Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

H/K termékek

balint01
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: balint01 »

Szia,
Ennél okosabbat senki sem tud javasolni. A "nagyok" is így csinálják. Jó, ha van egy kapcsolási rajz. Az eleve tizedésre csökkenti a hiba megtalálásának idejét. ... és kell egy oszcilloszkóp. Szkóp nélkül, nagyon nehéz megtalálni az ilyen makacs hibát. 
Kérdésedből ítélve, nem vagy napi kapcsolatban az elektronikával. Kérdés, hogy szándékozol-e lenni? Egy ilyen hiba megkeresése egy szervizesnek is sok idejébe kerül (szerencsétől függően), ezt meg kell fizetni. Adott esetben, érdemes venni egy nagyon olcsó egyszerű (orosz) szkópot, mert olcsóbban jöhet ki, mint a javítási költség. Persze még mindig ott marad a ráfordított időd... 
Minden a szándékodon múlik.

Hello!

Igen, én sajnos nem vagyok napi kapcsolatban az elektronikával, de az apám igen. A héten viszi be a vasat a munkahelyére, ott vannak a munkához szükséges műszerek. Van kapcsolási rajz persze, az volt az első dolgom, hogy letöltsem a Service Manual-t. Sajnos még a kontakt hiba mellett ott egy alap zúgás is, ami remélem, hogy csak egy földelési probléma, majd kiderül...
Remélem sikerül neki megtalálni a hibákat, ha nem, akkor komolyabb szakemberhez kerül az erősítő.

Köszönöm a választ!
Harman/Kardon HK 3490, Harman/Kardon HD 980, Dali Concept 2, Neotech KS-1515 M

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Na kezdődhet a kontakt hiba megtalálása...

Esetleg vmi tipp?

Szia,
Ennél okosabbat senki sem tud javasolni. A "nagyok" is így csinálják. Jó, ha van egy kapcsolási rajz. Az eleve tizedésre csökkenti a hiba megtalálásának idejét. ... és kell egy oszcilloszkóp. Szkóp nélkül, nagyon nehéz megtalálni az ilyen makacs hibát. 
Kérdésedből ítélve, nem vagy napi kapcsolatban az elektronikával. Kérdés, hogy szándékozol-e lenni? Egy ilyen hiba megkeresése egy szervizesnek is sok idejébe kerül (szerencsétől függően), ezt meg kell fizetni. Adott esetben, érdemes venni egy nagyon olcsó egyszerű (orosz) szkópot, mert olcsóbban jöhet ki, mint a javítási költség. Persze még mindig ott marad a ráfordított időd... 
Minden a szándékodon múlik.

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: Peger »

Sziasztok,
keresek Harman Kardon erősítőt a JBL L36os hangfalamhoz. Lehetőleg integráltat, távirányítási lehetőséggel. Ideiglenesen egy HK 620as hajtja, elsősorban ennek a verziónak az erősebb változatai érdekelnek.
Köszönöm Gergő
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Esetleg vmi tipp?

Vidd el szakemberhez.

balint01
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

H/K termékek

Majd mesélj mire jutottál!

Sajnos benéztem, még se a végfok tranzisztor a hibás. Az előfokból se szól csak nagyon halkan a jobb oldal. Túlterheltem a jobb oldalt, balance és max hangerő, beindult! Ilyet se láttam még. És úgy néz ki kontakt hiba, mert ha kicsit megrázom az erősíttőt már megint elmegy, aztán ha újra adok neki visszajön. Na kezdődhet a kontakt hiba megtalálása...

Esetleg vmi tipp? Ez a túlterhelős dolog elég érdekes, mindig visszajön a jobb oldal ezzel a módszerrel.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Én most vettem egy HK 3490-et hibásan. Az a hibája, hogy a jobb oldal nagyon halkan szól, és recseg. Mivel műszaki pályán mozgok gondoltam megpróbálom meg csinálni, letöltöttem a műszaki rajzát, és úgy néz ki, hogy a végfoka a hibás.

A tranzisztor típusa: hvt2sd2401p. Ilyet sehol sem találok, csak ha leveszem a HVT előtagot. És a kérdésem az lenne, hogy a HVT mit takar? Gyártó? Vagy vmi mozaik szó, High Voltage Target? Beszerezhető az eredeti tranzisztor? Nem szeretnék után gyártottat venni.

Segítségeteket köszönöm!

Majd mesélj mire jutottál!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

balint01
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

H/K termékek

Sziasztok!

Én most vettem egy HK 3490-et hibásan. Az a hibája, hogy a jobb oldal nagyon halkan szól, és recseg. Mivel műszaki pályán mozgok gondoltam megpróbálom meg csinálni, letöltöttem a műszaki rajzát, és úgy néz ki, hogy a végfoka a hibás.

A tranzisztor típusa: hvt2sd2401p. Ilyet sehol sem találok, csak ha leveszem a HVT előtagot. És a kérdésem az lenne, hogy a HVT mit takar? Gyártó? Vagy vmi mozaik szó, High Voltage Target? Beszerezhető az eredeti tranzisztor? Nem szeretnék után gyártottat venni.

Segítségeteket köszönöm!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

H/K termékek

Sziasztok,

van nekem egy HK-3490-esem és a benne levő DAC-ot szeretném kihasználni. Laptopról szeretnék zenét hallgatni. Tudnátok hozzá ajánlani átalakítót, amivel össze tudnám kötni?

Előre is köszönöm!

Én az aláírásomban látható készülékeket használom!
A Malacka DAC-ja jobb mint a HK-é de pl a médialejátszót és a laptopot digitálisan kötöttem össze!
Én ezt az egyszerű kis "külső USB-s hangkártyát" (http://www.argep.hu/trend/BEHR/Behringe ... CA202.html) használom a laptophoz (Foobar 2000-el) és árához képest meggyőző!
Egyébként szerintem nem rossz a HK DAC-ja (ha jól emlékszem akkor megegyezik a nagy HK házimozi vasakban lévő DAC csipsz)!
Pl a Pioneer DV 575 (ami nem egy alap készülék) nekem halványabb alakítást produkál(t)...

Egyébként számomra ez a tudás volt az egyik lényeges dolog a döntésemben annak idején mikor megvásároltam a vasat!
És nem bántam meg!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: gyml »

Sziasztok,

van nekem egy HK-3490-esem és a benne levő DAC-ot szeretném kihasználni. Laptopról szeretnék zenét hallgatni. Tudnátok hozzá ajánlani átalakítót, amivel össze tudnám kötni?

Előre is köszönöm!

badboy
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 9

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: badboy »

Mindenesetre testes és méretes darab...
Marantz PM7000N
Dali 606
Denon DRM 740
Denon DRS 810
Marantz CD57
Dual 505-3/AT WM520EB

badboy
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 9

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: badboy »

Sziasztok.

Hozzá tudtam jutni egy HK980-hoz, nagyon előnyös áron,(remélem ma meg is jön) és az lenne a kérdésem akinek ilyen erősítője van, vagy volt, mi a véleménye róla? Mennyire minőségi darab, milyen hangzása van egy Denon-hoz képest?
Marantz PM7000N
Dali 606
Denon DRM 740
Denon DRS 810
Marantz CD57
Dual 505-3/AT WM520EB

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: csoma »

Sziasztok!
A régi HK 3300 rádiós erősítőmhöz keresek hangfalat, és egy szintén nem mai darabot néztem ki, egy MB Quart One monitort. Tuom, hogy a hangfal maga egyáltalán nem rossz a maga kategóriájában, de együtt a kettő. Tudom persze, hogy hallgatni kellene, az lenne az igazi.
Mi a véleményetek?
20-22 nm, komolyzene (bár ezt tegyük zárójelbe, mert tudom, hogy más kategória "illene" hozzá), illetve Elvis, Mike Oldfield, Beatles stb. stílus.

Mit gondoltok? Egyáltalán: ez az erősítő jó még zenehallgatásra, vagy az elmegy kategória egyik tucatnyi erősítője?
Köszönöm.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Köszi a segítséget megkeresem takiszer-t.
Állomáskeresés után ~pár perc múlva elhangolódik.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Keresd takiszer-t privátban. Szerintem szívesen megjavítja, ha lepostázod hozzá, vagy valahogy lejuttatod Zalaegerszegre. Néhány fórumosnak már megcsinálta az erősítőjét, a helyi kereskedők is hozzá viszik a garancián túli cuccaikat, nekem is sokat segített már. Mi a gondja a tunernek?
Üdv,
NL

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Nem tudjátok véletlenül, hogy ki foglalkozik itt tuner javítással?
Egy Harman-Kardon TU9600-al vannak gondjaim. (van szervizkönyv)
http://ftbw.de/files...don_TU9600.html

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

denes1
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: denes1 »

Ha újat akarsz, akkor nézz szét az ATC honlapján. Persze jó lenne tudni mekkora szobában hallgatod és milyen zenéket preferálsz.

A szoba mérete kb. 21m2 és a forrás az audifil hangártyán kersztül flac. A zenei stílus pedig ambient, blues, chillout, disco, dubstep, dzsessz, funky, reggae, rock és soul.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Mondjuk én is Quad-dal használom és igen jó így.
Más. Béla, ha teheted próbáld ki a 990-es lejátszót Dac -ként is, kíváncsi vagyok a véleményedre.

Mint írtam,nekem nem a hangjával,hanem a kivitelével volt bajom.A távja űber gagyi.
Szeretem,ha egy CD játszónak van tömege.Ennek abból nem sok jutott.Valahogy méltatlan ez a CD játszó a hozzáillő erősítőhöz.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: muvimi »

De már erre is gondoltam, csak egy 100e Ft-os hangfalpártól minőségi hangzást várnék. Viszont ha már így kérdezed gondolom a hangfalpár volt rossz választás anno. Milyen hangfal lenne véleményed szerint jó párosítás a HK980-as erölködővel?

Köszi a választ előres is.

Ha újat akarsz, akkor nézz szét az ATC honlapján. Persze jó lenne tudni mekkora szobában hallgatod és milyen zenéket preferálsz.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 293

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Nem biztos.Az új széria elég gyengus.

Mondjuk én is Quad-dal használom és igen jó így.
Más. Béla, ha teheted próbáld ki a 990-es lejátszót Dac -ként is, kíváncsi vagyok a véleményedre.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

AVX
V.I.P.
V.I.P.

H/K termékek

JBL

Nem biztos.Az új széria elég gyengus.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

H/K termékek

Én adás vétel helyett biztosan tologatnék kicsit!!!
De lehet hogy valóban nem akusztikai probléma...

Az ár sosem garancia arra hogy jó is valami, na meg ugye mindenkinek más a füle és ízlése!

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 293

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: Elmo »

De már erre is gondoltam, csak egy 100e Ft-os hangfalpártól minőségi hangzást várnék. Viszont ha már így kérdezed gondolom a hangfalpár volt rossz választás anno. Milyen hangfal lenne véleményed szerint jó párosítás a HK980-as erölködővel?

JBL
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

denes1
Értékelés: 0

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: denes1 »

Arra gondoltál már, hogy a Polk magasa a hibás a dologban?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

H/K termékek

HátHa valakit érdekel: a Mammut Saturnban nagy HK kiárusítás van . Ma jártam arra:

HK 980 erösítő 85e Ft
HK 990 erősítő 360e Ft

A 980 egész jó áron van.A 990 még így sem olcsó.

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: stromfeusz »

HátHa valakit érdekel: a Mammut Saturnban nagy HK kiárusítás van . Ma jártam arra:

HK 980 erösítő 85e Ft
HK 990 erősítő 360e Ft
HK AVR 360 129e Ft

ez csak néhány példa..

üdv
Stromfeusz

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”