Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
GYIK
2 órája, Ear írta:
Hogy sokkal fiatalabb termék az Obeliskek vagy három generációjához képest, és aki megvette, örömmel hallgatja?
Ezen csak annyit tudnék pontosítani, hogy a végéről törlöm a kérdőjelet
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
GYIK
3 órája, mishow írta:
Mire lennél konkrétan kíváncsi, Doky?
Pl. hogy hangban hogy viszonyulnak egymáshoz, mennyire kényesek a rendszer többi elemére?
Obeliskből nyilván több került idehaza a vevőkhöz de pl Elixir elég ritkán kerül az aprókba, ennek mi lehet az oka?
Köszönöm!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
GYIK
2 órája, TurboSteve írta:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... /&page=420
Itt próbáltad már ?
Persze, itt is kerestem, de konkrét dolgot nem találtam (lehet én keresek rosszul?), ezért kérdeztem, hátha...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- TurboSteve
- Fórumlakó
- Értékelés: 88
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
GYIK
Nos, másutt volt már régebben (a kereső nállam nem megy) szó róla.
Érdekelne olyanok tapasztalata akik próbálták az Obelisk (i, si, si2) ill az Elixir erősítőket, mik a vélemények, tapasztalatok pro és kontra?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
GYIK
23 órája, hukkle írta:
Ki milyen típusú banándugót vagy sarut használ a Heed erősítőjénél. Nekem a Kácsa banándugó túl egyszerűen nagy. Tartok tőle, hogy egyszer még kihúzza a kábel súlya vagy ilyesmi.
Én már régóta ezt használom a kábelen (kb 8-10 éve), fixen ül pedig a kábel elég merev!
- TurboSteve
- Fórumlakó
- Értékelés: 88
GYIK
Nálam a PM -be ilyenek tartják a 4x4 -es VDC-t :
http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audi ... 283g.p.233
A vastagabb kábeleket elég macerás a csavaros rögzítésbe begyömöszölni.
33 minutes ago, hukkle said:
Ki milyen típusú banándugót vagy sarut használ a Heed erősítőjénél. Nekem a Kácsa banándugó túl egyszerűen nagy. Tartok tőle, hogy egyszer még kihúzza a kábel súlya vagy ilyesmi.
Egyiket se, a csavaros terminált használom a kábelvéghez.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7573
GYIK
33 minutes ago, hukkle said:
Egyiket se, a csavaros terminált használom a kábelvéghez.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
GYIK
GYIK
On 4/24/2018 at 9:08 AM, svan said:
Arra én is kíváncsi lennék, hogy a Canalot melyik fülessel "match made in heaven".
(Majd írd meg, hogy a Sophia cső milyen változást hozott.)
megjött a Sophia 274B cső végre... a WA6-oshoz... a javulás drámai. Még bejératós de meggyőző nyitott, még egy picit karcos hang. de megérte. Nyilt dinamikus soundtage, kontorlátabb mélyek.
GYIK
5 minutes ago, BLX said:
Zsolt ezt írta korábban: Az Si2-ben a kimenet lehet Pre Out vagy Tape Out, belül egy jumper segítségével állítható. A Pre Out természetesen hangerő szabályzott.
Igen, látom már, hogy Zsolt korrekten megválaszolta.
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
GYIK
13 minutes ago, zikmen7 said:
Az első sorozatú Si-ben PRE OUT van (hangerőszabályozott), nekem PAS végfok van rákötve (Bi-Amp), amihez kell, hogy szabályozott legyen. A II-es sorozatúban nem tudom, de ha PRE OUT van ráírva, akkor nagy valószínűséggel hangerőszabályozott. Ha LINE OUT, akkor nem (ez a terminológia általában).
Zsolt ezt írta korábban: Az Si2-ben a kimenet lehet Pre Out vagy Tape Out, belül egy jumper segítségével állítható. A Pre Out természetesen hangerő szabályzott.
GYIK
40 minutes ago, BLX said:
Adott esetben végfokot, esetleg subot. Persze ennek csak a lehetősége érdekelne. Alapvetően sima stereo zenehallgatásra kellene, de jó tudni, hogy a kimenet változtatható.
Az első sorozatú Si-ben PRE OUT van (hangerőszabályozott), nekem PAS végfok van rákötve (Bi-Amp), amihez kell, hogy szabályozott legyen. A II-es sorozatúban nem tudom, de ha PRE OUT van ráírva, akkor nagy valószínűséggel hangerőszabályozott. Ha LINE OUT, akkor nem (ez a terminológia általában).
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
28 perce, BLX írta:
Adott esetben végfokot, esetleg subot. Persze ennek csak a lehetősége érdekelne. Alapvetően sima stereo zenehallgatásra kellene, de jó tudni, hogy a kimenet változtatható.
Értem.A lehetőség adott,de az az si úgy jó ahogy van.A kártyák elég jól működnek benne,azt érdemes fontolóra venni,na meg persze a hozzá való külső tápot.
GYIK
28 perce, BLX írta:
Értem.A lehetőség adott,de az az si úgy jó ahogy van.A kártyák elég jól működnek benne,azt érdemes fontolóra venni,na meg persze a hozzá való külső tápot.
- BLX
- Törzsvendég
GYIK
8 minutes ago, Shimano said:
Mit kötnél rá?
16 órája, BLX írta:
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Heed Obelisk Si II-es készüléknek PRE OUT-ja van, azaz előfok utáni váltózó, vagy fix vonal szintű a kimenete?
Kb mennyibe kerül Si II-be venni DAC illetve phono kártyát?
Köszönöm!
Mit kötnél rá?
GYIK
16 órája, BLX írta:
Heed Obelisk Si II-es készüléknek PRE OUT-ja van, azaz előfok utáni váltózó, vagy fix vonal szintű a kimenete?
Köszönöm!
Mit kötnél rá?
- BLX
- Törzsvendég
GYIK
1 minute ago, Huszti Zsolt said:
Szia!
Az Si2-ben a kimenet lehet Pre Out vagy Tape Out, belül egy jumper segítségével állítható. A Pre Out természetesen hangerő szabályzott.
A kártyák új ára 35000,- (MM) és 55000,- (DACV1.3). Használtan általában fél ár körül lehet találni, illetve DAC1.2 kártya szinte mindig van nálam is használtan, ez csak abban tér el a DACV1.3-tól, hogy kb. 2dB-vel halkabb.
Üdv, HZs
Köszönöm szépen!
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2587
GYIK
11 hours ago, BLX said:
Köszönöm!
Szia!
Az Si2-ben a kimenet lehet Pre Out vagy Tape Out, belül egy jumper segítségével állítható. A Pre Out természetesen hangerő szabályzott.
A kártyák új ára 35000,- (MM) és 55000,- (DACV1.3). Használtan általában fél ár körül lehet találni, illetve DAC1.2 kártya szinte mindig van nálam is használtan, ez csak abban tér el a DACV1.3-tól, hogy kb. 2dB-vel halkabb.
Üdv, HZs
- BLX
- Törzsvendég
GYIK
Köszönöm!
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
GYIK
Arra én is kíváncsi lennék, hogy a Canalot melyik fülessel "match made in heaven".
(Majd írd meg, hogy a Sophia cső milyen változást hozott.)
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
GYIK
17 hours ago, svan said:
Mit vettél végül Woo WA6-ot vagy annak az SE változatát?
Szia,
egy sima WA6 - most kap egy Sophia E 274b - rectifier csövet. egy Audeze LCD2-C vel hallgatom ( 70 ohm ) és nem vagyok tőle elájulva. Mármint a W6-tól. Előtte egy Heed CanAmp volt. Igazából szeretnénk egy A-B-A teszet csinálni a Canalot vs W6-al...
ez lenne a cél..
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
GYIK
On 2018. 04. 19. at 2:31 PM, Ernie said:
szia, azóta nekem is lett egy Wa6-an és pont egy Canalot-al szeretném össze hasonlítani. Neked mik a tapasztalataid ?
Mit vettél végül Woo WA6-ot vagy annak az SE változatát?
Amikkel hallgattam:
Fülesek: AKG Q701, Sennheiser HD 6XX
DAC: Heed Canalot (Dac-ja), Metrum Nos Mini, Musical Fidelity M1
A WA6 jóval melegebb karakter, a mélyei kevésbé megfogottak, némileg lötyögősebbek. Szerényebb dinamikával bír, de nagyon egységes a megszólalása, kellemetlen élektől mentes koherens zenei élményt nyújt (összességében van aki analógosnak nevezné). A WA6 tere szerintem természetesebb/hihetőbb, a középtartománya gyors, talán folyékonyabb, de a Canalot kontrolláltabb, hangszerhangjai realisztikusabbak, pontosabbak, a jelenlétérzete és a dinamikája is jobb. A Canalotnál a hangszerek tonalitása nagyon-nagyon el lett találva, leheletnyit meleg karakter, pont annyira amennyire kell, hogy véletlenül se legyen steril vagy hűvös. A Canalot a saját dac-jával számomra egyetlen dologban nem az igazi, nekem kicsit kétoldalas, a tere középen kissé kiüresedik (a széleken játszó zenészek túl nagy hangsúlyt kapnak, miközben a középről érkező ének vagy hangszerhang kissé súlytalanná válik) Megjegyzem AKG Q701-el hallgatva, aminek némileg szintén "kétoldalas" a karaktere..
Ami a Woo WA6-al kapcsolatban számomra meglepetés volt, hogy Sennheiser HD 6XX-el párosítva (mindkét komponens markánsan meleg karaktere miatt) azt gondoltam, hogy "túl sok lesz a jóból", de sokkal nagyobb összhangban zenéltek, mint előtte a Woo + AKG Q701 páros..
Szóval a Woo WA6 határozottan meleg karakterű, nagyvonalúan, szerethetően prezentálja a zene egészét. Inkább kissé idealizált, enyhén terjengős ezáltal a hangtömegek kellemes hullámzásának érzetét kelti. Míg a Heed Canalot közelebb áll a valósághoz csipetnyi melegséggel a hangjában, transzparensebb, élethűbb, de véletlenül sem rideg hangszerhangokkal.
Ha fontosabb pl. a trombita karcos textúrája, rock/pop ütős basszusa, netán a harangjáték dinamikája/lecsengése, akkor szerintem a Heed Canalot a befutó, ha a testes, könnyed zenefolyam, a realisztikusság rovására akkor a Woo. Az tőled függ, mi jön be neked jobban, na meg melyik passzol a jelenlegi fülesedhez!
Az biztos, hogy én sem tervezem eladni a Canalot-om, csak igyekszem egy hozzá illőbb fülest találni, mint a Q701.
* Az én WA6-omban csak az alapcsövek vannak.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
GYIK
3 hours ago, svan said:
Szia én vittem el előled a "sima" Woo WA6-ot, van Canalot-om is, de Debrecenben élek..
szia, azóta nekem is lett egy Wa6-an és pont egy Canalot-al szeretném össze hasonlítani. Neked mik a tapasztalataid ?
GYIK
2 hours ago, gyt said:
Nekem van Canamp-om. Ha megfelel, megbeszélhetjük.
szia, nekem is az volt. Canalot.ot keresek.