Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3192
Kapcsolat:

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: alto »

supertrump írta:
2024.05.22., szer. 16:55
Köszi szépen, láttam alább, hogy lesz ez a bemutató. Így viszont, hogy kicsit többet beszéltél róla, be is írtam a naptáramba. Épp nem leszek a Müpában és munkám sincs aznap, nem is szervezek oda semmit. :D

Nem sikerült több infót találnom itt a Herald-ról, mint hogy 15 cm-es a mély/középe. A mélyeket dícsérték, így gondolom hátsó reflex-es. A müncheni kép szuper volt róluk. Nagyjából ez lenne a lélektani határ, amit hangsugárzóra költenék a jövőben. Nem szeretnék pofátlan lenni, de vajon, ha igénylem azt a 10%-ot most, akár jövőre is felhasználhatom, vagy volna ennek egy határideje?

Az Obelisk integrált egy külső táppal vajon kiszolgálná? gondolkodik.gif
Az Obelisk is simán kiszolgálja, hallgattam vele. Persze egy Heed Lagrange-al még jobb. A mélyektől ne félj, döbbenetesen jó mélyei vannak a Heraldnak, ahhoz képest meg főleg, hogy tényleg egy viszonylag kis dobozról beszélünk. A tere, a részletező képessége meg hihetetlen, az egyik legjobb kisdoboz, amit valaha halottam.
Ahogy korábban már leírtam, a külföldi értékesítés miatt nem lehet az itthonra szánt árat publikusan kiírni, viszont bárki igényelhet határidő nélkül tőlem egy kupont, amivel még épp befér egy millió alá a Herald ára.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: supertrump »

Köszi szépen, láttam alább, hogy lesz ez a bemutató. Így viszont, hogy kicsit többet beszéltél róla, be is írtam a naptáramba. Épp nem leszek a Müpában és munkám sincs aznap, nem is szervezek oda semmit. :D

Nem sikerült több infót találnom itt a Herald-ról, mint hogy 15 cm-es a mély/középe. A mélyeket dícsérték, így gondolom hátsó reflex-es. A müncheni kép szuper volt róluk. Nagyjából ez lenne a lélektani határ, amit hangsugárzóra költenék a jövőben. Nem szeretnék pofátlan lenni, de vajon, ha igénylem azt a 10%-ot most, akár jövőre is felhasználhatom, vagy volna ennek egy határideje?

Az Obelisk integrált egy külső táppal vajon kiszolgálná? gondolkodik.gif
Display: LG OLED evo C4 65" w/ ATV 4K
Source: Mac mini M2 w/ Roon
Main: Denafrips Enyo 15th (NOS) | NAD C 316BEE V2 | ELAC DBR62
Headphone: iFi Zen DAC 3 | iFi Zen CAN 3 | Sennheiser HD600

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

supertrump írta:
2024.05.22., szer. 00:27

Ezt szomorúan konstatálom. Mindenképpen újat szeretnék. Sajnos bizalmatlan vagyok, első sorban azzal kapcsolatban, hogy ki nyúlt bele a gyártón kívül. A hideg kiráz az ilyen fajta "tuningoktól". Nem tudnék nyugodtan aludni.

Már a Harbeth topicban is megjelentem pár napja. Nem most akutális, viszont a potenciális jelölteket elkezdem gyűjtögetni. Lehet meg is kellene hallgatni egy-két rendszert menet közben, mert hiába olvasok, az önmagában nem ér semmit. Szívesen elmentem volna Zsolthoz, nem tudtam, hogy van bemutatóterme. Bár ha a Heed legolcsóbb újonnan megvásárolható hangsugárzója a Grand Enigma, akkor nincs értelme, mert bőségesen a duplája a tervezett maximumnak és alapvetően hangsugárzókat hallgatnék az első körökben, nem elektronikákat.
Zsoltékhoz nyugodtan be lehet vinni átvizsgálásra is dolgokat, még akár vásárlás előtt is. Szoktak ilyet csinálni, nem te leszel az első. Így nem érhet kellemetlen meglepetés.

Egyébként ha most ismerkednél a márkával, különösen ajánlom figyelmedbe a most 1.-én tartandó rendezvényüket. Ott épp a Herald lesz porondon amit ajánlottam korábban. (Ne tévesszen meg a mérete, ez épp csak akkora mint a legkisebb Harbeth, de ennek mélye is van. ;) ) Illetve jó alkalom arra is, hogy úgy általában megismerkedj a márkával, Zsoltot kifaggasd bármiről.

*lehet, hogy nem írtam egyértelműen és te nem tudod. Szóval a Dorn Acoustics az Zsolt hangfalcsaládja. Ez az esemény a Heed főhadiszállásán/bemutatótermében lesz.
Csatolmányok
FB_IMG_1716362547527.jpg
FB_IMG_1716362547527.jpg (55.02 KiB) Megtekintve 1917 alkalommal
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 68

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

supertrump írta:
2024.05.21., kedd 22:10
Engima hangsugárzót még lehet kapni? A Heed honlapján fent van, specifikációkat, méreteket viszont nem látok. A Bartimex-nél csak a Grandot látom. Ha kapható, mennyibe kerül most? Illetve vajon meg lehet hallgatni valahol egy Obelisk integráltal?

Normál belmagasságú 3.5m x 5.9m méretű szobában vajon nagy lenne? Hosszában, tehát a rövid falon vannak a dobozaim, attól 1/3-ad távolságban az előlapjuk, a magassugárzók között pedig 1.75m van, jelenleg ilyen távolságból is hallgatom, ami körülbelül a szoba épp majdnem 2/3-ad távolsága.
Ha ez az első indirekt hangsugárzó típus amit hallgatnál, akkor mindenképp valahol próbáld elötte saját zenéiddel tesztelni, mert nem mindenkit varázsol el ez a fajta hangsugárzás megközelítés!
Zsolt nagyon segítőkész, ha csak informálódnál akkor is, de ha találsz olyan eladó terméket amiben nem bízól, biztosra veszem át is nézeti kollegáival, hogy piszkálták-e, vagy kér pár belső fotót e-mailben és abból.
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DeProtector írta:
2024.05.21., kedd 23:54
supertrump írta:
Engima hangsugárzót még lehet kapni? A Heed honlapján fent van, specifikációkat, méreteket viszont nem látok. A Bartimex-nél csak a Grandot látom. Ha kapható, mennyibe kerül most? Illetve vajon meg lehet hallgatni valahol egy Obelisk integráltal?

Normál belmagasságú 3.5m x 5.9m méretű szobában vajon nagy lenne? Hosszában, tehát a rövid falon vannak a dobozaim, attól 1/3-ad távolságban az előlapjuk, a magassugárzók között pedig 1.75m van, jelenleg ilyen távolságból is hallgatom, ami körülbelül a szoba épp majdnem 2/3-ad távolsága.
Újat már rég nem lehet kapni. A Grande az van, azon az áron ahogy láttad is.
Meghallgatni mondjuk meg tudod Obeliskkel is, Zsoltnál van most is. Aztán ha felbukkan egy akkor rárepülhetsz. Néha azért előfordul itt az apróban is, meg Zsoltnál is egy-egy beszámítás.
A leírt szobaméret amúgy szerintem optimális neki.

Aztán ha már Zsoltnál jársz, hallgass meg egy Heraldot is, érdemes. (Vagy ha épp van valami StandArt reinkarnációja kéznél. Bár egyik sem omni doboz nyilván.)
Ezt szomorúan konstatálom. Mindenképpen újat szeretnék. Sajnos bizalmatlan vagyok, első sorban azzal kapcsolatban, hogy ki nyúlt bele a gyártón kívül. A hideg kiráz az ilyen fajta "tuningoktól". Nem tudnék nyugodtan aludni.

Már a Harbeth topicban is megjelentem pár napja. Nem most akutális, viszont a potenciális jelölteket elkezdem gyűjtögetni. Lehet meg is kellene hallgatni egy-két rendszert menet közben, mert hiába olvasok, az önmagában nem ér semmit. Szívesen elmentem volna Zsolthoz, nem tudtam, hogy van bemutatóterme. Bár ha a Heed legolcsóbb újonnan megvásárolható hangsugárzója a Grand Enigma, akkor nincs értelme, mert bőségesen a duplája a tervezett maximumnak és alapvetően hangsugárzókat hallgatnék az első körökben, nem elektronikákat.

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

supertrump írta:

Újat már rég nem lehet kapni. A Grande az van, azon az áron ahogy láttad is.
Meghallgatni mondjuk meg tudod Obeliskkel is, Zsoltnál van most is. Aztán ha felbukkan egy akkor rárepülhetsz. Néha azért előfordul itt az apróban is, meg Zsoltnál is egy-egy beszámítás.
A leírt szobaméret amúgy szerintem optimális neki.

Aztán ha már Zsoltnál jársz, hallgass meg egy Heraldot is, érdemes. (Vagy ha épp van valami StandArt reinkarnációja kéznél. Bár egyik sem omni doboz nyilván.)
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

Én már kezdem azt hinni, hogy Zsolt figyeli a naptáramat és nem akarja, hogy menjek. A legutóbbi, és ez is szigorúan akkor van, amikor halaszthatatlan programom van... :smile51:

Viccet félretéve, majd számoljatok be, hogy milyen volt az esemény, mert nekem sajnos megint kimarad.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3459

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

violin írta:
2024.05.20., hétf. 08:44
Buta kérdés... regisztrálni kell...? Vagy csak úgy beesik az ember....
Még sosem voltam, de szeretnék... leborulok.gif
Zsolt bárkit szeretettel vár ilyenkor.
Csak a Marantz! :-D

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: violin »

Buta kérdés... regisztrálni kell...? Vagy csak úgy beesik az ember....
Még sosem voltam, de szeretnék... leborulok.gif
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1384

Hozzászólás Szerző: akvapark »

dorn.jpg
dorn.jpg (74.08 KiB) Megtekintve 1838 alkalommal
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: merida »

Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

hukkle írta:
2024.05.09., csüt. 19:37
Köszi szépen alto!

egy kissé buta kérdés? A Q flt után lehet kötni elosztót vagy csak az működik, hogy ezt kell az elosztó után kötni?
Nyugodtan utána lehet kötni egy elosztót (lehetőleg valami jobbfajtát), viszont arra ügyelni kell, hogy Q-FLT max. 6 Amperral terhelhető, tehát a rákötött eszközök összes felvett teljesítménye nem haladhatja meg a kb. 1200-1300 Wattot.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

alto írta:
2024.05.09., csüt. 19:17

...nem is értem az olyan beszámolókat, amik "több mélyről, meg "csilingelőbb magasokról" beszélnek egy tápszűrő hatását elemezve. Szerintem nincs ilyen.
Hagyományos, aluláteresztő szűrő jellegű tápszűrésnél tényleg nem lehet ilyen hatás, de lehet más elv mentén is zajt szűrni, akkor lehet csilingelőbb a magas.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Köszi szépen alto!

egy kissé buta kérdés? A Q flt után lehet kötni elosztót vagy csak az működik, hogy ezt kell az elosztó után kötni?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Shimano írta:
2024.05.09., csüt. 17:53
alto írta:
2024.05.09., csüt. 13:45
A Herald most a Müncheni HES-en:

441954727_943526397563743_3601833561248021990_n.jpg
Azért van ott más is a heraldon kívül ahogy vizslatom.. ;)
De ha már a q-flt is.Miben érezni a javulást vele?
Persze, van ott jó pár Heed elektronika is, viszont a Herald első alkalommal mutatkozik be nyilvánosan a nagyközönségnek.

A Q-FLT egyrészről hatékonyan szünteti meg a toroid trafók búgását, a tápfeszültségben elforduló DC komponens kiiktatásával. Másrészről a tápszűrő funkció egy kicsit levegősebbé, transzparensebbé teszi a hangot, a szinpadkép is pontosabbá válik, a csendesebb részeknél pedig több részlet fedezhető fel mint nélküle. Persze a hatása nagyban függ attól is, hogy mennyire "zajos" a táphálózat az adott környéken. Én tonális változást egyátalán nem tapasztaltam, de ilyet más tápszűrőnél sem hallok soha, nem is értem az olyan beszámolókat, amik "több mélyről, meg "csilingelőbb magasokról" beszélnek egy tápszűrő hatását elemezve. Szerintem nincs ilyen.
BARTIMEX AUDIO Honlap

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: merida »

Dorn Fácsebúk oldaláról:
441542781_330178416761737_3139194653480633521_n.jpg
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

alto írta:
2024.05.09., csüt. 13:45

Azért van ott más is a heraldon kívül ahogy vizslatom.. ;)
De ha már a q-flt is.Miben érezni a javulást vele?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

BARTIMEX AUDIO Honlap

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

hukkle írta:
2024.05.09., csüt. 13:33
Sziasztok! Obelisk SI 3 + Abacus elé gondolkodom egy Keces BP-600 leválasztó tápon. Az 600 VoltAmper.
Az SI 3 esetén nem látom specifikálva a VoltAmper értéket, kizárólag azt, hogy a max. fogyasztás 200 W alatt van.
Az Abacus esetén meg van adva, a Max. consumption: 50 VA.
Tud valaki infót adni ezzel kapcsolatban?
Bőven elég hozzá, de egyébként nem ismerem a Kecest.
Nálam a Heed Audio Q-FLT tápszűrő és DC blokkoló is jól hallhatóan javított a hangon.
BARTIMEX AUDIO Honlap

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Sziasztok! Obelisk SI 3 + Abacus elé gondolkodom egy Keces BP-600 leválasztó tápon. Az 600 VoltAmper.
Az SI 3 esetén nem látom specifikálva a VoltAmper értéket, kizárólag azt, hogy a max. fogyasztás 200 W alatt van.
Az Abacus esetén meg van adva, a Max. consumption: 50 VA.
Tud valaki infót adni ezzel kapcsolatban?

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: dgab »

A Heraldról lehet esetleg tudni már bővebben? Valami minimális specifikáció, vagy a tervezett állványról néhány szó? Ha valakinek van a neten nem fellelhető képe, azt is szívesen :napsut:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Még annyi, hogy ez a 'kényszerű konverterezés' nyilván kábelproblémákat is előhoz. Nem a hálózati kábelre gondolok, mert ott a jól bevált / kikínlódott / szerencsésen megtalált fajta valószínűleg jó lesz a dac részére is.
A digitális interconnect inkább a fő kérdés. Módfelett fontos dolog, és a káosz talán itt a legnagyobb. Mert pl. 'szakértő' kollégáinknak halovány, pótkiegészítő fogalma sincs arról, hogy itt mi történik; tulajdonképpen az egész digitális technikát azért találták ki, hogy pont ez a digit kábel-b..szakodás végre ne legyen kínos kérdés.
Hogy egyáltalán merre érdemes elindulni?
Nem tudom.
Csak a saját tapasztalatom van, saját dolgaimmal, véletlenek sorozatával.
Rudi bá' egyik kísérleti, sima RCA kábele lett a sokszoros győztes. Sajnos annyira vékony a vezető szál, hogy én is 3-szor szakítottam el eleddig, és így kb. 10 cm-el rövidebb a 'meleg' szál. Mert egyszerűen láthatatlan.
A hangja viszont sokszorosan kárpótol. A Delta esetében, mintha végre 'helyrezökkent' volna a hang, vagy inkább személyre szabódott, most hallani, hogy igazából mire képes ez a futómű / dac páros.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Shimano írta:
2024.04.29., hétf. 07:01
dgab írta:
2024.04.28., vas. 23:51

Van a neten egy teszt, ahol a tesztelő panaszkodik a digit kimenetre, majd felfedezi, hogy ha kiveszi a dac kártyát a Deltából, sokkal jobb lesz a kapott hang. Ezt nem próbáltam, de érdekelne, ha esetleg valaki igen.
Ezt olvastam én is,és akkor azt hittem hogy a Google fordító hülyít :D ,de ha ez tényleg így van leírva,akkor nem értem,mert hát mi köze a kettőnek egymáshoz. gondolkodik.gif
Egy deltát egyébként szívesen tennék én is a lánc elé,fura mód ezt még nem is próbáltam,pedig annyi mindent igen a heed-től.Nekem tetszik a dt is,lehet ezért,no meg azért,mert ha kipróbálnám,lehet nagyon nem akarnám vissza vinni,mert... :rolleyes:
Én is olvastam, nyilván, mert gyakorlatilag az egyetlen teszt a Heed Thesis Delta CD futóműről.
Furcsállottam, elsőre, aztán mondtam ezt a Zsoltnak, amikor elhoztam, ő azt mondta, hogy ez nem lehet, mert technikailag semmi összefüggés nincs,
OK,

és most jön az, hogy mégis csak fontos, amiket itt összehazudozunk, mert valami furcsa naivitással elhiszünk, beszopunk gyakorlatilag mindent, ami a neten van, még akkor is, ha én pl. újabban mindig leírom, hogy csak szerintem, csak nálam, csak stb... szóval, megkértem Zsoltot, szedje már ki nekem a kártyákat... szeme sem rebbent, énszerintem sokkal nagyobb baromságot is átélt már a mifajtánkkal, lecsavarozta a tetejét, kártyát kiszedte, visszacsavarozta....

Abban a tesztben, amúgy, nem jött ki semmi lényeges, kissé kényszeredett-ízű nekem, és leginkább nyoma sincs annak a revelációnak, amit én átéltem ezzel a Deltával.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

dgab írta:
2024.04.28., vas. 23:51

Van a neten egy teszt, ahol a tesztelő panaszkodik a digit kimenetre, majd felfedezi, hogy ha kiveszi a dac kártyát a Deltából, sokkal jobb lesz a kapott hang. Ezt nem próbáltam, de érdekelne, ha esetleg valaki igen.
Ezt olvastam én is,és akkor azt hittem hogy a Google fordító hülyít :D ,de ha ez tényleg így van leírva,akkor nem értem,mert hát mi köze a kettőnek egymáshoz. gondolkodik.gif
Egy deltát egyébként szívesen tennék én is a lánc elé,fura mód ezt még nem is próbáltam,pedig annyi mindent igen a heed-től.Nekem tetszik a dt is,lehet ezért,no meg azért,mert ha kipróbálnám,lehet nagyon nem akarnám vissza vinni,mert... :rolleyes:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”