Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
HiVOX termékek
HiVOX termékek
Ja...és Tusi!Nézd meg milyen jól mutatna a cuccaim között a te csúnya fa előlapos Lupusod. Csak azért írtam mert add oda.
Monnd a címet!! Pont inverze a Tiednek
Nagyon szépek amúgy. Nem azt mondom , hogy csúnya, inkább hogy távol áll az izlésemtől. De a hangja kárpótol.
OFFTOPIC:
Ez a hangerőszabályzós DAC engem lehet érdekelne Kérdés, mennyi lenne??
HiVOX termékek
.....
Kérdés:
Szerintetek van igény olyan dacra, amiben van távos hangerőszabályzó? Azaz csak egy végfokot kell utánakötni, viszont akkor nincs analóg bemenet, csak max. 3 digitális.
Annak lenne ez jó megoldás, aki csak CD, illetve dvd-t, PC-t hallgat és csak sztereóban. Neki viszont ideális lehetne!
Ja és nem hallgat SACD-t sem!
Gondolom a hangerőszabályozás nem analóg lenne, mert ha igen, akkor tényleg egy két analog bemenettel kiegészítve jó kis előfok lehetne.
A Micromega, meg gondolom egy csomó más cég, csinált ilyen DAC-kal szerelt előfokokat.
gordon314.fw.hu
HiVOX termékek
Szvsz csak akkor lenne értelme, ha analóg bemenete is lenne (mint ahogy már láttam hirdetni ilyen egybe cuccot), és egy HTD sem ártana rá.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
HiVOX termékek
Kérdés:Szerintetek van igény olyan dacra, amiben van távos hangerőszabályzó? Azaz csak egy végfokot kell utánakötni, viszont akkor nincs analóg bemenet, csak max. 3 digitális.
Egy szavazat a külön házra. Én szeretem ha a cuccaim közül bármit kicserélhetek bármire. (Szóval dac tudja csak azt minimalista módon, amit a dacnak tudnia kell, 1 optikai, 1 koax, meg 1 usb bemenet oszt ennyi.)
Megy amúgy se hiszem, hogy az interkonnekten olyan nagy lenne a veszteség. (De ha jól tudom külön kérésre már eddig is készültek ilyen összvér készülékek, szóval gondolom egyedileg ezután is lesz rá mód?..)
HiVOX termékek
Kérdés:
Szerintetek van igény olyan dacra, amiben van távos hangerőszabályzó? Azaz csak egy végfokot kell utánakötni, viszont akkor nincs analóg bemenet, csak max. 3 digitális.
Akkor végülis egy Lupus 2 lenne megtoldva egy szimpla hangerőszabájzóval?
Vagy esetleg lenne még benne valami?gondolok itt pl. műveleti erősítőre.
És mennyi lenne az ára?
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
HiVOX termékek
Kérdés:Szerintetek van igény olyan dacra, amiben van távos hangerőszabályzó? Azaz csak egy végfokot kell utánakötni, viszont akkor nincs analóg bemenet, csak max. 3 digitális.
Az mar nem DAC, hanem egy kombinalt keszulek. En ellene szavaznek. Szerintem jobb, ha kolunallo minosegi komponenseket fejlesztetek. Ez persze szigoruan csak az en velemenyem.
Viszont a DAC - előfok közti kábelezés-csatolásból adódó veszteség minimalizálódhat a láncban. Fene tudja, hallani kéne ezt is-azt is Igény talán azért nem lenne rá, mert sokkal többen akarnak DAC-ot, mint DAC + előfokot egyidejűleg. Előfokot sztem inkább a saját láncához valóból szelektál a nép. Heed-hez Heed-et, Hivox-hoz Hivox-ot, stb. Mert hiába a csak digitális input, sztem kb. mindenki előfokra asszociál egy ilyen eszköz hallatán. Ez meg szigorúan csak az én véleményem
- Torkosborz
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
HiVOX termékek
Az mar nem DAC, hanem egy kombinalt keszulek. En ellene szavaznek. Szerintem jobb, ha kolunallo minosegi komponenseket fejlesztetek. Ez persze szigoruan csak az en velemenyem.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
HiVOX termékek
"Ez az új Lupus amúgy oversamplinges lesz, vagy nem? (Mert ez nekem nem derült ki most a leírásból..)"
Hát igen, valóban nem derül ki.
Kétféle verzió lesz, az egyik 44,1kHz, a másik 96kHz-en üzemel, azaz upsampling...
Majd kiderül, melyik a jobb, mindenesetre a dvdaudiot csak ez utóbbi dolgozza fel.
Nem lesz csővel meg cső nélkül választás, csakis csöves lesz a kimeneti fokozat, stabil táppal, legalább 10ezer üzemórát kell bírniuk a csöveknek (napi 5 óra zenehallgatás 5 éven keresztül!)
Kérdés:
HiVOX termékek
Én is csináltam róla képet(igaz kicsit homályos lett) ami már majdnem visszaadja a tényleges kinézetüket.
Szerintem nagyon szép készülékek.
Ja...és Tusi!Nézd meg milyen jól mutatna a cuccaim között a te csúnya fa előlapos Lupusod.
Csak azért írtam mert add oda.
HiVOX termékek
Tegnap sikerült beszereznem egy Lupus 2 kicsikét
Házhoz is hozták, szal nagyon kényelmes vásárlás volt
A filmek hangján nem nagyon vettem észre javulást, ez szinte minimális.
A cd-k hangja nagyon kellemes lett, megnőtt a tér, pontosabb lett és a basszus nagyon megfogott.
Ami miatt viszont most is keresem az állam, az az mp3, wma lemezek. Próbából betettem egy dvd lemezt, amin trance, meg house zene van. Régóta nem hallgatok ilyen felvételeket részben a stílus részben a minőségük miatt.
De most majdnem végig hallgattam a lemezt. Ami meggátolt benne az a késő este volt, ilyenkor már - tekintettel a szomszédokra - nem szoktam zúzni.
Fenntartásokkal fogadtam tsc kollega irásait, miszerint milyen jól szólnak a Lupussal. Fejet kell hajtanom a kis gép előtt. Sajnos fa dobozos, ami nemigazán az én stílusom, de majd jól letakargatom
Gratulálok
- Torkosborz
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
HiVOX termékek
Még egy kis türelem, és meglesz az új reclockos dac...
Ez jo hir. Egy ilyen DAC-ba en is beneveznek. Gondolom majd szolsz, ha mar elerheto lesz.
HiVOX termékek
fa dobozos, ami nemigazán az én stílusom, de majd jól letakargatom
Egyébként grat. hozzá
HiVOX termékek
Tegnap sikerült beszereznem egy Lupus 2 kicsikét
Házhoz is hozták, szal nagyon kényelmes vásárlás volt
A filmek hangján nem nagyon vettem észre javulást, ez szinte minimális.
A cd-k hangja nagyon kellemes lett, megnőtt a tér, pontosabb lett és a basszus nagyon megfogott.
Ami miatt viszont most is keresem az állam, az az mp3, wma lemezek. Próbából betettem egy dvd lemezt, amin trance, meg house zene van. Régóta nem hallgatok ilyen felvételeket részben a stílus részben a minőségük miatt.
De most majdnem végig hallgattam a lemezt. Ami meggátolt benne az a késő este volt, ilyenkor már - tekintettel a szomszédokra - nem szoktam zúzni.
Fenntartásokkal fogadtam tsc kollega irásait, miszerint milyen jól szólnak a Lupussal. Fejet kell hajtanom a kis gép előtt. Sajnos fa dobozos, ami nemigazán az én stílusom, de majd jól letakargatom
HiVOX termékek
OFFTOPIC:
Azé a Giantot talán mégsem kéne a Magellánnal egy színvonalon említeni.Amúgy meg annyira magyar,mint szinte bármi a kerékpáriparban(manufaktúráktól eltekintve) alkatrészek Kínából,jobb esetben Tojvániából,és itt meg összeszerel.
HiVOX termékek
össze vagy tévedve barátom. a magellán magyar márka, magyar földön gyártva.
OFFTOPIC:
Inkább nem szomorítalak el, de itthon legfeljebb matricázzák. És ezt fogadd el egy bikemag fórum törzsvendégétől. Ha az elmúlt egy évben áttértek volna magyar gyártásra, akkor elnézést kérek a degradáló szavaimért. De ettől még jók.
Még egy kérdés, ez a csöves kimenet fog-e drágítani a Lupuson? (Ugye nem ?)
HiVOX termékek
A trendeken kívül van egy másik ízlést formáló komponens is: az ember hajlamos a beltartalommal korreláltatni a tetszési indexét. Ezért mondják az abszolút értelmezésben hányinger kinézetű f1-es kocsikra, hogy szépek. Ezért fetreng a nyálában sok háborúsfilm rajongó ilyen-olyan tankok láttán, holott egyik sem elsődlegesen design megfontolások alapján lett kialakítva. Ezért tudnék sírva könyörögni egy megfelelő Giant-ért, holott csak egy egyszerű mountain bike. Mit akarok ezzel mondani? Azt, hogy szerintem minden olyan eszköz, aminek az ember tisztában van az értékeivel, tud tetszeni is. Elképzelhető, hogy számomra is csak ezért szemet gyönyörködtető a Hivox doboza.
Hát igen, a jóminőségű mérnöki munka mindig szép. (Én persze azt is szeretem, ha adnak a külsőre is, de az más kérdés..)
Off: Hát azért a Giant is csak egy kínában ontott tömegcucc, mint ahogy az én Magellanom is. A Hivoxhoz, és ilyen egyedi termékekhez inkább egy Nicolai-t hasonlítanék. Aki érti miről beszélek, remélem bólogat, aki nem az meg nem .
De hogy ON is legyen:
Szóval itthon egyedül a Hivox-ot látom DAC-ban mint lehetőség. Itt emlegettétek a Lupus kapcsán a reclock-ot, ez mit jelent, és benne van-e már a most futó modellben? Neten még az oversampling is szembejött velem, az tulképpen ugyanez, vagy megint vmi más?
össze vagy tévedve barátom. a magellán magyar márka, magyar földön gyártva.
HiVOX termékek
Még egy kis türelem, és meglesz az új reclockos dac, opto+coax bemenet, opcionálisan usb bemenet is, és tényleg csöves kimenete lesz, 2 db kettőstrióda(6DJ8, 6H23p).Elhiszem, hogy a black box dac az ebayen felettébb izgató, és ilyen kapcsolású dacot hallottam is, ráadásul akkus táppal, jól is szólt, csak épp a felbontása nem tudott olyan lenni, mint az manapság elvárható, ami nem csoda, hiszen az addatlapja szerint kis kivezérlésnél 6, nagy kivezérlésnél közel 20dB-lel nagyobb zaja van. És ismert dolog, hogy a digitális zaj sokkal kellemetlenebb hatású, mint az analóg. Persze nem ez az egyetlen tényező egy dac megítélésében, de mindenesetre elég fontos tényező.
Az oversamplingnak épp annyi előnye van, mint hátránya, de a hátrány a reclocking rendszerrel nagymértékben csökkenthető.
Hát akkor elkezedek spórolni arra a Lupus "3"-ra.
Ez az új Lupus amúgy oversamplinges lesz, vagy nem? (Mert ez nekem nem derült ki most a leírásból..)
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
HiVOX termékek
Még egy kis türelem, és meglesz az új reclockos dac, opto+coax bemenet, opcionálisan usb bemenet is, és tényleg csöves kimenete lesz, 2 db kettőstrióda(6DJ8, 6H23p).
Elhiszem, hogy a black box dac az ebayen felettébb izgató, és ilyen kapcsolású dacot hallottam is, ráadásul akkus táppal, jól is szólt, csak épp a felbontása nem tudott olyan lenni, mint az manapság elvárható, ami nem csoda, hiszen az addatlapja szerint kis kivezérlésnél 6, nagy kivezérlésnél közel 20dB-lel nagyobb zaja van. És ismert dolog, hogy a digitális zaj sokkal kellemetlenebb hatású, mint az analóg. Persze nem ez az egyetlen tényező egy dac megítélésében, de mindenesetre elég fontos tényező.
Az oversamplingnak épp annyi előnye van, mint hátránya, de a hátrány a reclocking rendszerrel nagymértékben csökkenthető.
HiVOX termékek
Van valakinek fa Lupus 2-je?? Esetleg képet tudna róla mutatni?? Mennyit érhet ez?
Hát nekem van, pontosabban Lupus is (gondolom "2" ) meg fa is , de mégsem az, amire Te gondoltál.
HFK a hangfalkapcsolo Találtam egy Lupus2-t, de Fából van. Életemben nem láttam még ilyet
HiVOX termékek
Van valakinek fa Lupus 2-je?? Esetleg képet tudna róla mutatni?? Mennyit érhet ez?
Hát nekem van, pontosabban Lupus is (gondolom "2" ) meg fa is , de mégsem az, amire Te gondoltál. Mert van még benne egy fejhallgató erősítő (BuBo) is, a hozzá tartozó kis 2x12W végfokkal. Amúgy USB bemenettel használom, és hangfalátkapcsoló (asszem nem ezt nevezik HTD-nek) is "települt rá", azaz az 5.1 frontjai simán keresztülmennek rajta ha ki van kapcsolva (ami sosem fordul elő), vagy ha fejhallgató álláson van.
A kivitel Ultegra szavaival élve "purista", de a hangja gyönyörű, és innentől fogva semmi nem érdekel, fikázhatja bárki bárhogy. Nagyon ütős párost alkot a hangtalan (vízhűtéses) PC-vel, mint "futóművel". És bizony azt vettem észre, hogy egyre gyakrabban nézek ezzel filmeket stereo-ban, mint az 5.1-en... (ne feledjük, a front hangfalak ugynazok mindkét esetben, HECO Argon 30)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
HiVOX termékek
HiVOX termékek
No, akkor amit az előző kettőben elbaxtam: a reclock úgy tűnik sokak számára azt jelenti, hogy a DAC-ban lévő órajelgenerátor állítja elő a mintavételezési frekvenciát és nem a bemenő jelfolyam határozza meg.
És amit én az első hsz-ben reclock-nak nevezek, az az oversampling. Asszem Elég hézagos a digjelfelg tudásom, de biztos van itt nálam nagyobb guru, aki rövidesen kijavít