Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: tsc »

ugyanis most a projektornak mennie kell hozzá.
Ez igen, ilyet sem láttam még. Valószínűleg ez kimeríti a körülményes fogalmát.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Egyébként szép eredmény a Nait 5i-től hogy így megosztott Titeket   Elméletileg az Obelisk táppal már jóval drágább (papíron persze, az más kérdés, hogy ki mennyiért jutott hozzá). 
Én mindig is kíváncsi lettem volna erre a "meccsre", úgyhogy a beszámoló emiatt is érdekes volt.

Azért ez a beszámoló egyrészt így nem teljes még.
Ezeket nekem is hosszabb távon kéne hallgatnom együtt ahhoz hogy valami teljesen véglegest mondjak róluk.
Ezen kívül azért van egy-két olyan irányú véleményem is amit itt inkább nem akarnék leírni.
A harmadik dolog, hogy mindkettő ahogy írtam is valószínű egy olyan rendszerben hozná igazán magát, amiknél egy erősítő komponens oda vissza cseréből az "idegen" darab egy hirtelen összehasonlítás esetén majdnem biztos hogy vesztesen jönne ki.
A Naim Naim rendszerben működik a legjobban valószínűleg, főleg hangsugárzó szempontból. Márpedig a Naim hangsugárzók zárt dobozok, amiket falhoz kell állítani hogy kiegyenlítődjön az egyébként nagyon koherens, időben pontos, de a zárt technika miatt valószínűleg kicsit könnyű súlyú hangjuk.
És erre még rásegít az erősítő kicsit testesebb irányba menő, a tetejét pedig kissé visszafogó jellegű hangja.
A Heed erősítő semlegesebb, nem dúsul fel az alja, kicseng a teteje, legalábbis egy ilyen álló reflexdobozzal mint ez a Quad, ez jön le. És a Heed hangsugárzók, az Enigma is inkább testesebb tónusú doboz.
Szóval a mit mivel, a rendszerszemlélet, rendszerszinergia itt is nagyon számít.
És persze az hogy ki mit is akar ezzel az egész hifivel zenehallgatás dologgal.
De eddig ezek mind csak a tonális jellegű dolgok voltak.
Van azért ott más is, ami viszont leginkább nem a közvetlen kihúzzuk, bedugjuk összehasonlítások alkalmával jön ki jobban, hanem a hosszú távú otthoni egyedüli zenehallgatással.

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: arn »

az obelisk gyakorlatilag azt csinalta, amit szerettem volna - tonalisan helyre (vagy kozelebb) billent a valosagoshoz, emelett megmaradt a zeneiseg. ha csak a vegfokot nezzuk, akkor anyagilag is a heed javara billen a merleg. persze konkretan ebben a rendszerben, ezen a helyen.
Na még a végén vissza se kapom?

ha a hangon mulik, akkor nem valoszinu. meg van par momentum, de azt majd privatban

andix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: andix »

az obelisk gyakorlatilag azt csinalta, amit szerettem volna - tonalisan helyre (vagy kozelebb) billent a valosagoshoz, emelett megmaradt a zeneiseg. ha csak a vegfokot nezzuk, akkor anyagilag is a heed javara billen a merleg. persze konkretan ebben a rendszerben, ezen a helyen.
Na még a végén vissza se kapom?

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Én mindig is kíváncsi lettem volna erre a "meccsre", úgyhogy a beszámoló emiatt is érdekes volt.
Én is. Mondjuk a lemezjátszó miatt én nem hagyhatom el az előfokot semmiképp.

Viszont lehet forrás oldalon fogok még variálni. Méghozzá a tiedhez hasonlóra valószínűleg : Popcorn hour a videonak + SB Duet a hangnak, a meglévő mindenes pc helyett. Most ugyanis sokszor csak azért nem megyek fel zenét hallgatni (digitálisat), mert körülményes, ugyanis most a projektornak mennie kell hozzá. PDA-s vezérlés meg bár működik, de elég tengődős.

Persze ez első körben nem az SB-n múlik, mert azzal nem lenne gond (minden tud, amit foobarom), a kérdés, hogy a popcorn nálam hogy válna be, de ez itt már természetesen off.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Köszi az infókat, kicsit megerősített abban, hogy ne nagyon törjem magam a Squeezebox-hoz DAC-ot keresni, ámbátor, hallottam a hétvégén egy (nem Obeliskes) rendszerben egy Squeezeboxot önmagában és egy MHDT daccal, ott a dacos verzió jobban tetszett, igaz, nem olyan sokkal. 
Egyébként szép eredmény a Nait 5i-től hogy így megosztott Titeket   Elméletileg az Obelisk táppal már jóval drágább (papíron persze, az más kérdés, hogy ki mennyiért jutott hozzá).

szvsz eleg egy kategoria a ketto (obelisk tappal / naim). van egy bosszanto allohullam a szobamban, amit a mai napig nem sikerult kikuszobolnom - erre jol radolgozik meg a nait, ami tonalisan elegge betesz a dolognak. sajnos ha probaltam "trukkozni" kabel, fazis, mittomen mivel, akkor meg a rendszer egysegeben borult el vmi.

az sbr dacja es a beepitett dac megdobbento, hogy mennyire ugyanazt hozta - a forraskapcsoloval kapcsolgattunk kozotte, hatha vmin mi siklottunk at az egesz szamok meghallgatasanal. de semmi... en keptelen lettem volna megmondani, hogy melyik szol. de hasonloan jartam korabban az sb3+altmann felallassal is. volt nemi elteres, de zeneileg annyira mindegy volt, hogy melyik szol.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

quad 21l

nem vitas - ebben a felallasban az obelisk nekem is jobban tetszik. foleg tonalisan passzol jobban a kepbe. a masik elonyos momentuma a dolognak, hogy a sb tavjan kivul nem kell mas hangeroszabalyzo.

azt tippeltem, hogy egy nagy legterben lehet elonyosebbe valna a naim - hallottam ugyanezt a kombot ugy is - es tenyleg mukodott, a nem tul nagy meretu doboz ellenere. ezert dilemmazom a ketto kozott... a kozeljovoben koltozunk, es megint borulni fog minden.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: tsc »

Köszi az infókat, kicsit megerősített abban, hogy ne nagyon törjem magam a Squeezebox-hoz DAC-ot keresni, ámbátor, hallottam a hétvégén egy (nem Obeliskes) rendszerben egy Squeezeboxot önmagában és egy MHDT daccal, ott a dacos verzió jobban tetszett, igaz, nem olyan sokkal.

Egyébként szép eredmény a Nait 5i-től hogy így megosztott Titeket Elméletileg az Obelisk táppal már jóval drágább (papíron persze, az más kérdés, hogy ki mennyiért jutott hozzá).

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Még annyit hozzá hogy a rendszer több szempontból, főleg a körülmények miatt nem volt igazán egyben (ahogy nálam sem, messze nem ideálisak a körülmények), de hangulatosan, zeneien szólt, jó volt rajta zenét hallgatni.
Más erények és hátrányok, mint az én USB-SPDIF, Obelisk + táp + DAC kártya, Enigma rendszerem, de kb. hasonló szinten zenélni tudásban.

A Squeezebox Duet meg engem teljesen levett a lábamról azzal ahogy működik.
És a hangja is rendben van, önmagában is.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

De ha már Arn nem írja le én leírom nagyon röviden a tegnapi közös tapasztalásainkat Arn-nál.

A Squeezebox Duet kiválóan működik közvetlenül egy Heed Obelisk végfokba dugva, digitálisan hangerő szabályozva.
Nem hallottunk eltérést ez a formáció és egy Heed Obelisk Si + külső táp verzió között, utóbbi persze analóg módon hangerő szabályozva.
Az SB és Obelisk végfok esetén van egy alacsony zaja a rendszernek, amit nekünk a hangszórótól kb. 30cm-re sikerült hallanunk csak, távolabb nemigen.

A Squeezebox Duet hangja magában egy Somogyis IC-vel egy kicsi hangerőtöbbleten kívül semmiféle eltérést nem mutatott azzal szemben amikor az SB-ből SPDIF-en vittük tovább a jelet az Obelisk Si-ben lévő DAC kártyába. Annak ellenére hogy az első verziónál egy olcsó IC kábel bent volt a rendszerben, a második verzióban pedig egy Chord digitkábel, mi ebben a rendszerben semmiféle hangzásbeli eltérést nem tapasztaltunk.

Ahol volt jelentős különbség, az az Obelisk Si magában a táppal javított verzióhoz képest. Ezzel a hangfallal, a Quad 22L állódobozzal szerintem nagyobb különbség jön ki a táp nélküli és a tápos között mint nálam az Enigma hangfallal. Elképzelhető hogy a Quad nehezebben hajtható hangsugárzó az Enigmánál.

Végül a sok Obelisk-ezés után bekerült a Naim Nait 5i erősítő is.
Viszont erről egyelőre még nem írnék túl sokat.
Egyrészt mert Arn-nal a kettőnk véleménye nem teljesen egyező ez ügyben.
Másrészt még bennem is fogalmazódnak a hallottak.
Az tény hogy a Naim mélybe húzósabb és a magasait valamilyen módon kicsit kerekíti. Az Obelisk semlegesebbnek tűnik és tonálisan abban a felállásban (lakótelepi szoba, álló reflexdoboz, hallgató pozíció közvetlen a fal előtt, ezek miatt mély dúsulás) helyesebbnek tűnt.
A Naim meg elsőre testesebb, dögösebb, de kevésbé semleges.
Persze megbeszéltük hogy rendszerben másképp szerepelnének mindketten.
A Naim erősítő a saját zárt dobozaival együtt semlegesebb lenne.
Ahogy a Heed is a TMR rendszerű, mindenképpen valószínűleg testesebb tónusú hangsugárzóival passzolna jobban.
De ezek persze csak a tonális dolgok.
A többi részről nagyon leegyszerűsítve nekem természetesebbnek és hosszabb távon hallgathatóbbnak tűnt az Obelisk, Arn-nak meg jobban bejött a Naim hangzása a régi jazz zenéinél. De erről talán majd ő írjon ha akar.
De mindkét erősítő egyértelműen a zenehallgatós kategória volt.
Persze ez is csak egy olyan egyszeri kihúzom, bedugom teszt volt és az eredményeket úgy is kell kezelni.
Habár azért elvoltunk vele jó 5 órán keresztül és ezalatt azért több jó zenét is végighallgathattunk és tulajdonképpen csak négyféle felállás volt bedugva.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Egy Naim-es mikor elkezd Heed-azni.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

a tobbi cuccbol amugy en 10kohmra tippelek
20

arn
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

a tobbi cuccbol amugy en 10kohmra tippelek

arn
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Huszti Zsolt, biztosan tudja!
az mar megtortent par napja. varom a valaszt

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: merida »

Huszti Zsolt, biztosan tudja!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

arn
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

nem tudja vki, hogy mekkora az obelisk vegfok bemeneti impedanciaja?

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: George »

no varom az erostitot, aztan megprobalom magam is ez a dolog mar regota nagyon piszkalja a csorom.

Próbáld ki, megéri !
A külső dac is elég sokat hozott a "konyhára",és nem keveset dobott a squeezebox hangján szvsz.
Nem elhanyagolható, hogy a dac-ra köthető több digitális forrás is egyszerre(cd,dvd), és a hangerőszabályzó szerepét is betölti
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

arn
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

no varom az erostitot, aztan megprobalom magam is
ez a dolog mar regota nagyon piszkalja a csorom.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

ezt a "digitalis" elofok + vegfok dolgot mar tenyleg kiprobalhatna vki... ha jol mukodik pl squeezebox eseten, akar aktiv monitorok ele is lehetne kotni.
Na ma délután megpróbálok időt szakítani rá .

No végül sikerült "outsourcingolni" a feladatot.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Bizony, analóg. Ez az egyik nagy előnye a hálózati lejátszókkal szemben.
Sőt, ma jobban körüljártam a dolgot, ez annyira analóg, hogy még semmilyen visszajelzés sincs róla a driverben, motoros vezérlése sincs, szóval távirányítás kilőve.

No teljesen ötlettelenül ültem le meghallgatni így a rendszert, mert akármilyen is lehetett volna végtére. Elvileg teljes értékű előfokról van szó, amire egy végfokot kötöttem. Egy-két szám után úgy tűnt, hogy a basszus nem annyira megfogott, mint amikor az Si+X2 van bekötve. Összes kábel ugyanaz volt természetesen. De alapvetően továbbra is élveztem a zenehallgatást.

Lényeg, hogy azért ebből az egy óra zenehallgatásból messzemenő következtést még nem vonnék le semmilyen irányba. Most marad a Konnekt közvetlen az Obelisk PAS-ra kötve, meglássuk mi lesz.

Mondjuk ha nem a mostani rendszerhez mérem, csak úgy magában akkor könnyen lehet, hogy verhetetlen a dolog ár/értékben. Továbbra is jó zenei hang, és szumma 180-200e ftról beszélünk, ami elé csak egy pc-t(/cd-t/dvd-t) kell rakni, a végére meg egy jó hangfalat. Persze nekem pár nem zenei szolgáltatás így nagyon hiányozna: lemezjátszó nincs rákötve, hangerőszabályozás hiánya is zavar. Lehet mondani persze, hogy ha elindít az ember egy albumot, akkor közben nem kell piszkálni a hangerőt, de én sajnos sokszor nem így hallgatok zenét: tök független számokat "dobálok" a lejátszási listára, épp amilyen sorrendben kedvem tartja.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11173
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

...z nálam Konnekt8 van, nem SB. Ez mondjuk lehet előny is, mivel ennek ha jól tudom analóg a hangerőszabályzója az elején.
Bizony, analóg. Ez az egyik nagy előnye a hálózati lejátszókkal szemben.

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: George »

Én kipróbáltam , működik , a squeezebox mögé kötöttem a végfokot(ugyanis bontaható a Dussun "eleje" és "vége"), nagyon korrekt, és jobban is szól ebben a felállásbanszvsz

No ez engem is meglep. Nálam is van egy Squeezebox, és kipróbáltam közvetlenül végfokra kötni.

Nekem az jött le, hogy a halózati lejátszó hangerő szabályozója bezony szerényebb hangot enged át, mint a Dussunom hangerőszabályozós előfokán keresztül

Pedig mennyivel több kütyün megy keresztül a jel

Komolyan, így jobban szól ,tehát az sb közvetlenül a végfokra csatlakozik rca kábellel , persze nem számottevő a különbség, de érezhető szvsz.

Továbbá annyi hozzátartozik a
dologhoz, hogy a squeezebox után (üzemszerűen) egy Da konverter kapcsolódik.
Ebben a felállásban egyértelműen dinamikusabb, "ütősebb " a hang, mint a Dussun előfokán keresztül...

Gondolom a D9 és a V8i előfoka nem azonos, tehát komolyabb felépítésű előfokkal rendelkezik a V8i szvsz, D9-ben 1 trafó táplálja az összes csatornát....
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

ezt a "digitalis" elofok + vegfok dolgot mar tenyleg kiprobalhatna vki... ha jol mukodik pl squeezebox eseten, akar aktiv monitorok ele is lehetne kotni.
Na ma délután megpróbálok időt szakítani rá . Igaz nálam Konnekt8 van, nem SB. Ez mondjuk lehet előny is, mivel ennek ha jól tudom analóg a hangerőszabályzója az elején.
Mondjuk ha jól működne sem lennék kisegítve, a távirányító az az extra, amiről többet nem mondok le, akárki akármit is mond.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Én kipróbáltam , működik , a squeezebox mögé kötöttem a végfokot(ugyanis bontaható a Dussun "eleje" és "vége"), nagyon korrekt, és jobban is szól ebben a felállásbanszvsz

No ez engem is meglep. Nálam is van egy Squeezebox, és kipróbáltam közvetlenül végfokra kötni.

Nekem az jött le, hogy a halózati lejátszó hangerő szabályozója bezony szerényebb hangot enged át, mint a Dussunom hangerőszabályozós előfokán keresztül

Pedig mennyivel több kütyün megy keresztül a jel
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

arn
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

igen? ez kivancsiva tett...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”