Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzók
Moderátor: Luxor Audio
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10962
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Egyenlore ezek a dobozok nincsenek a birtokomban. A terv az, hogy vagy veszek egy par concert 8 es beteszem az egyiket centernek elore a masikat hatra vagy veszek egy eredeti centert (ami esztetikailag jobban illik a kepbe) es annak a hangszoroit kicserelem a conert 8 hanszoroira mert ugy tudom, hogy azok jobbak de gondolom nem ilyen egyszeru a tortenet.
Valószínű, hogy az eltérő hangszórók más dodoztérfogatot kívának, illetve a membránméretek közötti különbséget is le kell majd küzdened. Egyik sem lehetetlen, bár számomra kicsit furcsa, hogy miért veszel front dobozokat, ha centerre van szükséged.
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1030
Hangsugárzók
Nem tudok olyan kezdetű kérdésekre válaszolni, hogy "érdemes-e", hiszen ez teljesen szubjektív. Mi célod a cserével? Hogy műszakilag helyes lépés-e, ahhoz ismernem kellene a hangszórók és a dobozok adatait.
Egyenlore ezek a dobozok nincsenek a birtokomban. A terv az, hogy vagy veszek egy par concert 8 es beteszem az egyiket centernek elore a masikat hatra vagy veszek egy eredeti centert (ami esztetikailag jobban illik a kepbe) es annak a hangszoroit kicserelem a conert 8 hanszoroira mert ugy tudom, hogy azok jobbak de gondolom nem ilyen egyszeru a tortenet.
mivel jelenleg van 4db concert 11 allo hangsugarzom ezert nem lenne rossz ha a center hangszorokeszlete is megegyezne ezekkel.
concert 8:
* 2-way bass reflex,
* 25mm Sonotex Dome tweeter
* Bass driver 6.5 " SEAS excel
* Sensitivity 90 dB.
* Freq range 38 Hz to 22Khz
* Impedance 4 ohm
* Power handling 170w
* Dim H x W x D 380 x 245 x 310mm
* Weight 12 kg each
concert center:
System Type 3 Way Aperiodic Chamber Impedance 4 Weight (Kg/lb) 10,8/23,81 Tweeter (mm/in) 25 / 1 Woofer (mm/in) 2 x 165 / 6½ Inputs Goldplated bi-wiring screw terminals Power Handling (Watts Long/Short Term) 110 / 150 Sensitivity (dB, 2.8V/1m) 91 Overall Dimensions (mm/in, HxWxD) 217x555x285/8,54x21,85x11,22 Midrange (mm/in) 38 / 1½ Finish Cherry
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
erdemes-e ezzel foglalkozni?
Nem tudok olyan kezdetű kérdésekre válaszolni, hogy "érdemes-e", hiszen ez teljesen szubjektív. Mi célod a cserével? Hogy műszakilag helyes lépés-e, ahhoz ismernem kellene a hangszórók és a dobozok adatait.
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1030
Hangsugárzók
szia Fapaci
erdeklodnek, hogy lehetsegesnek latod-e a kovetkezo projektet:
adott egy jamo concert center:
ebbe szeretnem berakni a jamo concert 8 hangszoroit:
gondolom problema lehet a hangszorok meretbeli kulonbsegebol valamint uj hangvalto is kellene gondolom illetve nem tudom, hogy a doboz merete megfelelo-e a hangszoroknak.
erdemes-e ezzel foglalkozni?
udv
Laci
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Visszatérő kérdés, így ide is behozom a témát, hogy miként is megy nálam a hangsugárzók felújítása, keresztváltó elektronikák tervezése. Nem dolgozom gyári adatlapok alapján, ezek csak egy elnagyolt infócsomagot jelentenek. Minden esetben a valóságra építem a tervezést, tehát szükség van hozzá a végleges dobozba épített hangszórókra, amiket alaposan kimérek és az így kapott adatok alapján méretezem a váltót. A szoftveres szimuláció után egyszerűbb alkatrészekből összeállítva a valóságban ellenőrzöm a működést és ha megfelelő, akkor minőségi alkatrészekből megépítem ugyanazt. Szoktam némi szabályzási lehetőséget is hagyni a pakliban, leginkább a középső és a felső sávban, mert ezek megfelelő szintje függ az akusztikai környezettől és a hallgató ízlésétől is.
Hangsugárzók
Egyre szélesebb a vigyorom. De majd meghallgatod Te is.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Csendélet. Vagy talán mégsem az annyira....
Résztvevők:
Az előadó (a kistesó)
A hallgatóság
A mű
Hatalmas köszönet a segítségért a projektben!
És elnézést a telefonos képekért.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
fapaci: Ez az egy tölcsér volt, vagy ennyire bevált?
Milyen driverrel szerelted akkoriban őket?
S
Típusszámokra sajnos már nem emlékszem, de 2-3-féle tölcsért használtunk. Olyan tételben faltuk a hangszórókat, hogy közvetlenül a gyárból rendelhettünk. Sokat kísérleteztünk, a dobozok folyamatosan változtak, a prototípusokat eladtuk, de a következő megint más lett. Néhányaknak ismerős lehet ez az álságos módszer manapság.
Hangsugárzók
fapaci: Ez az egy tölcsér volt, vagy ennyire bevált?
Milyen driverrel szerelted akkoriban őket?
S
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Hát mit találtam... Egy kőkorszaki kép 1985 környékéről. Akkoriban PA dobozokat gyártottam McKenzie, JBL, Monacor hangszórókkal és általában így nézett ki a szobám. Mai fejjel belegondolva egészen fura, milyen sok dobozt adtam el akkoriban, szerintem évente legalább 30-40 darabot, néhány művelődési házban talán még ma is üzemelnek. Ez nyilván nem engem dicsér, hanem az akkori piacról árulkodik, nagyon nehéz volt komoly gyári hangsugárzókhoz jutni. Bécsbe jártunk hangszerekért is, már aki meg tudta fizetni az ottani horror árakat.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Scan Speak motoros DIY doboz teljes átalakítása, átkábelezése, behangolása, új keresztváltó készítése.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
3 utas B&W dobozba épített Scan Speak Revelator készlet új keresztváltóval.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Nagyobbacska 3 utas aktív monitor Beyma mélynyomóval, SEAS Excel középsugárzóval és Scan Speak Illuminator magassal, beépített aktív keresztváltóval, utanként különálló végfokozatokkal, számos szabályzási lehetőséggel. Zeneileg műfajfüggetlen, dinamikus, részletes hangzás, vérbeli stúdiómonitor lineáris átviteli jellemzőkkel. Jelenlegi rendszerem fontos eleme.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
3 utas állványos monitor Beyma meghajtókkal 2012-ből. Kimondottan olcsó alkatrészekből próbáltam kihozni a maximumot. Azóta készült belőle több példány is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
Egy magasabb szintű, szintén 2 utas Scan Speak variáció Revelátor mélyközéppel és Illuminator magassugárzóval. Dinamikus, részletező, műfajfüggetlen hangzást értem el vele. Néhány éves saját használat ez is egy fórumtárshoz került, aki jelenleg is örömmel hallgatja.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
ProAc Response 2.5 utánérzésű 2 utas álló doboz, Scan Speak Classic hangszórókkal 2007-ből. Nyugodt, romantikus, kissé lágy megszólalást produkált, leginkább komolyzenén adott szép élményeket. A mai napig megelégedéssel használja egy fórumtárs.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hangsugárzók
A kérdésem: mekkora jelentősége van,ha megcserélnénk a két hangsugárzót?Tehát a két kisebb hangszóró a távolabbi oldalon lenne.Nagyon megváltozik ettől a hangkép,színpad,tér ilyenek?
Az ilyen aszimmetrikus elrendezésű hangsugárzók horizontális iránykarakterisztikája sem szimmetrikus, tehát nem ugyanúgy sugároznak a tengelytől jobbra és balra.
Hangsugárzók
Akkor én nem dicsérek meg semmit (pedig nagyon szép )
A kérdésem: mekkora jelentősége van,ha megcserélnénk a két hangsugárzót?Tehát a két kisebb hangszóró a távolabbi oldalon lenne.Nagyon megváltozik ettől a hangkép,színpad,tér ilyenek?
Hangsugárzók
Nekem nagyon tetszik ez a frontoldal!!

A hangsugárzók és az azok alatti állvány is igazán elegáns!
Nekem is ugyanez jutott eszembe, csak gondoltam mégse ezzel nyitok itt Fapacinak.
De most, hogy ezt írtad...
DE! Én is ezzel nyitok!
Szép, egységes, letisztult. Olyan, amit az ember pl. meló után szívesen nézegethet és hallgathat...
Most már jöhetnek a "Hangsugárzók"...
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Hangsugárzók
Nekem nagyon tetszik ez a frontoldal!!

A hangsugárzók és az azok alatti állvány is igazán elegáns!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat: