Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2510

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow »

Shimano írta:
2025.03.02., vas. 12:19
Vajon milyen elosztóba dugja,(fér el) Zsolt ezt a sok harcra kész,tehát bekapcsolt vasat,legközelebb belesek már mögéjük is,és meglesem.
Én nemrég direkt megnéztem: sima villanyboltos - talán ikeás Koppla - elosztókat láttam. A bemenő kábel az eredeti gyárinak tűnt, egész rövidre vágva, a villásdugó pedig lengő IEC dugóra cserélve, hogy belemenjen a QFLT szűrőbe. Három aljzatos elosztókra emlékszem, gondolom azért, hogy véletlenül se lehessen túlterhelni a QFLT-et. Ha érdekes a pontos típus, azt Zsolt biztosan megmondja, a Heed tápkábelekkel kapcsolatos polémiát meg szerintem ne nyissuk meg ezredszerre is ...
:ohnoohnoohno:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Hozzászólás Szerző: Shimano »

BLX írta:
2025.03.01., szomb. 21:46
Heed Obelisk Si 30 + X2 30 + új StandArt :drum: Nagyon szépek. Remekül szólnak. Voltak jó sztorik és jó zenék is. Köszönjük!

IMG_0511.jpg
Vajon milyen elosztóba dugja,(fér el) Zsolt ezt a sok harcra kész,tehát bekapcsolt vasat,legközelebb belesek már mögéjük is,és meglesem. :D
Jó volt ismét ott lenni,és főleg hallgatni Zsoltot,bár ahogy néztem a többség már alig várta hogy beülhessen zenét hallgatni,és ezt is megértem.Részemről már az is elég ha csak Zsolt beszél egy egy ilyen talin,mert baromi érdekes ahogyan látja,és ismerteti ezt az egész hifi világot,plusz ahogyan a terveit osztja meg,mert az mindig van,de hát ez így is van jól. ;)
Sokat nem tudtam ott lenni,de az a kis idő is jól esett,ismét,köszönet is érte. :smile32:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

Heed Obelisk Si 30 + X2 30 + új StandArt :drum: Nagyon szépek. Remekül szólnak. Voltak jó sztorik és jó zenék is. Köszönjük!

IMG_0511.jpg

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

...és el is árulod?

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1374

Hozzászólás Szerző: vazze »

PgSpa írta:
2025.03.01., szomb. 20:46
Kiderült, hogy mi a beharangozóban látható kis hangdoboz?

Én már tudom :D
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Kiderült, hogy mi a beharangozóban látható kis hangdoboz?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3254

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Mint mindig, ma is jó hangulatú volt a klub. Délután néztem be, terv szerint másfél órát. Lett belőle majdnem három, és szinte kellemetlenül érzem magam, hogy búcsúzni kell.... :D

Most a Grand Enigma volt bekötve. Bármilyen ügyes is a kis Herald, ami utóbbi 1-1,5 évben mindig szólt, azért szerintem ez az igazi.

Pár szám erejéig szólt a Helikon is, a Presszer féle Fényév távolságnál lett átkötve a Lagrange után. Úgy vettem észre, ez Zsolt kedvence. Legközelebb ki fogom csalni belőle a Depeche Mode-ot is :smile29:
Na, itt is érezhető a váltás, kb., akkora ugrás, mint Obelisk után a Lagrange. Csak itt az ár szorzó nagyon más liga... de ugye egyre feljebb haladva ez mindig hasonlóan történik.

Az utolsó 1-1,5 óra egyébként jó hangulatú beszélgetéssel telt.

És Zsolt készül egy új termék családdal, ami izgalmasan hangzik az elmondottak alapján, de majd gondolom ír róla, amikor már jónak látja, hogy érdemes.
Kíváncsi leszek, főleg azért is, mert lehet egy prototípus nálam is lesz majd vélemény formális gyanánt. Ez egyrészt nagyon felvillanyozó, másrészt nagyon megtisztelő. leborulok.gif
Csak a Marantz! :-D

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

Hívőknek és ateistáknak! Zsolt és a Lagrange S és még sok minden a Heed termékekről az AudioMe Consult podcastben.

https://youtu.be/koKmfT1I2H4?si=8a2Kzxau5uM-WAaZ

youtu.be/8a2Kzxau5uM-WAaZ
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

https://the-ear.net/review-hardware/best-hi-fi-of-2024/
"Az audio világában nem sok "igazán megéri" vétel létezik, de ez a kis zsebrakéta integrált erősítő közülük való. Februári újraolvasása és áttekintése írásaimnak emlékeztetett arra, hogy mennyire élveztem az Elixirt. Talán "csak" 50W csatornánként, de megtölti a szobánkat ütős, meleg, mégis részletes zenével. Az évem meglepetése, nagyon jó értelemben. CK"
theear.jpg
theear.jpg (72.5 KiB) Megtekintve 2284 alkalommal

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: ghost222 »

Igen megszűnik a kattogás ha fix a kimenő jel felbontása.
BLX írta:
2025.01.29., szer. 10:18
severance írta:
2025.01.28., kedd 20:02
Nagyon jó energiákat küldtetek, mert sikerült megfejtenem a rejtélyt :D A tápegység mérettől függetlenül fennáll a probléma (még Q-PSU-val is próbáltam), ellenben:
dactilus_kattogas.jpg
Köszi, hogy megosztottad! :smile32:

Tehát ezzel a megoldással Windowsról, USB-n keresztül elkerülhető a "kattogás". Gondolom Mac-en is van valami hasonló? Vagy lehet fixálni a felbontást?

2.1-es, 2.3-as belső DAC kártyák estében, coaxon keresztül, megoldás lehet ha a streamert "fix" felbontásra állítjuk? Mintha valaki ezt írta volna korábban Wiim esetében...?
iagainsti

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: ghost222 »

Sziasztok!

Két kérdésem lenne felétek, obelisk si kapcsán próbálta valaki, hogy a használaton kívül DAC kártya ad-e alapzajt a rendszerhez, egy külföldi tesztben (talán) elixir kapcsán ez felmerült mint megoldás a zaj csökkentésére (még alacsonyabb lett ha így jobban tetszik).

A nem használt bemenetek rövidre zárása változtat bármin szerintetek?

Igen, ki tudom próbálni, de ha ven ebben tudás vagy "konszenzus" érdekelne...
iagainsti

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

huszti-zsolt írta:
2025.02.12., szer. 21:26
Talán nem OFF itt, és még egy meglepetés hozzá, újra indul a blog!
https://zsoltaudio.blogspot.com/
zsa40_PerfectlyClear.jpg

Erre a hírre megérte várni :rolleyes:
Mi ez a kis csinos dobozka??

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Talán nem OFF itt, és még egy meglepetés hozzá, újra indul a blog!
https://zsoltaudio.blogspot.com/
zsa40_PerfectlyClear.jpg

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

iistván írta:
2025.02.09., vas. 09:41
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem a kábelezzünk rovat, de nem véletlenül ide írok. leborulok.gif

LG oled TV és Heed Lagrange (vagy egyéb Heed optikai bemenetes eszköz esetén) összekötésénél milyen minőségű optikai kábelt érdemes használni?

Jelenleg egy Acoustic Research pr180 pro kábelt használok. Van jelentősége, ha feljebblépek?
Alapvetően film/koncert megy rajta, HIFI-t nem ezen hallgatok.
Üdv.
Szerintem jó lesz.

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem a kábelezzünk rovat, de nem véletlenül ide írok. leborulok.gif

LG oled TV és Heed Lagrange (vagy egyéb Heed optikai bemenetes eszköz esetén) összekötésénél milyen minőségű optikai kábelt érdemes használni?

Jelenleg egy Acoustic Research pr180 pro kábelt használok. Van jelentősége, ha feljebblépek?
Alapvetően film/koncert megy rajta, HIFI-t nem ezen hallgatok.
Üdv.
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: RobeeK »

merida írta:
2025.01.30., csüt. 04:20

Ez itt hibátlan választás:
viewtopic.php?f=33&t=207326&p=2899755&h ... o#p2899755
Köszi, sajna nem vagyok túl mobilis, de majd ilyesmire fegyelek.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

RobeeK írta:
2025.01.29., szer. 17:11
Sziasztok!
Lenne két elméleti kérdésem. Lehet hülyeség, de ez van :)
Arról lenne szó, hogy a középtávoli jövőben tervezem a hangfalaim illetve majd az erősítő cseréjét is. Elsőként a hangfal csere lenne a terv szerint (aztán amit hoz az élet).
Nem sok mindent hallottam, nincs sok tapasztalatom. Heed Obelisket hallottam valaha, már nem tudom melyik verziót, tetszett, ha odáig jutok az mindenképp képben lesz. Szintben-árban használt Si3 körül gondolkodom. Azt olvasom róla, hogy mindenevő, ami nekem számít, mivel elég sokat hallgatok rock/metált. Első elméleti: arra is javasolható véleményetek szerint, van erről tapasztalat?
Illetve mivel a terv szerint előbb lenne a hangfal csere, tud valaki javasolni olyan hangfalakat, ami ilyen zenével is jól érzi magát és Heed-ekkel is jól megvan?
Arra gondolok, hogy ha most választanék, akkor olyan irányba nézelődjek, ami majd esetleg a későbbiekben is megfelel.
Szobám olyan 18-19nm, elég szűkös hellyel, kisebb-közepes méretű álló doboz férhet be. Jelenleg sajnos másképp nem tudom elrendezni.
Köszi, Robi
Ez itt hibátlan választás:
viewtopic.php?f=33&t=207326&p=2899755&h ... o#p2899755
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

RobeeK írta:
Sziasztok!
Arról lenne szó, hogy a középtávoli jövőben tervezem a hangfalaim illetve majd az erősítő cseréjét is. Elsőként a hangfal csere lenne a terv szerint (aztán amit hoz az élet).
Nem sok mindent hallottam, nincs sok tapasztalatom. Heed Obelisket hallottam valaha, már nem tudom melyik verziót, tetszett, ha odáig jutok az mindenképp képben lesz. Szintben-árban használt Si3 körül gondolkodom. Azt olvasom róla, hogy mindenevő, ami nekem számít, mivel elég sokat hallgatok rock/metált. Első elméleti: arra is javasolható véleményetek szerint, van erről tapasztalat?
Illetve mivel a terv szerint előbb lenne a hangfal csere, tud valaki javasolni olyan hangfalakat, ami ilyen zenével is jól érzi magát és Heed-ekkel is jól megvan?
Arra gondolok, hogy ha most választanék, akkor olyan irányba nézelődjek, ami majd esetleg a későbbiekben is megfelel.
Szobám olyan 18-19nm, elég szűkös hellyel, kisebb-közepes méretű álló doboz férhet be. Jelenleg sajnos másképp nem tudom elrendezni.
Köszi, Robi

Ezek alapján én is valamelyik Dynaudio-t ajánlanám.
Vannak itt páran akiknek bevált Heed erősítővel.
Amivel még van tapasztalatom az a Wharfedale Denton 85th és Linton 85th. Mindkettő indokolatlanul alulértékelt doboz remek hanggal és mindenevők is.
Ami még esetleg jó lehet bár más kategória az a JBL. L26, 36, 82. Ezeket hallottam si3-mal és eléggé rendben vannak.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

RobeeK írta:
Köszi, Robi
Van az apróban egy Dunaudio sing4you állódoboz, azt ajánlom hozzá tapasztalatból. Van itthon ilyen dobozom meg si3 is. Tökéletes páros együtt. "Kevés pénzből" sok zene. ;)
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: RobeeK »

Sziasztok!
Köszi, Robi

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 100

Hozzászólás Szerző: severance »

BLX írta:
2025.01.29., szer. 10:18
Tehát ezzel a megoldással Windowsról, USB-n keresztül elkerülhető a "kattogás". Gondolom Mac-en is van valami hasonló? Vagy lehet fixálni a felbontást?

2.1-es, 2.3-as belső DAC kártyák estében, coaxon keresztül, megoldás lehet ha a streamert "fix" felbontásra állítjuk? Mintha valaki ezt írta volna korábban Wiim esetében...?
Hősiesen megvallom, Mac-kel még nem volt dolgom. De gyanítom, hogy a szoftveres fejlesztő eszközöket, ahogyan az szokásos, a chipset gyártója (jelen esetben az USB interfész XMOS gyártmány) adja ki, és a Heed driver is lényegében ebből származik, csak beírták a saját nevüket gyártóként, meg az eszköz egyedi azonosítóit (VID és PID értékek).
A DAC kártya teljesen más kérdés, és a 2.1/2.3 már Obelisk "osztályú" megoldás, sajnos még nem járt nálam ilyen. Magát a problémát sem ismerem, hogy annál is jelentkezik kattogás? Az legfeljebb egy némító áramkör lehet, a jelfolyam felbontásához egész biztosan semmi köze.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

severance írta:
2025.01.28., kedd 20:02
Nagyon jó energiákat küldtetek, mert sikerült megfejtenem a rejtélyt :D A tápegység mérettől függetlenül fennáll a probléma (még Q-PSU-val is próbáltam), ellenben:
dactilus_kattogas.jpg
Köszi, hogy megosztottad! :smile32:

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút

dactilus_kattogas.jpg
dactilus_kattogas.jpg (48.29 KiB) Megtekintve 3678 alkalommal

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Deenoo írta:
2025.01.28., kedd 09:52
Kimeneti Mute áramkör beépítése segíthet, szerintem.
D'
Szerintem pontosan egy ilyen okozza a problémát. Ha ugyanis nincs jel úgy 15-20 másodpercig, némít egy relé. Nem vagyok elektronikában jártas, de inkább az automatikus USB/SPDIF átváltás körül nyúlnék bele, mondjuk egy kapcsolóval választva a kettő között. Ahogy egyébként eredetileg is jobb (és általánosabb) megoldás lett volna. Írok ecopityunak, ő nagy mágus leborulok.gif

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Hozzászólás Szerző: akvapark »

severance írta:
2025.01.28., kedd 10:36
akvapark írta:
2025.01.28., kedd 10:17
Szerintem szép türelmesen olvas vissza a topicban, megkapod a választ. Vagy ha nincs időd/kedved hívd fel Zsoltot. leborulok.gif
Utóbbit cselekedtem: nem tudtam a számát, de meggúgliztam :-) A válasz az, hogy ismert a probléma, de már annyira kifutott a Dactilus, hogy szándékuk ellenére sem tudnak supportot adni hozzá.
Én úgy emlékszem, hogy nagyobb táppal szűnik a probléma. gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”