egy jófajta lineáris tápegységet, vagy akkus áramforrást. Hogy ez kinek mennyit ér meg, arra én nem tudok általános választ adni.
Köszi az infókat!
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Minden audio készüléknél fontos kérdés a tápellátás. A pár száz forintos adapterek, amiket a legtöbb készülékhez adnak, erősen problémásak minőségüket tekintve. Szinte minden esetben sokat javíthatunk a hangzáson, ha hadrendbe állítunk egy jófajta lineáris tápegységet, vagy akkus áramforrást. Hogy ez kinek mennyit ér meg, arra én nem tudok általános választ adni.
Csevegő
Ezt a táblázatot találtam, és hasonlók itt is az észrevételek mint amit jómagam is gondolok. Nem tudom helyesek e a feltételezéseim. Mindezek mellett abban biztos vagyok, h az analog táp minden tekintetben jobb lehet a kisebb hatásfok ellenére is. Csak hát számit az ár érték arány is.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Csevegő
Tápegységet kitben tudok adni, akár 12 Voltost is, 50-150 W teljesítménnyel, alacsony zajjal. Minden benne van, transzformátor, csatlakozók, kábelezés, bemért egyenirányító és feszültségszabályzó panelek, felületszerelt kivitelben. Csak doboz kell hozzá és máris működik, de számítógépekbe is beszerelhető (a Luxor PC-kben is ilyen dolgozik). Teljesítménytől, áramerősségtől függően 25-40e Ft az ára.
Dobna ez annyit egy Popcorn Hour Vtenen, h megérje ennyit kiadni érte?, Vagy ehhez elég lehet esetleg olcsóbban,viszont tudomásom szerint hatásfokban jobb push pull táp is a jelenlegi helyett, amit gyárilag mellékelnek a Vten mellé? Elég sok dolgot olvasni és nemigazán tudom merre lenne érdemesebb elindulni. Túl nagy elvárásaim nincsenek, hisz nem egy Audiophile termék mellé akarom tenni, de a gyári Flyback táp elég vicces és nagyon kis amper leadásra képes.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Csevegő
Ő... nekem csak egy szimpla kérdésem lenne. Tudsz -e nekem gyártani, vagy vállalsz -e egyáltalán ilyet. Szükségem lenne egy analóg 12 voltos tápra, media player mellé. Érvek, ellenérvek is jöhetnek a témával kapcsolatban, hogy van -e értelme. Egy megközelítőleges ár is érdekel, akár privátban akár itt. Vagy bármi más ötlet tipp, feltéve ha foglalkozol a téma ezen irányú részével. Előre is köszi!
Tápegységet kitben tudok adni, akár 12 Voltost is, 50-150 W teljesítménnyel, alacsony zajjal. Minden benne van, transzformátor, csatlakozók, kábelezés, bemért egyenirányító és feszültségszabályzó panelek, felületszerelt kivitelben. Csak doboz kell hozzá és máris működik, de számítógépekbe is beszerelhető (a Luxor PC-kben is ilyen dolgozik). Teljesítménytől, áramerősségtől függően 25-40e Ft az ára.
Csevegő
Ő... nekem csak egy szimpla kérdésem lenne. Tudsz -e nekem gyártani, vagy vállalsz -e egyáltalán ilyet. Szükségem lenne egy analóg 12 voltos tápra, media player mellé. Érvek, ellenérvek is jöhetnek a témával kapcsolatban, hogy van -e értelme. Egy megközelítőleges ár is érdekel, akár privátban akár itt. Vagy bármi más ötlet tipp, feltéve ha foglalkozol a téma ezen irányú részével. Előre is köszi!