Ha használt vételről van szó, akkor : c.dgab írta: ↑2021.10.25., hétf. 15:08Kedves Mindenki!
Utolsó ilyen jellegű kérdés, ígérem - röviden, közfelkiáltással, mint Mátyást a Duna jegén: Obelisk PS mögé mit tanácsoltok az alábbi három opció közül?
a, Audio Physic Virgo MKII
b, ProAc Response D20 ribbon
c, Spendor D7
Az a, opció kifejezetten kedvező lenne, a másik kettő sokkal fájdalmasabb anyagilag - cserébe nem 25 éves hangsugárzókról van szó, tehát rendben is van ez így.
Köszönöm!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Re: Heed Audio termékek
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Kedves Mindenki!
Utolsó ilyen jellegű kérdés, ígérem - röviden, közfelkiáltással, mint Mátyást a Duna jegén: Obelisk PS mögé mit tanácsoltok az alábbi három opció közül?
c, Spendor D7
Az a, opció kifejezetten kedvező lenne, a másik kettő sokkal fájdalmasabb anyagilag - cserébe nem 25 éves hangsugárzókról van szó, tehát rendben is van ez így.
Köszönöm!
c, Spendor D7
Köszönöm!
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1037
Aki még nem olvasta és kedveli a márkát, annak talán érdekes lehet az alábbi ausztrál cikk:
https://hificollective.com.au/wp-conten ... rticle.pdf
https://hificollective.com.au/wp-conten ... rticle.pdf
- levi75
- Fórumlakó
- Értékelés: 27
+36209568007Petersanta írta: ↑2021.10.08., pén. 08:14Köszönöm a válaszokat.
Igen a kátrya típusú táv az. Hogy a leg egyszerűbb kapcsolatba lèpni Zsolttal? Van èrtelme a heed weboldalon Kontakt alatt írni, vagy esetleg tud valaki közületek / Önök közül egy elèrhetősèget?
Köszönöm előre is
Üdv
Pèter
zsoltaudio@gmail.com
info@heedaudio.com
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 435
Tapasztalatom szerint a Marantz és a régebbi Cambridge Audio távok ugyanezen a frekin mennek. Sajnos. Nekem pl. a Marantz Bluray lemezkiadó gombja bemenetet vált az Elixíren, viszont hangerőt tudok szabályozni vele...
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 7
Köszönöm a válaszokat.
Igen a kátrya típusú táv az. Hogy a leg egyszerűbb kapcsolatba lèpni Zsolttal? Van èrtelme a heed weboldalon Kontakt alatt írni, vagy esetleg tud valaki közületek / Önök közül egy elèrhetősèget?
Köszönöm előre is
Üdv
Pèter
Köszönöm előre is
Üdv
Pèter
A régebbi Thomson házas nem beszerezhető (Luna és a még nem SI távja)
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 254
Ha SI, akkor a kártya, és az újabb nagyobb táv is jó hozzá. Ilyet Zsolt biztos tud adni, nem hinném hogy horror áron. (Ha elemcsere nem megoldás)Petersanta írta: ↑2021.10.07., csüt. 20:46Üdvözletem
Egy kis segìtsèget szeretnèk kèrni töletek/Önöktől. Sajnos tönkrement az obelisk si erősítőm távszabályzója. Van rá esèly, hogy be lehet szerezni egy ùjat? Esetleg valakinek volna egy eladó, nek használt darab?
Köszönöm elöre is a segítsèget!
Üdv
Pèter
A régebbi Thomson házas nem beszerezhető (Luna és a még nem SI távja)
Hogy hangban van-e különbség? Biztos van aki szerint igen, és biztos van aki szerint nincs. Mivel nem hallgattam meg a kettőt egymás után ugyanazzal az erősítővel, ezért nem tudok nyilatkozni.
Szerintem lényegtelen “milyen” X2, a SI2 esetében sokat, a Si3 esetében kevesebbet tesz hozzá (de szerintem tesz hozzá).
Egyszer olvastam olyanról X4, de abból nem lett semmi, talán az lett volna komolyabb kiegészítő, ami a Si3 esetében nagyobbat dobott volna, de ha valaki jobban tudja, majd kijavít.
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 254
Az X2 az X2, nem volt megkülönböztetve verzió. Van régebbi Heed feliratos, és újabb heed feliratos előlappal. De szerintem nincs olyan mint hogy SI, dőlt betűs SI (vagyis Si2) és Si3. Az erősítőknél konkrét műszaki és hangi eltérések vannak. De X2 esetében is láttam már Mundorf illetve Jamicon kondikkal szerelve, de hogy van-e összefüggés e között és a feliratok között nem tudom.levi75 írta: ↑2021.10.07., csüt. 19:37Sziasztok !
Obelisk X2 tápnak van-e "evolúciója" (létezik-e több verzió belőle) mint az Obelisk integrált erősítőknek ?
Képeken láttam, hogy van olyan amin fel van tüntetve hátul a 300W-os teljesítmény és olyan is amin nincs.
![]()
Ha igen, akkor melyik Obelisk integrálthoz melyik X2 ajánlott ?
illetve
Melyik a legjobb hangú X2 táp Obelisk SI2 vagy SI3-hoz ?
Hogy hangban van-e különbség? Biztos van aki szerint igen, és biztos van aki szerint nincs. Mivel nem hallgattam meg a kettőt egymás után ugyanazzal az erősítővel, ezért nem tudok nyilatkozni.

Szerintem lényegtelen “milyen” X2, a SI2 esetében sokat, a Si3 esetében kevesebbet tesz hozzá (de szerintem tesz hozzá).
Egyszer olvastam olyanról X4, de abból nem lett semmi, talán az lett volna komolyabb kiegészítő, ami a Si3 esetében nagyobbat dobott volna, de ha valaki jobban tudja, majd kijavít.
És akkor kettőt egy csapásra.
X2 tápból tudtommal nem készült többféle verzió,tehát az lesz a legjobb,ami rá lesz kötve az erősítőkre.
Melyik,a régebbi kártyaszerű,vagy az újabb?Ha a régebbi,akkor a kontaktot kellene ellenőrizni egy elemcserével együtt,mert lehet csak ott van némi hiba,ez nálam is előfordult.Persze ha csak egyes funkciók nem működnek,akkor más a gond,de Zsolt biztosan tudna adni akár mindkét féléből is.De biztosan van a fiókokban nem használt táv sokaknál az itt lévőknél is,lehet valaki majd felajánl egyet,de ha nem,Zsolt biztosan segít ez ügyben.Petersanta írta: ↑2021.10.07., csüt. 20:46Üdvözletem
Egy kis segìtsèget szeretnèk kèrni töletek/Önöktől. Sajnos tönkrement az obelisk si erősítőm távszabályzója. Van rá esèly, hogy be lehet szerezni egy ùjat? Esetleg valakinek volna egy eladó, nek használt darab?
Üdv
Pèter
És akkor kettőt egy csapásra.

X2 tápból tudtommal nem készült többféle verzió,tehát az lesz a legjobb,ami rá lesz kötve az erősítőkre.

-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 7
Üdvözletem
Üdv
Pèter
Üdv
Pèter
- levi75
- Fórumlakó
- Értékelés: 27
Sziasztok !
Obelisk X2 tápnak van-e "evolúciója" (létezik-e több verzió belőle) mint az Obelisk integrált erősítőknek ?
Képeken láttam, hogy van olyan amin fel van tüntetve hátul a 300W-os teljesítmény és olyan is amin nincs.
illetve
illetve
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |
Azt még hozzátenném,és talán ez is lehet a haszontalan jobbátétel oka nálam,hogy egy egyszerű konfigurációban (kábel,állvány,stb) is egy olyan szerethető kerek egészet nyújt a rendszer,hogy nem is érezteti a késztetést a változtatásra.
Érezni persze hogy lehetne finomítani,de azt erősebben hogy minek ha így is egy hiányérzet nélküli produkciót nyújt.
Érezni persze hogy lehetne finomítani,de azt erősebben hogy minek ha így is egy hiányérzet nélküli produkciót nyújt.
Való igaz hogy a heed-nél is működik az ami más rendszereknél,tehát a különbségek nagyon jól érezhetőek,csak valamiért,legalábbis nálam az élvezhetősége a rendszernek nem akar,vagy tud a betett kütyük jobbságával együtt növekedni is.
Érzem hogy más,és akár azt is hogy hifis paraméterekben jobb,viszont ennek ellenére sem élvezem jobban a zenét hosszabb távon.
Gőzöm sincs hogy miért,de tényleg mindig az van hogy ha időnként elkap a hifibogár okozta próbálgatnék,akkor az eredménytől függetlenül előbb utóbb mindig visszatérek a kezdő jól bevált változatra,ami olyan egyszerű mint a faék.
Egy valamit érzek igazán hatékonynak,az pedig egy jó digitkábel,ezt talán érdemes jobban körüljárni,de a többi drót,vagy akármi nem igazán okozott eddig nálam olyan változást amire azt mondtam volna hogy ez igen,és e nélkül már nem is olyan jó,és kellemes a zene.
Érzem hogy más,és akár azt is hogy hifis paraméterekben jobb,viszont ennek ellenére sem élvezem jobban a zenét hosszabb távon.
Gőzöm sincs hogy miért,de tényleg mindig az van hogy ha időnként elkap a hifibogár okozta próbálgatnék,akkor az eredménytől függetlenül előbb utóbb mindig visszatérek a kezdő jól bevált változatra,ami olyan egyszerű mint a faék.
Egy valamit érzek igazán hatékonynak,az pedig egy jó digitkábel,ezt talán érdemes jobban körüljárni,de a többi drót,vagy akármi nem igazán okozott eddig nálam olyan változást amire azt mondtam volna hogy ez igen,és e nélkül már nem is olyan jó,és kellemes a zene.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2566
Na, hogy ne csak idétlenkedjemEar írta: ↑2021.10.06., szer. 07:58Hát azért na. Jó ez a marketing fogás, hogy a Heed a sarki villanybolt akciós sarkából kitúrt dróttal a hokedlin is hibátlan és igen komoly és mély igazságtartalma is van, de mégiscsak hifi eszközök, és ami másnál működik, az ezeknél is. Szóval a kábelezés változtatására ugyan úgy reagáltak a nálam megfordult Heed cuccok, mint arra, hogy épp min működnek ...
Viszont az is igaz, hogy akármeddig pimpeljük őket, az eredeti karakterükből nem fordulnak ki, nagyon rossz, és ideális körülmények között is tudják hozni .. a zene alapvető összetevőit.

Szerintem ebben a kommentben összecsúszott két dolog. Persze, hogy a pimpelés a Heed cuccoknál is tud működni, csak - nálam, az én ízlésem szerint - mindig többet ártottak, mint használtak.
Valóban ezerszer téma volt itt és más topicokban (főleg a kábelesben), hogy nem érdemes pimpelni a Heed komponenseket, és én magam pl nem teszem, de nem lennék rendes hifista, ha sosem próbáltam volna. Nanáhogy kipróbáltam, és gyakran hallottam azt a különbséget, amit az adott változtatás hozott. Csak épp ez a különbség vagy alatta maradt a korábban, más termékek esetén hallott különbségnek, vagy megbontotta azt a szerethetőségi faktort (de rég használtam ezt a kifjezést) ami miatt számomra jó Heed láncon hallgatni zenét.
Szintén ezerszek leírtam/tuk, hogy a legtöbb kütyü (a kábel ebben élenjár) "csinál" valamit, amivel a rendszer egy másik hibáját akarja korrigálni.
Az így elért hatásról egy régi Gobbi Hilda sztori jutott eszembe. Állítólag amikor az orvosa korholta, hogy túl sokat dohányzik, ami súlyosan szűkíti az ereit, Gobbi azzal replikázott: Hát pont ezért iszom doktor úr, mert az alkohol meg értágító, és így a kettő kiegyenlíti egymást!

Valószínűleg a pimpelés ebbe a békés egyensúlyba nyúl bele, ezért van, hogy amikor mégis kütyüzök valamit, akkor nálam - hangsúlyozom, az én ízlésem szerint - valahogy mindig kifordul a rendszer az eredeti karakteréből.
Vagyis nem azt állítom, hogy a pimpelés nem tud működni a Heed rendszerben, pláne eszemben nincs megítélni azt, aki megteszi és neki meg úgy tetszik, de nálam eddig vagy lényegesen kisebb hatást fejtett ki a változás, mint amit már típusoknál, vagy a kapott előny elvett egy másikat, vagy egyszerűen felborította az arányokat. EZ az az ok, amiért én ma nem pimpelek Heed-et, és gondolom, nem is nagyon fogok.
Csak annyit még, hogy az Auralic Mini nagy gyári tápjához annyira mondogatták, hogy "muszáj" venni jó mazzagot, hogy vettem itt a fórumon egy Pangeát (Qurva hifibogár

Én emésztettem, és arra jutottam, hogy tulajdonképpen a logikus állítás, amit megfogalmazol, nem hangzott el. Inkább az lehet a megfejtés, hogy az állvány okozta változás, bár valószínüleg objektíven csekélyebb, mint a külső táp okozta változás, ear-nek szubjektíven nagyobb örömöt okoz.jott/ment írta: ↑2021.10.06., szer. 10:32A hifiben minden lehetséges, de azt emésztenem kell, hogy egy elektromos készülék "jóságát" hallhatóan kevésbé befolyásolja az elektromos paraméterek változása, mint az, hogy milyen állványra helyezzük. Persze, ha az állvánnyal szemben egy földúton száguldó traktoron volt a külső tápos erősító, akkor nem szóltam.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2566
Igen, csak az kb olyan, mint viccbeli törpe, aki azzal dicsekszik, hányszor ment el a randi alatt, pedig a csaj el se jött

Bocsi, de nem tudtam kihagyni ezt a hüe poént

A hifiben minden lehetséges, de azt emésztenem kell, hogy egy elektromos készülék "jóságát" hallhatóan kevésbé befolyásolja az elektromos paraméterek változása, mint az, hogy milyen állványra helyezzük. Persze, ha az állvánnyal szemben egy földúton száguldó traktoron volt a külső tápos erősító, akkor nem szóltam.
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 435
Ennek a "pimpelgetésnek" van egy társasági hozadéka. Az én esetem úgy fest, hogy van egy barátom, akivel már majd' 35 éve hifizgetünk. Neki több megtorpanás után most nyílott lehetősége fejleszteni, de nem Heed komponensekből. És színházi hangász, világosító. Arról nem tudok vele fél órákat társalogni, hogy "minden rendben, a Heed zenéjében ismét elemerültem, de jó volt", hanem arról, hogy "kicseréltem ezt és azt, ez változott". Szóval most már vissza kell fognom magam....
quote=BLX post_id=2644539 time=1633468969 user_id=41565]
https://www.apple.com/hu/shop/product/M ... eraadapter
Dactilus 3-nál régebbi USB-s Dac is működött megfelelően. Arra tippelnék, hogy működni fog.
Egyébként egész hallgatható zene forrást lehet egy iPhone-ból varázsolni.
[/quote]
Köszönöm!
Konkrétan Dactilus 3-at nem próbáltam iPhone-nal, de eddig többfe Dac-ot is és simán működtek ezzel az adapterrel:
Dactilus 3-nál régebbi USB-s Dac is működött megfelelően. Arra tippelnék, hogy működni fog.

[/quote]
Köszönöm!
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1037
Konkrétan Dactilus 3-at nem próbáltam iPhone-nal, de eddig többfe Dac-ot is és simán működtek ezzel az adapterrel:

Legalább több marad lemezekre.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 242
Igen, én is így látom, hogy nagy pénzeket nem kell állványra költenem.
Legalább több marad lemezekre.

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Tisztelt urak
Heed dactilus 3, usb-n keresztül, használható iphone-nal?
Heed dactilus 3, usb-n keresztül, használható iphone-nal?
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1310
Bocs, nem tudom megállni...
Még szerencse, hogy ez az a topic, ahol deklaráltan nem kütyüznek.
És most zúduljon rám a népharag...

Még szerencse, hogy ez az a topic, ahol deklaráltan nem kütyüznek.

És most zúduljon rám a népharag...