Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Média PC - szoftver és hardver

Moderátor: Luxor Audio

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Üdvözlöm a Kedves Fórumlakókat!

Nemrégiben vásároltam egy Cambridge audio Cxa-80 erősítőt és egy Audioquest forest típusú kábellal kötöttem a géphez a sima alaplapi Usb aljzathoz. Mennyiben változna a minőség ha tennék be egy Paul Pang v2 usb kártyát és ezen keresztül menne ki a hang? Érdemes ebbe beruházni, vagy nem számottevő a különbség? 

Hello, en is ugyanilyen kerdeseket tettem fel es ugyanezzel a kartyaval kezdtem, szamomra annyira picike valtozasok voltak, hogy minden komponens pici csalodas volt de lehet te maskent hallasz, meg kell fulelni.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

Az hogy néz ki, és mire jó?Fapaci kínálatában megtalálod. Egyik vége elágazik külön táp és külön jelvezetésre és a Pp kártya is így van kialakítva.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Lela »

Alább leírtam a magam tapasztalatát, de a PP kártyához sztem egy Y-USB drótra is szükséged lesz.
Az hogy néz ki, és mire jó?

prando
V.I.P.
V.I.P.

Nemrégiben vásároltam egy Cambridge audio Cxa-80 erősítőt és egy Audioquest forest típusú kábellal kötöttem a géphez a sima alaplapi Usb aljzathoz. Mennyiben változna a minőség ha tennék be egy Paul Pang v2 usb kártyát és ezen keresztül menne ki a hang? Érdemes ebbe beruházni, vagy nem számottevő a különbség? 

Alább leírtam a magam tapasztalatát, de a PP kártyához sztem egy Y-USB drótra is szükséged lesz.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Lela »

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 55

Hozzászólás Szerző: nagyatt »

A mennyiségi kérdésekkel célszerű óvatosan bánni, főleg precíz mérőeszköz hiányában. Idővel megszokunk egy hangzást, elfogadjuk etalonnak, amihez aztán viszonyítjuk a változást. Az új verzióban megélt több magas hang azt is jelentheti, hogy a korábbi verzió volt tompa hangú, vagy a láncban valamelyik eszköz produkál kiemelést, ami egy frissebb hangú forrással már bántó lehet.
Igen, én is próbáltam kizárni a placebo hatást , és miután futott a 16 pár napig visszatértem egy hétre a win10-hez. Majd most újra pár napja a szervert 16-ot használom, ezek alapján írtam az előzőeket. Természetesen fenntartom hogy ez az én rendszeremben tapasztalható változás, nyílván másnál nem tudom mit okoz.
Továbbá ízlés kérdése is természetesen, ezt sem tagadom.
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A mennyiségi kérdésekkel célszerű óvatosan bánni, főleg precíz mérőeszköz hiányában. Idővel megszokunk egy hangzást, elfogadjuk etalonnak, amihez aztán viszonyítjuk a változást. Az új verzióban megélt több magas hang azt is jelentheti, hogy a korábbi verzió volt tompa hangú, vagy a láncban valamelyik eszköz produkál kiemelést, ami egy frissebb hangú forrással már bántó lehet.

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A múltkor beszéltünk a server 2016-ról. Újra nekifutottam a bekonfigurálásának...Jelentem sikerült mindent beállítanom rajta, úgy és ahogy én megszoktam és szeretem a Win10-es rendszeremen. 

Hálistennek működnek ugyan azok a trükkök és scriptek, amik a win 10 esetében is. Mivel a kernel közös, így ezt vártam is. 

Sikerült belaknom(jriver,kodi). Az igazat megvallva vegyesek az érzéseim a win10 után. Teljesen meglepő számomra, de mást kaptam mint amire számítottam.

A win 10 szerintem egy teljesen semleges lineáris hangzást adott, kicsit elnyújtott terjengősebb mélyekkel, jó volt a színpadkép, és nagyon szépen tisztán definiáltak a közép hangok. 

A server ezzel ellentétben,kicsit kevesebb ám pontosabb mélyekkel operál, definiáltabb színpadkép, tisztábbak a magas hangok(sokkal). Ezáltal mozin például nagyon jó atmoszférát, és sorrund hangzást teremt. Tényleg az ember feje fölött suhannak és robbannak egyes objektumok. 

Viszont ez a hátránya is számomra, hogy kicsit túltolja a magasakat, és hosszú távon akár már-már egy kicsit fárasztónak is mondanám. 
Pedig nincs egy szélsőséges rendszerem, Denon avr, és Dali lektorok társaságában.
Sztereo zenén szintén ezt tapasztaltam. Mivel a többi általam felsorolt paraméter viszont tetszik, így továbbra is használni fogom a '16-ot...
btw úgy tudnám megfogalmazni, hogy a win 10 kicsit selymesebb léleksimogató, a 16, pedig hi-teches fémesen hidegebb   :D
Audia Flight FL3S

prando
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

A kábeles topik után itt a Paul Pang v2 kártyáról és az Y-USB drótról írnék pár szót, mivel összetartozónak gondolom őket.
Január 11-én jöttek meg más kábelekkel együtt. Egy normál asztali pc-be építettem a kártyát, 3,2 GHz-es Intel LGA775-ös proci, 4 GB memória, egy Geforce GT710 és a Win7 társaságába került. A gépen fent van egy TEAC HR Audio Player, ASIO USB szoftverrel ami segítségével USB-n csatlakozik egy TEAC UD501-es DAC-hoz. Alapprogram a gépen egy Realtek HD Audio Manager, amiben állítható a felbontás 16/44,1-től 24/192-ig, a TEAC szintén variálható felkonvertálással és a DSD, valamint a PC folyam buherálásával. Az erősítő XTZ A100DII, a dvd játszó egy normál, 7-8 éves LG  (no HDMI), szokásos dekóderekkel, a pc-ben egy Asus dvd-író. A CD-ről most nem írok, amúgy egy Vincent cd-s3.
A pc usb-n, a dvd és a T-Com-os beltéri coax-on kommunikál az UD501-gyel.
Mivel egy ideje a korábbi összeállítással is hallgattam a pc-s USB-n keresztül zenét (fél éve van meg a TEAC), elég jól képben vagyok a minőségét illetően. Nem nyújtom a végtelenségig, a PPv2 az Y-USB kábellel hangminőségben (és ebben benne van minden ami írható, felbontás, dinamika, etc.) meggyőzően beelőzi a régi konfigot (alaplapi usb, Realtek, vagy alaplapi usb, Asio). Hogy melyik mennyit tesz hozzá az egészhez, nem tudom, sztem nem kérdés, mindkettő szükséges a jobb minőséghez. 
Ugyan nincs nagyon befogva, de a pc-s dvd hangja is megugrott ezzel a kettőssel.

A lényeg a vastagon szedettben van, a kártya is, a kábel is, nekem megérte az árát. Bárkinek javaslom.

Köszönöm!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Faló! Van még lineáris tápod?
A Luxor PC átadásával együtt megpróbálok kifarolni a részegységek forgalmazásából, gyártásából is, de ha valaki nagyon szeretne ilyesmit, egy darabig még bevállalom.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Faló!
Van még lineáris tápod?
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

zoliabeka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: zoliabeka »

link: Fly Air Mouse Wireless Keyboard Remote For Android Smart TV Remote Control
https://www.aliexpress.com/item/FW1S-2- ... 78165.html
13dodót megér szerintem bárkinek.
Remote Control.jpg

Ez tetszik! Köszönjük!

Alby_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: Alby_ »

Teljesen más kérdés. Létezik olyan, hogy usbre köthető power gomb? Szeretném a notit elrejteni, illetve nem felnyitni minden bekapcsolásnál a kijelzőt.

USB-s gomb úgy magában nem nagyon. Ellenben amit nagyon szívesen ajánlanék (HT)PC mellé egy ilyen távirányító.
Ha BIOS is engedi bekapcsolni kikapcsolni is tudja a gépet.

Kényelmesebben kezelhető vele zenelejátszó, filmlejátszó, Kodi stb, és akár a Total Commander is. Az egyszerűbb feladatokra.
Billentyűkből látszanak a funkciók. Korrekt kivitelű szerkezet már többet rendeltem belőle.

Ráadásul rádiós, nem infrás, így a rálátás sem fontos.

Hátán van egy qwerty billentyűzet is, és azon kívül légegérként is működik ha a kényszer úgy hozza
(kb mint az LG magic remote kalimpálós távja, csak ez olcsóbb)  

Amúgy androidos holmikkal is működik. Meg olyan okostévékkel amik boldogulnak a rádugott beillentyűzetekkel egerekkel.

link:  Fly Air Mouse Wireless Keyboard Remote For Android Smart TV Remote Control
https://www.aliexpress.com/item/FW1S-2- ... 78165.html
13dodót megér szerintem bárkinek.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 57

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Köszönöm, ez egy n7110. Kipróbálom majd az új céges masinát, az egy Lenovo Yoga. Akkor a Dell-t megolörökli apu, neki a nagy kijelző a lényeg

Csak nem egy Dell inspiron n5110-ről van szó ? Én is éppen egy ilyen gépről írok Sajnos ez az nvidia kártya nem tudja a kandenciahelyes lejátszást, ezért akadozik neked. Én is kísérleteztem vele anno évekkel ezelőtt, de gyorsan vettem helyette egy Dune-t, aztán, azóta áttértem a htpc-re braswell alapon. Minden ilyen nemű problémám megszűnt.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Nekem a 2012r2 nem jött be a Win10-hez képest én pont fordítva tapasztaltam, mint ahogy te írod. De ez szigorúan az én rendszeremben merem kijelenteni, mert más környezetben nem hallottam.

Nálam is egyértelműen jobb a 10, mint a Server2012.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Belaktam a kidobott céges laptopom... Kodi fent, szép apránként barátkozunk. Viszont van egy komoly szomorúságom. Nagyobb bitrátájú filmeknél, főleg a madártávlat szerű felvételeknél mintha nem lenne folyamatos a kép. A konfig továbbra is: Core i7-2670QM proci, 8Gb RAM, NVIDIA GeForce GT525M VGA. A TV egy Panasonic TX-50CS630, HDMI kábel egy AQ Forest. CPU terhelés 4-5%, és szépen terheli mind a 8 magot. A media tartalmak egy D-Link NAS-on. Hálózatban Cisco eszközök vannak, mindenhol CAT7-es kábelezéssel. Szóval picit tanácstalan vagyok. Volna valakinek tippje, legalább, hogy merre induljak keresni?
Csak nem egy Dell inspiron n5110-ről van szó ? Én is éppen egy ilyen gépről írok Sajnos ez az nvidia kártya nem tudja a kandenciahelyes lejátszást, ezért akadozik neked. Én is kísérleteztem vele anno évekkel ezelőtt, de gyorsan vettem helyette egy Dune-t, aztán, azóta áttértem a htpc-re braswell alapon. Minden ilyen nemű problémám megszűnt.
Audia Flight FL3S

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A Win 10-től a Server2012R2 sokkal jobb hangot produkál, de azért bátran állíthatom, hogy a Server2016 ezen is túl tesz, nem kicsivel. Szóval én is melegen ajánlom egy új particióra feltenni és összehasonlítani.  
Nekem a 2012r2 nem jött be a Win10-hez képest én pont fordítva tapasztaltam, mint ahogy te írod. De ez szigorúan az én rendszeremben merem kijelenteni, mert más környezetben nem hallottam.

Viszont elkezdtem feltenni a 2016-ot, de valamiért a kodi alól nem tudtam kinyerni az audio passtrhrough-t. Minden áron pcm-ben akarta csak kiadni a hangot az avr felé. Egyébként ígéretes lesz a 2016-is látszik, hogy van benne potenciál, kipróbáltam jriverrel, kiszedtem belőle jó néhány szolgáltatást is, de még azért ezt csiszolni kell majd. Szerintem az intel driver lehet a baja....

btw a 2016 os kitérő után visszatértem a win10-hez, és egy kicsit még tovább csiszolgattam: 

Audia Flight FL3S

kvfan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: kvfan »

Belaktam a kidobott céges laptopom... Kodi fent, szép apránként barátkozunk. Viszont van egy komoly szomorúságom. Nagyobb bitrátájú filmeknél, főleg a madártávlat szerű felvételeknél mintha nem lenne folyamatos a kép. A konfig továbbra is: Core i7-2670QM proci, 8Gb RAM, NVIDIA GeForce GT525M VGA. A TV egy Panasonic TX-50CS630, HDMI kábel egy AQ Forest. CPU terhelés 4-5%, és szépen terheli mind a 8 magot. A media tartalmak egy D-Link NAS-on. Hálózatban Cisco eszközök vannak, mindenhol CAT7-es kábelezéssel. Szóval picit tanácstalan vagyok. Volna valakinek tippje, legalább, hogy merre induljak keresni?
Szerintem itt másról lehet szó. A laposod VGA-ja GT525M nem egy erőgép. Hiába a jó processzor teljesítmény az bizony alul méretezett lehet a feladathoz. Ezt az is megerősíti, hogy nagyobb bitrátájú filmeknél jön elő a probléma.
Próbálkozz meg egy másik géppel, legalább próbából.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Köszönöm, a TV 1 éves, és már így is komoly beruházás volt. Esélytelen, hogy cseréljem. Próbálkozom más megoldással. Amúgy az Infocus X9-emnél nem vettem ezt észre. Pedig az sem egy felső kategóriás holmi.

Teljesen más kérdés. Létezik olyan, hogy usbre köthető power gomb? Szeretném a notit elrejteni, illetve nem felnyitni minden bekapcsolásnál a kijelzőt.

A PC-s videólejátszás egy nagy problémájával állsz szemben. A kadenciahelyes lejátszás annyit tesz, hogy a szoftver és a képmegjelenítő is pontosan annyi képkockát jelenít meg másodpercenként, mint amennyi a videó anyagban van. Ha ez nem sikerül, a kép villogni, recegni fog, főleg mozgásoknál. Ezen lehet enyhíteni szoftveres úton (madVR, Smooth motion, ReClock), de a tuti megoldás a lejátszó helyes beállítása és egy minőségi megjelenítő beszerzése, ami tudja az összes gyakori FPS értéket (24p, 25p, 50p, 60p). Én mostanában cseréltem projectort belépő szintről közép kategóriára és bár a lejátszó hardver és szoftver ugyanaz maradt, az új vetítő teljesen másként jeleníti meg a mozgóképet, nyoma sincs a korábbi recegésnek, villogásnak.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A PC-s videólejátszás egy nagy problémájával állsz szemben. A kadenciahelyes lejátszás annyit tesz, hogy a szoftver és a képmegjelenítő is pontosan annyi képkockát jelenít meg másodpercenként, mint amennyi a videó anyagban van. Ha ez nem sikerül, a kép villogni, recegni fog, főleg mozgásoknál. Ezen lehet enyhíteni szoftveres úton (madVR, Smooth motion, ReClock), de a tuti megoldás a lejátszó helyes beállítása és egy minőségi megjelenítő beszerzése, ami tudja az összes gyakori FPS értéket (24p, 25p, 50p, 60p). Én mostanában cseréltem projectort belépő szintről közép kategóriára és bár a lejátszó hardver és szoftver ugyanaz maradt, az új vetítő teljesen másként jeleníti meg a mozgóképet, nyoma sincs a korábbi recegésnek, villogásnak.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

Emléke lelkünkben örökké élni fog.
Ámen
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

Én is kacérkodok a 2016 kipróbálásával, de még nem tudtam rávenni magam Olyan jól be van most állítva a win10-es rendszerem, hogy nincs szívem legyalulni.

De kíváncsian olvasnám a tapasztalataidat, lehet akkor én is könnyebben tudnám rászánni magam a telepítésre

A Win 10-től a Server2012R2 sokkal jobb hangot produkál, de azért bátran állíthatom, hogy a Server2016 ezen is túl tesz, nem kicsivel. Szóval én is melegen ajánlom egy új particióra feltenni és összehasonlítani.  
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Azért ne legyünk hálátlanok, sokunknak okozott és okoz most is örömteli órákat a 2012r2...
Emléke lelkünkben örökké élni fog.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Én is kacérkodok a 2016 kipróbálásával, de még nem tudtam rávenni magam Olyan jól be van most állítva a win10-es rendszerem, hogy nincs szívem legyalulni.

De kíváncsian olvasnám a tapasztalataidat, lehet akkor én is könnyebben tudnám rászánni magam a telepítésre

Kísérletezéshez én melegen ajánlom a virtuális merevlemezre való telepítést. Úgyszólván csak előnye van. Aztán ha minden rendben,
lehet véglegesíteni.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Válasz küldése

Vissza: “Luxor Audio”