Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Amúgy a magazin több száma is letölthető, többek között az augusztusi is.
Heed Audio termékek
Sziasztok,
egy kérdéssel fordulnék a nagyérdemű tapasztalt fórumtársakhoz.
Nemrég szert tettem egy Questarra, amit a következő láncba építettem be:
Lenco L75 lemezjátszó
Denon DL-103
Dénes Péter féle MC trafó
Questar MM
Kingrex pre
Parasound 1200 végfok
Sajnos valahogy hiányolom az igazán magas hangokat, és így a csillogást a zenéből.
Volt valakinek ilyen gondja? Esetleg javaslat, hogy mi lehet a baj? kell valamit állítani belül?
A magasakat leginkább a kábelek szokták eltüntetni, talán azokat kéne cserélni!
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2809
Heed Audio termékek
Még szerencse, hogy nem volt.
dehogynem volt :
Azért kérdem, mert külön-külön mindegyik nagyszerű kritikákkal rendelkezik, és közülük többet együtt is pozitívan emlegetnek...
ha best buy-okbol raksz össze egy rendszert,nem biztos hogy a végeredmény is best buy lesz (neked is/mindenki számára)..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Heed Audio termékek
a kritikával nem kéne foglalkozni,saját tapasztalat,saját rendszer,saját izlés, viszont,feltételezvén hogy DP jó trafót tekert Neked a DL103-shoz,bizonyos rendszeken belül,saját tapasztalat, ahol L-75-ös volt használva,eredeti állapotban+DL103 okozhat ilyet:
Sajnos valahogy hiányolom az igazán magas hangokat, és így a csillogást a zenéből.
Volt valakinek ilyen gondja? Esetleg javaslat, hogy mi lehet a baj? kell valamit állítani belül?
mit tennék:
-kölcsönkérnék egy Heed Qeustar MC-ét,jó párost alkotnak a DL103-al
-ha azzal jó,akkor a DP trafó/Questar MM környékén keresném a "hibát" (milyen kábelezés van használva DP trafó-MM phono-Kingrex előfok között?)
-ha ezek "átvizsgálásával" még mindig sántit a dolog,mindent eljátszani még 1x,de úgy hogy másik lemezjátszó van alkalmazva,olyat keresnék amely kicsit jobban engedi "szárnyalni a zenét"
Még szerencse, hogy nem volt.
Hívj el olyan ember(eke)t, aki(k)nek esetleg a fülében megbízol - akár innen a Fórumról.
Vajon Nekik is kevés lesz a magashang?
Menj el máshova a saját lemezeiddel.
Ott vajon elég a magashang?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2809
Heed Audio termékek
Húha, nem gondoltam, hogy ennyi választ kapok, nagyon köszönöm mindenkinek a segítő gondolatokat!
Bevallom, a technikai részletekhez nem túlzottan értek, de Amikor Dénes Pétert megkértem, hogy gyártsa le nekem a trafót, akkor jeleztem neki, hogy milyen hangszedővel használnám.
Másrészt, mint említettem, a phono az új láncszem - lehetséges, hogy ennek ellenére nem a phono a "sáros"? Azért kérdem, mert külön-külön mindegyik nagyszerű kritikákkal rendelkezik, és közülük többet együtt is pozitívan emlegetnek...
a kritikával nem kéne foglalkozni,saját tapasztalat,saját rendszer,saját izlés, viszont,feltételezvén hogy DP jó trafót tekert Neked a DL103-shoz,bizonyos rendszeken belül,saját tapasztalat, ahol L-75-ös volt használva,eredeti állapotban+DL103 okozhat ilyet:
mit tennék:
-kölcsönkérnék egy Heed Qeustar MC-ét,jó párost alkotnak a DL103-al
-ha azzal jó,akkor a DP trafó/Questar MM környékén keresném a "hibát" (milyen kábelezés van használva DP trafó-MM phono-Kingrex előfok között?)
-ha ezek "átvizsgálásával" még mindig sántit a dolog,mindent eljátszani még 1x,de úgy hogy másik lemezjátszó van alkalmazva,olyat keresnék amely kicsit jobban engedi "szárnyalni a zenét"
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Heed Audio termékek
Én nem akadtam el.
Pu -Trafo - MM fonó technikailag jó sorrend.
Egy MC trafót miért helyettesíthetne egy MM fonó?
(Meg kéne viszont tudni, hogy trafó milyen empedanciájó pu.-höz való?
A DL-103-as legalább 100 Ohm-os lezárást kíván.)
Húha, nem gondoltam, hogy ennyi választ kapok, nagyon köszönöm mindenkinek a segítő gondolatokat!
Bevallom, a technikai részletekhez nem túlzottan értek, de Amikor Dénes Pétert megkértem, hogy gyártsa le nekem a trafót, akkor jeleztem neki, hogy milyen hangszedővel használnám.
Másrészt, mint említettem, a phono az új láncszem - lehetséges, hogy ennek ellenére nem a phono a "sáros"? Azért kérdem, mert külön-külön mindegyik nagyszerű kritikákkal rendelkezik, és közülük többet együtt is pozitívan emlegetnek...
Heed Audio termékek
Én nem akadtam el.
Igaz, bocsánat.
Heed Audio termékek
Én is itt akadtam el. Biztosan jó az MM phono ahhoz az MC-hez?
Én nem akadtam el.
Egy MC trafót miért helyettesíthetne egy MM fonó?
(Meg kéne viszont tudni, hogy trafó milyen empedanciájó pu.-höz való?
A DL-103-as legalább 100 Ohm-os lezárást kíván.)
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 99
Heed Audio termékek
Bocs, eltévesztettem, a DL-103 alacsony kimenetű MC.
Heed Audio termékek
:
(Questar MM)
Én is itt akadtam el. Biztosan jó az MM phono ahhoz az MC-hez?
Heed Audio termékek
Szerintem a Dénes Péter féle MC trafó nem illik a rendszerbe, remélem helyette tettél szert a Questarra.
:
(Questar MM)
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 99
Heed Audio termékek
Sziasztok,
Lenco L75 lemezjátszó
Denon DL-103
Questar MM
Kingrex pre
Parasound 1200 végfok
Szerintem a Dénes Péter féle MC trafó nem illik a rendszerbe, remélem helyette tettél szert a Questarra.
Heed Audio termékek
Sziasztok,
Lenco L75 lemezjátszó
Denon DL-103
Questar MM
Kingrex pre
Parasound 1200 végfok
Heed Audio termékek
megújult. szép lett.
Hát még ezek milyen szépek lettek: Enigma 5
Ezt a felállást meg hallottam szólni: http://4.bp.blogspot.com/-qH5YkNhsZmg/T ... 00/tf4.jpg
Három pár Enigma egy pár Obelisk PM monóra kötve.
Jó kis koncertszerű hangzás jön ki belőlük így.
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Heed Audio termékek
megújult. szép lett.
Ez igen!" />
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Heed Audio termékek
megújult. szép lett.
Heed Audio termékek
A C100-PAS80 párost se hagyja ki a számításból Uram
Köszönöm az ötletet, rágódom rajta .
Heed Audio termékek
Vlaszeg. Dyno 1.4
Gondoltam hogy valami hasonló lehetett.
Szerintem nem éppen ideális párja lehet egy papíron 4 Ohm, de valószínű a gyakorlatban még alacsonyabb impedanciájú doboz az Obelisk Pro-nak. A "sávszélesség" hiány érzet szerintem leginkább ebből adódhat.
Ehhez az erősítőhöz valami más, mondjuk egy régebbi StandArt 1 és 2 vagy más hasonló, könnyebben hajtható doboz passzolna inkább. Ha meg ez a Dyno, akkor Heed-ból a Nexus és meglesz az is ami elsőre jónak tűnt benne és meglesz az a "sávszélesség" is.
Heed Audio termékek
Mi volt a hangfal pontosan?
Vlaszeg. Dyno 1.4
Heed Audio termékek
1.) Nem szól laposan, a források is rendben vannak, a kábelek és a doboz is. A rencerbe próbaképp bekerült Obelisk Pro okozta a változásokat. A lendület és az életszerűség pont fokmérője a rendszernek, és nagy öröm hallgatni (akár Heeddel vagy anélkül).
Mi volt a hangfal pontosan?
Heed Audio termékek
Marhaságnak marhaság, de vicces. Nehezen tudom elképzelni, hogy ezt nem irónikusan írta a szerzője. Amennyiben komoly, akkor az emberiség megérett a pusztulásra, a hifisták mindenképpen .
Ha visszaolvastok elég egyértelmű, hogy vicc volt.
Heed Audio termékek
...az emberiség megérett a pusztulásra, a hifisták mindenképpen .
Ezen az aranyköpésen szétröhögtem magam
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor