Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
H/K termékek
H/K termékek
Lenne gy kérésem a H/K tulajok felé. Akinek 235ös gépe van tudna feltenni egy fotót a távirányítójáról?
Ugyanis sokat vekengek mostanában ogy milyen erősítő is lenne jó először Sonyt akartam az nem jött össze utánna szemeztem a Denonal de a sok fórum olvasgatás után inkább elvettétek a kedvemmintsem meghozttok volna így most egy H/K 235öt néztem ki. Viszont borzasztóan érdekel hogy néz ki a távirányítója ugyanis a 1907es Denoné iszonyat csesznye (többek között ez is ellene szól ).
Köszi előlre is!
OFFTOPIC:
Képfelrakás ügyben sajnos nem tudok segíteni.Azt viszont megmondhatnád, hogy a "vekengek" és a "csesznye" mit jelent?
Ez engem is érdekelne.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
H/K termékek
Akinek 235ös gépe van tudna feltenni egy fotót a távirányítójáról?
Itt van
H/K termékek
Ismét egy amatőr kérdés:
Hogyan viszonyul egymáshoz hangminőség tekintetében az AVR kategória és a tisztán digitális DPR kategória H/K-éknál?
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
H/K termékek
Lenne gy kérésem a H/K tulajok felé. Akinek 235ös gépe van tudna feltenni egy fotót a távirányítójáról?
Ugyanis sokat vekengek mostanában ogy milyen erősítő is lenne jó először Sonyt akartam az nem jött össze utánna szemeztem a Denonal de a sok fórum olvasgatás után inkább elvettétek a kedvemmintsem meghozttok volna így most egy H/K 235öt néztem ki. Viszont borzasztóan érdekel hogy néz ki a távirányítója ugyanis a 1907es Denoné iszonyat csesznye (többek között ez is ellene szól ).
Köszi előlre is!
OFFTOPIC:
Képfelrakás ügyben sajnos nem tudok segíteni.Azt viszont megmondhatnád, hogy a "vekengek" és a "csesznye" mit jelent?
H/K termékek
Köszi előlre is!
H/K termékek
....Tudom, hogy kis munkával utána nézhetnék, de inkább megkérdezem: A H/K-n nincs direct kapcsoló?
Szerintem van,csak máshogy hívják.Stereo+Tone mode off.De lehet,hogy tévedek.
úgy hívják, hogy straight mode
source direct kapcsolóra gondoltok? enyémen olyan van (hk 670)
de ez mire jó?
nem, nem arra
a tiéd egy sztereó erősítő. A source direct funkció arra jó, hogy azt bekapcsolva a jelet közvetlenül a végfokokra küldi. Tipustol függően kihagyja a hangerő és hangszín szabályozást. Praktikus mondjuk akkor ha egy sztereó erősítőt néha mondjuk mozi végfokként akarsz használni.
A h/k straight modeja a házimozi erősítőknél a sztereó zenehallgatáshoz ajánlott üzemmód. Ilyenkod az AVR kihagy minden digitális jelfeldolgozást és a lehető legrövidebb jelúton végzi a sztereó erősítést.
köszi a helpet
Amp: Harman/kardon Hk 670 Speaker: JBL L830
Speaker Cable : Van den Hul Royal Jade Hybrid
H/K termékek
....Tudom, hogy kis munkával utána nézhetnék, de inkább megkérdezem: A H/K-n nincs direct kapcsoló?
de ez mire jó?
nem, nem arra
a tiéd egy sztereó erősítő. A source direct funkció arra jó, hogy azt bekapcsolva a jelet közvetlenül a végfokokra küldi. Tipustol függően kihagyja a hangerő és hangszín szabályozást. Praktikus mondjuk akkor ha egy sztereó erősítőt néha mondjuk mozi végfokként akarsz használni.
A h/k straight modeja a házimozi erősítőknél a sztereó zenehallgatáshoz ajánlott üzemmód. Ilyenkod az AVR kihagy minden digitális jelfeldolgozást és a lehető legrövidebb jelúton végzi a sztereó erősítést.
gordon314.fw.hu
H/K termékek
de ez mire jó?
Amp: Harman/kardon Hk 670 Speaker: JBL L830
Speaker Cable : Van den Hul Royal Jade Hybrid
H/K termékek
gordon314.fw.hu
H/K termékek
De ha ugyanott lenne a H/K, ahol a mostani Pio-d, akkor a 300-as széria is bírná simán. Persze csak ha nem kevesled a hangerőt. Ezek már izmos gépek.
Az "ugyan ott lenne" alatt a teljesítményt érted?
A PIONEER-t keveslem egy kicsit. Nem biztos, hogy hangerőben (-15-ön hallgatom), hanem inkább az összhangzásban, mind mozinál mind sztereóban. Szépen szól szerintem, csak hiányzik belőle valami.
RACPOWER: Köszönöm a részletes összehasonlítást. Én a SONY-nál tapasztaltam azt, amit írsz, hogy a hangdobozok large állásban tényleg kaptak mélyet (az enyémek meg is tudják szólaltatni ), és így az össz hangkép sokkal jobb lett. De a SONY-t eladtam, mert csak 5.1 volt, és a PIO-nál + vonzott a THX Select opció.
Tudom, hogy kis munkával utána nézhetnék, de inkább megkérdezem: A H/K-n nincs direct kapcsoló?
TV: Panasonic TX-29PX10 DVD: Pioneer DV-575A AVR: Harman/Kardon AVR-330
Front: JBL E60 Center: JBL EC25 Surround: JBL E30 Sub: JBL E-150P
Kábelek: Neotech(front+center),M'N'C(surround),Hama Pro Class(sub IC)
Neotech(koax),Monitor(scart)
H/K termékek
De ha ugyanott lenne a H/K, ahol a mostani Pio-d, akkor a 300-as széria is bírná simán. Persze csak ha nem kevesled a hangerőt. Ezek már izmos gépek.
Az "ugyan ott lenne" alatt a teljesítményt érted?
A PIONEER-t keveslem egy kicsit. Nem biztos, hogy hangerőben (-15-ön hallgatom), hanem inkább az összhangzásban, mind mozinál mind sztereóban. Szépen szól szerintem, csak hiányzik belőle valami.
RACPOWER: Köszönöm a részletes összehasonlítást. Én a SONY-nál tapasztaltam azt, amit írsz, hogy a hangdobozok large állásban tényleg kaptak mélyet (az enyémek meg is tudják szólaltatni ), és így az össz hangkép sokkal jobb lett. De a SONY-t eladtam, mert csak 5.1 volt, és a PIO-nál + vonzott a THX Select opció.
Tudom, hogy kis munkával utána nézhetnék, de inkább megkérdezem: A H/K-n nincs direct kapcsoló?
H/K termékek
Érdekes,a centerem nekem is életre kelt mióta a H/K-val hajtom.
Pedig már ki akartam iktatni,de mosmá eszem ágában sincs.
H/K termékek
Hello, vasárnap óta nekem is H/K dübörög. A yamaha (rxv357) után ez valami hihetetlen, tudom, hogy nem egy kategóriájú gép de akkor is. Ami a yamit illeti, nem volt elég széles a tartomány, elég kemény volt mint mély mint magas hangban és közép szinte semmi, a H/K viszont nagyon jól teljesít, nagyon kellemes a mély és a magas is és itt jön képbe az, hogy végre van közép is. A center sugárzón tudtam a legnagyobb különbséget felfedezni, mert a yaminál nagyon kemény volt a hang, hiába állítgattam a hangszínt, nem sikerült kellemessé tenni, a H/K-nál viszont minden állítgatás nélkül gyönyörûen szól, nagyon kellemes tud lenni egy jó hang, nem bántja az ember fülét. Eddig is tudtam, hogy szépen szól a H/K, csak még saját hangfalaimon nem teszteltem.
Eddigi "hallgatásaim" szerint nagyon kellemes a hangja, sztereóban is nagyon szépen szól.
Végre élnek a hangfalaim.
H/K termékek
Nos, nálam van most egy HK AVR 7000 idéglenesen.
Az onkyo igaz hogy eladó de a HK ugy néz ki unokatesómé lesz csak jelenleg külföldön van.
Összehasonlítva az onkyoval az én gagyi hangfalrendszeremen érdekes dolgokat tapasztaltam.
Nos zenében egyértelmű nem annyira beszűkült harsány és sztereó tere is nyíltabb de ami tényleg igaz hogy sztereóban szub nélkül bass treble közép állásban (vagyis 0dB) eszméletlenül le tudja sugárotni a mélyet és magasat kicsit közepet hiányolom mint az onkyonál de szerintem ez már a doboz hibája is mert AR Status 40 és 50 en hallgattam és félelmetes milyen mélyre ment.
Szerintem az a különbség alapvetően hogy ez a nagy HK (2x22000 uF és 1100W toroid táp) az onkyo 601 (2x12000uF, 550W táp) el szemben szarabb hangsugárzón is szebben muzsikál míg az onkyo szerintem igényli a rendes hangsugárzót és csak akkor tud elfogadhatóan zenélni míg a HK 7000-re rendes hangsugárzókkal mondjuk AR status 40-en úgy szól mint egy 2x50W sztereó vagy még jobban.
Moziban más a helyzet.
Itt mélyláda nem is kell ha mondjuk szintén egy AR status 50-et hajt a HK ahol az alsó freki 30Hz körül van.
A hangerőtartománya -80 tól megy +10 ig míg az onkyoé 0tól 100 ig, de míg az onykot mondjuk 60 ig tekertem a HK -30nál még nem "kiabál" annyira mint az onkyo601 inkább realisztikusan szól, de ha jön egy olyab jelenet mint mondjuk amikor a king kong bebasz a T-rexnek akkor aztán a plafon is leszakad míg az onkyonál nagyot szól.
És egy biztos ha még a szubot is bekapcsolom akkor is -10re kell tekernem az LFE -t mert attól tartok hogy a 9. emeletről a 8.-ra kerülök.
Összességében az tudom elmondani moziról hogy egy kicsit nekem még mindig úgy tűnik hogy az onkyo601 hozza vele a versenyt ami igaz is de ha szub nélkül nézzük akor bizony a HK még mindig tartogat bőven tartalékot de az onkyo is csak éppen ezeken a gyengébb hangsugárzókon kevésbé érzem.
Más világ és még szokja is a fülem míg el nem megy.
Érdekes én azt mondtam korábban én HK soha nem vennék mozira, hááááát most ez nem merném kijelenteni, sőt inkább azt először ezt halgatnám meg utána a többit yami denon onkyo,stb.
De azért a HK először moziban mert ismétlem számomra nagyon valósághűnek tűnik nem mesterkélt.
Ja igen az tetszett még benne ha a szurroundot LARGE-ra állítottam akkor ténylegesen éreztem hgy elkezdi hajtani de visszaállítottam SMALL-ra mert csak nyögött szerencsétlen.
De zenében nagyon precíz pontos és ha még a szubot bekapcsolom zenénél akkor is másképp érzem csak annyit ad neki amennyi kell, nem viszi túlzásba.
A HK -n látszik hogy USA, az ONKYO meg JAPÁN.
H/K termékek
:kiraly:
Szép is lett volna, ha OLED 2X akkora szobába (HANGÁRBA) mozizik, mint amekkora lakásban én lakom.
Hát simán..meghívja a haverokat a privát házimozi roomba.. aztán hadd szóljon
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
H/K termékek
Szép is lett volna, ha OLED 2X akkora szobába (HANGÁRBA) mozizik, mint amekkora lakásban én lakom.
- bendeguz76
- Nincs visszaút
- Értékelés: 10
H/K termékek
H/K termékek
nem akarok beleszolni de jol irtad te ezt a nm-ert?115nm az egy lakás is kijön belőle.
Köbmétert írt.
OLED: nekem a 1705-ös könnyedén behangosítja a 21 négyzetmétert. HK135 valahol ezen a szinten van hangerőben, talán hajszállal több és az a legkisebb.
Szerintem egy 4550/430/435-össel tudnál már zúzni. De ha ugyanott lenne a H/K, ahol a mostani Pio-d, akkor a 300-as széria is bírná simán. Persze csak ha nem kevesled a hangerőt. Ezek már izmos gépek.
- bendeguz76
- Nincs visszaút
- Értékelés: 10
H/K termékek
nem akarok beleszolni de jol irtad te ezt a nm-ert?115nm az egy lakás is kijön belőle.
H/K termékek
Ha soknak érzed a magasat,és kevésnek a közepet,akkor inkább H/K,mint Denon!Ez persze szvsz.Az aláírásodból ítélve mozizni is szoktál,akkor még inkább a H/K-t
javasolnám.Mindezt persze a Denon-hoz viszonyítva mondom.
Köszi a választ!
A hozzászólásokból én is ezt szűrtem le.
A baj csak az, hogy nincs viszonyítási alapom, ezért kellene olyan tapasztalat, amit alább írtam. Úgy már kb. el tudnám helyezni a H/K-t az általam ismert AVR-ekhez képest, és bizonytalansági faktornak maradna a hangdobozhoz való viszonya.
Más: 115 m3-es szobába szerintetek mekkora teljesítményű kellene H/K-ból?
H/K termékek
Lassan érlelődik bennem az AVR csere és a H/K is szerepel a jelöltek közül az első kettőben. ( A másik a DENON. )Jó itt ez a H/K-DENON összehasonlítás, csak nekem eddig egyik sem volt.
Valaki tudná-e összevetni a PIONEER-al, SONY-val, ONKYO-val, mert nekem ezekből voltak/vannak középkategóriás AVR-eim. A front hangdobozom HECO Mythos 500, ami egy "dögös" hangzású doboz szerintem kicsit sok magassal, egy lehelletnyit kevés középpel, kellő energiájú mélyekkel, és emiatt lehet, hogy jó lenne egy olyan reciever ami visszafogottabb magasakat produkál.
Szóval ne kíméljen senki, akinek van összehasonlítási alapja.
(Esetleg egy THX Select-es AVR vs. H/K is érdekelne.)
Ha soknak érzed a magasat,és kevésnek a közepet,akkor inkább H/K,mint Denon!
Ez persze szvsz.Az aláírásodból ítélve mozizni is szoktál,akkor még inkább a H/K-t
javasolnám.Mindezt persze a Denon-hoz viszonyítva mondom.
H/K termékek
Lassan érlelődik bennem az AVR csere és a H/K is szerepel a jelöltek közül az első kettőben. ( A másik a DENON. )
Jó itt ez a H/K-DENON összehasonlítás, csak nekem eddig egyik sem volt.
Valaki tudná-e összevetni a PIONEER-al, SONY-val, ONKYO-val, mert nekem ezekből voltak/vannak középkategóriás AVR-eim. A front hangdobozom HECO Mythos 500, ami egy "dögös" hangzású doboz szerintem kicsit sok magassal, egy lehelletnyit kevés középpel, kellő energiájú mélyekkel, és emiatt lehet, hogy jó lenne egy olyan reciever ami visszafogottabb magasakat produkál.
Szóval ne kíméljen senki, akinek van összehasonlítási alapja.
(Esetleg egy THX Select-es AVR vs. H/K is érdekelne.)
H/K termékek
A H/K a denonhoz képest egy kicsit mélybehajló és kevesebb magas hanggal szóló erősítő. Aki a lágyabb kicsit borongósabb hangot szereti annak jobban bejöhet.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
H/K termékek
Amúgy meg gratula a KEF-hez!De akkor távról hogyan tudom csesztetni a Bass/Treble-t?
Én nem találom.Nem feltétlenül azért,hogy elállítgassam,csak
szeretném tudni hogy kell,és b@ssza a csőrömet,hogy nem jövök rá.
Köszi.
Írtam lent. Szerintem nem lehet távról. :kiraly: Sajnos most nincs itt egyetlen H/K se h ezt megtudjam Neked nézni. De még lesz...