Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Yamaha termékek
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Yamaha termékek
Egy ismerősömnek RX-V595-je van, és szerintem nem szól rosszul, szerintem nem rossz az a 795.ennyi pénzért ha újat veszel, akkor az a béka segge alatt lesz a 795-höz képest. Alkudd le 35-re, és már kész is.
RX-V595-t akartam tavaly venni, de arról lecsúsztam... újonnan természetesen nem veszek erölködőt... sztem nem tudom lealkudni 35-re mert 45-ből lett 40... nekem főleg házimozizáshoz kellene...
Szerintem, annyiért vedd meg!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Yamaha termékek
PLIIx 6.1 és 7.1-re való. 5.1 hangfalkonfiguráció esetén sok erősítőben nem is lehet bekapcoslni. Ez arra enged következtetni, hogy 5 hangfal esetén pontosan ugyanazt csinálja, mint a PLII. Más tényezők viszont inkább azt sugallják, hogy a PLIIx nem is analóg megoldás, csakúgy, mint ahogy a DTS Neo és a Logic 7 sem. Technikai dokumentáció egyik új szabványról sem hozzáférhető, csak a marketing mese.
Kérdésem, hogy DALI Concept center és Concept1 hangfalak jól szólnak e Yamaha 661-el ?
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Yamaha termékek
PLIIx 6.1 és 7.1-re való. 5.1 hangfalkonfiguráció esetén sok erősítőben nem is lehet bekapcoslni. Ez arra enged következtetni, hogy 5 hangfal esetén pontosan ugyanazt csinálja, mint a PLII. Más tényezők viszont inkább azt sugallják, hogy a PLIIx nem is analóg megoldás, csakúgy, mint ahogy a DTS Neo és a Logic 7 sem. Technikai dokumentáció egyik új szabványról sem hozzáférhető, csak a marketing mese.
Yamaha termékek
Pont ezen kínlódás elkerülésére cseréltem le az 550-esem 659-re. A mikrofonnal szerintem elég jól beállítja a paramétereket. No meg a Room EQ is jó dolog.
Ezeket a paramétereket az YPAO nem befolyásolja.
Yamaha termékek
A DSP szabad paraméterei a virtuális tér a paramétereit határozzák meg, amit elő szeretnénk állítani, s ezek függetlenek a szobamérettől, ilyen módon ízlés tárgyát képezik.
Azért kell egyébként mindenütt külön állítgatni (pl. Init. Delay, Sur. Init. Delay és SB. Init. Delay), mert alapból három (vagy négy) DSP dolgozik a három (vagy négy) altérben (surround field). Ma már persze egy nagyon combos Texas processzor számol mindent, de a korábbi gépekben 3-4 Yamaha gyártmányú chip melózott az egyes altereken.
Van néhány globális paraméter, ezekkel lehet a visszhangosítás mértékét állítani. Végül a DSP Levellel lehet finomszabályozni a kapott eredményt.
Yamaha termékek
igazából ötletet elfogadok (bárkitől, akinek ez be van állítva), pedig van 1-2 nekem is
A rövidítések jelentésével nem vagy tisztában vagy ezek beállításával?
A kézikönyv nem ír róluk? Ha nem, akkor a 659-esből bemásolhatom.
...
Most nézem: a 459-es angol kézikönyv 58. oldalától le van írva, mi-micsoda.
Pont ezen kínlódás elkerülésére cseréltem le az 550-esem 659-re. A mikrofonnal szerintem elég jól beállítja a paramétereket. No meg a Room EQ is jó dolog.
Üdvözlettel: Lex
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Yamaha termékek
Hát igen a Yamaha ebbol a szempontbol elég "gáz".
Viszont megéri mert szerintem nagyon jók!
Mikor elhoztam a sajátomat én is eljétszottam vele egy darabig.
A spanom jókat röhögött rajtam.
Mivel nála a Pio. AX-3-al végeztünk másfél óra alatt, mindenestül.
Először mikrofonnal aztán manuállal mert nem volt az igazi a mikrofonos.
Szerintünk.
A lényeg:
Leszedálja magát az ember és bezárkózik, aztán "gyahee" nekiesik.
Jó szórakozást.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 671
Yamaha termékek
ha filmet nézek, az erölködőn az alap beállításokat használom, semmi dsp program.
régen a -general-t- használtam, késleltetést kiszámoltam, beállítottam
erre a 459-nél, meg megjelentek ilyen beállítások, hogy : init.dly és p.init.dly, ill. s.init.dly és sb ini.dly, illetve room size (p., s., sb., room size), liveness (s., sb.), rev.time., rev delay, rev.level.
ezeket elvileg mind be kellene állítani...
a "gondom" ezzel az, hogy mi alapján, hogyan számolom ki, mihez viszonyítom a "dolgokat"...
késleltetést könnyü, azt tudom, hogyan kell, de többit? például:
a tényleges szoba méretét figyelembe kell vennem?mert ott pl. 0,1- 5 -ig tudom állitani (1 tized értékenként) stb., stb...
Ezek nekem is gondot okoztak korábban, de nagy nehezen sikerült beállítanom rendesen anno. Mostanában ezt próbálják kiküszöbölni mérőmikrofonnal, bár azért az se szentírás. mindenesetre jól el lehet szórakozni ezekkel a különböző késleltetésekkel, szobamérettel stb, csak vigyázni kell, mert a végeredmény lehet elkeserítő is. Persze azért van esély arra, hogy sikerüljön mindent helyesen beállítani, s akkor nagyobb élméynben részesülsz.
igazából ötletet elfogadok (bárkitől, akinek ez be van állítva), pedig van 1-2 nekem is
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- GTomi
- V.I.P.
Yamaha termékek
[ProLogic-ból csak sima van benne bár nem tom mi a külénbség a kettő között
Ha jól tudom, a sima PL-ban a surroundok csak monóban szólnak, nem sztereóban.
én is így tudom.
meghát most már pro logic IIx , ha 6.1-es a rendszer, meg dts neo6. meg stb.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Yamaha termékek
[ProLogic-ból csak sima van benne bár nem tom mi a külénbség a kettő között
Ha jól tudom, a sima PL-ban a surroundok csak monóban szólnak, nem sztereóban.
Yamaha termékek
Hali.Megtaláltam.
Lehet hogy messze van de próbálj alkudni vagy az árbol vagy a póstaköltségböl.
Amúgy + érdemes megvenni föleg hogy megvan a gyári táv és a kezelési is.
Ezek még össze voltak rakva a mostani "csiri-biri" kütyükhöz képest.
Mondjuk azt hiszem hogy PLogic II. nincs még benne.
Na ez kár de biztos hogy kárpótolna ha elhoznád.
Milyen dobozaid vannak?
Az sem teljesen mindegy.
Mert ezeknél a 100 watt nem 30 mint a mostaniaknál.
Hali
Jelenleg úgy néz ki kell a cucc, még beszélek a sráccal... ProLogic-ból csak sima van benne bár nem tom mi a külénbség a kettő között
Hangfalszett: Jamo PJ 5.0 - Front:FC6000 100/150W - Center:CC6000 70/100W - Surround:SC6000 50/70W üdv.
Mozira teljesen jók ezek a hangfalak is!
Szerintem jól jársz azzal az erősítővel!
Yamaha termékek
Hali.Megtaláltam.
Milyen dobozaid vannak?
Az sem teljesen mindegy.
Hali
Jelenleg úgy néz ki kell a cucc, még beszélek a sráccal... ProLogic-ból csak sima van benne bár nem tom mi a külénbség a kettő között
Hangfalszett: Jamo PJ 5.0 - Front:FC6000 100/150W - Center:CC6000 70/100W - Surround:SC6000 50/70W üdv.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Yamaha termékek
Hali.
Megtaláltam.
Milyen dobozaid vannak?
Az sem teljesen mindegy.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Yamaha termékek
Egy ismerősömnek RX-V595-je van, és szerintem nem szól rosszul, szerintem nem rossz az a 795.ennyi pénzért ha újat veszel, akkor az a béka segge alatt lesz a 795-höz képest. Alkudd le 35-re, és már kész is.
RX-V595-t akartam tavaly venni, de arról lecsúsztam... újonnan természetesen nem veszek erölködőt... sztem nem tudom lealkudni 35-re mert 45-ből lett 40... nekem főleg házimozizáshoz kellene...
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Yamaha termékek
Sziasztok
a Yamaha RX-V795-ről mi a véleményetek? pro és kontra is érdekel. köszi.
Jó régi!
Ha olcsón adják, akkor el lehet gondolkodni rajta, mint belépő szintű cuccon.
Az RX-V795 nem kifejezetten belépő szintű, ez a típusszámából is kiderül. Jó, nem rendelkezik annyi extrával, mint egy mostani, gép, de, ha valakinek a hang számít nem az extrák, meg 128.1, az jól jár vele. Persze, nem mindegy az sem, mennyit kérnek érte. Én néhány hónapja vettem, a DSP-A5-ösömet 35-ért, szerintem ennyit az RX-V795 is megér.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Yamaha termékek
Egy ismerősömnek RX-V595-je van, és szerintem nem szól rosszul, szerintem nem rossz az a 795.
ennyi pénzért ha újat veszel, akkor az a béka segge alatt lesz a 795-höz képest. Alkudd le 35-re, és már kész is.
Yamaha termékek
Hát ja, 99'-től gyártották... 40-et kér érte a gyerek, az olcsó?
milyen erősítőt ajánlanál ebben az árkategóriában?
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Yamaha termékek
Sziasztok
Jó régi!
Ha olcsón adják, akkor el lehet gondolkodni rajta, mint belépő szintű cuccon.
Naim-ZU
Yamaha termékek
Sziasztok
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Yamaha termékek
ha filmet nézek, az erölködőn az alap beállításokat használom, semmi dsp program.
erre a 459-nél, meg megjelentek ilyen beállítások, hogy : init.dly és p.init.dly, ill. s.init.dly és sb ini.dly, illetve room size (p., s., sb., room size), liveness (s., sb.), rev.time., rev delay, rev.level.
a "gondom" ezzel az, hogy mi alapján, hogyan számolom ki, mihez viszonyítom a "dolgokat"...
a tényleges szoba méretét figyelembe kell vennem?mert ott pl. 0,1- 5 -ig tudom állitani (1 tized értékenként) stb., stb...
Ezek nekem is gondot okoztak korábban, de nagy nehezen sikerült beállítanom rendesen anno. Mostanában ezt próbálják kiküszöbölni mérőmikrofonnal, bár azért az se szentírás. mindenesetre jól el lehet szórakozni ezekkel a különböző késleltetésekkel, szobamérettel stb, csak vigyázni kell, mert a végeredmény lehet elkeserítő is. Persze azért van esély arra, hogy sikerüljön mindent helyesen beállítani, s akkor nagyobb élméynben részesülsz.
Naim-ZU
- GTomi
- V.I.P.
Yamaha termékek
Yamaha termékek
volt szó itt a duál center-es megoldásról. ehhez nézegettem végfokokat, ezt találtam yamaha mx-35. Ismeritek? nézegettem a neten, eladó sorban csak fekete volt ...
Mielőtt bevásárolnál, próbáld ki. Szerintem zsákutca. A hangfalaid úgyis elég jól hajthatók, így bekötheted pl. a surround párat egy időre "alsó és felső" centernek párhuzamosan a Yami center kimenetére. Csak ne hajtsd meg nagyon.
Yamaha termékek
Egyébiránt, ha angol nyilatkozik angol cuccról, azt érdemes fokozott óvatossággal kezelni. Nem csekély mértékben nacionalisták. Pont ezért kell pl. a B&W, Wharfedale, AE és KEF, vagy épp Arcam, Creek, CA tesztekből gyököt vonni, de legalábbis a saját fülünkkel is meggyőzödni vásárlás előtt.
A Cambridge motorházteteje alatt egy sereg Wolfson chip van (ez is angol gyártmány). Szerintem csak ők használnak ilyet az AVR gyártók piacán, meg lehet tippelni, hogy sztereó szegmensben kik még.
Persze ez a többiekre is igaz. Pl. Heco és Magnat hangfalakról sok jót nem hallani, a német sajtó meg ezerszáz best buy címet osztott ki mindkettőnek.
Kíváncsi lennék egyébként, hogy Dániában, amit talán nem túlzás a legjobb hangfalak hazájának nevezni (hehe), mit szólnak az angol, német, francia, amerikai és japán dobozokhoz. Cambridge-ről olvastam amerikai tesztet, pozitív hangnem, de azért nem ájuldoztak tőle.
Yamaha termékek
volt szó itt a duál center-es megoldásról. ehhez nézegettem végfokokat, ezt találtam yamaha mx-35. Ismeritek? nézegettem a neten, eladó sorban csak fekete volt ...
Yamaha termékek
DDEX-nél nem diszkrét a hátsó csatorna, de igazából nincs jelentősége. Örülök, hogy tetszik.
Én is olvastam azt a CA tesztet, két gond van vele: egyrészt angol, másrészt a határteljesítmény mindig olyan, hogy kb. 0.6-tal meg lehet szorozni, és akkor megkapod azt az értéket, amit normális torzítás mellett ad le a gép.
Mindettől függetlenül tényleg csupa jót hallani az 540-640 teljesítményéről, egy külföldi fórumon egy faszi a kisebb Rotel proci és a nagy végfoktól vált meg anyagi okok miatt, majd egy kitérő után ilyet vett, és állítása szerint megdöbbentően közel áll az eredmény a Rotelhez.
Ő egyébként Dynaudio mozit hajtott (Audience, vagy Contour, nem emlékszem). Valóban elég impresszív egy 100e-s nagyságrendű erősítőtől, hogy egy olyan szettet kihajt.
Így néz ki belülről, itt látszik a trafó is: