Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Egy uccsó. Sajnos a képek nem túl jók, mivel kölcsöngéppel nyomulok és az gyenébb a sajátomnál, ami elromlott.

TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Kicsit közelebbről.

TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

A canopusok sajnos fehér előlaposak de azért nem rondák.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Sziasztok!

Betehettem volna ezeket a képeket a galériába, de gondoltam a tapasztalataimat is megosztom veletek, ezért inkább új topicot nyitottam a témának.

Ez az első lépcsője egy szeparált sztereó rendszer kiépítésének. A végfok a szakik szerint komolyabb változásokat okoz, mint egy előfok. Továbbá a denon egy elég jó av erősítő, hogy előfoknak beváljon. De valószínüleg nem fogok itt megállni, hanem idővel egy előfokkal is bővítem a rendszert. Én valószínünek tartom, hogy az előfok egy heed luna lesz hosszútávon, bízva a szinergiában.

Először is hadd mondjak köszönetet _Miki szaktársnak, aki volt olyan kedves, hogy elhozta a végfokokat egy találkozási pontra ahová én könnyen eljutottam munka után, továbbá igen kedvező fizetési feltételekkel is meg tudtam vele állapodni. A végfokok ragyogó állapotban karcmentesen ütésálló buborékos műanyag zacskóban voltak. Kaptam ajándékba két egyszerű tápkábelt (ennek a verziónak cserélhatő a tápkábele ) és egy neotech hangfalkábel párt. Mielött elvittem volna a cuccot egy rövidet beszélgettünk a hifiről és kiderült jó pár közös ismerősünk van itt a fórumról.

A végfokokat igen gyorsan beintegráltam a rendszerbe és alig vártam, hogy kipróbálhassam. A hangerőszintállításnál 2db-vel vissza kellett vennem a frontok hangerelyét, hogy ugyanolyan hangon szóljon mint a többi hangfal.

Először komolyzenével (Csajkovszkij 6. szimfónia és Diótörő) kezdtem és igen meglepődtem. Ugyanis a tulaj elmondása szerint erős, száraz kissé technicista hangot vártam. Ehelyett a denonhoz hasonló lágy hangot kaptam. Ebből látszik, hogy minden cucc rendszerfüggő, azaz teljesen másképpen viselkedhet egy másik környezetben. Elkezdtem feljebb tekerni a hangerőt de bántó hangot nem tudtam belőle kicsiholni. Hagytam, hogy elteljen egy kis idő és elkezdtem jobban odafigyelni a zenére és észrevettem, hogy bizony olyan apró zörelyek, részletek is átjönnek emik eddig a denont hallgatva rejtve maradtak. A térleképezés rettenetesen sokat javult nagyon megnőtt a hangszinpad mélysége. Annak ellenére, hogy bántó magasak nyomát sem bírtam felfedezni, a triangulum és egyéb csilingelő magas hangok eddig nem hallott precizitással jöttek elő.

Érdekes módon a mellbevágó meglepetés könnyűzenénél jött elő. Beraktam egy olyan cd-t (Cranberries) amit sohasem tudtam végighallgatni annak ellenére, hogy tetszett a zenéje. Bár a dallam tetszett valahogy kuszának éreztem a megszólalást mintha egy nagy gubanc lenne erős búgó mélyekkel. Itt most azon vettem észre magam, hogy jó 20 perce megy a zene és nem akarom kikapcsolni. A mélyek búgása elmúlt helyette megfogott kellemes mélyeket kaptam. A nagy hanggubancból élesen elkülönültek a hangszerek, még akkor is amikor dinamikusabb részek jöttek. A legkellemesebb változás mind között az énekesnő hangja volt. eltűnt belőle minden idegesítő él csak a kellemes hang maradt. Szépen végig is ment az egész album.

Utána még egy kicsit élvezkedtem a nagy kedvenccel Dvorak Új világ szimfónia. Itt is maradt a lágy kellemes hang amit eddig hallottam, csak lényegesen jobb dinamikável és térrel.

Szóval összefoglalva egy lágy minden éltől mentes hang, igen hasonló a denonhoz, csak minden jóbol több van. Nagyobb tér, több részlet, teltebb hangok, több részlet. Mintha a denont jól föltuningolták volna.

Régebben a hivoxnál jártam és egy ahhoz hasonló hangot vártam. Az ott hallott hang egyszerűen belerobbant az ember arcába tele részletekkel. Még azt is lehetett hallani, ha levegőt vesz a zenész. Tele volt pezsgéssel. Ehhez képest a canopus egy nyugodt kerek hangot ad. Minkettőnek megvannak az erényei, de a canopus hangja jobban fekszik nekem.

Érdekes kísérlet lesz, hogy vajon milyen változásokat hozna egy külön előfok.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”