Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Yamaha termékek
Yamaha termékek
Sajnos egyetértek. Nekem a Technics SA-DA15 most is megvan, és tényleg iszonyatra felmelegszik a teteje néhány perc eltelte után. Nem használom, de eladni meg sajnálom, én is 140eFt-ot fizettem érte anno.
Nem is a FET ebben a lényeg, hanem a classA jellegű működés (náluk valami H+ a neve, ha jól emlékszem).
Ilyenkor folyamatosan teljes teljesítményen megy a táp, csak ami épp nem kell hangra, azt hőként adja le a rendszer. Ennek vicces folyománya, hogy hangosan hallgatva kevésbé fog melegedni, mint nyugalomban hagyva, elsőre elég hihetetlen...
Lemezjacek Project2 + Project K6 (Grado Prestige Gold) + Cambridge Audio 640P; CD Cambridge Audio Azur 640C; Erősítő Rotel RA-712 Hangfal Isophon Ontario Tuner: Fisher FM-2310 Kábelek Neotech, arzachel, Ortofon Füles Grado SR80 + Project HeadBox II
Yamaha termékek
Nekem is Yamaha rendszerem van, de ismerőseim által, volt szerencsém hallgatni Technics cuccokat is. Összevetve a kettőt, szerintem, a Yamahák hangja részletezőbb, levegősebb a Technicseknél hiányzik a magasak teteje. Szerintem.
Érdekes, nekem pont a fordítottja volt a tapasztalom. Technics SU-V500 és Yamaha AX-497 erősítőket összevetve nekem az volt az érzésem, hogy a Yamaha lágyabb, finomabb hangú, viszont levágja a magas tetejét. A Technics viszont színezi a hangot, fémesebb és érdesebb. De aztán a fene tudja hogy van ez, sokmindentől függ....
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Yamaha termékek
Mos fet-re váltás egyenlő volt a rezsóval. Az Sada 20 2 perc hang nélküli működése után már tojás sütésre alkalmas volt
Sajnos egyetértek. Nekem a Technics SA-DA15 most is megvan, és tényleg iszonyatra felmelegszik a teteje néhány perc eltelte után. Nem használom, de eladni meg sajnálom, én is 140eFt-ot fizettem érte anno.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Yamaha termékek
Azért nagyon nem mindegy, hogy melyik Yamaha és melyik Technics...
Természetesen, csak azonos kategóriájú készülékeket van értelme összehasonlítani.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- zsozsone
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 5
Yamaha termékek
Régen nagyon Technics rajongó voltam. Rengeteg erősítő, cd játszó, deck, lp fordult meg nálam.
CD:Slpg 360, 460, 490, 590, Slps 620, 640, 670, stb.
Deck: Rsbx 404, 606, 626, 747, AZ 6 (2 db) stb.
Erősítő: Suv 470, 570, 600, 800, SADA 20, stb.
Lp: slmk 1200 (2 db), stb.
A régi dolgaik nagyon jók voltak, rajongtam értük, de az újításaik már rontottak mindenen, főként erősítő téren.
Mos fet-re váltás egyenlő volt a rezsóval. Az Sada 20 2 perc hang nélküli működése után már tojás sütésre alkalmas volt
és 2 év után a végfok elhunyt hiába raktam akármilyen szellős helyre, a ventilátor pedig nulla értékű benne (160 e-ért).
Ezután már elment a kedvem a márkától meg le is álltak a tervezéssel, gyártással. Minden Panasonic lett és az sem a régi már.
Sok minden vettem/hallgattam utánuk, de a Yamaha jött be igazán.
Minőségre, megépítésre és hangban is bátran állítom, hogy jobb mint a Technics az újabbaknál mindenképp,
de a régiek nagyon jók voltak. Kár értük és a márkáért...
Yamaha termékek
Hát ez bizony igaz! Nekem is volt több Technics cd játszóm, és volt köztük igen nagy különbség. De az eddig nálam megfordult Yamaha cd játszók (540, 740 és a mostani 870) aránylag azonos karakterűek.
Főleg jazz, soul és blues zenét hallgatok. A Marantz 53 MK II-őt váltotta a Yamaha 870-es. Nagyon tetszett a Marantz mély és közép tartománya, de a Yaminál szellősebb "függöny mentesebb" a magas hangtartomány. (vagy csak a füleim öregszenek.... :bebebebebebe: )
a technics is egy nagyon korretől és szerethetően szól és nállam inkább a mély közép tartománya más mint a yamaháé de magasai is jók a technicsnek nállam és persze még 98banvettem a pécsi sony centerböl
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
- nebulo5
- V.I.P.
- Értékelés: 56
Yamaha termékek
Hát ez bizony igaz! Nekem is volt több Technics cd játszóm, és volt köztük igen nagy különbség. De az eddig nálam megfordult Yamaha cd játszók (540, 740 és a mostani 870) aránylag azonos karakterűek.
Főleg jazz, soul és blues zenét hallgatok. A Marantz 53 MK II-őt váltotta a Yamaha 870-es. Nagyon tetszett a Marantz mély és közép tartománya, de a Yaminál szellősebb "függöny mentesebb" a magas hangtartomány. (vagy csak a füleim öregszenek.... :bebebebebebe: )
Üdv: nebulo
Yamaha termékek
Nekem is Yamaha rendszerem van, de ismerőseim által, volt szerencsém hallgatni Technics cuccokat is. Összevetve a kettőt, szerintem, a Yamahák hangja részletezőbb, levegősebb a Technicseknél hiányzik a magasak teteje. Szerintem.
Lemezjacek Project2 + Project K6 (Grado Prestige Gold) + Cambridge Audio 640P; CD Cambridge Audio Azur 640C; Erősítő Rotel RA-712 Hangfal Isophon Ontario Tuner: Fisher FM-2310 Kábelek Neotech, arzachel, Ortofon Füles Grado SR80 + Project HeadBox II
- szabo_pitty
- V.I.P.
Yamaha termékek
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Yamaha termékek
hát új szerzemény a cdx-480as szerintem nagyon tiszta gyors hangja van
hát minden félét halgatok rock, pop, a 98as disco zenén nem rossz, a mást még nem halgattam vele
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
- nebulo5
- V.I.P.
Yamaha termékek
Na és?! Mesélj!
Milyen a hang változás a Technics után?
Zömmel milyen zenét hallgatsz vele?
hozzám került egy yamaha cdx-480
Yamaha termékek
hozzám került egy yamaha cdx-480
Yamaha termékek
Yamaha termékek
Az adok-veszek szekcióban hirdetek egy C-80 előfokot és egy MX-50 végfokot, de ha szépen kértek, van hozzájuk egy TX-900 tuner is...
Yamaha termékek
Üdvözlet:) Lassan 3 hónapja hallgatom teljes megelégedéssel a yamaháimat:) Közben ugye gyűlt ez-az. Lett 1 stereom Ax 590 és egy meseszép tunerem is:) Meg 1 Denon 2803-m mozizni Kef C7-es szettel. Azon hallgatom a zenét is. Mondjuk a 2 front teljes átkábelezésen és egy kis doboztuningon is átesett. Nagyon-nagyon meg vagyok ezekkel elégedve, még 1 jó sw kell.
Viszont a mai napon kezem ügyébe került 1 1030-as játékos, makulátlan külsővel. Viszont van vele 1 kis probléma. Akármit beolvas, de kb a lemez 75%-nál lehal. Tálca ki és máris megy ujra akár ugyanonnan is. ah új lemezt kap az is indul szépen csak hát az is megáll egy idő múlva. ez milyen hiba lehet? Érdemes lenne ezzel foglalkozni? Illetve a 750-hez képes mennyiben lenne ez más? Azon kívül, h dögnehéz:)
- zsozsone
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 5
Yamaha termékek
ÜDV KEDVES YAMAHA BARÁTOK!
Végre hazai vizeken evezek. /Na ezért hírnév -10 lesz a jó akarómtól!!!/
Régebben nem ismertem (sajnos), de mára megkedveltem e márkát.
Sajnálattal olvastam az A1 problémát, mert nekem is ilyen van, de az hála eddig
hibátlanul működik. A Totel-t én sem ajánlanám, mert drága stb...
Nebuló barátom/fórumtársam remélem tudott megbízható segítséget ajánlani a problémára.
Nála járt anno az egyik cd játékosom melynek eredményeként Marantz 63mkII helyett
egy szép hangú és állapotú CDX 870-et használ megelégedéssel.
Gratula a 750-es játékoshoz. Jó vasat vettél, de ezt már te is tudod...
Hangfalat hozzá? Talán: Acoustic Research, B&W, Dali, Canton, esetleg Mission.
Azt nem írtad, hogy állót vagy polc hangsugárzót szeretnél.
Nekem a Magnat Vintage és Canton variáció bevált mozi és zene üzemben is.
Kellemes zenehallgatást mindenkinek!
- szabo_pitty
- V.I.P.
Yamaha termékek
A Kontakt WL alapból jó, de lehet kevés.
De egyébként érdemes beszerezni a Kontakt 60, 61- et is.
Előbb 60al befújni az feloldja a "makacs" szennyeződéseket, részben le is oldja
Utána Kontakt WL kell használni.
Ha kb 2 nap múlva ismét jelentkezik, akkor kell a 61 es mert a kontaktus felületeken megtapad és elviekben az érintkezéseket feljavítja.
Ha ezek után is probléma lesz vele akkor csere sajnos.
Köszönöm szépen az infót, mindenképpen kipróbálom, ha lesz egy kis időm. A múltkor megjárattam egy kicsit, azóta nincs vele baj, de tudom, hogy egy idő múlva mindenképpen jelentkezni fog a hiba.
Cserélve biztosan nem lesz, mert utána érdeklődtem és kb. 50.000 Ft egy új.
Yamaha termékek
A Kontakt WL alapból jó, de lehet kevés.
De egyébként érdemes beszerezni a Kontakt 60, 61- et is.
Előbb 60al befújni az feloldja a "makacs" szennyeződéseket, részben le is oldja
Utána Kontakt WL kell használni.
Ha kb 2 nap múlva ismét jelentkezik, akkor kell a 61 es mert a kontaktus felületeken megtapad és elviekben az érintkezéseket feljavítja.
Ha ezek után is probléma lesz vele akkor csere sajnos.
- szabo_pitty
- V.I.P.
Yamaha termékek
Sziasztok!
Yamaha AX-492-es erősítőm bemenetválasztója kontakthibás. Időnként serceg, recseg, torzít, nyilván, némi oxidáció a felelős. Mivel érdemes befújni, hogy meggyógyuljon? Azt gondolom, hogy kontakt tisztítóval, de melyik fajtát érdemes választani?
Yamaha termékek
Megjött a cd játékos. ...
A Yamaha nekem is a szívemhez nőtt hamar. Csak azért nem cseréltem nagyobbra még, mert annyira tetszik külsőre a mostani
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Yamaha termékek
Hát azzal inkább nem dicsekednék:) Vmi sony álló régi dobozok egy egyszerű Yamaha (Rxv361 talán) házimozi erősítővel. Van itt az aprón Mordaunt-Short MS906 ezeket néztem ki. Aztán jól elmegyek értük. később pedig szerezek vmi komolyabb erőlködőt.
Majd szólok (kérek tippeket), ha aktuális lesz.
Illetve lenne itt Debrecenben egy ilyen szett: SYSTEM FIDELITY SF-2505 Közel ugyanannyiért mint ama 2 front.
Én jobb választásnak gondolom a Mordaunt-Short MS906-ost.
De meg kellene fülelni, és nem szabad figyelmen kívül hagyni a hátsó refit... az elhelyezés miatt!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Yamaha termékek
Mondtam én hogy meg kell lépni mielőtt lecsap rá más!
Jó választás volt!
És valóban szép állapotban van (a képek alapján), biztosan vigyáztak rá... amíg nem használták!
Most milyen dobozokat használsz vele?
Hát azzal inkább nem dicsekednék:) Vmi sony álló régi dobozok egy egyszerű Yamaha (Rxv361 talán) házimozi erősítővel. Van itt az aprón Mordaunt-Short MS906 ezeket néztem ki. Aztán jól elmegyek értük. később pedig szerezek vmi komolyabb erőlködőt.
Majd szólok (kérek tippeket), ha aktuális lesz.
Illetve lenne itt Debrecenben egy ilyen szett: SYSTEM FIDELITY SF-2505 Közel ugyanannyiért mint ama 2 front.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Yamaha termékek
Köszi, pláne, h 12k-ért adták:) Teljesen makula állapot, ezt a karcnak kinéző vmit a tetején nem tudom, h fotóztam oda, hisz nincs rajta semmi:)
Mondtam én hogy meg kell lépni mielőtt lecsap rá más!
Jó választás volt!
És valóban szép állapotban van (a képek alapján), biztosan vigyáztak rá... amíg nem használták!
Most milyen dobozokat használsz vele?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Yamaha termékek
Gratula a cd játékoshoz!
Én is ilyesmire vadászok. Volt nálam egy ugyanilyen típus néhány napra. Erős kísértésbe estem, hogy felajánlom cserébe a Marantz cd63 MK-II játékosomat.
Főleg, ha titán színben találnék....
Köszi, pláne, h 12k-ért adták:) Teljesen makula állapot, ezt a karcnak kinéző vmit a tetején nem tudom, h fotóztam oda, hisz nincs rajta semmi:)
- nebulo5
- V.I.P.
Yamaha termékek
Gratula a cd játékoshoz!
Én is ilyesmire vadászok. Volt nálam egy ugyanilyen típus néhány napra. Erős kísértésbe estem, hogy felajánlom cserébe a Marantz cd63 MK-II játékosomat.
Főleg, ha titán színben találnék....