Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
H/K termékek
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 680
H/K termékek
Sziasztok!
Nem szeretnék senkit megbántani, csak a véleményemet írom le. Vettem egy komolyabb sztereó hangszórópárt... házimoziról pártoltam át. Leginkább zenéket hallgatok, így gyakorlatilag felesleges volt a 7.1 rendszer. jDenon X-3100 + Heco hangfalpár Van Den Hul kábelekkel párosítva...
Vettem egy HK3770-es sztereó erősítőt "nagy" reményeket / áttörést fűztem hozzá. Átkötöttem a hangfalakat és a hangja katasztrófa volt sztereóban a Denon erősítőhöz képest... nagyon megdöbbentem... nem akartam hinni a fülemnek. Középszerű, dobozból szóló mélyek, átlagos magas hangok és közepek. Visszakötöttem rögtön a Denonra, mely ismételten kristály tisztán muzsikált. Annyira csalódtam a márkában, hogy felindulásomban rögtön feltettem eladósorba. Tudom ez hiba volt és több módon is tesztelnem kellett volna, de borzasztóan ideges lettem.
Egy ismerős mondta, hogy mivel 2x2 hangszórót tud, áthidalót kellett volna betennem a csatornák közé, vagy rákötni mind a 4 hangfalkimenetre ahhoz hogy tükrözze a valódi tudását... Nem értek hozzá, de kíváncsi lennék más véleményére is.
Sajnos engem elriasztott ez a márka! Várom mások tapasztalatait is!
Üdv,
Z
csak ötletelek:
a denon házimozis hangját nagyon megszoktad, ráállt már a füled, nem sztereóra találták ki, miközben a h/k sztereója közelebb van a "valósághoz". lehet akkor denon erősítővel kellett volna próbálkoznod.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
H/K termékek
Sziasztok!
Nem szeretnék senkit megbántani, csak a véleményemet írom le. Vettem egy komolyabb sztereó hangszórópárt... házimoziról pártoltam át. Leginkább zenéket hallgatok, így gyakorlatilag felesleges volt a 7.1 rendszer. jDenon X-3100 + Heco hangfalpár Van Den Hul kábelekkel párosítva...
Vettem egy HK3770-es sztereó erősítőt "nagy" reményeket / áttörést fűztem hozzá. Átkötöttem a hangfalakat és a hangja katasztrófa volt sztereóban a Denon erősítőhöz képest... nagyon megdöbbentem... nem akartam hinni a fülemnek. Középszerű, dobozból szóló mélyek, átlagos magas hangok és közepek. Visszakötöttem rögtön a Denonra, mely ismételten kristály tisztán muzsikált. Annyira csalódtam a márkában, hogy felindulásomban rögtön feltettem eladósorba. Tudom ez hiba volt és több módon is tesztelnem kellett volna, de borzasztóan ideges lettem.
Egy ismerős mondta, hogy mivel 2x2 hangszórót tud, áthidalót kellett volna betennem a csatornák közé, vagy rákötni mind a 4 hangfalkimenetre ahhoz hogy tükrözze a valódi tudását... Nem értek hozzá, de kíváncsi lennék más véleményére is.
Sajnos engem elriasztott ez a márka! Várom mások tapasztalatait is!
Üdv,
Z
- D-O-M-I
- Törzsvendég
- Értékelés: 138
H/K termékek
Nem nagyon pörög ez a topik, de azért egy kérdés:
Végre eljutottam oda, hogy a bő fél éve vett dobozaimat elhelyezzem, bekábelezzem, és meglegyen a 7.1. Az erősítőn aktiváltam is a surround back csatornákat. Viszont nem teljesen azt kaptam, mint vártam.
Ha zenénél átteszem LOGIC7 módba, akkor persze szól minden hangdoboz. De nyilván így az ember nem nagyon hallgat zenét...
Ha sima Dolby Digital, DTS, DTS HD, Dolby TrueHD mkv jelet kap, vagy akár BD50 lejátszásnál is, akkor ha 5.1 jelet kap, akkor 5.1 szól, és a surround back nem. Amint megkapja a jelet, kiírja, hogy 3/2.1 EX: OFF, és 5.1-ben szól. Ha a forrás 7.1-es (ami baromi ritka), akkor 3/2.1 EX: ON -t ír ki, majd utána ugye hogy pl. Dolby TrueHD, és akkor szól rendesen 7.1-.ben.
Azt hogy kell megcsinálni, hogy 5.1 forrás esetén is szóljon a surround back csatorna? Mert így, hogy csak akkor szól, ha 7.1 jelet kap, akkor marha ritkán fog szólni, mert igen kevés ilyen forrás van.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
H/K termékek
Sziasztok! Hkts 200-as subbal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Kizárólag zene hallgatáshoz szeretnék valami olcsóbb subot, Sound art w2 monitorok mellé. Boston acoustics cs 10 subot használok mozihoz. Arra számomra tökéletesen megfelel. De zene hallgatáshoz szeretnék kipróbálni egy zárt subot.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
H/K termékek
Sziasztok!
Először is: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... zi-ers-tt/
Visszaolvastam végig a topicot., de szívesen vennék bárkitől, bármilyen hasznos információt, tapasztalatokat, típushibákat akik használtak ilyen H/K-kat. A héten hallgatok meg saját rendszerben egy 130-ast, az lesz az első irányadó, de a fülem azért szerintem jobban hajlana a 2** és 3** sorozatú vasakra.
Köszönöm előre is!
Az új h/k mozivasakat nem ismerem igazán!
A x30, x35 szériát ismerem és a tapasztalataim jók!
Árkategóriában szerintem a Yamaha, Onkyo, Sony vasakat megeszi (zenében sem rosszak)...
Nem tudom mikre kell figyelni, mi a gyenge pont!
Nekem tetszett amit es ahogy tettek!
A 132 nekem kis csalódás volt, az előd utan kicsit gyenge teljesítménybe...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Denonavr
- Fórumlakó
- Értékelés: 277
H/K termékek
Sziasztok!
Először is: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... zi-ers-tt/
Visszaolvastam végig a topicot., de szívesen vennék bárkitől, bármilyen hasznos információt, tapasztalatokat, típushibákat akik használtak ilyen H/K-kat. A héten hallgatok meg saját rendszerben egy 130-ast, az lesz az első irányadó, de a fülem azért szerintem jobban hajlana a 2** és 3** sorozatú vasakra.
Köszönöm előre is!
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,
H/K termékek
Üdv Urak!
H/K termékekről megjelenésük szerint hol találok leírást? Valaki nem tud egy jó linket?
Laci.
Filmhez: Dynavioce Challenger m-63 5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1
A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
H/K termékek
Hallotta már valaki a HK 3770-est?
Milyen lehet a benne levő DAC?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
H/K termékek
+ milyen szép volt az a sorozat,a 8500-at meghallgattam párszor,de szerettem volna megvenni...
Minek? A 7000-rel is falat lehetett volna bontani.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
H/K termékek
Nekem 7000 volt, az is tudott ám zenélni!
+ milyen szép volt az a sorozat,a 8500-at meghallgattam párszor,de szerettem volna megvenni...
H/K termékek
Érdemes kipróbálnod,sztereóban is jól teljesít!
Nekem 7000 volt, az is tudott ám zenélni!
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
H/K termékek
Sziasztok!
AVR 500RDS-t esetleg ismeri valaki?
Belépő szintű mozi vasnak megfelelne szerintetek?
Szerintem minden tekintetben megfelel,6ch in és pre out is van rajta,így szinte bármire rá lehet venni,99-ben ez nem belépő szint volt.
Én 14 évig használtam nagy megelégedéssel és nem is válok meg tőle,amíg bírja had szóljon:-).
Érdemes kipróbálnod,sztereóban is jól teljesít!
Mennyiért jutnál hozzá?(40e körüli ár távval reális)
H/K termékek
Sziasztok!
AVR 500RDS-t esetleg ismeri valaki?
Belépő szintű mozi vasnak megfelelne szerintetek?
H/K termékek
Megnéztem, és ARC, CEC, meg minden ilyen HDMI vezérléses dolog ki van/volt kapcsolva, bár ennek szerintem sincs köze hozzá.
Azért vagyok szomorú, mert nem ez az első erősítőm, házimozit se ma kezdtem, és eddig nem nagyon volt semmi, ami így kifogott volna rajtam. Most viszont elég kilátástalannak érzem a dolgot. Nagyjából az összes lehetséges kapcsolót elállítottam, és vissza is, mégsem változott semmi. Nem tudom, mitől fog megjavulni.
Jelen van még a probléma? Melyik firmware fut az erősítődön?
Milyen programot használsz a zenék ill. filmek lejátszására? Hogyan vannak beállítva a progik? Bitstream vagy Passthrough üzemmód be van rajtuk kapcsolva?
Azt is érdemes lehet megnézned, hogy a Windows hogyan látja az erősítőt.
Amikor rá van kötve és a kép is azon keresztül jön, akkor nézd meg itt:
Start==>Vezérlőpult==>Hardver és hangok==>Audio eszközök kezelése==>itt elvileg látnod kellene az erősítődet, és ha rákattintasz egyszer, amivel kijelölöd akkor 2 dolgot nézzél meg:
1. Bal oldalt alul az ablakban van egy "konfiguráció" gomb, arra kattints rá és nézd meg, hogy mit ír. Ha sztereó-t jelez, akkor kattints át 7.1-es konfigurációra.
2. Kattints jobb klikkel az erősítőre, majd katt a "Tulajdonságok"-ra és ott a "Támogatott formátumok"-nál nézd meg a felsorolást, hogy a Windows szerint mit tud az erősítő (ezt HDMI-n lekommunikálják egymással), ha DTS, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS HD Master és Dolby True HD van felsorolva, akkor minden OK. Ha nem (és csak pl. Dolby Digital, Dolby Digital Plus és DTS jelenik meg, akkor frissítsd le a videókártyád driverét. Ha van egy dedikált videókártyád és egy integrált videókártyád egyszerre, akkor nézd meg, hogy a HDMI port-ért melyik felelős és frissítsd le annak a driverét a legújabbra
Mielött bármit frissítenél azért írd meg, hogy milyen progikat használsz lejátszásra és hogyan vannak beállítva?
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES
H/K termékek
Üdv! Hk avr 171-hez keresek magyar nyelvű használati útmutatót. Ha valakinek lenne, szívesen fogadnék róla másolatot. Köszi
- TibiPapa
- V.I.P.
- Értékelés: 60
H/K termékek
Köszönöm!
Igazán nincs mit.
Primare, ELAC, Sonus Faber, Naim, Dali, Magnat, Focal, Onkyo, Q Acoustics, Boston Acoustics, Wharfedale, Taga Harmony, Canton, Onkyo, Denon, Marantz, KEF, NAD, Bluesound, Bose, Tangent, Inakustik, XLO, QED, Norstone,
H/K termékek
Köszönöm!
- TibiPapa
- V.I.P.
- Értékelés: 60
H/K termékek
Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy hk 970-eshez gyári távot honnan tudnék szerezni?
Keresd az importőrét. Invitone Kft.
Szervizalkatrészként ők tudják megrendelni.
Primare, ELAC, Sonus Faber, Naim, Dali, Magnat, Focal, Onkyo, Q Acoustics, Boston Acoustics, Wharfedale, Taga Harmony, Canton, Onkyo, Denon, Marantz, KEF, NAD, Bluesound, Bose, Tangent, Inakustik, XLO, QED, Norstone,
H/K termékek
Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy hk 970-eshez gyári távot honnan tudnék szerezni?
H/K termékek
Megnéztem, és ARC, CEC, meg minden ilyen HDMI vezérléses dolog ki van/volt kapcsolva, bár ennek szerintem sincs köze hozzá.
Azért vagyok szomorú, mert nem ez az első erősítőm, házimozit se ma kezdtem, és eddig nem nagyon volt semmi, ami így kifogott volna rajtam. Most viszont elég kilátástalannak érzem a dolgot. Nagyjából az összes lehetséges kapcsolót elállítottam, és vissza is, mégsem változott semmi. Nem tudom, mitől fog megjavulni.
Túl nagy baj nem lehet,próbáld meg itt: http://m.harmankardon.com/products?sear ... =undefined
Google fordítóval vagy jó angolos ismerőssel megírt email-re biztosan válaszolnak.
Remélem megoldódik!
- D-O-M-I
- Törzsvendég
H/K termékek
Próbáltam pár dolgon változtatni,de egyik sem hozott olyan változást ami segítene neked,már csak egy ötletem van,ARC nekem sok gondot okozott és ezt én teljesen kikapcsoltam a tv vezérléssel együtt(hdmi settings minden off),de lehet ennek nincs köze a dologhoz.
Sajnálom több ötletem nincs,rajtam is kifogott.
Szépek az erősítők:-)!
Ui
Mac bekapcsolásánál nekem is Logic7-et ír,de pár mp után multi ch pcm jelenik meg,ha lesz időm még nekifutok hátha....
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
H/K termékek
Szia!
Igen, ezt a Multi-Channel PCM-et szeretném vissza De sehogy nem akar jönni. Átkötöttem a HDMI7-re, de - ahogy vártam - semmi változás. Korábban is a HDMI2-ről ment, most is kéne neki.
Itt a Surround Modes még Music-on volt, mert a sok rossz közül még ez a legkevésbé rossz, így most ezen van. http://kepfeltoltes.hu/141018/2014-10-1 ... es.hu_.jpg
Ha átteszem Auto select-re, akkor ezt kapom: http://kepfeltoltes.hu/141018/2014-10-1 ... es.hu_.jpg Ahogy látod, LOGIC 7 MOVIE-ra áll automatikusan, pedig látszik, hogy PCM jelet kap. Ráadásul amikor "megindul" a jel a gép felől, akkor egy kb. fél mp-re a PCM 48 kHz jelenik meg a kijelzőn, és utána áll át a LOGIC 7 MOVIE-ra.
Egyébként a régi erősítőm, a 460-as simán ment ebben a módban: http://kepfeltoltes.hu/141018/Harman-Ka ... es.hu_.jpg
És utána a reset előttig a 370-es is (kézből lőtt kép, a minőséget most ne nézd): http://kepfeltoltes.hu/141018/Harman-Ka ... es.hu_.jpg
Próbáltam pár dolgon változtatni,de egyik sem hozott olyan változást ami segítene neked,már csak egy ötletem van,ARC nekem sok gondot okozott és ezt én teljesen kikapcsoltam a tv vezérléssel együtt(hdmi settings minden off),de lehet ennek nincs köze a dologhoz.
Sajnálom több ötletem nincs,rajtam is kifogott.
Szépek az erősítők:-)!
Ui
Mac bekapcsolásánál nekem is Logic7-et ír,de pár mp után multi ch pcm jelenik meg,ha lesz időm még nekifutok hátha....
- D-O-M-I
- Törzsvendég
H/K termékek
Szia D-O-M-I.
Csináltam pár képet,az elsőn lévőt szeretnéd visszakapni,ha jól gondolom?
A másodikon az én beállításaim vannak ami az első képen lévő source adatai,elméletileg ha ezeket állítod be akkor megkapod amit szeretnél,ezt a menüt source select menüben tudod előcsalni: kiválasztod azt a source-t ahol a Pc van nyomsz egy ok-t és itt találsz pár állítási lehetőséget.
Próbáld ki a média server-re(hdmi7)kötni a Pc-t és másold le az én beállításaimat,hátha így működik.
Szia!
Igen, ezt a Multi-Channel PCM-et szeretném vissza De sehogy nem akar jönni. Átkötöttem a HDMI7-re, de - ahogy vártam - semmi változás. Korábban is a HDMI2-ről ment, most is kéne neki.
Itt a Surround Modes még Music-on volt, mert a sok rossz közül még ez a legkevésbé rossz, így most ezen van. http://kepfeltoltes.hu/141018/2014-10-1 ... es.hu_.jpg
Ha átteszem Auto select-re, akkor ezt kapom: http://kepfeltoltes.hu/141018/2014-10-1 ... es.hu_.jpg Ahogy látod, LOGIC 7 MOVIE-ra áll automatikusan, pedig látszik, hogy PCM jelet kap. Ráadásul amikor "megindul" a jel a gép felől, akkor egy kb. fél mp-re a PCM 48 kHz jelenik meg a kijelzőn, és utána áll át a LOGIC 7 MOVIE-ra.
Egyébként a régi erősítőm, a 460-as simán ment ebben a módban: http://kepfeltoltes.hu/141018/Harman-Ka ... es.hu_.jpg
És utána a reset előttig a 370-es is (kézből lőtt kép, a minőséget most ne nézd): http://kepfeltoltes.hu/141018/Harman-Ka ... es.hu_.jpg
H/K termékek
Szia D-O-M-I.
Csináltam pár képet,az elsőn lévőt szeretnéd visszakapni,ha jól gondolom?
A másodikon az én beállításaim vannak ami az első képen lévő source adatai,elméletileg ha ezeket állítod be akkor megkapod amit szeretnél,ezt a menüt source select menüben tudod előcsalni: kiválasztod azt a source-t ahol a Pc van nyomsz egy ok-t és itt találsz pár állítási lehetőséget.
Próbáld ki a média server-re(hdmi7)kötni a Pc-t és másold le az én beállításaimat,hátha így működik.
- D-O-M-I
- Törzsvendég
H/K termékek
Szia!
Ezt automatán intézi,Pc oldalon lehet a probléma!
Próbáltad másik bemenetre kötni a Pc-t(hdmi)?
Miért kellett a reset?
Valamiért úgy döntött, hogy nem ad ki hangot magából, semmilyen forrásból (se rádió, se TV, se HTPC, se semmi). Egyedül akkor szólt, amikor a hangfalak hangerejét állítottam, és akkor kiadta a "kolompoló" hangot.
A reset után a gépről küldött minden jelet ugyanúgy felismeri (Dolby, DTS, DTD-HD, stb), egyedül a sima mp3-at nem Multi-CH PCM módban játsza vissza. Pedig a Source Settings menüben azt írja ki, hogy PCM jel érkezik a készülékbe. A Surround Modes menüben viszont nem tudom a PCM-et kiválasztani, csak a virtuális 5.1 módokat. Ha auto select-re állítom, akkor LOGIC 7 MOVIE hangképet választ. A gépen semmit nem állítottam.
Próbáltam másik HDMI-re is kötni, de ott sem változott.