Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csevegő

Moderátor: Luxor Audio

Lago
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 17

Csevegő

Hozzászólás Szerző: Lago »

Szívből gratulálok a koncepthez és várom az újabb híreket.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11317
Kapcsolat:

Csevegő

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az év leginkább várt évszaka a tavasz. Sok népnél a téli időszak végéhez köthetőek a legnagyobb ünnepek, de valamilyen formában mindenhol köszöntik a Nap egyre erősödő aranysárga sugarait. Erdőn, mezőn bringázós, túrázós emberként nekem is különösen fontos a természet ébredése, de a kábeleim fejlesztésében is kiemelt jelentőségű időszak a mostani. Büszkén jelenthetem be, hogy a Luxor kábelcsalád összekötői mostantól saját fejlesztésű és exkluzív gyártású alapanyagból készülnek. A szerkezet nem változik, maradok a jól bevált teflon szigetelésnél, a vezetők körüli nagy légrésnél és a természetes anyagú pamut burkolatnál, de a vezetők egy fokkal nemesebb szintre lépnek: az eddigi nagy tisztaságú ezüsthöz némi aranyat kevertünk. Társam lett ebben egy becsületes magyar fémöntő manufaktúra, akik a bizonytalan eredetű és összetételű import anyagokat kiváltva saját maguk állítják elő a kívánt ötvözetet garantált minőségben.

Az új alapanyagból elkészültek már az első kábelek, amiket néhány barátom segítségével hetek óta tesztelünk. Még gyűjtöm a benyomásokat, jelzőket, leírásokat, de az eddig beérkezett beszámolók alapján már eljutottam odáig, hogy bejelenthetem az arany/ezüst ötvözetből készülő, megújult Luxor kábelcsaládot, tehát - némi túlzással élve - beköszönt az aranykor a kirakatomban.

Külön öröm, hogy a hazai gyártás előnyeit kihasználva az új kábelek ára nem lesz magasabb az eddig megszokottnál, ami már az ezüst kábelek között is kiugróan alacsony volt, arany tartalmú vezetőknél pedig talán egyedülálló a piacon. További részletek, fotók, árak hamarosan...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Csevegő

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Tegnap vettem, 1060 ft   .
AudioCrast-tal még nincs tapasztalatom, talán majd egyszer...
Még jó, hogy nem vettem, pontossan 1990 pénzért láttam. 1060-ért kissé korrektebb. Az AudioCrast számomra igen kellemes meglepetés. Jó minőségű kivitel, masszív, erős és kőnnyen szerelhető.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Vendég

Csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mindenesetre érdekes hogy a Siltech nagyon sok kábelét Bals dugóval szereli. Lehet ezzel bizonyítják, hogy az Ő kábelük még ezzel a dugóval is magas minőséget nyujt. Én sem rajongok a Bals dugókért, az AudioCrast szerintem is sokkal jobb! A szerelhetőségük, meg messze nem egy kategória. Az árak? Szerintem az AudioCrast a minőségéhez képest kifejezetten olcsó. Ha jó emlékszem itt a kirakatban 4300 Ft egy páros.
Bals-t utoljára 2000 Ft- ért láttam.

Tegnap vettem, 1060 ft   .
AudioCrast-tal még nincs tapasztalatom, talán majd egyszer...

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 162

Csevegő

Hozzászólás Szerző: hubee »

... Az árak? Szerintem az AudioCrast a minőségéhez képest kifejezetten olcsó. Ha jó emlékszem itt a kirakatban 4300 Ft egy páros.

(Azért a Bals -Shurter páros nem annyi árban mint 2 AudioCrast...)

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Csevegő

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Te próbáltad cáfolni az állításom. Sebaj, elbeszéltünk egymás mellett.
Nem, én nem cáfoltam, csak jeleztem, hogy olvastam, hogy valaki megtette az összehasonlítást. Azért ez is hasznos info lehet egyeseknek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csevegő

Nem értem...miért kellene minden felhasználónak elvégezni?
Te próbáltad cáfolni az állításom. Sebaj, elbeszéltünk egymás mellett.

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Csevegő

Szerinted minden Bals felhasználó elvégzett egy ilyen kiadós tesztet?
Nem értem...miért kellene minden felhasználónak elvégezni?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csevegő

Ez így nem igaz! Cables(Rudolf) beszámolt topicjában a tapasztalatairól:
"Vettem a fáradságot és leteszteltem vagy 9-10 fajta dugaszt. Rátettem ezeket ugyanarra a kábelre. Messze ezzel(Bals) szólt a legrosszabbul a rendszer. Aztán megnéztem nagyítóval az érintkezőket, gondolkoztam keveset és van egy elképzelésem. De ezt megtartanám a vevőimnek."

Szerinted minden Bals felhasználó elvégzett egy ilyen kiadós tesztet?

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Csevegő

Valaki elindította pár éve a Bals divathullámot, még manapság is sokan használják, de sanszos, hogy nem vetették össze mással.
Ez így nem igaz! Cables(Rudolf) beszámolt topicjában a tapasztalatairól:
"Vettem a fáradságot és leteszteltem vagy 9-10 fajta dugaszt. Rátettem ezeket ugyanarra a kábelre. Messze ezzel(Bals) szólt a legrosszabbul a rendszer. Aztán megnéztem nagyítóval az érintkezőket, gondolkoztam keveset és van egy elképzelésem. De ezt megtartanám a vevőimnek."

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Csevegő

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Mindenesetre érdekes hogy a Siltech nagyon sok kábelét Bals dugóval szereli. Lehet ezzel bizonyítják, hogy az Ő kábelük még ezzel a dugóval is magas minőséget nyujt. Én sem rajongok a Bals dugókért, az AudioCrast szerintem is sokkal jobb! A szerelhetőségük, meg messze nem egy kategória. Az árak? Szerintem az AudioCrast a minőségéhez képest kifejezetten olcsó. Ha jó emlékszem itt a kirakatban 4300 Ft egy páros.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csevegő

... a Bals nem való audio rendszerekbe.
Valaki elindította pár éve a Bals divathullámot, még manapság is sokan használják, de sanszos, hogy nem vetették össze mással.

Axwel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 74

Csevegő

Hozzászólás Szerző: Axwel »

Sziasztok. Ma átszereltem a Yarbo 7000PW kábelemre az Audiocrast schuko csatit. És nagy  meglepődésemre jobb lett a hang. Eddig Bals volt rajta de azzal mosottabb volt a hang most az Audiocrast schuko-val tisztább lett a hang, ezek után azt hiszem kijelenthetem hogy a Bals nem való audio rendszerekbe, lehet hogy kicsit drágább az Audiocrast de dolgozni is egyszerűbb vele és hangra is jobb. Ismételten köszönöm Fapaci fórumtársnak a jó minőségű alapanyagot.  
Forrás: Egreat A8 PRO, PC
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csevegő

Értem, köszi. Direkt nem használtam az "olcsó" kifejezést mert egy 10.000- ft-os RCA nem olcsó. A stereo erősítőmet ami A osztályban dolgozik 40.000.-ért vettem és abban több anyag van mint 2 szál drótban és 4 db csatlakozóban. Sajnos az olcsó dolgokat sokan degradálják de hát akkor miből is élnénk meg ha ha a "drága" dolgokat senki sem venné meg.
Az olcsó jelzőt csupán az ár miatt használtam. Ha félreérthető volt, elnézésed kérem. Sajnos 4 színvonalas RCA dugó is csak alig fér bele a jelzett árba, így egy pár Luxor összekötőnek még az anyagköltsége is jóval felette van.

Ahogy írtam korábban, 10e Ft alatt a Gotham és Klotz kábelek jöhetnek szóba valami egyszerűbb csatlakozóval.

William
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 261

Csevegő

Hozzászólás Szerző: William »

A sajátjaim közül egyik sem jön ki ennyiből. Klotz kábelből tudok készíteni olcsó összekötőket.

Értem, köszi. Direkt nem használtam az "olcsó" kifejezést mert egy 10.000- ft-os RCA nem olcsó. A stereo erősítőmet ami A osztályban dolgozik 40.000.-ért vettem és abban több anyag van mint 2 szál drótban és 4 db csatlakozóban. Sajnos az olcsó dolgokat sokan degradálják de hát akkor miből is élnénk meg ha ha a "drága" dolgokat senki sem venné meg.
NAD T778

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csevegő

10.000 ft alatt milyen 1m-es IC RCA kábeled lenne?
A sajátjaim közül egyik sem jön ki ennyiből. Klotz kábelből tudok készíteni olcsó összekötőket.

William
Fórumlakó
Fórumlakó

Csevegő

10.000 ft alatt milyen 1m-es IC RCA kábeled lenne?
NAD T778

William
Fórumlakó
Fórumlakó

Csevegő

Megszűnni nem tud, pláne nem 2 éven belül, hiszen rengeteg USB2.0 csatlakozóval szerelt készülék van forgalomban. A számítástechnikában gyorsan terjed a 3.0, de a HiFi piac mindig lassan reagál az ilyen fejleményekre.

Az új termékeken nem lesz 2.0, így értettem.
NAD T778

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csevegő

a 2.0 teljesen meg fog szűnni 2 éven belül.
Megszűnni nem tud, pláne nem 2 éven belül, hiszen rengeteg USB2.0 csatlakozóval szerelt készülék van forgalomban. A számítástechnikában gyorsan terjed a 3.0, de a HiFi piac mindig lassan reagál az ilyen fejleményekre.

Lago
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 17

Csevegő

Hozzászólás Szerző: Lago »

Hej, hej Sumi, biztos jó helyen volt...

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Csevegő

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Meghalt a király - éljen a király! 
Úgy hozta a sors, hogy próbát tettem én is egy Luxor USB Y kábellel. Egész éjszaka járódott kicsit, szokta a helyét..
Reggel család el, zene bekapcs.
Reméltem, hogy tetszeni fog, annyi jót írtatok már róla.
És valóban, nem is értem Pacit, miért adja ilyen olcsón...   
Köszönöm!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

William
Fórumlakó
Fórumlakó

Csevegő

Én kiváncsian várom a 3.0 usb csatlakozóval ellátott készülékeket melyeknek alapból nagyobb az átviteli sebessége és stabilabb is. a 2.0 teljesen meg fog szűnni 2 éven belül.

NAD T778

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Csevegő

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Te sem vagy már a régi. :-)

A ferrit zajszűrő szerepet tölt be. Hogy ennek milyen hallható következményei vannak? Általában nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb hangot produkál, aminek megítélése már erősen környezet- és ízlésfüggő. A tesztek során többségben voltak a pozitív vélemények, ezért került fel a zavarszűrő alapfelszereltségként a Luxor USB kábelekre. Szándékosan nem rögzítem robbanás biztosan, akár le is szedhető, lehet vele kísérletezni.

Nem vagyok a régi, de új se :-)))))))))))))))))))))))

Értem, köszönöm.

Első kísérleteim során kerültem olyan helyzetbe, amikor az USB kábelem a gép és a DAC között nagyszerűen működött lejátszáskor, azonban köznapi USB-kábel funkciót (másolás) nem volt képes ellátni, mert szakadozott, el-eldobta a perifériákat. A ferrit és a kábel felépítése ezen jól tud segíteni, lejátszáskor viszont a fekete háttér rovására megy (nálam). Jó, hogy bontható, és így is, úgy is kipróbálható. 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csevegő

... azóta gyakorlatilag csak szól a zene, a rendszert nem alakítottam át, semmi sem késztetett rá.

Annyit kérdeznék, hogy a ferritgyűrű alapvetően az adatforgalom stabilitásához kell (amikor másolunk pl.), vagy a "hanginformáció" (lejátszás) tisztaságához is hozzátesz? Nálam mintha picit a transzparencia rovására ment volna, hangsúlyozom, az én rendszeremben.

Te sem vagy már a régi. :-)

A ferrit zajszűrő szerepet tölt be. Hogy ennek milyen hallható következményei vannak? Általában nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb hangot produkál, aminek megítélése már erősen környezet- és ízlésfüggő. A tesztek során többségben voltak a pozitív vélemények, ezért került fel a zavarszűrő alapfelszereltségként a Luxor USB kábelekre. Szándékosan nem rögzítem robbanás biztosan, akár le is szedhető, lehet vele kísérletezni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csevegő

3 m hosszú usb kábel továbbra sem elérhető?
Az új Y kialakításban már el tudom készíteni.

Válasz küldése

Vissza: “Luxor Audio”