Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
H/K termékek
H/K termékek
Mi van, ha csak a sima analóg sztereó jellel dolgozok és az erősítőrre bízok minden melót? Asszem az AVR 245 procija csak "okosabb" lehet, mint az Audigy 2 régi software-e. Persze, ha mindent újra tolok....? Vélemény?
a sima sztereo jel 48khz/16bit vagy 96khz/24bit PCM jelként juthat az erősítődbe a coaxon, erre a H/K feltehetően tehet DSP programokat (dolby pl2, logic7, dts neo6, stb ...)
he nem erre gondoltál, akkor nemtom mire
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
H/K termékek
Szeva Mindenki!
Pfúúúú, micsoda leírás. Nagyon köszi mindenkinek, aki fullos leírással próbál segíteni.
Digit Coaxom már volt. Mini jack átalakítóm is. EZ eddig OK. Aztán össze is kötöttem mindent (számgép és AVR 245), de full néma a digit kimenet. Asszem az egyik alapvető baj onnan is jöhet, hogy tegnap még Winfos Millenium volt az op rendszer. Tegnap volt egy format és egy nem túl szerencsés XP telepítés. Ma újra tolok mindent. Bízok az XP-be. Na nem olyan elvakultan , de gondolom picit segítőkészebb lesz mindennel (mármint a frissített software-kel). Nagyon régen foglalkoztam már a gépemmel, épp itt az ideje.
A leírást copy-ztam, ha elakadok, jelzek. Mi van, ha csak a sima analóg sztereó jellel dolgozok és az erősítőrre bízok minden melót? Asszem az AVR 245 procija csak "okosabb" lehet, mint az Audigy 2 régi software-e. Persze, ha mindent újra tolok....? Vélemény?
H/K termékek
Sajna PowerDVD-nél is ez a gond, hogy ha DTS hangot talál akkor el kezd akadni a kép és nincs hang. Mégiscsak codec vagy driver gond lesz.
Más: az erősítőn van egy soros port, valaki tud egy oldalt ahol vannak frissítések meg egyéb dolgok (már ha van ilyen, és érdemes használni)
X-Fi esetében úgy van (asszem Audigy esetében is), hogy fel KELL tenni a teljes meghajtóprogram csomagot a hangkártya telepítő lemezéről. Abban meg valahol engedélyezni kell a digit kimenetet, és ki kell kapcsolni a hangkártya saját dekóderét. Meg fogod találni.
Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690
H/K termékek
Sajna PowerDVD-nél is ez a gond, hogy ha DTS hangot talál akkor el kezd akadni a kép és nincs hang. Mégiscsak codec vagy driver gond lesz.
Más: az erősítőn van egy soros port, valaki tud egy oldalt ahol vannak frissítések meg egyéb dolgok (már ha van ilyen, és érdemes használni)
H/K termékek
OK, semmi gond, nem azt mondtam, hogy az enyém a jó a Tiéd pedig a rossz megoldás; csak hogy esetleg próbálja ki ezt is -ha akarja-, hátha működik. Egyébként én is ha csak tehetem eszem ágában sincs PowerDVD-t használni! Sokkal szívesebben használok pl. mplayert (illetve most már mplayer for windowst) vagy vlc-t, de itt speciel jól működött!
H/K termékek
A Hangkártya beállításainál engedélyeztem a digit kimenetet majd a PowerDVD-ben a Hang kimenetet S/PDif-re állítottam és simán kivitte az erősítőre mind a Dolby, mind a DTS jelet. Semmi AC3 vagy más codec nem kellett hozzá!
Ez jó így. Én azért írtam az ac3filter-t, mert én mediaplayer-t használok lejátszásra, nem PowerDVD-t.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
H/K termékek
Nemrég vettem egy laptopot amiben egy Realtek HD Audio hangkártya van aminek van S/P DIF kimenete. Ezt szerettem volna összekötni a H/K 235-ösömmel. Vettem a Kácsa-audiónál egy sima optikai kábelt és egy kb 400 forintos átalakítót (AA-721: http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... csoport=52 ) A Hangkártya beállításainál engedélyeztem a digit kimenetet majd a PowerDVD-ben a Hang kimenetet S/PDif-re állítottam és simán kivitte az erősítőre mind a Dolby, mind a DTS jelet. Semmi AC3 vagy más codec nem kellett hozzá! Ráadásul a PowerDVD egy alap változata van fent (laptophoz adták), semmi ultradeluxeedition meg hasonlók; még a kezdő képernyőjén sincs rajta a DTS jelzés (csak Dolby, CLxx, Multi Channel MP3 meg ilyenek) SŐT, ha elindítok egy filmet DTS hangsávval egyszerűen kussol a laptop, egy árva hang se jön ki belőle. Ennek ellenére simán kivitte Digit kimeneten a hangot az erősítőbe! Szerintem egy próbát mindenképp megér! - nem azért hogy ezután mindig ezt használd, csak hogy megnézni így működik-e. Ha igen akkor meg lehet keresgélni, hogy most mi zavar be ami miatt nem megy a dolog! Az hogy Te COAX kábelt használsz én pedig optikait fogalmam sincs, hogy jelent-e valamit, de ha a Dolby-t kiviszi akkor szerintem semmit.
UI.: nálam még az zavart be kicsit a dologba, hogy be lehet állítani, hogy 44,1 , 48, 96 vagy 192 kHz-es legyen a kinenet és ha nem a forrás minőségét választottam ki akkor voltak gondok! (pl.: 44,1 kHz-es jelhez 96kHz-es kimenet stb.)
H/K termékek
Nekem egy H/K 245 és egy Audigy1es kari van. Pont így csináltam mindent ahogy leírtad, egy 3,5ös mono csatlakozón van egy rca kábel, szól is amíg nem DTS-t hallgatok. Beállítottam mindent ahogy a képen van de amikor egy DTS hangot akarok kiküldeni az erősítőhöz akkor elkezd szaggatni a kép és semmi hang.
Egyelőre 2 dologra tudok gondolni:
- valamilyen codec bezavar
- a driver amit feltettem nem jó (egy X-Fi driver és Audigy 4 es szoftverek vannak fent)
Ezeket még megnézem de ha van valami más ötleted azt megköszönném.
Nem tudom. Nekem Live van, de hackelt audigy drivert raktam föl neki. DTS is működik rendesen. Azért érdekes a te eseted, mert elviekben csak át kell küldje a jelet az spdifen, és az erősítő dekódolja azt.
Fogalmam sincs mi lehet a gond.
| PC |
H/K termékek
Nekem egy H/K 245 és egy Audigy1es kari van. Pont így csináltam mindent ahogy leírtad, egy 3,5ös mono csatlakozón van egy rca kábel, szól is amíg nem DTS-t hallgatok. Beállítottam mindent ahogy a képen van de amikor egy DTS hangot akarok kiküldeni az erősítőhöz akkor elkezd szaggatni a kép és semmi hang.
Egyelőre 2 dologra tudok gondolni:
- valamilyen codec bezavar
- a driver amit feltettem nem jó (egy X-Fi driver és Audigy 4 es szoftverek vannak fent)
Ezeket még megnézem de ha van valami más ötleted azt megköszönném.
H/K termékek
Ja még annyit, hogy a digit kimeneten DD vagy DTS vagy 48khz PCM hang megy ki. Játékoknál nem kapsz sok csatornát. Arra csak az analóg bekötés jó.
| PC |
H/K termékek
Továbbá venned kell egy ilyen átalakítót, amihez csatlakoztatod az előbbi kábelt, és bedugod a másik végét a hangkariba.
Persze ha tudsz barkácsolni, akkor megoldhatod úgy is a kábelügyet, hogy veszel egy megfelelő hosszú árnyékolt kéteres kábelt, egy rca dugót és egy 3,5 mono jack dugót és összeforrasztod őket.
Sok szerencsét!
RCA aljzatból, 3,5mm-es monó jack dugó:
| PC |
H/K termékek
3.
Kell egy kábel, amivel összekötöd az erősítőd COAXIAL IN bemenetét a hangkari SPDIF kimenetével /ez talán fehér színű /. Azért azt mindenképpen tudd meg, hogy nem-e optikai kimenet van az audigy-n, mert akkor kicsit komplikáltabb a dolog.
Ha coax spdif, akkor ilyen kábelt kell hozzá venned, amit az erősítőd bemenetére kell dugni:
| PC |
H/K termékek
Még mindig a config-ban:
SPDIF Passthrough legyen minden kipipálva. SPDIF optionsban pedig szedjél ki minden pippát!
| PC |
H/K termékek
2.
Telepítsd fel a legújabb audigy drivert az xp-re. (Nekem live-om van, úgyhogy nem tudom mikori a legújabb/
Ezután telepítsd fel az AC3 Filter 1.11 final-t is. Innen töltsd le!
Telepítés után be kell állítani az ac3 config-ban a következőket.
A képen bejelöltnél: AS IS (no change) a 2/0 stereo helyett, és a USE SPDIF bepipálva.
| PC |
H/K termékek
Üdv Mindenkinek!
Nekem van egy AVR 245-m. Van hozzá egy Clarus 5.1 cucc. Ez eddig OK. Itt elfogyott a pénz, így most van rákötve egy számgép forrásként és abban egy TV tuner, meg hozzá egy 19-es monitor. A baj a következő. Számítógép hangkártya (Audigy 2)-n van digit kimenet, de meg se moccan. Nem tudom miért nincs jel. Vagy rosszul kötök valamit vagy a hangkártya a bűnös. Továbbá nincs OSD menü. A monitoron van lehetőség egy direkt kötésre, mert két csatlakozója van. Lesz ilyen kábel a piacon? Rá lehet egyáltalán direktbe kötni az erősítőt a monitorra? (Meredeken hangzik elsőre....)
Még nagyon alap felhasználó vagyok és csak ismerkedek a dolgaimmal. Az erősítő foralmazója által műszaki információnak szánt összegyűrt fénymásolt összefűzetlen A4-es paksamétát sem olvastam még végig. (Ez egyébként elég magyarosra is sikerült kivitelét tekintve, nem szimpatikus) Szóval lehet, hogy valami nektek primitív dolog mellett suhanok el mindig és ezért nem megy. Jó lenne, ha egy picit segítenétek, mert már nagyon régen volt amikor utoljára erősítőt vettem. Akkor még nem nagyon kellett órákig böngészni a használati utasítást, beállítás gyanánt...
Előre köszi a HELP-et.
Válaszolok pár kérdésedre, remélhetőleg érthetően.
1.
Először is az erősítő OSD-jét a TV tuner kártyára lehet küldeni. Nézd meg milyen bemenetek vannak a tuneren. Úgy gondolom sima kompozit mindenképpen van /sárga rca bemenet/ Ezt kötsd össze az erősítőd rca MONITOR OUT nevű kimenetével, egy ilyen kábellel, ezután a tv néző szoftverben a képet a kompozitra kell állítani, az erősítőn megnyomod az osd gombot, és meg kell jelennie a monitorodon.
| PC |
H/K termékek
Helo,
ha van ilyen valakinek, leírná bővebb véleményét a DVD37-ről és az AVR132-ről?
H/K termékek
Üdv Mindenkinek!
Nekem van egy AVR 245-m. Van hozzá egy Clarus 5.1 cucc. Ez eddig OK. Itt elfogyott a pénz, így most van rákötve egy számgép forrásként és abban egy TV tuner, meg hozzá egy 19-es monitor. A baj a következő. Számítógép hangkártya (Audigy 2)-n van digit kimenet, de meg se moccan. Nem tudom miért nincs jel. Vagy rosszul kötök valamit vagy a hangkártya a bűnös.
Namost ha gépről audigy-t akarsz bekötni, akkor elég spec kábel kell, én csináltattam ilyet anno, aminek egyik vége mini jack, másik vége digit coax (ez megy az erősítőbe), mini pedig audigy digit kimenetére.
Ha így van és a hangkarit látja win-ben, akkor mennie kéne. (persze figyelj, hogy a megfelelő bemenetre legyen kötve, és elöl is azt írja ki.
Van az audigy beállításai közt egy digit kimenet engedélyezése checkbox, na ezt mindenképp ki kell pipálnod.
más: ha menne majd a dolog, elég nehéz lesz dts hangot kinyomatni a digit kimeneten, de nem lehetetlen, csak a creative elég szarul csinálta ezt meg :/
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
H/K termékek
Üdv Mindenkinek!
Nekem van egy AVR 245-m. Van hozzá egy Clarus 5.1 cucc. Ez eddig OK. Itt elfogyott a pénz, így most van rákötve egy számgép forrásként és abban egy TV tuner, meg hozzá egy 19-es monitor. A baj a következő. Számítógép hangkártya (Audigy 2)-n van digit kimenet, de meg se moccan. Nem tudom miért nincs jel. Vagy rosszul kötök valamit vagy a hangkártya a bűnös. Továbbá nincs OSD menü. A monitoron van lehetőség egy direkt kötésre, mert két csatlakozója van. Lesz ilyen kábel a piacon? Rá lehet egyáltalán direktbe kötni az erősítőt a monitorra? (Meredeken hangzik elsőre....)
Még nagyon alap felhasználó vagyok és csak ismerkedek a dolgaimmal. Az erősítő foralmazója által műszaki információnak szánt összegyűrt fénymásolt összefűzetlen A4-es paksamétát sem olvastam még végig. (Ez egyébként elég magyarosra is sikerült kivitelét tekintve, nem szimpatikus) Szóval lehet, hogy valami nektek primitív dolog mellett suhanok el mindig és ezért nem megy. Jó lenne, ha egy picit segítenétek, mert már nagyon régen volt amikor utoljára erősítőt vettem. Akkor még nem nagyon kellett órákig böngészni a használati utasítást, beállítás gyanánt...
Előre köszi a HELP-et.
H/K termékek
igen de a logic 7 nek is van music és cinema változata nem?Mert nekem igen a H/K 7000-nél
Egyéretelmű, h van és egyértelmű, h filmnél l7 movie. A zene opció nagyon széles teret ad, beletolja a frontokba is egy kicsit a beszédhangokat, amolyan finom visszhanggal. Na ez nem való filmre.
Logic 7-el én nem nézek Dolby Digital 5.1
Mi a jóélet értelme lenne egy DD 5.1-t valami büdös DSP-vel nézni? Az úgy jó, ah van -legtöbb esetben- ezekkel csak elcseszni lehet, mégjobban.
H/K termékek
akkor ezekszerint a x30 (130/230/330...) modellsorozat szenved ezektől a "betegségektől"
24s05-t nézek, 2.0 (surround mp3) hanggal, a DTS:NEO simán jobb mint a logi7! pl elszáll egy heli jobbhátsó hanszóróra, logic7 esetén csak halk nyöszörgés jobbhátsóból, DTS:NEO esetén mintha DD5.1 sáv lenne (hangosan és precizen megjelenik a hangfalban) ... amikor kezdtem a szériát, akkor kisérletezgettem az első 1-2 rész alatt, aztán elkönyveltem, h DTS:NEO-t fogok használni ... erre ez a váltogatás
zenét max 5ch stereoban, de inkább 2.0-n hallgatok, az a része nem annyira zavar/érdekel
RACPOWER: "Logic 7-el én nem nézek Dolby Digital 5.1 -es anyagot " - nem is lehet! csak analog/pcm 2.0 esetén kapcsolható, DD2.0ra csak DPL1/2/sztereo rakható.
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
H/K termékek
igen de a logic 7 nek is van music és cinema változata nem?
Mert nekem igen a H/K 7000-nél
H/K termékek
...
segitsetek!!! ez NAGYON zavar ebben a H/K-ban.
A 4550-es ezt nem csinálta, hanem megjegyezte azt az üzemmódot, amivel legutóbb használtam. Én egyébként a LOGIC 7-et, csak a zenés műsorokra használtam, mint pl. a tv-ben a Megasztár.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
H/K termékek
Szerintem meg a prologic szar. film/2ch stereo: csakis dts neo6:cinema vagy h/k erősítővel logic7.
Nálam, úgy néz ki, bug-os a logic7.
Az 5.1-es anyagokat 4.0-ára keverve eltűnik a center
Az durva. De talán mert nincs is centered?
Vagy a centerre eső hangokat a két fronod nem jeleníti meg, azok a hangot "elvesznek"? Kétértelmű, ah foglamazod, nézve az aláírosod.
Bocs, késő volt már
Nincs centerem, 4.0-ában megy minden. Az erősítő a center hangját szépen rákeveri a frontokra, kivéve logic7-nél. De itt is csak akkor van ilyen, ha 5.1-es filmet megnyitok pl. suptitle workshop-al, ilyenkor analog 2.0 megy az erősítőre, ami átvált logic7-re és pont a beszédet nem hallom. Átváltok pro logic-ra és megjön a center hangja a frontokon.
Hitachi PJ-TX100; Projecta HomeScreen High Contrast D 220x124; Pioneer DV-575A; HTPC: P4/3.0; H/K AVR-435; B&W 705; Wharfedale WH-20 surrond; Hivox Lupus USB
H/K termékek
Csak megerősíteni tudom a logic7 messze jobb mint a DOLBY prologic vagy DTS neo 6, de pillanat!!!
Logic 7-el én nem nézek Dolby Digital 5.1 -es anyagot csak akkor ha a Dolby Digital fos vagyis 2.0-ás ekkor pedig használom a TV kimenetéről érkező sztereó audio jelet amit kikevertetek a Logic 7 -el.
ÉS még ez is sokkal jobbat ad mi ebben a HK 7000-ben lévő Dolby Pro Logic I
De én többnyire azt a filmet meg se nézem amin nincs magyar szinkron 5.1 vagy ha csak 2.0 akkor egyből eredetin nézem amin remélem van 5.1 ha abból sincs és még mindig érdekel a film akkor az AVR-t ezért én már be se kapcsolom
H/K termékek
Eltünik a center? fura, most néztem, logic7nél simán ki lehet kapcsolni a center sugárzót, akkor meg simán rákeveri a frontokra a centert.. ahogy pl ha kikapcsolom a subot, akkor az megy rá a frontokra..ez az automata logic7-re áll rá... hát nálam nincs így, van egy olyan opció (235ben, tudom, itt osd van, ott nincs), h default surr mode, ott kellett ezt kikapcsolni, és nem váltott onnantól magától át semmire..
egyébként egyetértek newman-nel, logic7 messze veri a dpl-t meg neo-t meg vmax meg minden egyéb opciót, nem is tudom mi van még benne..
A 230 is osd-s, de hiába állítom a defaultot a dd és dts sávok után, ha sima pcm-et kap, egyből logic7-re áll át, egyéb esetben természetesen marad a beállított dekódolás az adott bemenetre. Én a prologicII movie beállitást szeretem a legjobban, így mindíg kapcsolnom kell rá.
| PC |