Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Nekem nem derült ez ki sehonnan. Persze lehet, hogy így van.

A PX-et magam is több készülékhez használtam, pl. QPsu helyett is, de az X2-ről nincs ilyen infó egyáltalán. A Luna I saját tápja se jó sehova máshova, azért is jött Luna II a QPsu-val, hogy ne lógjon ki a sorból. Az X2 szerepe speciális, segîtségével szétválasztod az előfok rész, és a végfok rész tápolását, ezért nem jó szerintem máshová,
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

A PX 26 voltos, szerintem az X2 más, csak a Si-hez jó.

Nekem nem derült ez ki sehonnan. Persze lehet, hogy így van.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Ugyanazt a feszültséget adja ki mindkét táp?

A PX 26 voltos, szerintem az X2 más, csak a Si-hez jó.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Többen is használnak Dactilushoz, Quasarhoz PX-et, emiatt merült fel bennem az X2, mert azt meglehet kapni használtan egész emeszthető áron.

Ugyanazt a feszültséget adja ki mindkét táp?

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Egy barátom - nem topictársunk! - PX-et használ az eredeti http://www.heedaudio.hu/en/products/modular-line/q-psu helyett a Quasarhoz, a legnagyobb örömére.
Én anno a QPSU-val is elégedett voltam.

Többen is használnak Dactilushoz, Quasarhoz PX-et, emiatt merült fel bennem az X2, mert azt meglehet kapni használtan egész emeszthető áron.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1385

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Az áruk közti különbséget tudom, csak PX-et sosem láttam még használtban. Nyilván a PX inkább a Pre-hez van optimalizálva, az X2 pedig az Si-hez.
A dactilushoz meg a quasarhoz viszont nem feltétlen jobb a PX. Használtan viszont jelentős a különbség közöttük.

Egy barátom - nem topictársunk! - PX-et használ az eredeti http://www.heedaudio.hu/en/products/modular-line/q-psu helyett a Quasarhoz, a legnagyobb örömére.
Én anno a QPSU-val is elégedett voltam.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Nexus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 45

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Nexus »

"hamarosan követi a fent említett aszinkron 24/192 kártya"

Mikor is

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Újonnan egy húszas:
http://www.zsoltaudio.hu/zsarlista2012.jpg
A leírásban meg ez:
http://www.heedaudio.hu/en/products/obelisk-line
(Ha ezt tudtad, elnézést.)

Az áruk közti különbséget tudom, csak PX-et sosem láttam még használtban. Nyilván a PX inkább a Pre-hez van optimalizálva, az X2 pedig az Si-hez.
A dactilushoz meg a quasarhoz viszont nem feltétlen jobb a PX. Használtan viszont jelentős a különbség közöttük.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1385

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Azt tudja valaki, hogy az X2 és PX tápok között milyen különbség van?

Általában többször árulják használtba az X2 tápokat..dactilus, quasar esetén így logikusabb lenne X2-ket venni mint PX-et.

Újonnan egy húszas:
http://www.zsoltaudio.hu/zsarlista2012.jpg
A leírásban meg ez:
http://www.heedaudio.hu/en/products/obelisk-line
(Ha ezt tudtad, elnézést.)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Azt tudja valaki, hogy az X2 és PX tápok között milyen különbség van?

Általában többször árulják használtba az X2 tápokat..dactilus, quasar esetén így logikusabb lenne X2-ket venni mint PX-et.

Vendég

Heed Audio termékek

Tudtommal van Dactilus 1,2,3 és + verzió.

A +-ból csak néhány darab készült. Csak ez a verzió tartalmaz USB bemenetet.

Az 1-es verzió sokak szerint zeneibb. A 2-es és 3-as pedig "harsányabb".

A 2-es verziótól van tudtommal 24bit/192khz.

Nekem ezek az infóim.

Elvileg a + és a 3 ugyanaz.

Idézet a blogról.

"A Dactil kártyák felhasználhatósága a jövőben egy újabb opcióval bővül, itt van ugyanis a Dactilus 3, azaz az USB bemenetes Dactilus D/A konverter. Ám ez a készülék nem csak az USB bemenetet kínálja plusszként elődjéhez képest (természetesen ez is kártyás rendszerű, a jelenlegi USB1.1, azaz 16bit/48kHz opciót a későbbiekben hamarosan követi a fent említett aszinkron 24/192 kártya), hanem a Dactilus 3 már rendelkezik egy analóg buffer-erősítő fokozattal, az Obelisk DA-ban és előfokban alkalmazott topológiát követve, így biztosítva alacsony kimeneti impedanciát és magas kimeneti feszültséget. A Dactilus 3 már sokkal kevésbé rendszerfüggő produktum mint elődje, szinte bármilyen erősítőfokozat előtt ideálisan használható."

http://zsoltaudio.blogspot.com/2011/10/ ... level.html

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Tudtommal van Dactilus 1,2,3 és + verzió.

A +-ból csak néhány darab készült. Csak ez a verzió tartalmaz USB bemenetet.

Az 1-es verzió sokak szerint zeneibb. A 2-es és 3-as pedig "harsányabb".

A 2-es verziótól van tudtommal 24bit/192khz.

Nekem ezek az infóim.

Vendég

Heed Audio termékek

Helló!
Mivel a Heed a jeled, megkérdezném, hogy mi a különbség a különböző Dactilus verziók között adatkezelés tekintetében. Nálam járt egy Dactilus (talán Mk2) és simán vitte a 24/96-os LPCM fájlokat DVD lejátszóval lejátszva. Én is keresek ilyet, de Csak ilyen verzió érdekelne, az USB sem fontos. Ha hallotok ilyenről írjatok privit légyszi, mert tetszett és kéne egy. Ti jobban benne vagytok ebben a körben tudjátok, ki váltana komolyabbra stb...

Helló!

Természetesen nem tudom, hogy pontosan mik a különbségek az első verziótól az utolsó verzióig.
Nekem valami olyan rémlik, hogy az Usb "még" nem tudja a 24/96-ot. Csak a digit bemenet.
Tőlem jobban hozzáértők biztos, hogy segíteni fognak, ha erre járnak.
A technikai dolgok nem igazán vonzanak. Összekötöm és hallgatom a zenét.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: tollact »

Szerintem mivel már megjött az új Si, ezért kifutó lett a régebbi i és Si. Így például az idei árlistáról már el is tűntek. Már csak az új szerepel fent.

Helló!
Mivel a Heed a jeled, megkérdezném, hogy mi a különbség a különböző Dactilus verziók között adatkezelés tekintetében. Nálam járt egy Dactilus (talán Mk2) és simán vitte a 24/96-os LPCM fájlokat DVD lejátszóval lejátszva. Én is keresek ilyet, de Csak ilyen verzió érdekelne, az USB sem fontos. Ha hallotok ilyenről írjatok privit légyszi, mert tetszett és kéne egy. Ti jobban benne vagytok ebben a körben tudjátok, ki váltana komolyabbra stb...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Nekem van 2 pár ilyen ic kábelem. 5 éve kaptam Zsolttól komplett rendszer vásárlásakor grátisz. Csak nem eladó!

Távol álljon tőlem, hogy megfosszalak ezektől a kábelektől.
De áruld már el, hogy milyen típusúak?

Vendég

Heed Audio termékek

Azt meg tudja valaki mondani hogy az Obelisk I integrált miért tűnt el az árlistáról? Korábban 165 ezer forint körüli áron volt kapható...

Szerintem mivel már megjött az új Si, ezért kifutó lett a régebbi i és Si. Így például az idei árlistáról már el is tűntek. Már csak az új szerepel fent.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: merida »

Egyrészt vannak emberek akiknek adok a véleményére és pártatlanok (tehát nem Zsoltról beszélek), másrészt QED, Valhalla, VDH, Hivox és Néhai féle kábeleket próbáltam eddig (diy kábeleket pedig számtalant). De mivel egyiknek sem volt különösebb hatása ezért itt meg is álltam. (mégegyszer mondom volt hatásuk, csak nem számottevő..hangfalkábelnek több azért, de ICknek szinte nulla)
Egyébként nem utasítom el azt ha valaki ajánl egy kábelt ami majd óriásit dob a hangon és akár súlyos pénzekért is megveszem.

Nekem van 2 pár ilyen ic kábelem. 5 éve kaptam Zsolttól komplett rendszer vásárlásakor grátisz. Csak nem eladó!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Azt meg tudja valaki mondani hogy az Obelisk I integrált miért tűnt el az árlistáról? Korábban 165 ezer forint körüli áron volt kapható...

Gondolom mert már befejezték a gyártását (régebbi széria). De ha felhívod Zsoltot biztosabbat tud mondani.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: -KP- »

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: csövi »

Én úgy gondolom hogy lehet zenét hallgatni heed elektronikákkal...,de van más út is. És nem hiszem, hogy az átverés vagy téves lenne mert használnak X...Y sok$ kábelezést.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Tudom, hogy sokat kipróbáltatok, kb. 100szor többet, mint én. Heedből biztos, mert én összesen kétszer hallottam Heed-cuccot. Szerintem most nem is erről van szó.

Szerintem a lényeg, hogy feltárjuk, hogy a Heed-cuccok (állítólagos) érzéketlenségének a kábelezésre mi (lehet) az oka, illetve, hogy ez az érzéketlenség valóban fennáll-e (talán ez a Heed-szinergia), vagy csak bizonyos környezetben, kreált valóságokban tapasztalható.

Remélem, sértődés és veszekedés nélkül sikerül kimeríteni ezt a témát...

Magamról nem állítanám, hogy sokmindent próbáltam (bár tekintve a szabadidőm mértékét, már ezt is jó lett volna megúszni), ugyanakkor az eddigi tapasztalatom azt mutatja, hogy "érzéketlenek". De én meggyőzhető vagyok, sőt kiváncsi, leginkább arra, hogy miért különbözik (ha különbözik - akár negatív akár pozitív irányban) a Heed. Úgyhogy a cél azonos.

Ha objektív és érzelmektől mentes marad a vita akkor mindenki profitál. Vagy a Heed tulajok, mert elkezdenek kábellel javítani a hangon..vagy az ellenzők, mert ők is tanulnak valami újat.

A kérdés már csak az, hogy mi viszi előrébb majd a vitát. Remélem egy műszaki affinitású ember majd válaszokat keres/ad nekünk.
A kábelezgetés hatásának felmérésére pedig ott a vakteszt.

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: JOE77 »

Egyrészt vannak emberek akiknek adok a véleményére és pártatlanok (tehát nem Zsoltról beszélek), másrészt QED, Valhalla, VDH, Hivox és Néhai féle kábeleket próbáltam eddig (diy kábeleket pedig számtalant). De mivel egyiknek sem volt különösebb hatása ezért itt meg is álltam. (mégegyszer mondom volt hatásuk, csak nem számottevő..hangfalkábelnek több azért, de ICknek szinte nulla)
Egyébként nem utasítom el azt ha valaki ajánl egy kábelt ami majd óriásit dob a hangon és akár súlyos pénzekért is megveszem.

47Lab kábelek állítólag illeszkednek Heed elektronikákhoz, sajnos mikor nekem volt Heed-em nem volt lehetőségem kipróbálni.
Vh Audio Flavor 4 tápkábeleket Heed C100- S100 prróbáltam, tényleg nem volt olyan sok hozadék mint egyéb berendezéseken.
VDH összekötők meg egyenesen rosszak voltak hozzá.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

És milyen kábeleket próbáltál , amikre alapozod ezt a megállapítást?

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Az, hogy ezt valaki "hitből" elutasítja,

Azt próbáljuk itt többen elmondani, hogy nem hisszük, hanem kipróbáltuk, hogy nincs értelme rá költeni Heed komponensek esetén. Én is ismerek EGY Heed-est, akinek méregdrága kábelei vannak, de nem a hangra gyakorolt hatásuk miatt, hanem mert megteheti. Azt is megtehetné, hogy ne " csak " Heed rendszere legyen, de inkább zenét hallgat megelégedéssel, mert ezen azt is lehet, drága kábellel, és anélkül is.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Nem értem ezt vitát. Egyszerűen arról van szó hogy a Heed rendszerek olcsó kábelekkel is jól szólnak,de hát ez így van más jó rendszereknél is.Persze nem mindegy hogy milyen a kábel,van amelyikkel nem jó a Heed sem,keresgélni kell,de nem feltétlenül a drágább kategóriákban.Egy jól kiválasztott olcsó kábellel hallgatva sem érzünk késztetést a kábelek későbbi variálására,mert a hang úgy jó ahogy van.
A tápra szerintem érzékeny a Heed is,viszont a többi kábelt viszonylag olcsón meg lehet úszni,csak meg kell találni a megfelelőt.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”