Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csevegő
Moderátor: Luxor Audio
Csevegő
...aztán irány az Adria!
Látom, fussa reá a "nemesfém" kereskedelemből!
Komolyra fordítva, érezd jól magad!
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11029
- Kapcsolat:
Csevegő
A múlt héten meghirdetett akció miatt ismét egy kis tumultus alakult ki, de jövő hétre átrágom magam rajta. Június 1., vasárnap reggelig lehet még kedvezményes áron rendelni összekötőket, USB-, táp- és hangfalkábeleket, csatlakozókat, amiket jövő héten tudok szállítani, aztán irány az Adria!
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Csevegő
Láttatok már normális minőségű IEC C5 csatlakozót?
C7et látom, hogy gyárt a Sonarquest (bár honlapon már nem találtam meg).
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Szia !
Pailiccs banán és Z dugó, univerzális villa (aranyozott sárgaréz, dupla csavaros rögzítés): 650,- 585,- Ft/db
- psuser
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 18
Csevegő
Szia !
Pailiccs banán és Z dugó, univerzális villa (aranyozott sárgaréz, dupla csavaros rögzítés): 650,- 585,- Ft/db
erről van szó - esetleg a Z-ről van képed ?
http://www.ebay.com/itm/8pcs-Gold-Plate ... s_Intercon
PS.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Szia!
Az új tápkábelről lehetne információt kapni, milyenek a teszt tapasztalatok. Köszönettel!
Luxor Gold PWR: Pólusonként 2 mm2 tömör ezüst/arany vezetők, levegő és teflon szigetelés, aranyozott Sonar Quest csatlakozók. A hangja... pont ugyanazt műveli, mint a Luxor Gold összekötők (amik ugyanebből a vezető anyagból készülnek), tehát részletes, lendületes, dinamikus, erőteljes, mégis légiesen könnyed és gyors hangzás jellemzi.
Jómagam fontosnak tartom a rendszer egységes kábelezését, hogy ne tologassuk mindenféle irányba a hangot. Az erre törekvő fejlesztéseimnek egy újabb állomása a Luxor Gold PWR tápkábel és a Luxor Gold SPK hangfalkábel, amik a korábban megjelent Luxor Gold összekötőkkel megegyező anyaghasználattal és hangzási jellemzőkkel bírnak.
Csevegő
Szia!
Az új tápkábelről lehetne információt kapni, milyenek a teszt tapasztalatok. Köszönettel!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Elképesztő tempóban rohan az idő, néhány nap múlva már itt a nyár, menni kell a tengerre hajózni, a hegyekbe túrázni, esténként pedig a teraszok csábítanak sörözésre, de addig is a tavasz utolsó napjaira meghirdetek egy általános akciót. Szinte az összes portékám 10 % kedvezménnyel vásárolható meg május 19. és június 1. között.
Összekötők:
Luxor Gold RCA 80 cm: 20.000,- 18.000,- Ft
Luxor Gold RCA 120 cm: 25.000,- 22.500,- Ft
Luxor Gold XLR 80 cm: 20.000,- 18.000,- Ft
Luxor Gold XLR 120 cm: 25.000,- 22.500,- Ft
Luxor Gold Y USB 2.0 80 cm: 12.000,- 10.800,- Ft
Luxor Gold Y USB 2.0 120 cm: 17.000,- 15.300,- Ft
Valamennyi Luxor Gold kábel 5N (99,999%) tisztaságú ezüst/arany vezetőkkel, légréteg és teflon szigeteléssel, természetes anyagú gyapjú köpennyel készül, aranyozott Gaofei RCA, aranyozott Neutrik XLR és aranyozott USB 2.0 A/B csatlakozókkal szerelem őket.
Tápkábelek:
T3 tápkábel (Yarbo 7000PW alapanyag, OCC monokristályos réz vezető, dupla árnyékolás, teflon szigetelés, AudioCrast csatlakozók)
1,0 méteres hosszban: 13.000,- 11.700,- Ft
1,5 méteres hosszban: 17.500,- 15.250,- Ft
T7 tápkábel (Yarbo 7000PW alapanyag, OCC monokristályos réz vezető, dupla árnyékolás, teflon szigetelés, Sonar Quest csatlakozók)
1,0 méteres hosszban: 17.000,- 15.300,- Ft
1,5 méteres hosszban: 21.000,- 18.900,- Ft
Luxor Gold PWR (tömör ezüst/arany vezetők, dupla teflon szigetelés, pamut köpeny, SonarQuest aranyozott csatlakozók)
1,0 méteres hosszban: 35.000,- Ft
1,5 méteres hosszban: 47.000,- Ft
Hangfalkábelek:
Luxor Gold SPK (tömör ezüst/arany vezetők, légréteg és teflon szigetelés, pamut köpeny, Z dugó vagy villa)
2 x 2,5 m: 67.000,- Ft
Szereletlen kábelek:
Yarbo 7000PW tápkábel (3 x 2 mm2, OCC monokristályos réz vezetők, 3 rétegű teflon szigetelés, réz harisnya, dupla árnyékolás): 8.000,- 7.200,- Ft/fm
Luxor Gold ezüst/arany huzal 0,3 mm (5N tisztaság, teflon szigetelés): 2.000,- 1.800,- Ft/fm
Luxor Gold ezüst/arany huzal 1,0 mm (5N tisztaság, teflon szigetelés): 7.000,- 6.300,- Ft/fm
Csatlakozók:
AudioCrast dugvilla és IEC dugó (ródiumozott vörösréz érintkezők, átlátszó üvegszálas ház, csavaros kötés): 4.500,- 4.050,- Ft/pár
SonarQuest 24K Gold dugvilla és IEC dugó (aranyozott vörösréz érintkezők, polikarbonát ház, csavaros kötés): 8.000,- 7.200,- Ft/pár
Gaofei RED005 és RED006 RCA dugók (réz ház és burkolat, csavaros kötés, fehér vagy fekete burkolat): 8.000,- 7.200,- Ft/4 db
Garancia: A listában szereplő szerelt kábelekre 1 hetes visszavásárlási garancia érvényes, tehát ha bármilyen okból nem válnának be, teljes áron visszaveszem őket.
Szállítás: A postázás 30e Ft rendelési összeg felett ingyenes.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Mikor lesz Fülekezési parancs 3.0?
Tervben van, csak mostanában nincs egybefüggően 2-3 nap szabadidőm, e nélkül meg nem érdemes belefogni.
Csevegő
Mikor lesz Fülekezési parancs 3.0?
Csevegő
Irigyellek, nekem 10 cm. Mármint a fal a fejem mögött. 4X4-es szoba.
Nekem is annyi lenne, de elhúztam a kanapét, mögé meg felülről nyíló szekrényt csináltattam. Ill. van a falon egy csomó csillapítás.
De nem akarom ezt a topikot szétoffolni, biztos van ahová képeket fel kehet tölteni és segítségért kiáltani
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- jános bácsi
- V.I.P.
- Értékelés: 132
Csevegő
Irigyellek, nekem 10 cm. Mármint a fal a fejem mögött. 4X4-es szoba.
Csevegő
Sajnos ez pont az, amivel nem tud az ember mit kezdeni. Lakást cserélni a legnehezebb. Legnagyobb bánatom a témában, hogy a hallgatói poz. mögött 60cm-re ott a fal.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Csevegő
Nyugodt szívvel kijelentem, hogy egy belépő szintű zenelejátszó rendszer nagyobb élvezetet nyújt jó akusztikai körülmények között, mint egy nagyon komoly lánc rossz helyen. Ebből tisztán kiolvasható, hogy az akusztika talán a legfontosabb kérdése a hobbinknak.
Egyetértek!
Kb. 15 évvel ezelőtt majd ugyan azt a rendszert birtokoltuk fivéremmel. Ő lakótelepen, Én VI. kerületi régi vastagfalú, nagy belmagasságú bérház nagyobbacska szobájában hallgattam, néhány tudatos akusztikai okossággal. Szinte sírva fakadt, amikor nálam járt, annyival jobb volt a hangja a láncnak. Jobbára az elhelyezés és az akusztikai különbözőség okán tapasztaltuk mind ezt. (Persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy a nagyobb helység az feltétlenül jobb...bár a cseléd szoba nem annyira szokott beválni. )
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Hasznosak ezek az akusztikai mérések, sok kérdésre választ kaphatunk általa.
Itt egy jó kis cikk a témában:
http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM3703.HTM
Érdekes cikk, különösen a mérőrendszer leírása tetszett. Meglehetősen durva, hogy néhány évtizeddel ezelőtt mennyivel bonyolultabb, körülményesebb volt néhány - ma már nagyon egyszerűen elvégezhető - mérés lefolytatása. Ugyanakkor van a cikknek egy erősen félrevezető vonulata is (ami egyébként a HFM-nél nem volt ritka, csak ezt akkoriban a mindent átható lelkesedésünk miatt nem vettük észre). Folyamatosan a szoba kiemeléséről, átviteléről beszélnek, márpedig ezek a paraméterek nagyon függnek a mikrofon és a hangsugárzó elhelyezésétől. Próbálkoztak ugyan a mikrofon mozgatásával (ezt én is eredményesen használom), de a hangsugárzót ott hagyták, ahova lepottyant az égből. A görbéken meg szépen látszik, hogy a kérdéses doboz milyen messze volt az oldalsó és hátsó faltól, az így keletkezett kiemeléseket és behorpadásokat pedig a szoba sajátjaként tálalják, ami hiba. Az utózengési időt egy megfoghatatlan paraméterként említik, pedig ez az egyik legkönnyebben meghatározható jellemzője egy szobának. Sokkal könnyebb mérni, mint a cikkben tényként tálalt frekvencia átviteli görbét, ami önmagában nem is túl beszédes.
Na, befejezem a negatívkodást. Értékelni kell, hogy egyáltalán valamilyen szinten foglalkoztak a kérdéssel. A tanulságként leírt következtetésekkel nem lehet vitázni. A kis térfogatú, telepakolt szobák teljesen másként viselkednek, mint a tágas, levegős helyiségek, ezt egyetlen zenehallgató sem hagyhatja figyelmen kívül. A helyzeten nem változtat a lejátszó berendezés költségvetése. Nyugodt szívvel kijelentem, hogy egy belépő szintű zenelejátszó rendszer nagyobb élvezetet nyújt jó akusztikai körülmények között, mint egy nagyon komoly lánc rossz helyen. Ebből tisztán kiolvasható, hogy az akusztika talán a legfontosabb kérdése a hobbinknak.
Csevegő
Ha hívod akkor egyeztessünk, mert én is vas megyei vagyok, tőled nem messze és a kiszállási díjon osztozhatnánk
Ha valakit érdekelne az akusztikai bemérés.
Békésmegye Szarvas vonzáskörzetében az üzenjen, összefoghatnánk.
Üdv:Zsolt
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
A bútoroknak akkor is ott lesz a helyük, ahol...
Ezzel jómagam is így vagyok. Mikor a mostani szobámat terveztem, azzal kezdtem, hogy az üres téglalapba berajzoltam a két hangsugárzó ideális helyét, majd a hallgatási pontba a kanapét, utána jöhetett a többi kacat.
Csevegő
Nem lenne jobb pont ezért még most mérni? Talán egyszerűbb a kivitelezést úgy elkészíteni/elkészíttetni, hogy az megfeleljen az elvárásoknak, mint később módosítani azon.
A bútoroknak akkor is ott lesz a helyük, ahol...
A lakás kinézete fontosabb, akármilyen furcsán is hangzik ez egy ilyen fórumon. Ha itthon vagyok, nekem tetsző helyen akarok lenni.
Ha a végén pár hercecske arrébb lesz, azt el fogom viselni
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 438
Csevegő
Nem lenne jobb pont ezért még most mérni? Talán egyszerűbb a kivitelezést úgy elkészíteni/elkészíttetni, hogy az megfeleljen az elvárásoknak, mint később módosítani azon.
Hátra vannak még asztalos-bútoros melók
Újratervezés
Csevegő
Ha hívod akkor egyeztessünk, mert én is vas megyei vagyok, tőled nem messze és a kiszállási díjon osztozhatnánk
Semmi gond, benne vagyok!
Csevegő
de ha nagyjából kész a szoba (remélem egy éven belül), benevezek egy mérésre... Fapaci készülj, mert sokat kell utaznod
Csevegő
A szobád valóban jobb paraméterekkel rendelkezik, mint azt a felületes szemlélő gondolná. Gyakorlatilag minden felület akusztikailag puha anyaggal (szőnyegpadló, gipszkarton, Nikecell, farost) van burkolva és szerencsés eredményt adva szinte azonos mértékben csillapítanak minden oktávon, összességében egy igen jó és egységes utózengést adva. Az egyetlen probléma a kicsit szűkös méret, de ezzel sokat nem tudunk kezdeni.
Sajnos én is azt tapasztalom, hogy a hobbitársak könnyebben adnak ki százezreket új erősítőre, nagyobb hangdobozra, vagy éppen kábelekre, mint hogy kicsit foglalkoznának az akusztikával.
Bízom benne, hogy a ma átbeszélt néhány módosítás megvalósítása után megelégedve hallgatsz majd zenét.
Basszus, amióta ez a kasumi-féle beszámoló megszületett, azon filózok, hogy nálam milyen lehet?
Hátra vannak még asztalos-bútoros melók, de ha nagyjából kész a szoba (remélem egy éven belül), benevezek egy mérésre... Fapaci készülj, mert sokat kell utaznod
De a végén komolyan érdekes és hasznos lehet minden (!) kritika.
Bocsánat, de ellentétben más szereplőkkel, neki valahogy el is hiszem...
Csevegő
Sajnos én is azt tapasztalom, hogy a hobbitársak könnyebben adnak ki százezreket új erősítőre, nagyobb hangdobozra, vagy éppen kábelekre, mint hogy kicsit foglalkoznának az akusztikával.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
"Hogy fogom ezt a srácnak megmondani...?!". :-)
A szobád valóban jobb paraméterekkel rendelkezik, mint azt a felületes szemlélő gondolná. Gyakorlatilag minden felület akusztikailag puha anyaggal (szőnyegpadló, gipszkarton, Nikecell, farost) van burkolva és szerencsés eredményt adva szinte azonos mértékben csillapítanak minden oktávon, összességében egy igen jó és egységes utózengést adva. Az egyetlen probléma a kicsit szűkös méret, de ezzel sokat nem tudunk kezdeni.
Bízom benne, hogy a ma átbeszélt néhány módosítás megvalósítása után megelégedve hallgatsz majd zenét.
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 438
Csevegő
Üdvözletem!
Remélem, fapaci fórumtárs nem haragszik meg, ha frissen szerzett élményeimről itt számolok be röviden.
Az idézésből talán sejthető, hogy ezúttal elsősorban az akusztikáról lesz szó, nem pedig kábelekről.
Néhány hete egyeztettem időpontot fapaci-val, ma pedig a megbeszélt időben megjelent, hogy kérésemnek megfelelően, mérési adatokkal alátámasztott javaslatokat tegyen a zenehallgató szobám akusztikájának javítására. Néhány - számomra teljesen ismeretlen - eszközzel a kezében érkezett, majd egy rövid helyszíni szemlét követően hozzálátott a mérésekhez. Figyeltem munka közben, ahogy a diagramokat nézte. Néha azt láttam az arcán, mintha arra gondolna, "Hogy fogom ezt a srácnak megmondani...?!". :-)
És igazam lett! Azonban meglepetésemre a következő kérdéssel kezdte: "Mi a gond?"
Nem értette, ugyanis a mérések alapján a szoba, elmondása szerint, valahol az átlag feletti akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik még annak ellenére is, hogy első ránézésre sokan ennek ellenkezőjét gondolnák (kissé csupasz falak, berendezési tárgyak hiánya, stb.). És mindennek megvolt a magyarázata is, amelyet most már én is tudok.
Joggal kérdezhetné bárki, hogy ha ilyen jó minden, mi szükség volt a mérésre. A válasz roppant egyszerű: mert nem volt viszonyítási alapom. Lévén, hogy élő zenét ritkán hallgatok és más rendszerek meghallgatásában sem szereztem túl nagy tapasztalatot, nem tudhattam, hogy az, amit hallok, mennyire közelíti meg azt, amit a jelenlegi rendszer képességei lehetővé tennének egy ideális akusztikai környezetben.
A történet tanulsága számomra az volt, hogy bizony a sok-sok kábel és eszköz csere, a folytonos keresés, az állandó rendezgetés egy ideális állapot elérése érdekében feleslegesen vitt el oly sok időt, energiát és pénzt. Jelen esetben egy - számomra - nagyobb összeg felesleges elköltésétől mentett meg a mai mérés.
Persze a jó még mindig távol áll a tökéletestől, így néhány apróbb, de nagyon hasznos tanáccsal is gazdagabb lettem, amelyek tovább javítják majd az egyébként sem rossz hangzást.
A fentiek tükrében tehát bátran ajánlom fapaci akusztikai mérés szolgáltatását, főleg azoknak, aki hasonlóan hozzám, kevés referenciával rendelkeznek, ill. valós képet szeretnének kapni rendszerük (beleértve az akusztikát is) képességeiről.
Kicsit kimozdulva a kábelek világából egy másik szolgáltatásomat ajánlom figyelmetekbe. 25 éves zenészi és hangmérnöki gyakorlattal vállalom HiFi és házimozi rendszerek helyszíni mérését, beállítását, telepítését.
Hangsugárzó és rendszermérés: frekvencia válasz, torzítás, fázismenet meghatározása, keresztváltó átviteli mérése.
Akusztikai mérés: utózengési idő, állóhullámok, rezonanciák megállapítása, hitelesített zajszint és hangnyomás mérés.
Measure.jpg
A helyszíni mérést követően az adatokról grafikonokkal, részletes adatokkal rendelkező jegyzőkönyvet adok, kiegészítve néhány javaslattal a helyzet javítására.
Újratervezés