Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vajon egy Obelisk erősítőbe helyezhető DAC kártya hoz jobb eredményt vagy valamelyik külső dobozos Dactilus egy Q-PSU táppal? A válasz után kíváncsi lennék arra is, hogy a fentebb írt formációban a DAC kártya elmaradása mekkora mértékű az árkülönbséghez képest (már ha elmarad attól).

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9176

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Jó volt! Köszönjük szépen!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

traction
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 88

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: traction »

Nagyon rendben volt minden és tetszett az előadás is most sajnálom,hogy nem voltam ott az előzőn!

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1390

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Egy kis disznófül...! :bebebebebebe:

Azért ezt a helyszínen meg kellett magyarázni...
Egy nagyon jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel lezajlott találkozó volt.
Mindenki a saját maga által hozott lemezét tehette fel; ez manapság más kereskedőknél nem egy megszokott dolog tapasztalatom szerint.

És nagyon nagy örömmel vettem észre, hogy milyen aktív, baráti audio élet van nemBudapesten is.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Hm az sem rossz.Az egyik program a fülnek jó, a másik a gyomornak.

Egy kis disznófül...! :bebebebebebe:

Marc
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Marc »

Te is szereted hallgatni?

Nexus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 45

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Nexus »

Jó szórakozást nektek, sajnos nekem disznóvágás van....

Hm az sem rossz.Az egyik program a fülnek jó, a másik a gyomornak.

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Jó szórakozást nektek, sajnos nekem disznóvágás van....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Holnap megy Valaki Óbuda felöl??

Engem visznek.
Viszont készülök egy kis meglepetéssel, Zsolt (fel)kérésére.

Nexus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 45

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Nexus »

Idáig úgy néz ki hogy nem kell mennem dolgozni. Nálam van hely.

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Ez még a Heed topik vagy esetleg eltévedtem volna? o.O

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11031
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Itt tényleg csak a kipróbálás segít, csak tartok tőle, hogy a hangolási igénye miatt ez nem egy szimpla "rákötöm, hallgatom 1 órát így, 1 órát úgy és megvan a konklúzió" teszt lesz. Pl. az ilyenkor (itt-ott) javasolt méréseket nem tudom, hogy fogom eszközölni.
De érdekel ez a megoldás, mert világ életemben gondot jelentett a hangfalak jó elhelyezése. Jó lenne búcsút inteni ennek!

Szinte minden megoldható némi szándékkal.

N0rb3rt
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: N0rb3rt »

Most nézem csak, hogy ez a nexus s80 egy végfok. Ebben az esetben az előfokról kell jelet kapjon a szub. Norbi, milyen előfokod van?

OFF

Na, itt jön még egy csavar, mert most még semmilyen, és így egy darabig jobb híján az (egész jó minőségű) integrált erősítőmre készíttetek egy Pre Out-ot. Majd elválik mennyire fog bejönni. Ez vagy teljesen passzív lesz, vagy a végfok bemenet előtti jel lesz kivezetve Pre Out-ként.

Kicsit szétnéztem az említett márkájú szubládák között. Nagyon komolyak$! Egyszer összeszedem magam, és elindulok ez ügyben. Itt tényleg csak a kipróbálás segít, csak tartok tőle, hogy a hangolási igénye miatt ez nem egy szimpla "rákötöm, hallgatom 1 órát így, 1 órát úgy és megvan a konklúzió" teszt lesz. Pl. az ilyenkor (itt-ott) javasolt méréseket nem tudom, hogy fogom eszközölni.
De érdekel ez a megoldás, mert világ életemben gondot jelentett a hangfalak jó elhelyezése. Jó lenne búcsút inteni ennek!

/ Ügyesen Heed-esítetted az előző hozzászólásod! :-] /

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Most nézem csak, hogy ez a nexus s80 egy végfok. Ebben az esetben az előfokról kell jelet kapjon a szub. Norbi, milyen előfokod van?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Norbi. Csak egy példa: A martin logan pl. azt javasolja, hogy kezdetnek a hangsugárzód alsó határfrekvenciájának a 70%-ra tegyük a vágási frekvenciát. Azt hogy ezen a -3dB vagy -6dB pontot értik, már nem részletezik persze Szerintem ez egy jó példa hogy vannak cégek, akik tényleg belekalkulálják, hogy a vágás nem végtelen meredekségű, és nem csak a parasztvakítás megy mindenhol.

A szubládák speaker ki és bemeneteit ezzel együtt belső hangváltóját nem kell pluszban használni. Ez valóban belerondíthat, legalábbis sokak szerint belerondít a hangba.

Szerintem maradj az RCA összekötettésnél, nem kell túlbonyolítani. De mint mondtam, egyszerű a teszt. Menj el egy üzletbe, ahol letét ellenében hazavihetőek cuccok. Kérj egy szubot hétvégére és lehet tesztelni. Rel, MJ Acoustic, Martin Logan de még akár a fapaci által kínált Rhytmik Audio is jó lehet. A lényeg hogy tégy egy próbát és látni fogod hogy járható-e ez az út, vagy sem.

Az se gond ha Nexusodon nincs külön szub kimenet, egy sima pre-out bőven elég. Bár nem ismerem a Nexust, úgyhogy nem tudom milyen ki és bemenetek vannak rajta. Egy fénykép jöhetne esetleg.

Hogy ne legyek totál off, hallgatott közületek valaki már Logan sztatikust Heed rendszerről?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

De az is logikus lenne számomra, hogy azért van a sub-okon be és kimenet is, hogy a rajta beállítható vágási (Feri - helyett -) frekvenciát kétfelé ossza? Így megint csak nem lesz átfedés. És így már értem miért írja magáról pár nagy sub gyártó, hogy audiophile frekvencia vágóval.

Átfedés mindig lesz, mivel a keresztváltás nem végtelen meredekséggel történik. A reklám dumát meg ne vedd be mindig!

N0rb3rt
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Heed Audio termékek

Olyan szub kell, ami engedi hogy elég mélyre tedd a szűrőfrekvenciát. Olyan szubot keress, ami kiegészíti a dobozaidat, ne pedig olyat ami rásegít arra a tartományra, amit maguktól is tudnak a dobozaid. Főleg az olcsóbb szubokra jellemző, hogy 70-80hz körül van a minimum váltási frekvencia, amit be lehet állítani. De sajnos a szűrő meredekségétől függően, bőven adnak ki még hangot magukból afelett is. Persze hogy beleszólnak a hangképbe így. Egy MJ Acoustic, Rel, Martin Logan stb. ebben (is) jobb mint egy akármilyen szub. 20-30hz körül van a minimum amit be lehet állítani rajtuk, tehát bőven be lehet állítani őket úgy, hogy kisegítsék a dobozaid, de ne telepedjenek rá a hangra. Egyébként szerintem pl. a Limarban letét ellenében hazaviheted tesztelésre a dolgokat.

Ha már Heed erősítőd van, lehet tennék egy próbát ezzel a Bee dobozzal. A rendszer szinergiával biztosan nem lenne gond

Köszönöm a válaszokat!

Na megint tanultam valamit.
Most, hogy mondod elkezdtem gondolkodni ezen. Nem az van, hogy ezek a surround erősítők a sub-al együttműködve szintén vágnak, hogy valóban ne legyen átfedésben levő frekvencia?

De az is logikus lenne számomra, hogy azért van a sub-okon be és kimenet is, hogy a rajta beállítható vágási (Feri - helyett -) frekvenciát kétfelé ossza? Így megint csak nem lesz átfedés. És így már értem miért írja magáról pár nagy sub gyártó, hogy audiophile frekvencia vágóval.

Szinergia már csak közöttem és Zsolt Audio között kellene, hogy kétféle helyzetben is meg lehessen hallgatni. Az egyik feladat beszólni a teret, a másik pedig, hogy a rövid hangfal-hallgatási pont távolság esetén is legyenek mélyek.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Ahha, szóval a Dynóhoz kakaó kell. Akkor az tényleg nem az igazi, mert ritkán lenne alkalmam odatekerni neki.

A monitor + aktív sub dologtól eddig azért ódzkodtam, mert tartottam tőle, hogy megöli a zenét, értem ezelatt, hogy túlságosan beleszól a képbe, elveszti az egységességét a dolog, meg ha jól tudom rengeteg elrontható pontja van a rendszer összehangolásának. (Egy ismerősöm mesélte, hogy mennyi mindent lehet állítani a mostani idők technológiájával: Room Correction, meg az erősítű kimér ezt, azt, és úgy szabályoz. Az én *buta* Nexus S80-am nem tud ilyesmit)

Olyan szub kell, ami engedi hogy elég mélyre tedd a szűrőfrekvenciát. Olyan szubot keress, ami kiegészíti a dobozaidat, ne pedig olyat ami rásegít arra a tartományra, amit maguktól is tudnak a dobozaid. Főleg az olcsóbb szubokra jellemző, hogy 70-80hz körül van a minimum váltási frekvencia, amit be lehet állítani. De sajnos a szűrő meredekségétől függően, bőven adnak ki még hangot magukból afelett is. Persze hogy beleszólnak a hangképbe így. Egy MJ Acoustic, Rel, Martin Logan stb. ebben (is) jobb mint egy akármilyen szub. 20-30hz körül van a minimum amit be lehet állítani rajtuk, tehát bőven be lehet állítani őket úgy, hogy kisegítsék a dobozaid, de ne telepedjenek rá a hangra. Egyébként szerintem pl. a Limarban letét ellenében hazaviheted tesztelésre a dolgokat.

Ha már Heed erősítőd van, lehet tennék egy próbát ezzel a Bee dobozzal. A rendszer szinergiával biztosan nem lenne gond

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Valószínűleg az újabb mozis erősítők ezt a mérést már megcsinálják.

Na arra az eredményre én nem támaszkodnék. Egyébként nem csinálják meg, csak valamennyire korrigálják a késleltetéseket és a hangerőket.

N0rb3rt
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Heed Audio termékek

Nem is az erősítőnek kell tudnia, hanem magának a szubsugárzónak (amennyiben aktív hangdobozra gondolsz). A komolyabb típusok szabadon paraméterezhetőek, de tény, hogy a beállításuk nem egyszerű, a korrekt eredményhez mérni is kell.

Valószínűleg az újabb mozis erősítők ezt a mérést már megcsinálják. Na ennek még utána kell nézni, hogy egy sztereó erősítővel ezt hogyan lehet hajhullás nélkül elérni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

A monitor + aktív sub dologtól eddig azért ódzkodtam, mert tartottam tőle, hogy megöli a zenét, értem ezelatt, hogy túlságosan beleszól a képbe, elveszti az egységességét a dolog, meg ha jól tudom rengeteg elrontható pontja van a rendszer összehangolásának. (Egy ismerősöm mesélte, hogy mennyi mindent lehet állítani a mostani idők technológiájával: Room Correction, meg az erősítű kimér ezt, azt, és úgy szabályoz. Az én *buta* Nexus S80-am nem tud ilyesmit)

Nem is az erősítőnek kell tudnia, hanem magának a szubsugárzónak (amennyiben aktív hangdobozra gondolsz). A komolyabb típusok szabadon paraméterezhetőek, de tény, hogy a beállításuk nem egyszerű, a korrekt eredményhez mérni is kell.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

A Heed Bee a szegedi bulin kb. 40 négyzetméteren szólt, szerintem ahhoz képest igen meggyőzően. Főleg ha "ritkán lenne alkalmam odatekerni neki", akkor a megfelelő rendszerben bőven elég lehet.
Amúgy úgy tudom kicsit oda lett figyelve a tervezésekor, hogy kisebb szobákban is jól működjön. Ehhez képest a 40 négyzetméteren senki nem panaszkodott testesség hiányra.

Én kicsit másként emlékszem, főleg a saját véleményemre.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Pedig volt, olvastam olyan beszámolókat, melyek szerint kicsi volt a Bee abba a szobába persze lehet, hogy nincs igazuk, de a korrektség kedvéért ez is ide tartozik

Persze, bizonyos hangerőszintek felett igaz. Főleg mert én tekergettem fel néha olyan hangerőre amit lehet már nem kellett volna. A fizikát nehéz megviccelni.
Azért még így is jóval többet tud mint mondjuk egy LS3/5A.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Ehhez képest a 40 négyzetméteren senki nem panaszkodott testesség hiányra.

Pedig volt, olvastam olyan beszámolókat, melyek szerint kicsi volt a Bee abba a szobába persze lehet, hogy nincs igazuk, de a korrektség kedvéért ez is ide tartozik
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”