Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2147

GYIK

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Most tűnt fel , hogy az Obelisk Pre előerősítő bemenet választója igen nagyokat rug a hangszórókba !
Másnál is előfordult ilyesmi ? (Valószínüleg ugyanazt a forgó-kapcsolót használják a többi Heed készülékben is.)
Nálam nem rugdos.Mondjuk nincs is a pre kimeneten kívül más használva,de szerintem konzultálj Zsolttal és vidd be hozzá.Beteg lehet ez a vas.Vagy valami körülötte nem kerek.Az a biztos ha át van nézve.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2147

GYIK

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Sziasztok!

Tanácsot kérek.

Obelisk si hangszóró csatlakozójának, műanyag szorítóanyájában megszakadt a menet, szeretném kicserélni.
A kérdésem az, érdemes az eredetit beszereznem, vagy nagy szentségtörés lenne ha a Zsolték által használt újabb típusú
csatlakozókat építenék be. Már csak azért is, hogy márkán belül maradjon a dolog.

Ha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, infója, megköszönöm!

Csaba

Tökéletes megfelel oda az,ami van is.Azt is nézd meg hogy nem e csak a készülékházon belüli kontra lazult e meg,mert az valószínűbbnek tűnik mint az amit említesz,de persze az is lehet.

csaba-61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

GYIK

Hozzászólás Szerző: csaba-61 »

Sziasztok!

Tanácsot kérek.

Obelisk si hangszóró csatlakozójának, műanyag szorítóanyájában megszakadt a menet, szeretném kicserélni.
A kérdésem az, érdemes az eredetit beszereznem, vagy nagy szentségtörés lenne ha a Zsolték által használt újabb típusú
csatlakozókat építenék be. Már csak azért is, hogy márkán belül maradjon a dolog.

Ha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, infója, megköszönöm!

Csaba

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

GYIK

Hozzászólás Szerző: TurboSteve »

A pontosság kedvéért , az első 3 bemenetre kapcsoltam forrásokat , ezeknél puffog a hangsugárzó , azoknál a bemeneteknél amik üresen állnak , nincs a rugás . Szerintem Zsolték biztos nem adnának ki semmi ilyen jelenséget a kezükből. Van itthon két másik erősítőm is aminek forgókapcsoló a bemenet választója , de nem jelentkezik ilyesmi . Valami rendetlenkedik a Pre-ben szerintem .

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

GYIK

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Érdekes, hogy külföldi tesztek nem említik. Zsolt biztos tud mondani erről valamit

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

ugy erted, hogy - inkabb a mely, közepmely hangsugarzonal - lathato modon hirtelen erösen kiter a membran ?

ha igen, engem is erdekel, mert van olyan erösitöm (illetve vannak cegek, amiknek igen sok tipusa ilyen), ami ki-be kapcsolaskor ezt csinalja, es nem tudom nem lehet-e baj belöle.  (ha tenyleg erös a membran kiterese, valami fel is üthet, es ha ez erösen es/vagy többször törtenik, az nem hiszem, hogy jora vezet)

Tannoy dual concentric hangszóró , és igen látványosan rug. Le kell tekernem a hangerőszabályzót , ha bemenetet váltok . 

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

GYIK

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Most tűnt fel , hogy az Obelisk Pre előerősítő bemenet választója igen nagyokat rug a hangszórókba ! 
Másnál is előfordult ilyesmi ? (Valószínüleg ugyanazt a forgó-kapcsolót használják a többi Heed készülékben is.) 

ugy erted, hogy - inkabb a mely, közepmely hangsugarzonal - lathato modon hirtelen erösen kiter a membran ?

ha igen, engem is erdekel, mert van olyan erösitöm (illetve vannak cegek, amiknek igen sok tipusa ilyen), ami ki-be kapcsolaskor ezt csinalja, es nem tudom nem lehet-e baj belöle.  (ha tenyleg erös a membran kiterese, valami fel is üthet, es ha ez erösen es/vagy többször törtenik, az nem hiszem, hogy jora vezet)

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

peppe79
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 63

GYIK

Hozzászólás Szerző: peppe79 »

A 3 db volt annyi. 
Aztán, hogy mit kezdek a 3. darabbal, még kérdéses.   
Így is gondban leszek, mert már van itthon egy pár MA hangsugárzóm, és ennyi doboz túl sok egy 70 nm-es házba. Úgyhogy valamelyiknek mennie kell...ami valószínűleg a Monitor Audio lesz.

A darabár 120e , vagy a 3 db összesen 120 ???
(Számomra nem egyértelmű )

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

A darabár 120e , vagy a 3 db összesen 120 ???
(Számomra nem egyértelmű )

peppe79
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

Értem, köszi az infót!  
Hát, nagyon kíváncsi vagyok a hangjára, mert Enigmát eddig nem hallottam még. Már csak a media állványomat kéne elkészítenem, egyelőre sajnos az összes Heed komponensem a szekrényben csücsül elcsomagolva.     

Ez bizonyony az, aminek látszik. Az én Enigma 3-asom is szürke szövettel van szerelve és minden vizuális jegye megegyezik a képeken lévővel, kivéve a doboz színét.

bolygo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 48

GYIK

Hozzászólás Szerző: bolygo »

Ez bizonyony az, aminek látszik. Az én Enigma 3-asom is szürke szövettel van szerelve és minden vizuális jegye megegyezik a képeken lévővel, kivéve a doboz színét.
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."

peppe79
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

Egy igen érdekes Vatera aukción vagyok túl. Eleve nem igazán érthető, hogy ez a Heed Enigma miért a stúdió és rendezvénytechnika rovatba került, és honnan jött a gondolat, hogy valaki 3 db-ot (?) vesz, majd eladásra kínálja, de hát ez van. Eredetileg a kollégám akarta megvásárolni, de a sorozatszám nélküli Heed címke, a SAL SL 107-hez hasonló hangfal csatlakozó, és a szürke előlap miatt kissé elbizonytalanodott, hogy egyáltalán valódi-e. Írt is emiatt email-t a Heed audio címre, de még nem érkezett visszajelzés. Én viszont úgy gondoltam, hogy megkockáztatom a licitálást, talán ennyit még egy DIY hangfal is megér, ha jól megépítették. Mindenesetre most már én is kíváncsi vagyok, hogy ez valóban egy régi Heed Enigma, vagy sem. Az eladó állítása szerint ő a Zsoltaudiónál vásárolta, és nem módosítottak rajta semmit. Vélemény?

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

GYIK

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Mi van már?
Mindenki elment sielni?

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

GYIK

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Thesis delta kapcsán már francia nyelvű infók felkerültek a netre. Ezek valid információk? A google fordító kicsit fura ha specifikációkat magyarít. :-)

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 55

GYIK

Hozzászólás Szerző: keresztes33 »

Az érzékenység a 330uV-os állásban megfelelő lesz. A Quasar túlvezérelhetősége ebben az állásban 24dB (ha jól emlékszem), szóval nagy baj biztosan egyik állásban sem lesz. A 100 Ohm lezárás is jónak tűnik, de ezt fülre érdemes meghallgatni, eljátszani vele. 
Köszönöm szépen a gyors segítséget! 

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2587

GYIK

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

MC panel soha nem készült? (Pl . amit egy Obelisk Pre-be be lehetne tenni? )
Próbálkoztunk vele, de a kicsi ház és a hálózati trafó közelsége kizárta egy MC fokozat használatát. Az Obelisk PRE-be is csak külső tápegység használata mellett lehet(ne) korrektül alkalmazni egy belső MC kártyát, de végül ez a kártya sosem került gyártásba. 

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2587

GYIK

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Segítséget szeretnék kérni a a Heed Quasar beállításához.

Adott egy Ortofon Cadenza Red hangszedő az alábbi paraméterekkel:
output voltage at 1 Khz 5 cm/sec - 0,45 mV

internal impedance, DC resistance - 5 Ohm

recommended load impedance: 50-500 Ohm

Hová kell állítsam az érzékenységet (0,1-0,33-0,6 mV)? Mennyire túlvezérelhető a Quasar?

Az ellenállást 100 Ohmon hagytam.

Az érzékenység a 330uV-os állásban megfelelő lesz. A Quasar túlvezérelhetősége ebben az állásban 24dB (ha jól emlékszem), szóval nagy baj biztosan egyik állásban sem lesz. A 100 Ohm lezárás is jónak tűnik, de ezt fülre érdemes meghallgatni, eljátszani vele. 

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 55

GYIK

Hozzászólás Szerző: keresztes33 »

Segítséget szeretnék kérni a a Heed Quasar beállításához.

Adott egy Ortofon Cadenza Red hangszedő az alábbi paraméterekkel:
output voltage at 1 Khz 5 cm/sec - 0,45 mV

internal impedance, DC resistance - 5 Ohm

recommended load impedance: 50-500 Ohm

Hová kell állítsam az érzékenységet (0,1-0,33-0,6 mV)? Mennyire túlvezérelhető a Quasar?

Az ellenállást 100 Ohmon hagytam.

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

MC panel soha nem készült? (Pl . amit egy Obelisk Pre-be be lehetne tenni? )

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 420

GYIK

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

A 2006-ban megjelent és nem túl hosszú életet élt Obelisket kivéve (ez az aminek a hátulján jobb oldalon van a hűtőbordája és még nem az RC-5 kódolású távszabályző vezérli) minden Obelisk erősítőbe illik az MM kártya. A 2006-os modellbe ugyan azt a kártyát lehet tenni, amit a néhai 1993-96 között gyártott Obelisk Pro illetve Nexus PRE2.0 előfokba is. 
Köszönöm!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

GYIK

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Szimmetrikus ki/bemenetek használatának csak és kizárólag valódi szimmetrikus rendszer használata esetén van értelme. Ami egyébként jó dolog, csak (hogy közérthetően próbáljak fogalmazni) mindenből kettő kell. Tehát egy előfok vagy végfok (mármint áramkör) az kettő előfok, kettő végfok, a potik, a kapcsolók mind duplák (amiknek ára nem dupla hanem többszörös), szóval nagyon jó dolog az, csak nagyon nem olcsó. Azon az árszinten, ahol a mai Heed termékek találhatóak, kivitelezhetetlen. (Persze a kínaiak egy integrált IC-vel bármit megoldanak, nem vitás! )

Ok, köszi a választ. Nyilván akkor van értelme, ha valódi szimmetrikus a rendszer. Értem azt is, hogy az olcsóbb termékek árába ez nem fer bele, de a magasabb kategóriába sem fért volna el?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

GYIK

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Megnyugtatlak, mielőtt a "veszélyforrás" elérné a hangszórók peremét, már bőven rendet rak a hifi állvány készüléket közt, eltekergeti a gombokat és miközben megpróbál felállni abba a szép vastag kötélbe kapaszkodva (feltételezem HDMI kábel) lazán lerántja a tévét.
Úgyhogy nyugi, a StandArt még jó sokára lesz veszélyben!      

Nyilván, de lényeg a lényeg csak jó lenne hangszóróvédő is.
Szerintem ha ott tartunk lesz karám is. Az a biztos.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

GYIK

Hozzászólás Szerző: mishow »

Óvnám a hangszórókat a kíváncsi kezektől.  (Igaz egyelőre még mászni sem tud a veszélyforrás, de hamarosan eljön az az idő is.)

Megnyugtatlak, mielőtt a "veszélyforrás" elérné a hangszórók peremét, már bőven rendet rak a hifi állvány készüléket közt, eltekergeti a gombokat és miközben megpróbál felállni abba a szép vastag kötélbe kapaszkodva (feltételezem HDMI kábel) lazán lerántja a tévét.
Úgyhogy nyugi, a StandArt még jó sokára lesz veszélyben!      

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

GYIK

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Összeállt egy kis Heed rendszer nagyon szerethető hanggal. Első generációs Obelisk StandART 2 -vel. 
Hangszóróvédő nincs a dobozokhoz, esetleg nem lenne valakinek ehhez passzoló elfekvőben? Egyúttal Zsoltot is kérdezném. Óvnám a hangszórókat a kíváncsi kezektől.  (Igaz egyelőre még mászni sem tud a veszélyforrás, de hamarosan eljön az az idő is.)

Apróban is hirdettek nemrég StandART Two-t, de ahogy néztem az némileg eltér. Enyém három tüskés illetve bikábelezhető. Lehet tudni ennek a típusnak a pontos hangszórókészletét? 

PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”