Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csevegő
Moderátor: Luxor Audio
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11028
- Kapcsolat:
Csevegő
Már hazafelé zötyögök, holnaptól jelen leszek ismét. Szépen összejöttek a rendelések a múlt héten, a hónap második felében mindegyiket igyekszem kielégíteni. Köszönöm az érintettek türelmét!
Csevegő
mások szerint (és szerintem is) mozinál pont azok a paraméterek fontosak, mint zenénél, és az effektek mellett pl. az aláfestő zene minősége és a finom részletek legalább annyira számítanak, a mély pedig legyen megfogott, pontos és részletező, de egyben erős dinamikus. Ez a mélyládától nagy elvárás.Teljesen egyetértek veled, magam is ezt a fajta hangot keresgélem.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Csevegő
Meg persze az is, hogy mit ért valaki házimozis hangon. Ezzel kapcs. örök vita van, így kábelek tekintetében sem lesz egyetértés. Egyesek szerint az Onkyo-tipikus durva, kevésbé részletgazdag, de ütős és loudness-es hang a mozis...
Szerintem, itt csak csak arról van szó, hogy a túl sok elektronika nem kívánatos a zenei (sztereó) vonalon. Ennek ellenére van jó sztereó hangú HM erősítő, viszont az eléggé meg kell fizetni. A kábeleket meg nem érdemes túlmisztifikálni.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Csevegő
Az is kérdés, hogy házimozihoz, vagy zenehallgatáshoz használt subhoz szeretné e kipróbálni az érdeklődő.
Meg persze az is, hogy mit ért valaki házimozis hangon. Ezzel kapcs. örök vita van, így kábelek tekintetében sem lesz egyetértés. Egyesek szerint az Onkyo-tipikus durva, kevésbé részletgazdag, de ütős és loudness-es hang a mozis, dübörögjön a mély meg minden, mások szerint (és szerintem is) mozinál pont azok a paraméterek fontosak, mint zenénél, és az effektek mellett pl. az aláfestő zene minősége és a finom részletek legalább annyira számítanak, a mély pedig legyen megfogott, pontos és részletező, de egyben erős dinamikus. Ez a mélyládától nagy elvárás.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Nagyjából 100 vevőm használ T3 tápkábelt házimozi rendszerekben erősítőhöz, szubsugárzóhoz és talán 10 emberke HiFi-hez. Ez talán meg is mutatja, a T3 mire való.
Ismét leírom, a T1 megszűnt, a készlet kifogyott, nem készítek többet. Helyette van a Luxor PWR. Mindkettő nagyon precíz, jól követhető, de energikus basszushangokra képes megfelelő környezetben.
Csevegő
Köszi a sok jó választ!
Még csak nagy vonalakban tűnődök a további lehetőségeken.
Az eddig is kiderült már számomra saját próbálgatásaim alapján, hogy a mélyládákat is nagyon visszafogják a gyári tápkábelek.
Az egészet azért vettem fel, mert a T1-hez a komoly képességei, sok előnye mellett azt szoktátok mondani hogy megmutatja a rendszer hibáit is kíméletlenül, (ettől kicsit tartva nem is merném mondjuk mozierősítő esetén)
de ezek ha jól vettem ki nem a mély tartományban jönnek ki. A mélyeket viszont mindig dicsérik,
ezért gondoltam hogy egy kvázi önállóbb alrendszerben, amilyen egy korrekt subwoofer a maga jelével, a kábel "hátrányosabb képességei (cinizmusa)" nem is nagyon jelennének meg.
(Kb ez volt a gondolatmenetem, ott használni ahol tuti jó.)
Persze mindent ki kell próbálni az adott rendszerben, és még azon belül is sokat lehet variálni.
Azt hiszem a válaszok alapján, hogy érdemes lenne subhoz is kipróbálni a T1-et,
de ahogy többen írták a már az olcsóbb T3-at is! Biztos egyikből sem sülhet ki rossz
Sub-nál a gyárihoz képest a T3 egyértelműen jobb választás, én sztereóhoz használom néha. Határozottan élőbb, gyorsabb, pontosabb, mint a gyárival...
Csevegő
Köszi a sok jó választ!
Még csak nagy vonalakban tűnődök a további lehetőségeken.
Az eddig is kiderült már számomra saját próbálgatásaim alapján, hogy a mélyládákat is nagyon visszafogják a gyári tápkábelek.
Az egészet azért vettem fel, mert a T1-hez a komoly képességei, sok előnye mellett azt szoktátok mondani hogy megmutatja a rendszer hibáit is kíméletlenül, (ettől kicsit tartva nem is merném mondjuk mozierősítő esetén)
de ezek ha jól vettem ki nem a mély tartományban jönnek ki. A mélyeket viszont mindig dicsérik,
ezért gondoltam hogy egy kvázi önállóbb alrendszerben, amilyen egy korrekt subwoofer a maga jelével, a kábel "hátrányosabb képességei (cinizmusa)" nem is nagyon jelennének meg.
(Kb ez volt a gondolatmenetem, ott használni ahol tuti jó.)
Persze mindent ki kell próbálni az adott rendszerben, és még azon belül is sokat lehet variálni.
Azt hiszem a válaszok alapján, hogy érdemes lenne subhoz is kipróbálni a T1-et,
de ahogy többen írták a már az olcsóbb T3-at is! Biztos egyikből sem sülhet ki rossz
Csevegő
Szerk.:
(Bocs, de 2x jelent meg válaszom. Ha mod jár erre, legyen kedves ezt törölni! Köszönöm.)
.
Csevegő
Persze, hogy ez kihallható paraméter vagy sem, az subtól is függ, mármint, hogy az képes-e.
Igen, sőt rendszertől, akusztikától is.
Az is kérdés, hogy házimozihoz, vagy zenehallgatáshoz használt subhoz szeretné e kipróbálni az érdeklődő. No meg az is, hogy mennyit szeretne rászánni.
Ahogy írtam "ebben az árban" szvsz megér egy meghallgatást. Svédmalacnak pl. bejött subhoz!
Alapvetően dinamikus, erőteljes "hangú" vezeték - ami subhoz jól jöhet - persze precízebb, megfogottabb karakterű kanócot lehet találni, de nem valószínű, hogy ennyiért.
(Mellékesen megjegyzem hallottam már terjengősebb hangút a T3 2x-eséért...)
.
Csevegő
A T3-at próbáld ki nyugodtan, szvsz subhoz (is) jó választás ilyen árban. Tapasztalatból írom.
Én T3-nak pont a (sok, de kevésbé megfogott) mélyeivel voltam elégedetlen (zárt) sub-hoz. Persze, hogy ez kihallható paraméter vagy sem, az subtól is függ, mármint, hogy az képes-e.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Csevegő
Meg a plazmához is...
Meg a cd-hez is...
Csevegő
Nekem Velodyne-hoz van T3, teljesen tökéletes hozzá...
- Roberto11
- V.I.P.
- Értékelés: 336
Csevegő
A T3-at próbáld ki nyugodtan, szvsz subhoz (is) jó választás ilyen árban. Tapasztalatból írom.
ezt én is meg erősitem.egy barátomnak is a t3 lett a nyerő pedig volt drágább kábel is(jmlab sw 900-hoz)
LG 65"C3,DUNE MAX VISION 4K
Parasound Halo A51
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR30
JL Audio F112 v1
Hfk.:Neotech NES-3003,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp:Neotech NEP-3003G
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Audioquest Wolf
IsoACOUSTICS
Parasound Halo A51
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR30
JL Audio F112 v1
Hfk.:Neotech NES-3003,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp:Neotech NEP-3003G
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Audioquest Wolf
IsoACOUSTICS
Csevegő
Subwoofer elé is ajánlanátok a T1 tápkábelt?
Ha csak a sub tartományt nézzük, akkor hogy állnak a kábel sajátosságai?
Zárt vagy reflex mélyládák estén, van amelyikhez jobban vagy kevésbé?
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
A T1 kábel megszűnt. A T3 tápkábelt ajánlom házimozi és egyszerűbb HiFi rendszerekbe, komolyabb igényekhez pedig a Luxor PWR-t.
Csevegő
Csevegő
A T1 kábel használója voltam hosszú ideig, tulajdonképp a piaci megjelenése óta. Elégedett voltam a hangjával, és tetszettek a rendszeremben mutattt erényei, amiket fapaci is vázolt az előző hozzászólásban. Az előnyökkel együtt elfogadtam azt az apró hátrányt is, amit néha pár album hallgatásakor tapasztaltam, miszerint néha kissé, de nem durván erőszakosnak tűntek a felvételek.
Mivel az összekötő és az usb kábelem már lecseréltem a sima Luxorról a Gold verzióra, elkértem pár napra fapaci PWR tápkábeleit, hogy kipróbálhassam őket itthon.
Betettem a rendszerbe és elindítottam valami zenét csak úgy a háttérben, hogy "szokják egymást" a komponenseimmel. Kb. fél nap elteltével volt egy kis időm leülni komolyabban meghallgatni, történt-e valami változás. Leginkább az tűnt fel, hogy nem tűnt fel semmi különös. Amit hallottam, elsőre hasonlónak tűnt, mint a T1. Precíz, mint eddig is, de semmi extra.
Másnap ismét volt időm leülni zenét hallgatni és már az első számok lejátszásánál észrevettem, hogy valami megváltozott. Mintha igazi lélek, érzelem költözött volna a zenébe. A szólisták közelebb költöztek hozzám a szobában, a zenekar és tagjainak elhelyezkedését még pontosabban meg lehetett határozni. Minden olyan precíz volt, mint eddig a T1 prezentált, azzal a különbséggel, hogy nyíltabb, élettelibb lett a hang a régi kábelemhez képest. A Gold PWR lendületes, pontos basszust nyújtott számomra, még annál is jobbat, ami miatt a T1-t eddig kedveltem. A közép és a felső tartomány tisztább és élénkebb lett, mindez úgy, hogy semmilyen zavaró mellékhatás nem volt jelen, egyszer sem éreztem azt a fajta "tolakodást", amit néha a Belden 83803 produkált.
Élvezet volt meghallgatni pár kedvenc albumomat, semmi kivetnivalót nem találtam a hallottakban. Az eddig problémásnak tűnó felvételeknél sem éreztem azt a hátrányt, amit a T1-nél észrevettem néha. Talán nem szerencsés a hasonlat, de hirtelen az jutott az eszembe, ha a legrövidebben kellene jellemeznem a PWR-t és a T1-t, akkor az előbbi a személyi titkárom lenne, az utóbbi a komornyikom. Mindegyik megteszi, amire kérem őket, de a komornyik egyfajta távolságtartó magatartásával szemben a titkárral bensőségesebb viszonyt lehet fenntartani.
A Luxor Gold PWR kábeleket visszaadva és ismét a saját Beldenjeimet hallgatva döntöttem. A T1 kábeleim azóta már más használja megelégedéssel, én pedig várom az új PWR-m.
Mivel az összekötő és az usb kábelem már lecseréltem a sima Luxorról a Gold verzióra, elkértem pár napra fapaci PWR tápkábeleit, hogy kipróbálhassam őket itthon.
Betettem a rendszerbe és elindítottam valami zenét csak úgy a háttérben, hogy "szokják egymást" a komponenseimmel. Kb. fél nap elteltével volt egy kis időm leülni komolyabban meghallgatni, történt-e valami változás. Leginkább az tűnt fel, hogy nem tűnt fel semmi különös. Amit hallottam, elsőre hasonlónak tűnt, mint a T1. Precíz, mint eddig is, de semmi extra.
Másnap ismét volt időm leülni zenét hallgatni és már az első számok lejátszásánál észrevettem, hogy valami megváltozott. Mintha igazi lélek, érzelem költözött volna a zenébe. A szólisták közelebb költöztek hozzám a szobában, a zenekar és tagjainak elhelyezkedését még pontosabban meg lehetett határozni. Minden olyan precíz volt, mint eddig a T1 prezentált, azzal a különbséggel, hogy nyíltabb, élettelibb lett a hang a régi kábelemhez képest. A Gold PWR lendületes, pontos basszust nyújtott számomra, még annál is jobbat, ami miatt a T1-t eddig kedveltem. A közép és a felső tartomány tisztább és élénkebb lett, mindez úgy, hogy semmilyen zavaró mellékhatás nem volt jelen, egyszer sem éreztem azt a fajta "tolakodást", amit néha a Belden 83803 produkált.
Élvezet volt meghallgatni pár kedvenc albumomat, semmi kivetnivalót nem találtam a hallottakban. Az eddig problémásnak tűnó felvételeknél sem éreztem azt a hátrányt, amit a T1-nél észrevettem néha. Talán nem szerencsés a hasonlat, de hirtelen az jutott az eszembe, ha a legrövidebben kellene jellemeznem a PWR-t és a T1-t, akkor az előbbi a személyi titkárom lenne, az utóbbi a komornyikom. Mindegyik megteszi, amire kérem őket, de a komornyik egyfajta távolságtartó magatartásával szemben a titkárral bensőségesebb viszonyt lehet fenntartani.
A Luxor Gold PWR kábeleket visszaadva és ismét a saját Beldenjeimet hallgatva döntöttem. A T1 kábeleim azóta már más használja megelégedéssel, én pedig várom az új PWR-m.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Mivel a T1 tápkábel gyakorlatilag megszűnt, az utolsó néhány darabot is elvitték a napokban és nem is szándékozom többet gyártani, csak néhány utolsó szó róla...
A T1 alapját adó Belden 83803 kábel a gyártó csúcs tápkábele, az ára is ennek megfelelő, ráadásul nem is könnyű beszerezni. Nem kevés DIY gyártó készíti belőle a tápkábeleit, de még neves gyárak is használják (nyíltan, vagy titokban). Népszerűsége érthető, meglepő produkcióra képes, leginkább a basszus tartományban remekel, megfelelő hangdoboz és erősítő társaságában meglepetéseket okozhat. Saját véleményem szerint a megfizethető (100 USD/m alatti) kategória legjobbja, én legalábbis még nem találkoztam nála jobbal. Érdemei mellett azonban vannak hiányosságai is, például a sajátságosan húsos basszus, a kissé agresszív, nagyon gyors hangzás, ami színvonalas rendszerekben előny, de kicsit is problémás környezetben bántó tud lenni. Néhányan megelégedéssel használtuk éveken át, de nem szívesen ajánlottam ismeretlen rendszerekbe.
Mindezek miatt, no és mert minden feladatra saját portékát szeretnék kínálni, egy évvel ezelőtt úgy döntöttem, leváltom a T1-et. A tervből most lett valóság, ebből is látszik, mekkora feladat volt, de a Luxor Gold PWR tápkábel végre felvette a versenyt a T1 erényeivel, annak hibái nélkül. Mivel az elmúlt hetekben 8 db PWR is tesztelésen volt különböző rendszerekben, a napokban remélhetően több beszámoló is érkezik majd a topikba. Én már elég visszajelzést kaptam ahhoz, hogy a PWR tápkábel elfoglalhassa a T1 helyét a kirakatban.
Luxor Gold PWR tápkábel (tömör ezüst/arany vezetők, dupla teflon és légréteg szigetelés, SonarQuest aranyozott csatlakozók)
1,0 méteres hosszban: 35.000,- Ft
1,5 méteres hosszban: 47.000,- Ft
Csevegő
Érdekes, hogy korábban azt olvastam a T1-ről, hogy komolyabb, kiegyensúlyozottabb rendszerekhez illik jobban, nálad a fordítottját hozta. Nem olyan egyszerű dolog ez...
Úgy tűnik nem állíthatunk fel mércét arra (sem), hogy egy kábel nagy valószínűséggel hol fog beválni, ill. hogy mit nevezhetünk ideális rendszer / kábel kapcsolatnak. Azt a kipróbálás fogja eldönteni.
Talán olyasképp lehet ezt érteni, hogy olyan rendszerekbe való, amik nem visznek a rendszerbe zavaró magas torzításokat, amit ez a kábel kíméletlenül, tisztán megmutat. Nem hallottam a T1-et, de a beszámolók alapján olyan karaktere lehet, mint az új tápkábelemnek, amire a T3-at cseréltem le.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Fotózkodáson jártunk... A csapat tagjai balról jobbra:
T3, Luxor Gold PWR, Luxor Gold USB Y, Luxor Gold RCA, Luxor Gold SPK, Luxor Gold XLR
Csevegő
A Fapaci által forszírozónak, kicsit erőszakosabb hangzásúnak ítélt T1 hangzása ezeken a gyengébb képességekkel bíró aktív dobozokon nekem megnyerő volt, úgy is mondhatnám, hogy pozitív hatást gyakorolt a doboz hiányosságaira. A neutrálisabb hangzású, ezért komoly erényekkel rendelkező Luxor Gold pwr érdekes módon kevésbe tetszett az EMU-n, hiányoztak a T1-nél tapasztalt hatások. Azt gondoltam, a T1 sokkal jobb a Luxor Gold pwr-nél.
Ezután jött a meglepetés; kipróbáltam a Luxor pwr-t a másik láncom komolyabb kvalitású, de kissé megöregedett Accuphase erősítőjével is. Láss csodát, a tapasztalt hangzás paramétereit hosszasan és alaposan analizálva sem tudtam semmibe se belekötni, ettől a kábeltől valósággal megtáltosodott az évek során már igen sok zenét megszólaltató masinám. Hozta a Gold összekötők valamennyi megismert erényét, igaz a forráskészülék felől is Gold-on száguldott az analóg jel befelé. Na, tuningoljunk csak egy kicsit! Lecseréltem a Luxor pwr-t T1-re és vártam a csodát... A csodából csodálkozás lett, most túl sok lett a mélyfelkenődés és az egész hangzás kissé zavarosabbá vált, valamint furcsa elhalkulások jelentkeztek éppen a nagyobb tranzienseknél, a nagyobb dinamikájú részleteknél. Mintha valaki véletlenül benne felejtette volna a dinamikakompresszort a zenében, ami így ellene dolgozott a nagyobb dinamikának...
Megijedtem, hogy szegény öreg erősítőm a végét járja, ezért gyorsan visszacseréltem a hálózati táplálást a Luxor Gold-ra, vajon azzal is ezt lehet-e hallani. Szerencsére megnyugtatott a megszólaló hang, semmi baja az erősítőnek, a T1 egyszerűen nem illik hozzá. Remélem tapasztalataim megosztásával másoknak is segíteni tudtam ezen tápkábelek viselkedésének kiismerésében.
Érdekes, hogy korábban azt olvastam a T1-ről, hogy komolyabb, kiegyensúlyozottabb rendszerekhez illik jobban, nálad a fordítottját hozta. Nem olyan egyszerű dolog ez...
Úgy tűnik nem állíthatunk fel mércét arra (sem), hogy egy kábel nagy valószínűséggel hol fog beválni, ill. hogy mit nevezhetünk ideális rendszer / kábel kapcsolatnak. Azt a kipróbálás fogja eldönteni.
Köszönet a beszámolódért!
.
Csevegő
A Luxor, Luxor II. és a Luxor Gold interconnect kábeleket hónapok óta használom nagy megelégedéssel otthoni rendszereimen. A fejlesztések során utoljára megjelenő Luxor Gold vált jelenlegi etalonommá közülük.
Fapaci jóvoltából most lehetőségem volt közel egy hétig otthoni rendszereimen meghallgatni a T1-es és a Luxor Gold pwr tápkábelek hangzásra gyakorolt hatásait is. Készülékeim tápkábelezését évtizedek óta a Magyar Kábel Műveknél egyedi megrendelésre készült fekete poliuretán szigetelésű 0,6mm átmérőjű tömör réz kábelek alkotják, amelyek még anno a Hifi Magazin kábelvarázsló cikksorozatának ihletésére születtek.
Ezek a kábelek eredetileg hangfalkábelnek lettek kitalálva, de később tápkábel szerepkörben is megnyerték a tetszésemet.
E-MU PM5-ös aktív hangfalaim említett tápkábelét cseréltem elsőként a Belden 83803 kábellel készülő T1-es kábelre.
A tapasztalt hangzás lehengerlő volt számomra. Ennek a kábelnek valóban kimagasló érdeme a precíz dinamika, a basszus, a bőgő és a lábdob hangjainak realisztikus megszólaltatása mellett, hogy mégsem borul meg a hangzási egyensúly, megmarad a szintén artikulált, precíz közép- és magastartomány leképezése.
A Fapaci által forszírozónak, kicsit erőszakosabb hangzásúnak ítélt T1 hangzása ezeken a gyengébb képességekkel bíró aktív dobozokon nekem megnyerő volt, úgy is mondhatnám, hogy pozitív hatást gyakorolt a doboz hiányosságaira. A neutrálisabb hangzású, ezért komoly erényekkel rendelkező Luxor Gold pwr érdekes módon kevésbe tetszett az EMU-n, hiányoztak a T1-nél tapasztalt hatások. Azt gondoltam, a T1 sokkal jobb a Luxor Gold pwr-nél.
Ezután jött a meglepetés; kipróbáltam a Luxor pwr-t a másik láncom komolyabb kvalitású, de kissé megöregedett Accuphase erősítőjével is. Láss csodát, a tapasztalt hangzás paramétereit hosszasan és alaposan analizálva sem tudtam semmibe se belekötni, ettől a kábeltől valósággal megtáltosodott az évek során már igen sok zenét megszólaltató masinám. Hozta a Gold összekötők valamennyi megismert erényét, igaz a forráskészülék felől is Gold-on száguldott az analóg jel befelé. Na, tuningoljunk csak egy kicsit! Lecseréltem a Luxor pwr-t T1-re és vártam a csodát... A csodából csodálkozás lett, most túl sok lett a mélyfelkenődés és az egész hangzás kissé zavarosabbá vált, valamint furcsa elhalkulások jelentkeztek éppen a nagyobb tranzienseknél, a nagyobb dinamikájú részleteknél. Mintha valaki véletlenül benne felejtette volna a dinamikakompresszort a zenében, ami így ellene dolgozott a nagyobb dinamikának...
Megijedtem, hogy szegény öreg erősítőm a végét járja, ezért gyorsan visszacseréltem a hálózati táplálást a Luxor Gold-ra, vajon azzal is ezt lehet-e hallani. Szerencsére megnyugtatott a megszólaló hang, semmi baja az erősítőnek, a T1 egyszerűen nem illik hozzá. Remélem tapasztalataim megosztásával másoknak is segíteni tudtam ezen tápkábelek viselkedésének kiismerésében.
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Csevegő
Szervusz! Amennyiben mindkét készülék valódi szimmetrikus ki/bemeneti fokozatokkal rendelkezik és nem csak díszből van rajtuk XLR aljzat, akkor nyilván célszerű ilyen módon összekötni őket. A szimmetrikus jeltovábbítást eredetileg a nagyobb kábelhosszakon haladó jelek zavarvédelmére találták ki, de rövid úton is meghálálja magát, ha mindkét ér azonos szerkezetű. A Luxor Gold összekötők esetében azonban az RCA kábelek is szimmetrikus szerkezetűek, a hideg és meleg pólus is ugyanolyan jelútra csatlakozik, csupán maga az RCA csatlakozó mondható aszimmetrikusnak. Összességében én az XLR megoldásra voksolnék, fentieken kívül a korrektebb csatlakozás és kontaktus miatt. A Luxor Gold összekötők RCA és XLR kivitelben azonos árban vannak, ami részemről egy teljesen szándékos árpolitika.
Köszönöm szépen a gyors választ!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Csevegő
Szervusz Fapaci!
Lehet, hogy ez a kérdés is sokszor meg volt válaszolva, de ismétlés a tudás apja.
Ha az elő és a végfok is alkalmas RCA és XLR fogadására is, azonos alapanyag esetén pl: Luxor Gold, akkor melyik a kedvezőbb megoldás?
És néhány szavas magyarázatot is szívesen vennék.
Üdvözlettel, Jenő
Szervusz! Amennyiben mindkét készülék valódi szimmetrikus ki/bemeneti fokozatokkal rendelkezik és nem csak díszből van rajtuk XLR aljzat, akkor nyilván célszerű ilyen módon összekötni őket. A szimmetrikus jeltovábbítást eredetileg a nagyobb kábelhosszakon haladó jelek zavarvédelmére találták ki, de rövid úton is meghálálja magát, ha mindkét ér azonos szerkezetű. A Luxor Gold összekötők esetében azonban az RCA kábelek is szimmetrikus szerkezetűek, a hideg és meleg pólus is ugyanolyan jelútra csatlakozik, csupán maga az RCA csatlakozó mondható aszimmetrikusnak. Összességében én az XLR megoldásra voksolnék, fentieken kívül a korrektebb csatlakozás és kontaktus miatt. A Luxor Gold összekötők RCA és XLR kivitelben azonos árban vannak, ami részemről egy teljesen szándékos árpolitika.
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Csevegő
Szervusz Fapaci!
Lehet, hogy ez a kérdés is sokszor meg volt válaszolva, de ismétlés a tudás apja.
Ha az elő és a végfok is alkalmas RCA és XLR fogadására is, azonos alapanyag esetén pl: Luxor Gold, akkor melyik a kedvezőbb megoldás?
És néhány szavas magyarázatot is szívesen vennék.
Üdvözlettel, Jenő