Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
H/K termékek
H/K termékek
Ezt csak úgy. Racpower valahol írta, h egy Batman vagy milyen filmnél, ahogy ő írta "gagyi" hangfalakon is kihallatszik brutál erősítővel olyan hang, ami korábban nem volt, pedig az erősítő sem egy legolcsóbb.. jó nem is túl drága. Amit akkor le akartam írni csak elmaradt, sokan abban a tévhitben vannak, h a házimozira nem kell annyit költeni, hiszen csak a golyók repkednek, arra meg "bármi" jó. Ez szerintem nem így van, csak mivel a zene nem tömörített, ott egyértelmű jobban kijönnek ezek a dolgok (pl egy kábelcsere szembetűnöbb lehet). Én továbbra is azt állítom, h egy mozi rendszer drágább, hiszen több elem van, több (és hosszabb!) kábel, sok sok hangfal, nagyon drága sub és még lehetne sorolni a kijelzőig annak ellenére h annak köze nincs a hanghoz. Szóval egy mozi rendszerre többet lehet és kell is költeni (a több alkotó elem végett), mint egy sztereó elsősorban zene rendszerrel.
Ebbe erősen belelehet kötni, tisztában vagyok vele. Én így látom... nem foglalkoztam vele a megfogalmazás terén, valószínű sok oldalról meg lehet támadni a hozzászólást, ezt sem vitatom. Álláspontom tartom, és valószínűtlennek tartom, h erről meggyőztök, nem is kell hiszen én dolgom gondoljátok. Ez is csak abból jutott eszembe, h milyen új hangokat hallott meg Rac az új HK csúcs erősítőjével, ami nem is az övé. Szóval ez csak eszembe jutott, nem szeretném off-ba (rosszba) vinni a társaságot. Sajna hosszú lett, h ne maradjon szó nélkül.
H/K termékek
... de mondjuk nagyon kevés filmem van DD 2.0-ban.
Hát mondjuk a magyar szikronhangok igen nagy hányada sztereó, ami a DVD lemezeken természetesen nem PCM, hanem DD2.0.
Gordon314 kérésére priviben is megírtam, de nem titok, hogy a Yamaha 440, a Pio 1014 és a Denon 2105 is használható dts Neo:6, DPL2(x) és 6 ch stereo üzemmódban is DD2.0 jel esetén. Most csak a Denont tudtam már tesztelni, DD5.1 hangnál ezek közül valóban nem működik a dts Neo:6, csak a másik kettő.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
H/K termékek
sziasztok!
lenne egy olyan gondom, hogy vettem 1 hk dvd23-at. minden felirat tipus eseten elfelejti az ekezetes betuket megjleniteni. firmware-t nem talatam hozza. mi a teendo? kerlek segitsetek, firmware, link vagy jotanacs.
THNX!!! :kiraly:
H/K termékek
....Szerintem amit a linkeden írtál az AV receiverekre, az túl általános megfogalmazás, érdemes lenne néhány típusra szűkíteni a kört.
Bizotsan így van ha mondod, de azért a kedvemért, mielőtt kijavítom próbáld már ki légyszi egy olyan filmmel, amin tutira DD2.0-van, hogy csak digitálisan összekötve és DD esetén DD-t engedélyezve a dvd lejátszó kimenetén be tudod-e kapcsolni a dts:neo-t?
Ha sikerül, akkor akár priviben, akár mailben írd meg nekem a használt készülékek típusát és a filmet, hangsávot, amivel kipróbáltad!
Kösz a fáradozást előre is!
gordon314.fw.hu
H/K termékek
YvsMad: alap, h a Pro Logic működik, hiszen az Dolby virtual hang. DD 2.0-hoz (ami Dolby), nem lehet DTS DSP-t használni. Erre van Gordon trükkje.
Dehogynem!
Nekem ha a dolby digital anyag csak 2.0-ás simán átkapcsolhatom DTS NEO 6 ra simán viszi természetesen ONKYO-n.
HK ezt úgy oldottam meg Logic 7 esetében hogy a TV RCA kimenete rámegy a HK Video 1 bemenetére ahol rá lehet tenni a logic 7-et.
Kicsit hosszú a jelút(DVD->TV-->HK), de mondjuk nagyon kevés filmem van DD 2.0-ban.
H/K termékek
YvsMad: alap, h a Pro Logic működik, hiszen az Dolby virtual hang. DD 2.0-hoz (ami Dolby), nem lehet DTS DSP-t használni. Erre van Gordon trükkje.
Nem DSP-t, hanem dts Neo:6-ot minden DD2.0 forrásra tudtam eddig a megadott 3 márkájú készüléken használni. Meg a 6 ch stereo-t is (nálam 6.1 konfig van).
H/K termékek
H/K termékek
itt leírtam miért van ez, és hogy mit lehet kezdeni ellene:
LINK
Elolvastam a vonatkozó részt a megadott linken. Nekem eddig 4 AV erősítőm volt (2 Yamaha, 1 Pioneer és 1 Denon) de ezek közül egyik sem csinálta ezt. Elég sok DVD lemezemen van DD2.0 jel, de eddig még mindegyik erősítő ki tudta rakni 5.1/6.1 csatornára a hangjukat. Speciel h/k-m még nem volt, így a Logic7 üzemmódot nem volt alkalmam kipróbálni, de a fenti márkák mindegyikén működött eddig a PLI/PLII/PLIIx, 5/6/7 ch stereo és a dts Neo:6 egyaránt. Sőt, kifejezetten létezik ezek kombinációja is, ki is írják a kijelzőre 6.1 üzemmódban, hogy (pl.) DD+DPLII music, itt a DD lehet 2.0-tól 5.1-ig bármi.
Szerintem amit a linkeden írtál az AV receiverekre, az túl általános megfogalmazás, érdemes lenne néhány típusra szűkíteni a kört.
H/K termékek
sziasztok, egy gyors kérdésem lenne (tudom nézzek utána a könyvben), de hátha tud nekem valaki gyorsabban segíteni. Az lenne a kérdésem, hogy ha a hangzást logic7 cinemara állítom, akkor Dolby Digital fimnél miért vált át DD-re? Ez természetes, mert még nem használtam a logic7-et.Köszönöm
Megpróbálom megkeresni a könyvben is.
Gondolom a Logic7 sem kompatibilis a multichannel formátumokkal. Sztereóból dolgozik, a sokcsatornát nem érti...
LINK
Köszönöm, valami hasonlóra jöttem rá én is, csak nem tudtam pontosan megfogalmazni.
H/K termékek
sziasztok, egy gyors kérdésem lenne (tudom nézzek utána a könyvben), de hátha tud nekem valaki gyorsabban segíteni. Az lenne a kérdésem, hogy ha a hangzást logic7 cinemara állítom, akkor Dolby Digital fimnél miért vált át DD-re? Ez természetes, mert még nem használtam a logic7-et.Köszönöm
Gondolom a Logic7 sem kompatibilis a multichannel formátumokkal. Sztereóból dolgozik, a sokcsatornát nem érti...
LINK
gordon314.fw.hu
H/K termékek
Mennyi új h/k van a netdepon....
Már legalább egy hete. És milyen rohadt drága náluk.
H/K termékek
"Magán tej hamar kimén!"
Elrontod vele a gyomrod.
Lényegében majdnem igazad van, de ha pontosan le akarom "fordítani", akkor a lényeg az, hogy ha magában iszom a tejet az nem tartalmas, és hamar elhagyja a szervezetemet.
Ja én azt hittem, hogy a "magán" azt jelenti, hogy nem nagyüzemi, és úgy tudtam, hogy a házi tej megf*sat.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
H/K termékek
Receiver:Marantz SR7500 Front:Tannoy Sensys DC1 Center:TANNOY mC Rear:Tannoy M2 Sub:TANNOY 625 ALFie Hangfal:TANNOY Sensys DC1
H/K termékek
sziasztok, egy gyors kérdésem lenne (tudom nézzek utána a könyvben), de hátha tud nekem valaki gyorsabban segíteni. Az lenne a kérdésem, hogy ha a hangzást logic7 cinemara állítom, akkor Dolby Digital fimnél miért vált át DD-re? Ez természetes, mert még nem használtam a logic7-et.
Köszönöm
H/K termékek
Mennyi új h/k van a netdepon....
H/K termékek
"Magán tej hamar kimén!"
Elrontod vele a gyomrod.
Lényegében majdnem igazad van, de ha pontosan le akarom "fordítani", akkor a lényeg az, hogy ha magában iszom a tejet az nem tartalmas, és hamar elhagyja a szervezetemet.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
H/K termékek
Baján már külföldiül beszélnek? Na jó ez csak vicc volt, én eredetileg jánoshalmi vok.
Tv : Samsung CW-25M064N Erősítő : H/K 247 + H/K The Bridge iPod Docking Station DVD :: Samsung 1080p7 Front : JBL E80 Center : JBL EC25 Füles : Technics RP-F800 Player : iPod mini 6Gb Hangfalkábel : In-Akustik Mikado 2x4.0
Pc : Alaplap: Abit kd7-g, Processzor: Athlon Xp 2100+, Videókártya: MSI GeForce4 Ti4200, Hang: SB Live 5.1, Dvd író: Pioneer DVR-109, Winchester: 160Gb WD, 120Gb IBM, 80 Gb IBM, 40Gb Maxtor, Monitor: Samsung SyncMaster 757NF
Fényképezőgép : Panasonic DMC-FX9
Konzol : Xbox 360
H/K termékek
vekengek = nem tudok döntést hozni és gondolkozomcsesznye = randa, rút, ocsmány
OFF
A szövegkörnyezetből kiderült, de ennek elllenére én sem értettem.
Kicsit offolok még ezzel kapcsolatban.
Gyakran nyaraltam Baja mellett Hercegszántón a nagynénémnél vidéken és az egyik reggel az asztalnál űlve tejet ittam. Odajön a nagynéném és azt mondja.
"Magán tej hamar kimén!"
Meg tudjátok fejteni mit jelent?
Elrontod vele a gyomrod.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
H/K termékek
vekengek = nem tudok döntést hozni és gondolkozomcsesznye = randa, rút, ocsmány
OFF
A szövegkörnyezetből kiderült, de ennek elllenére én sem értettem.
Kicsit offolok még ezzel kapcsolatban.
Gyakran nyaraltam Baja mellett Hercegszántón a nagynénémnél vidéken és az egyik reggel az asztalnál űlve tejet ittam. Odajön a nagynéném és azt mondja.
"Magán tej hamar kimén!"
Meg tudjátok fejteni mit jelent?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
H/K termékek
Lenne gy kérésem a H/K tulajok felé. Akinek 235ös gépe van tudna feltenni egy fotót a távirányítójáról?
Ugyanis sokat vekengek mostanában ogy milyen erősítő is lenne jó először Sonyt akartam az nem jött össze utánna szemeztem a Denonal de a sok fórum olvasgatás után inkább elvettétek a kedvemmintsem meghozttok volna így most egy H/K 235öt néztem ki. Viszont borzasztóan érdekel hogy néz ki a távirányítója ugyanis a 1907es Denoné iszonyat csesznye (többek között ez is ellene szól ).
Köszi előlre is!
OFFTOPIC:
Képfelrakás ügyben sajnos nem tudok segíteni.Azt viszont megmondhatnád, hogy a "vekengek" és a "csesznye" mit jelent?
Ez engem is érdekelne.
vekengek = nem tudok döntést hozni és gondolkozom
csesznye = randa, rút, ocsmány
:kiraly:
H/K termékek
...jobban tetszik a Logic 7 mint a DTS neo 6 vagy a Dolby prologicII igaz prologic IIx et nem hallottam ezen a 7000-es HK meg csak sima prologic van ami természetesen nokedli vizsont ami bejön még az amikor zenét hallgatok mondjuk rádióban populárisat mert mi más menne és a THEATHER üzemmódot használom ekkor.
Ennek a hangzása kicsit loudness on-os, ez akkor tetszett még mikor vlamelyik nap belepillantottam egy mono TV műsorforrásba és erre váltottam és olyan teres mindenütt jött a hang de hallgathatónak bizonyult inkább úgy éreztem mint a HALL 1(kisterem),2(nagyterem) hangzásprogramokat amelyek terem hangulatot hoz létre, csak míg a HALL az zenére való addig a THEATER az mozira.
H/K termékek
Egyetértek.A Logic7 az tényleg ott van!!!
TV: Panasonic TX-29PX10 DVD: Pioneer DV-575A AVR: Harman/Kardon AVR-330
Front: JBL E60 Center: JBL EC25 Surround: JBL E30 Sub: JBL E-150P
Kábelek: Neotech(front+center),M'N'C(surround),Hama Pro Class(sub IC)
Neotech(koax),Monitor(scart)
H/K termékek
De ha ugyanott lenne a H/K, ahol a mostani Pio-d, akkor a 300-as széria is bírná simán. Persze csak ha nem kevesled a hangerőt. Ezek már izmos gépek.
Az "ugyan ott lenne" alatt a teljesítményt érted?
A PIONEER-t keveslem egy kicsit. Nem biztos, hogy hangerőben (-15-ön hallgatom), hanem inkább az összhangzásban, mind mozinál mind sztereóban. Szépen szól szerintem, csak hiányzik belőle valami.
RACPOWER: Köszönöm a részletes összehasonlítást. Én a SONY-nál tapasztaltam azt, amit írsz, hogy a hangdobozok large állásban tényleg kaptak mélyet (az enyémek meg is tudják szólaltatni ), és így az össz hangkép sokkal jobb lett. De a SONY-t eladtam, mert csak 5.1 volt, és a PIO-nál + vonzott a THX Select opció.
Tudom, hogy kis munkával utána nézhetnék, de inkább megkérdezem: A H/K-n nincs direct kapcsoló?
Direct kapcsoló nincs, csak olyan hogy surround off ekkor csak sztereóban szól de ha akarom még a szubot beaktiválhatom.
Pillanat most jutott eszembe olyan van hogy TONE off és akkor szurround off üzemmódban hiába tekerem fel a bass vagy treblet, hatástalan.
...egyébként középállásban van és bőven elég mélyet ad na ez az onkyonál zenében nem volt jellemző csak akkor ha feltekertem és a DVD játékos nem digitális hanem analóg sztereó RCA jelét kapta a MULTI Channel bemenetére akkor volt dinamikus egyébként meg semmi.
Jelenleg moziban még mindig az onkyohoz húz a szívem de szerintem még nem is moziztam a HK val rendesen, de annyira nem is akarok mert ha megszeretem és uncsitesóm meg jön haza és elviszi sírni fogok.
De természetesen csak megnézek vele egy két filmet.
Mostanában (baromság tudom) de mikor nézem az RTL klubbon a filmet akkor a TV hangereje off és a HK LOGIC 7 Cinemát használom és ha még a film nem is annyira jó mint amennyire tűnik példa erre az időgép valamék nap akkor is érdekfeszítve figyeltem mert valahogy az előadásmódjával lenyűgözött és belemerültem a filmbe míg ha csak TV hangszoróján néztem volna abszolút el is kapcsoltam volna.
Ez érdekes azért nem???
H/K termékek
A távirányítója lehetne jobb is, de meg lehet szokni...legalább az 1000 éves sony lejátszómat is tudja kezelni.
Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690