Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Rotel termékek
- Khaosz
- V.I.P.

- Értékelés: 23
Rotel termékek
Bármelyik hangosítással foglalkozó boltban...
Azt azért gondoltam!
Mivel az én 250W-os Omnitronic erölködőm volt 50 ropi, én konkrétan a 600W-osra gondoltam!
(A Blaha Lujza térnél üditőt osztogatnak: pontosítva, nem a Blahánál, hanem a Keletinél, nem üditőt, hanem üzletet, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. )
Hát a Haverom vett egy 600-ast használtan 35 volt. Sűrűn nézegette a bazárt és ráakadt egyre. Különben 65 körül van az új ára....
Már olyat is halottam, hogy passziv subb volt és egy caston végfok hidba volt kötve, azzal kergették. Nekem tetszett.
na nem offolok,,,
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Rotel termékek
OFFTOPIC:
Hú Cosmo, csak most esett le, hogy elbaktad a dolgot: nem Denon végfokot vettél
- pedig latott es hallott is komoly Denon vegfokrendszert...
OFFTOPIC:
Milyen jó humorérzéked van
- ezt lecci magyarazd meg!?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Rotel termékek
OFFTOPIC:
OFFTOPIC:
Milyen jó humorérzéked van
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
Rotel termékek
OFFTOPIC:
T A M I . H U
Rotel termékek
OFFTOPIC:
OFFTOPIC:
Más drog után néztem...
Rotel termékek
OFFTOPIC:
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Rotel termékek
Új Rotel 06-os széria
Rotel termékek
Bármelyik hangosítással foglalkozó boltban...
Azt azért gondoltam!
Mivel az én 250W-os Omnitronic erölködőm volt 50 ropi, én konkrétan a 600W-osra gondoltam!
(A Blaha Lujza térnél üditőt osztogatnak: pontosítva, nem a Blahánál, hanem a Keletinél, nem üditőt, hanem üzletet, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. )
-
Vendég
Rotel termékek
Hozzáteszem egy 600W-os Caston-t kb 40-ért megkapod.
Hol??
Bármelyik hangosítással foglalkozó boltban, bár azért ennyiért nemigen, és nem is a Castont, de a szlovák xxxx nemjuteszembeaneve azt igen, és nem is rossz az annyiért.... csak nem arra való.
Ez pont olyan mint klepto diszkós scratches Lp játszója. Lejátsza az is a lemezeket tulajdonképpen
Rotel termékek
Hozzáteszem egy 600W-os Caston-t kb 40-ért megkapod.
Hol??
Rotel termékek
A hozzászólásokból is jól látszik, hogy mindenki más hangot keres, mindenkinek más jellemzők a fontosak. Nekem fontos az erő és dinamika a zenében, ehhez hozzá jön, hogy az általam hallgatott zenék a mai mainstrem világból valók, ami magában fogalja az igényes trance-t (Blank & Jones, Tiesto, stb.), R 'n' B-t, illetve a pop-ot is (Michael Jackson). Széles a skála, de annyi biztos, hogy jazzt, klasszikus zenét csak elvétve hallgatok. Így "feláldozok" egy kis részletet a dinamika és az erő oldalán.
Én általában normál hangerőn hallgatom a zenét, de gyakran meglódul a kezem a volume gombon és ehhez már szükséges az erősítő magabiztossága.
Én is hallgattam Canopust, de nem éreztem azt, hogy rohanjak venni egyet. Nagyon jó végfok, de nem az én ízlésem.
- Torkosborz
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Rotel termékek
Kicsit offtopik, de azert szerintem idefer: letezik-e jelenleg olyan AV provesszor, amin vannak HDMI bemenetek? Utananeztem a nagyobb gyartoknak (Rotel is), de en nem talaltam. Egy-ket helyen emlitettek, hogy fejlesztes alatt van.
Rotel termékek
Nekem azért szimpatikus a Rotel, mert minden példánya szép.
Majd egyszer meg is hallgatok egyet, ha lesz rá alkalmam
Nekem azért szimpatikus a Primare, mert nagyon-nagyon szép!
Projektor: Optoma HD72i; Amp: Primare A30.1; CD: Primare D30.2; Tuner: Primare T21; Front: Triangle Naia 260; Surround: Triangle Zerius 202EX; Processzor: Primare SP31; Végfok: Primare A30.5MkII; DVD: Primare V25; DVDR: Sony RDR-HX 710; Vászon: Beamax R-Black 213x124; Kábelek: Nordost Solar Wind IC, Harmonic Technology Magic Tweeter Speaker; VHS: Panasonic NV-FJ612; TV: Panasonic 29PX20
- Khaosz
- V.I.P.

Rotel termékek
Ezeket a HI-FI végfokokat hasonlította már össze valaki a hangosításra használt végfokokkal. Kiváncsi lennék, hogy pl egy Castone végfokkal szemben hogy szerepel a Rotell. Hozzáteszem egy 600W-os Caston-t kb 40-ért megkapod. Lehetne Így is építhezni ha végfokban godolkodik az ember...
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
-
Vendég
Rotel termékek
...Akkorát szólt hogy nem mertem megmozdulni mert féltem, hogy meghalok.
LOL
és akkor mi nem is egyről beszéltünk...
Na Rotelezzetek tovább.
- Khaosz
- V.I.P.

Rotel termékek
Meg hallotam olyan házaprítást bődületes energiával amit szerintem egy Canopus nemképes.
Nem akarok belemenni ebbe a témába, mert nem Rotel. Csak a rövid véleményem szeretném leírni.
Én szeretném, megerősíteni a postod ellenkezőjét. Nálam egy álló Klipsch 2-2 13cm-es mély/középpel, Canopus végfokkal, akkor elég nagy bontásra képes. Igaz, ez egy 12nm-es szoba (Te 25nm-t emlegetnél? ). Szóval nálam így annyira elég volt, h szomszédba szó szerint mozgott az ágy (no sub) és a mi lakásunkban is több szobával arréb érezni lehetett a padlón a basszusokat (mondjuk nem egy mai ház).
Kisebb szobába még egyáltalán nem a végére hajtva a "kis-fekete" végfokokat, hatalmas hangerőre volt képes.
Szerk: a HK235 végfokainál jelentősen erősebb volt (még sztereóban is) Pedig. hk:65w/ch, can:35/ch 8/8ohm. Szó, annyit a wattokról, azt se tudom a hangfalam hány wattos.
Amit én mondok az házbontás az már nem zenehallgatás volt. Ott nem 13 cm-es hangszoróh szóltak hanem 46 cm -es ElektroVoice. A monitorhangfal 31cm-es középhangszorója volt, kb ugyanakkora mágneskörrel. Akkorát szólt hogy nem mertem megmozdulni mert féltem, hogy meghalok.
Na gondolhatod, hogy nem ecsetelgettem, milyen a sztereo hatás
Különben én sem hallgatok hangosan zenét de néha elkap a láz és akkor szetek döngetni 1000-el.
-
Vendég
Rotel termékek
Pedig. hk:65w/ch, can:35/ch 8/8ohm. Szó, annyit a wattokról, azt se tudom a hangfalam hány wattos.
A hangfalad nem wattos. A csak elviseli (egy szintig) a wattokat -terhelhetősége van wattban
Ha elviszed a Celestiont megtudod milyen egy jó hangfal
Rotel termékek
Van amihez igenis kell az erő, viccen és falbontáson kívül is.
Vegyük például a 906-os Electrát. Használtam a Canopus után az Obeliskkel (akkor még ohne táp), és valami baromira hiányzott, noha a zeneiség megvolt, mégis állandóan elégedetlen voltam.
Aztán Rotel elő-végfok (1070) bekötése után, megértettem mi hiányzott. Ebből a nem túl könnyen hajtható hangfalból amiben ráadásul csak egy 16-os mélyközép van, csak a Rotel 130W-ja tudott elfogadható dinamikát és mélyeket kihozni. Az Obelisk pl. elvérzett, a Canopus kevésbé, de az egy másik történet. (Egyébként NEM hallgatok hangosan zenét, mozizni is éjjel szoktam elég halkan).
Persze a Rotel meg messze sehol nem volt zeneiségben, részletekben, tisztaságban, de ha visszakötöttem az Obelisket, ott meg hiányzott a mélytartomány. Ördögi helyzet ami aztán szerencsére megoldódott. Az Obeliskhez lett külső táp, az Electra meg Envoyra cserélődött de a táppal esetleg ki kellett volna próbálni.
Aztán, Blaki szerint a Nexussal a 906 már elég állat.
Így van, a nexussal nagyon nagyon jó lett a kis electra (ettől függetlenül az envoynak a nyomába sem ér). De az is is igaz hogy pl nekem a rotellel jobban bejött az electra hangja mint simán az obeliskkel (obeliskhez nagyon nagyon kell a külső táp), annyira nem rossz ez a rotel és a dinamika többlet meg a brutál erő ami benne van még ha csak egy kis időre is feledtetni tuda a hiányosságait, aztán persze visszajött a nexus és minden a helyére került. A nexus az tényleg más szint....
Mindettől függetlenül szerintem a roteleknek hosszútávon is hallgatható hangjuk van, nagyon nagyon jól néznek ki de túlárazottak és kész. Még annyit hogy azért ne felejtsük el hogy a canopus újonnan megvéve nem 50e/pár, tehát ha feltételezzük hogy mi is a rendes árán jutunk hozzá akkor megint csak képbe jön a design dolog de ebbe most itt ne menjünk bele, szóljon a topic inkább a Rotelről.
A400, Dactilus, 575A, M12.2
-
Vendég
Rotel termékek
Meg hallotam olyan házaprítást bődületes energiával amit szerintem egy Canopus nemképes.
Nem akarok belemenni ebbe a témába, mert nem Rotel. Csak a rövid véleményem szeretném leírni.
Én szeretném, megerősíteni a postod ellenkezőjét. Nálam egy álló Klipsch 2-2 13cm-es mély/középpel, Canopus végfokkal, akkor elég nagy bontásra képes. Igaz, ez egy 12nm-es szoba (Te 25nm-t emlegetnél? ). Szóval nálam így annyira elég volt, h szomszédba szó szerint mozgott az ágy (no sub) és a mi lakásunkban is több szobával arréb érezni lehetett a padlón a basszusokat (mondjuk nem egy mai ház).
Kisebb szobába még egyáltalán nem a végére hajtva a "kis-fekete" végfokokat, hatalmas hangerőre volt képes.
Szerk: a HK235 végfokainál jelentősen erősebb volt (még sztereóban is) Pedig. hk:65w/ch, can:35/ch 8/8ohm. Szó, annyit a wattokról, azt se tudom a hangfalam hány wattos.
Rotel termékek
Ismétlem nem azt mondom, hogy ez így jó de SZVSZ a Rotel technikai adatok alapján izmosabbnak tűnik mint egy a Canopus
Ha a 1070 -es végfokra gondolsz, akkor tapasztalatból mondom, nem csak a technikai adatok alapján, de a valóságban is SOKKAL izmosabb, ez nem vitás. De a Canopust nem is ezért szeretjük.
Rotel termékek
Van amihez igenis kell az erő, viccen és falbontáson kívül is.
Vegyük például a 906-os Electrát. Használtam a Canopus után az Obeliskkel (akkor még ohne táp), és valami baromira hiányzott, noha a zeneiség megvolt, mégis állandóan elégedetlen voltam.
Aztán Rotel elő-végfok (1070) bekötése után, megértettem mi hiányzott. Ebből a nem túl könnyen hajtható hangfalból amiben ráadásul csak egy 16-os mélyközép van, csak a Rotel 130W-ja tudott elfogadható dinamikát és mélyeket kihozni. Az Obelisk pl. elvérzett, a Canopus kevésbé, de az egy másik történet. (Egyébként NEM hallgatok hangosan zenét, mozizni is éjjel szoktam elég halkan).
Persze a Rotel meg messze sehol nem volt zeneiségben, részletekben, tisztaságban, de ha visszakötöttem az Obelisket, ott meg hiányzott a mélytartomány. Ördögi helyzet ami aztán szerencsére megoldódott. Az Obeliskhez lett külső táp, az Electra meg Envoyra cserélődött de a táppal esetleg ki kellett volna próbálni.
Aztán, Blaki szerint a Nexussal a 906 már elég állat.
Szóval:
Meg tudom érteni hogy anno (ex)Cat-nek hiányérzete volt, a 926-os Electra egy nagyobb szobában, ráadásul nagyobb hangerővel próbálgatva biztos, hogy legalább biampolt Canopust igényel!
- Khaosz
- V.I.P.

Rotel termékek
Szerintem totálisan felesleges a két végfokot hasonlítgatni.
Kinek mi kell. Azért a Rotel oldaláról megnyugtató, hogy ha az ember agya bedurran és le akarja bontani a házat mert ahhoz van kedve, kis dühöngés feszültséglevezetés villanyóra megpörgetés stb, akkor abban vannak erőtartalékok. Ilyen esetben gondolom a canopus már rég elvérezne, de annak nem is az a feladata.
Egy okot mondj, h miért ne hasonlítsam őket össze?
Nem ugyanarra készültek?
Ha tombolni akarok, akkor nem zenét hallgatok...
Miért gondolod, h az a 35 W kevés lenne? (persze 8 ohm-on )
A 972-es 60 W volt 8 ohm-on, de a canopus maga mögé utasította mindenben.
Khaosz, sajnos sokszor az az érzésem, h Te csak alapozgatsz dolgokra, de konkrétumokkal nem tudsz szolgálni.
Hali,
az tény hogy én nem hasonlítottam össze a két erölködőt. Viszont hallottam hasonló kaliberü erölködőket mint a Rotel. Meg hallotam olyan házaprítást bődületes energiával amit szerintem egy Canopus nemképes. Nem azt mondom, hogy ez jó de valakinek néha ez kell is.
Talán az volt a legdurvább mikor egy 25nm -es szobába megdöngettek egy 1600W+800W -os végfokot. Na az a házbontás. A zuhanyzóban leesett a tükör a falról .
Ismétlem nem azt mondom, hogy ez így jó de SZVSZ a Rotel technikai adatok alapján izmosabbnak tűnik mint egy a Canopus
Rotel termékek
Egy okot mondj, h miért ne hasonlítsam őket össze?Nem ugyanarra készültek?
Khaosz, sajnos sokszor az az érzésem, h Te csak alapozgatsz dolgokra, de konkrétumokkal nem tudsz szolgálni.
Én hallottam mindkettőt. Valóban más világ a Canopus és a Rotel. Az előbbi finomkodóbb. részletezőbb, de keskenyebb hangú erősítő. Az utóbbit kevesebb részlet, de lényegesen erőteljesebb megszólalás jellemzi. Kinek - kinek mi az izlése. Nekem speciel anno a Rotel jobban tetszett, amikor együtt teszteltük a kettőt.
Amúgy meg külsőleg én is rajongok a rotel cuccokért. Szvsz izlésesen szépek és korrektül megépített jószágok. Természetesen ár - érték arányban már nem biztos, hogy feltétlenül megállják a helyüket, bár szerintem a réig 985-ös sztereó erősítője egy nagyon jól sikerült darab, szintúgy mint a 1080-as sztereó végfok.
Házimoziban a 1068-as előfok-proci valóban jobb zeneileg és házimoziban is mint az elődje, de igazából nekem egyik általam eddig hallot av előfok sem zenélt úgy, ahogy azt én szerettem volna - ami szerintem végül is, nem meglepetés. (Egyébként ha minden igaz, hamarosan talán lesz alkalmam tesztelni egy 1098-as előfok-procit, amire nagyon kíváncsi vagyok!)
A 1068-as proci amúgy minden faxni nélkül nagyon jól teljesít házimoziban, ha lenne rajta hdmi, akkor nem is agyalgatnék néha a cseréjén.
Szintén jókat tudok mondani a 1075-ös 5 csatornás végfokról. Erős, dinamikus. van benne szufla, nem fogy el nagyobb hangerőnél sem.
De igazából azt kell mondjam, én eddig minden rotel készülékemmel elégedett voltam, noha tudtam, hogy azért nem ez a világ teteje
Mindenesetre tsc rotel tornya igazán impozáns látvány! (volt)
Rotel termékek
Nekem azért szimpatikus a Rotel, mert minden példánya szép.
Majd egyszer meg is hallgatok egyet, ha lesz rá alkalmam
-
Vendég
Rotel termékek
Szerintem totálisan felesleges a két végfokot hasonlítgatni.
Kinek mi kell. Azért a Rotel oldaláról megnyugtató, hogy ha az ember agya bedurran és le akarja bontani a házat mert ahhoz van kedve, kis dühöngés feszültséglevezetés villanyóra megpörgetés stb, akkor abban vannak erőtartalékok. Ilyen esetben gondolom a canopus már rég elvérezne, de annak nem is az a feladata.
Egy okot mondj, h miért ne hasonlítsam őket össze?
Nem ugyanarra készültek?