Ez így van, nagyon jó megfogalmazás.
Az viszont más kérdés ha az SI-t veszed ki, mert akkor nem rosszabb, hanem semmilyen hang sincs.

Ez így van, nagyon jó megfogalmazás.
Nem akartam előzőleg írni,de megtapasztaltad ezek szerint te is hogy az si3 van olyan jó,hogy az gátat nem szab sok hangsugárzó elött,és ha ezt érzed,akkor ott valami nem kerek a hangsugárzó párosítással,vagy esetleg a szobával,az elrendezéssel.Mondanám hogy cserélj egy enigma 5-re,mert egyrészt szuper,másrészt meg nem olyan háklis a szobákra,de ez a vonat már elment.Egy x2 meg mindig jó egy heed si lakta háznál,szóval szerezz be egyet ha úgy alakul.Pikkubee írta: ↑2021.05.14., pén. 21:30Sikerült eljutni Zsolthoz, hogy meghallgathassam az Obelisket X2-vel és a Lagrange is játszott egy kicsit. Annyival jobban szólt nála az Obelisk, hogy az erősítő upgrade kérdés most le is került a napirendről.
Szobaakusztikai kérdéseket kell megoldanom elsősorban, aztán lesz értelme tovább gondolkozni, de valószínűleg akkor is inkább hangfalakat kell majd szereznem tőle következő lépésként :)
Kaptam tesztre egy X2-öt, ezzel játszhatok pár napot, aztán eldöntöm, hogy lesz-e értelme ráugrani egyre, ha elérhető lesz.
Ha esetleg itt a fórumon felszabadulna egy használt darab, akkor azért egy percig nem gondolkoznék![]()
X2-t akkor érted meg ha kiveszed a rendszerbőlPikkubee írta: ↑2021.05.14., pén. 21:30Sikerült eljutni Zsolthoz, hogy meghallgathassam az Obelisket X2-vel és a Lagrange is játszott egy kicsit. Annyival jobban szólt nála az Obelisk, hogy az erősítő upgrade kérdés most le is került a napirendről.
Szobaakusztikai kérdéseket kell megoldanom elsősorban, aztán lesz értelme tovább gondolkozni, de valószínűleg akkor is inkább hangfalakat kell majd szereznem tőle következő lépésként :)
Kaptam tesztre egy X2-öt, ezzel játszhatok pár napot, aztán eldöntöm, hogy lesz-e értelme ráugrani egyre, ha elérhető lesz.
Ha esetleg itt a fórumon felszabadulna egy használt darab, akkor azért egy percig nem gondolkoznék![]()
Sziasztok!kopaszbarack írta: ↑2021.05.11., kedd 11:56Üdv mindenkinek! Hamarosan felteszek az adás-vétel topikba egy Heed rendszert. Gondoltam jelzem itt a gyártói topikban, hogy elöbséget élvezzenek az itt fórumozók.
A szett tartalma a következő lesz: "cipős doboz méretű" Obelisk si2, X2, Da, ezek fehér előlaposak, továbbá egy első generációs Envoy ami tán egy éve lett részben felújítva. Minden átalakítást, szervizelést Zsolték végeztek. Privátban érdeklődj, jelenleg még be se áraztam a rendszert. Üdv! Sándor
Amikor megláttam a hirdetéseket rögtön az fordult meg a fejemben hogy itt egy leendő Lagrange tulajdonosPikkubee írta: ↑2021.05.13., csüt. 12:29Szeretnék segítséget kérni nagy elméleti dilemmák feloldásában.
Van egy si3 obeliskem quasar3/Q PSU-val. Gondolkozom, hogy kellene egy x2, de valójában nem tudom, hogy mit várhatok tőle. Zsolttal beszéltem, most épp készlet nehézségek voltak az x2-vel és nem kizárt, hogy az ára is emelkedhet a közeljövőben.
Azon gondolkozom, hogy ha annyit nem ad hozzá az x2, mint amennyibe kerül, akkor lehet jobban járnék, ha beforgatnám az obelisket a quasarral együtt egy Lagrange-ba. Persze a matekot még meg kell beszélnem Zsolttal és hallanom kell a Lagrange-t is, de kiváncsi vagyok, hogy mi a tapasztalatotok ebben a kérdéskörben.
Tegnap hirtelen felindulásból meghirdettem a teljes láncot, de hamar le is zártam, mert maradnék szívesen a Heed vonalon.
Ha SI3 akkor csak line(tape) out van, ha korábbi akkor jumper állástól függ hogy pre vagy line out (vagyis hogy a hangerő szabályozó állítja vagy sem) A Canamphoz line kellene, mert akkor a saját hangerő szabályozója működik. A jumper mellett van felirat hogy melyik állás mit jelent.fenyő írta: ↑2021.05.11., kedd 21:46Az Obelisk Si Pre Out kimenetét csatlakoztasd a Canamp Line In bemenetre. Az Si-n és a Canampon is aktív lesz a hangerő szabályozó. Azt nem tudom, hogyan kell összehangolni, biztos lesz, aki tudja.ruczek írta: ↑2021.05.11., kedd 21:15sziasztok, egy újabb kérdés a quasar után. a canampot, hogyan kössem a rendszerbe? obelisk si, dactilus, quasar, roksan cd, systemdek lp meg egy deck. mindig csak azzal tudom hallgatni amihez csatlakoztatom? vagy létezik, hogy amelyik kimenet van választva az erősítőn az szólhat a fejhallgató erősítőn is? bocs, ha láma a kérdés és köszi a választ
Ha lenne Line Out vagy Tape Out, akkor az lenne jobb, mert annak a kimenete fix jelerősségű.
Az Obelisk Si Pre Out kimenetét csatlakoztasd a Canamp Line In bemenetre. Az Si-n és a Canampon is aktív lesz a hangerő szabályozó. Azt nem tudom, hogyan kell összehangolni, biztos lesz, aki tudja.ruczek írta: ↑2021.05.11., kedd 21:15sziasztok, egy újabb kérdés a quasar után. a canampot, hogyan kössem a rendszerbe? obelisk si, dactilus, quasar, roksan cd, systemdek lp meg egy deck. mindig csak azzal tudom hallgatni amihez csatlakoztatom? vagy létezik, hogy amelyik kimenet van választva az erősítőn az szólhat a fejhallgató erősítőn is? bocs, ha láma a kérdés és köszi a választ
Igen, köszi, tervben van: tavaly a Thesis előfoknál elég markáns különbséget hallottam a tápjával megtámogatva.
Erőben lehet nem leszel előrébb,de egy px-el érdemes lenne megtámogatni az előfokot ha az magában is tetszik,mert nem véletlenül van ez az opció,tehát előrelépés lenne minden más téren,szerintem.Egy próbát megérne ha még nem volt.Csak egy ötlet,javaslat.
A Thesis láncot hallottam sztereo végfokkal és monoblokkokkal is. (Gamma - Omega) Mindkettő meggyőző volt, az Omegával volt az az érzés hogy bármivel elbír (“elhúz bármit amit mögé kötnek” érzés). Szerintem az Obelisk után egyenes vonalú előrelépés. Nekem a Lagrange is ilyen, a kettő között van (nem titkoltan a neve is erre utal). Szerintem ha valaki Obelisk sorozat után lépne tovább, lehet hogy a Thesis-ben jobban megtalálja amit keres. Viszont ha először találkozik a Heed-al, akkor nagyon-nagyon jó a Lagrange. Nekem tetszett, talán kevésbé hagyományos (nem “cipősdoboz”) meg bluetooth, DSD képes dac kártya, phono, szóval kb minden. A Thesis pedig a moduláris felépítés (és méret) miatt közelebb áll a szívemhez. De azért a Grand Enigmával bármelyiket elfogadnám, ha egy-az-egyben cserélné valaki egy Obelisk Si3 Enigma 5 láncraSkipper írta: ↑2021.05.03., hétf. 21:44Érdekes, amit írsz. Novemberben voltam Zsoltnál hallgatózni, s a Lagrange-zsal kezdtünk. Nagyon jó kis integrált, sok részlettel, jó sávszélekkel - de olyan nagyon nem indított be. Aztán jött a Thesis lánc és... helyre került minden. Valahogy heedesebb volt: kevésbé volt fényes, viszont nagyon jó ritmussal rendelkezik, s bevon a zenébe.
Aztán vettem egy Obelisk PRE előfokot, amit nagyon megszerettem :)
Elnézést az OFFért, de elég messzire el lehet tolni a Pi-t is.Klaca írta: ↑2021.05.03., hétf. 13:46Nekem azokból, amiket írsz, úgy tűnik, mintha valamit nem értenél, vagy legalábbis másként, mint én: vagy a RPI lényegét, vagy az "árelőny" szót.Ear írta: ↑2021.05.02., vas. 11:41Azért nem csak Lumin van a streamer piacon. A Node 2i ereje meg szerintem, hogy is mondjam, nem a hangjában van. A Pi-re épülés ok, de a körítés legalább annyit számít, mint a processzor maga, és a gyári Berryken ebben nem nagyon tudsz belenyúlni. Illetve igen, vehetsz extra tápot, ilyen-olyan kártyát hozzá, de akkor már oda az árelőny jó része.vazze írta: ↑2021.05.02., vas. 08:25
Ezt azért tisztelettel vitatnám. Nem hájend de elég jó hangot lehet kihozni belőle. Lumin D2 jobb hang 800.000.-ért...
Csak egy érdekesség :Bryston BDP-π Raspberry és HifiBerry-ből.
https://www.akkelisaudio.com/mediaspela ... layer.html
Annyira nem lehet gáz...
Node 2i és társai hangját simán hozza és fillérekből felépíthető házilag.
A Human lejátszója is Pi-re épül.
Senki, aki Pí-vel hifizik, nem használja "körítés nélkül" a gépet, hiszen ennek, mezítlábas verzióban, éppen az a lényege, hogy az ember specifikálja a dolgot a saját igényeinek megfelelően, hogy az ne legyen se (sokkal) több, se kevesebb, mint ami neki kell (egy Pí vel ezt meg tudod csinálni, szemben mondjuk egy i-bookkal). Tehát, amikor azt mondja valaki, hogy milyen jó egy Pí az alternatívákhoz képest, akkor ezt legalább valami hifis digit kimenettel és egy jobb táppal érti.
- Azt mondod jó, de így elvész az "árelőny". Hát, ha úgy érted, hogy így mondjuk egy 4-500000 ezres apple géphez vagy streamerhez képest már nem 10e Ft a dolog, mint egy mezítlábas Pí, hanem már lehet akár 80e Ft is, akkor persze igazad van, de nekem pl. egy ilyen 80e-s, setup, ami hozza a 3-4-500000-es bármilyen gép (almás pc vagy streamer) minőségét, ami ugye már 4-5x-ös szorzó, elég jelentés árelőny. Persze értem én, kinek mennyi pénze van, úgy alakul neki az "árelőny" szó jelentése is....
Nekem azokból, amiket írsz, úgy tűnik, mintha valamit nem értenél, vagy legalábbis másként, mint én: vagy a RPI lényegét, vagy az "árelőny" szót.Ear írta: ↑2021.05.02., vas. 11:41Azért nem csak Lumin van a streamer piacon. A Node 2i ereje meg szerintem, hogy is mondjam, nem a hangjában van. A Pi-re épülés ok, de a körítés legalább annyit számít, mint a processzor maga, és a gyári Berryken ebben nem nagyon tudsz belenyúlni. Illetve igen, vehetsz extra tápot, ilyen-olyan kártyát hozzá, de akkor már oda az árelőny jó része.vazze írta: ↑2021.05.02., vas. 08:25
Ezt azért tisztelettel vitatnám. Nem hájend de elég jó hangot lehet kihozni belőle. Lumin D2 jobb hang 800.000.-ért...
Csak egy érdekesség :Bryston BDP-π Raspberry és HifiBerry-ből.
https://www.akkelisaudio.com/mediaspela ... layer.html
Annyira nem lehet gáz...
Node 2i és társai hangját simán hozza és fillérekből felépíthető házilag.
A Human lejátszója is Pi-re épül.
Ernie írta: ↑2021.05.01., szomb. 13:49ezen biztosan fogunk össze veszni, én is egy CJ csövessel hajtottam.
Eghbor írta: ↑2021.05.01., szomb. 13:18Nekem lv obx-r2-m van, és van egy obeliskem x2 táppal. Nincs probléma a hanggal, ha együtt zenélnek, de lényegesen jobban szól a lv egy csöves erősítővel, de úgy tudom, eleve ahhoz is tervezték. Én jelenleg egy 845 csövessel használom inkább a lv-t.