Utóbbit cselekedtem: nem tudtam a számát, de meggúgliztam :-) A válasz az, hogy ismert a probléma, de már annyira kifutott a Dactilus, hogy szándékuk ellenére sem tudnak supportot adni hozzá.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Re: Heed Audio termékek
Szerintem szép türelmesen olvas vissza a topicban, megkapod a választ. Vagy ha nincs időd/kedved hívd fel Zsoltot.severance írta: ↑2025.01.27., hétf. 20:29Elnézést kérek, szori, mea culpa maxima - nagyon csúnya dolgot fogok írni![]()
Álmaim (és lehetőségeim) DAC-ját a Dactilus szériában találtam meg, rendelkezem Dactilus+ -szal és egy ideje III-mal is. Előbbinek az USB kártyája mára meglehetősen elavult (szinkron), ezt optikai bemenettel használom TV-hez, így tökéletes. A III-asban egy 1.0-ás USB kártya van, és ezt viszont számítógéppel használom: meg kell mondjam, eléggé zavaró az automata bemenetváltás kattogása, ami a fejhallgatón recsegés formájában jelentkezik. Bármi trükk érdekelne, amivel ez kiküszöbölhető: akár hardverbe, akár a driverbe nyúlva. Ha bárkinek van ötlete, kérem segítsen. Előre is köszönöm.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Kimeneti Mute áramkör beépítése segíthet, szerintem.severance írta: ↑2025.01.27., hétf. 20:29Elnézést kérek, szori, mea culpa maxima - nagyon csúnya dolgot fogok írni![]()
Álmaim (és lehetőségeim) DAC-ját a Dactilus szériában találtam meg, rendelkezem Dactilus+ -szal és egy ideje III-mal is. Előbbinek az USB kártyája mára meglehetősen elavult (szinkron), ezt optikai bemenettel használom TV-hez, így tökéletes. A III-asban egy 1.0-ás USB kártya van, és ezt viszont számítógéppel használom: meg kell mondjam, eléggé zavaró az automata bemenetváltás kattogása, ami a fejhallgatón recsegés formájában jelentkezik. Bármi trükk érdekelne, amivel ez kiküszöbölhető: akár hardverbe, akár a driverbe nyúlva. Ha bárkinek van ötlete, kérem segítsen. Előre is köszönöm.
D'
Elnézést kérek, szori, mea culpa maxima - nagyon csúnya dolgot fogok írni

- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
mishow írta: ↑2025.01.22., szer. 08:31Azt tanultam meg az elmúlt évtizedekben, hogy a tapasztalati tényeken alapuló ajánlásokat (pláne, ha többször, többen megfogalmazták már) érdemes meglépni....
Egyébként sokat próbáltam az Si2-őt X2-vel és anélkül is, és határozottan meghálálja a plusz tápolást, ezért ezt a lépést a PAS nélkül is megfontolnám.
Heed OBELISK Si2 + obelis x2 ismerkedünk ...![]()
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Ennyi. Amúgy ha már Kimber, akkor 4TC, vagy 8 TC, és leszen zene!
vazze írta: ↑2025.01.24., pén. 08:31
Legtöbbször pont a Mogami van bekötve ( most is).
Én nem szoktam elveszni a pikofarádokban, csak hallgatok![]()
Ennyi. Amúgy ha már Kimber, akkor 4TC, vagy 8 TC, és leszen zene!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Én nem szoktam elveszni a pikofarádokban, csak hallgatok
Én nem szoktam elveszni a pikofarádokban, csak hallgatok

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
És melyiket szereted a Mogami pont magas kapacitású kábel, az is bevált?
Capacitance @ 20°C 100Hz : 106pF/m
1kHz : 93pF/m
10kHz : 83pF/m
50kHz : 76pF/m
100kHz : 74pF/m
iagainsti
Az a baj, hogy appban álltok hangerőt, sokszor nem album megy hanem playlist vagy válogatok zenéket, így kényelmes. Különben mivel úgyis EQ beállítás is megy, jelfeldolgozás szempontjából eleve semmit nem kerülök ki, én nem igazán hallok kölönbséget egy 100%-os hangerőhöz képest. Nekem a pro plus van, neked is? A sima prohoz képest lehet eltérés ilyenben simán.
iagainsti
Értem! Bizonyára, érzékenyebb hangfalaid vannak. Én sem így hallgatom, 11-12 között van, a wiim pro plus dac ját használva, a hangerő az appban kb 85%on van, de az a hangos.hangerő, a felett csak teszteltem. 9 óra 100% on nem elég nekem.mishow írta: ↑2025.01.23., csüt. 09:10Igazából a hangerő állások azok, amiket nem tudok hova tenni. Nekem is Si III van itthon, X2 táp nélkül, Heed Enigma 5 dobozokkal, a @wazze fórumtárs által is emlegetett piros-fekete Heed hangfalkábelekkel. A forrásom nekem is egy Wiim PRO, a digit jelet koaxon viszem át az Obelisk DA-ba. Ezzel a felállással egy kb 40nm nappaliban kb "9 óra" poti állásnál van a kellemes szobahangerő, "10 óránál" egy szimfonikus nagyzenekar rendesen betölti a szobát, a "11 óra" pedig már moziélmény, ha esetleg valamilyen filmet néznénk kihangosítva.
Te pedig azt írod, rendszeresen kb "2 órára" tekert hangerőn hallgatod a zenét, ami velem, amióta Heed erősítőm van (márpedig volt sok, és kaptam néha tesztelésre kölcsönpéldányt is) emlékezetem szerint SOHA nem fordult elő. MAX állásra tekerni meg ... gyakorlatilag elképzelni sem tudom.
Volt olyan, amikor az Si III-at én is beépített, alaplapi DAC kártyával hallgattam (v2.3) az abban a formában tényleg halkabb, ebben az esetben valóban feljebb kellett tekerni a hangerő potit, de max egy osztással, szóval ilyenkor néha megesett, hogy esetleg elértem a "12 órát".
Szóval ez volt az a körülmény, ami elgondolkoztatott, és ezért írtam, amit írtam, de ha neked így tetszik, és részedről teljesen OK, akkor ezzel kapcsolatban nincs - és nem is lesz - több megjegyzésem![]()
iagainsti
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2529
Igazából a hangerő állások azok, amiket nem tudok hova tenni. Nekem is Si III van itthon, X2 táp nélkül, Heed Enigma 5 dobozokkal, a @wazze fórumtárs által is emlegetett piros-fekete Heed hangfalkábelekkel. A forrásom nekem is egy Wiim PRO, a digit jelet koaxon viszem át az Obelisk DA-ba. Ezzel a felállással egy kb 40nm nappaliban kb "9 óra" poti állásnál van a kellemes szobahangerő, "10 óránál" egy szimfonikus nagyzenekar rendesen betölti a szobát, a "11 óra" pedig már moziélmény, ha esetleg valamilyen filmet néznénk kihangosítva.
Te pedig azt írod, rendszeresen kb "2 órára" tekert hangerőn hallgatod a zenét, ami velem, amióta Heed erősítőm van (márpedig volt sok, és kaptam néha tesztelésre kölcsönpéldányt is) emlékezetem szerint SOHA nem fordult elő. MAX állásra tekerni meg ... gyakorlatilag elképzelni sem tudom.
Volt olyan, amikor az Si III-at én is beépített, alaplapi DAC kártyával hallgattam (v2.3) az abban a formában tényleg halkabb, ebben az esetben valóban feljebb kellett tekerni a hangerő potit, de max egy osztással, szóval ilyenkor néha megesett, hogy esetleg elértem a "12 órát".
Szóval ez volt az a körülmény, ami elgondolkoztatott, és ezért írtam, amit írtam, de ha neked így tetszik, és részedről teljesen OK, akkor ezzel kapcsolatban nincs - és nem is lesz - több megjegyzésem

Tudom ebben a topikban kábelezni
De azért hamár , akkor nálam a következők váltak be si3-hoz.
Mogami 3103, DNM meg van egy pár egyszerű piros-fekete összesodort kábel amit Zsolt-tól kaptam kb tíz éve.

De azért hamár , akkor nálam a következők váltak be si3-hoz.
Mogami 3103, DNM meg van egy pár egyszerű piros-fekete összesodort kábel amit Zsolt-tól kaptam kb tíz éve.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
megpróbálom utóljára:
Kimber 4PR capacitance 127 pF / meter
Kimber 4PR series inductance 0.25 uH / meter
NAC A5 capacitance 16,5 pF / meter
NAC A5 series inductance 0.95 uH / meter
részemről pont

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
"...a Kimber (magas kapacitás miatt)."
Szerintem pont az induktivitása a magas a Kimber kábeleknek.
Szerintem pont az induktivitása a magas a Kimber kábeleknek.

Köszi! Az előző erősítőm is 60W volt, azt sem éreztem sosem kevésnek, sőt, bőven volt benne tartalék, a Heed-et fel tudom tekerni maxra, azt nem tudtam volna, persze az már fáj. Vagy az erőn kívül más tényeőket is gondolod nem ideális, mondjuk zenében mindet hallgatok, valóban, sok elektronikus zenét is, egyelőre sokkal jobban szólnak a rossz felvételek mint mondjuk az előző erősítővel, ez sokkal lágyabb - a Cambridge nagyon fürge, snappy volt és analitikusabb talán, ami nagyon tetszett de állandóan azt éreztem minden zenéhez külön beállítás lenne szükséges. Itt meg azt érzem mint tiniként a családi Videoton erősítővel, ez van és anno a tapasztalatlanság miatt, most meg a Heed megengedőbb lágy stílusa miatt, hogy ez ilyen akkor és nincs vele dolgom... De örülök ha ajánlotok bármit, olcsó kurva vagyok, minden megoldás érdekel

iagainsti
Pont ilyen kácsa kébelem van házimozból rengetek, ezze megy a sub most high-on nem lévén jobb ötletem. Előzőleg CA CXA61 volt, ehhez vettem a Kimber 4PR-t, előtte meg Arcam AVR így anno a kábelekre nem figyeltem különösebben, most a Heedhez ezek szerint a legrosszabb döntés volt jó eséllyel a Kimber (magas kapacitás miatt).BLX írta: ↑2025.01.22., szer. 15:49A subod manualjában így szerepel a bekötés. BTW: Elég kevés a hely az Si3 hátuljánál, gondold át, hogyan tudod megoldani, hogy biztonságosan elférjenek a kábelek/csatlakozók, nehogy rövidzár legyen. Lehet valami spéci banándugóval betudod dugni mind a két kábelt.ghost222 írta: ↑2025.01.22., szer. 14:22Lenne kedvetek leírni, milyen Heed erősítőt használtok, milyen hangfallal és ami konkrétan a lényeg lenne számomra milyen hangfalkábellel, kábelekkel? Ha pedig ismertek olcsó bevállt kábelt, az is érdekelne, sima ofc-ből pl. milyen átmérő lehet az ideális?
Lenne még egy kérdésem; mivel szub is van a rendszerben, és nincs pre out az si-n, high level módon van bekötve. Ezt hogy csináljam? Most a hangfalból viszem tovább, jobb lenne paralell az erősítőből? Mélyhez vastag kábel jobb, jól gondolom? A kábelek összkapacitása, hogy maradjon alacsony? Köszönöm!
Screenshot 2025-01-22 at 15.34.12.png
Jelenleg hány méter hangfalkábel van rákötve az erősítőre oldalanként?
Hangfalkábel veszélyes téma
Kb. 2x4mm2-es réz kábelt néznék, kedvező árban, használtan.
Pl.:
Linn K20 https://www.linn.co.uk/de/speakers/accessories/k20
Van Damme 268-504-000 https://www.van-damme.com/vandamme_prod ... fc502-6878
Kácsa KCE-T40 https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/ofc-ha ... -2-4-nmm-2
Canare 2s11f https://sonopart.hu/canare-2s11f-hangfa ... 11mm-15936
2x3m Kimber plusz a szubhoz is megy kb 2-3 méter 4mm2-es Kácsa, jelenleg még semmi sem végleges így meghagytam ez utóbbi hosszát.
iagainsti
Nálam is így van jelenleg...trane írta: ↑2025.01.22., szer. 15:59ez egyébként a REL által favorizált módszer![]()
illetve lehet azt is csinálni (és kevesebb maZZag is kell hozzá), hogy a hangsugárzók termináljáról viszi az emberfia a vezetékeket a sub(ok)hoz- én anno ezt a megoldást jobban kedveltem, és jobban is szólt egy hangyányival a tzuttz
![]()
iagainsti
De két aktív sub mehetne ezekre is highra kötve egy L és egy R oldalon (a Heed akkor nem ilyen tiltólistás értem), illetve a Heed nem szereti a hangfalkábel magas kapacitását, ennek tükrében kérdeztem, hogy mi a jó eljárás, a manualban tudom mit ajánla Bowers csak lehet a rövidebb plusz kábel előnye fontosabb netán?alto írta: ↑2025.01.22., szer. 16:05Heed erősítők esetén ez a nagyjelű subbekötés oké, de nem lehet elégszer leírni, hogy olyan erősítők esetén, ahol a hangfalkimenet földfüggetlen (ilyenek általában csövesek, a D-osztályúak, és a szimmetrikus felépítésű erősítők) ez a bekötés tilos, mert lesöntöli az erősítő földfüggetlen negatív pólusú kimenetét. Szerencsésebb esetben ekkor az erősítő beépített védelme közbelép és leold, a kevésbé szerencsés esetben ilyenkor füst, amperszag és sírásrívás a következmény.BLX írta: ↑2025.01.22., szer. 15:49A subod manualjában így szerepel a bekötés. BTW: Elég kevés a hely az Si3 hátuljánál, gondold át, hogyan tudod megoldani, hogy biztonságosan elférjenek a kábelek/csatlakozók, nehogy rövidzár legyen. Lehet valami spéci banándugóval betudod dugni mind a két kábelt.ghost222 írta: ↑2025.01.22., szer. 14:22Lenne kedvetek leírni, milyen Heed erősítőt használtok, milyen hangfallal és ami konkrétan a lényeg lenne számomra milyen hangfalkábellel, kábelekkel? Ha pedig ismertek olcsó bevállt kábelt, az is érdekelne, sima ofc-ből pl. milyen átmérő lehet az ideális?
Lenne még egy kérdésem; mivel szub is van a rendszerben, és nincs pre out az si-n, high level módon van bekötve. Ezt hogy csináljam? Most a hangfalból viszem tovább, jobb lenne paralell az erősítőből? Mélyhez vastag kábel jobb, jól gondolom? A kábelek összkapacitása, hogy maradjon alacsony? Köszönöm!
Pl.:
iagainsti
Pont ebben a helyzetben vagyok, én is. Akkor nem csak engem lepett meg, hogy a Roon, mennyit ad hozzá a jó rendszerhez!
PgSpa írta: ↑2025.01.22., szer. 09:08Én a helyedben eladnám a DA-t és vennék egy Abacus S-t streamer kártyával. Többször írtam már, hogy én decemberben cseréltem az első generációs Abacust (ami még az AKM gyár leégése előtti chippel volt szerelve) az újra, és sokkal jobb. Az Aries Mini-t (Sbooster táppal) összehasonlítottuk egy barátommal (neki adtam el), úgy, hogy az új USB csatlakozására dugtuk, tehát elvileg a legjobb verzió volt. Az Abacus-S beépített streamere annyival jobb, hogy az első megszólalás után azt mondta barátom, hogy ez nem árnyalatnyi különbség (attól még az Aries Mini kellett neki). Most meg a Roon próbaidőszakon örömködöm, ez még egy szintet emelt az egészen....
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Érdekes ez a HEED output kérdés. Az ELIXIR-en pont a tape out hiányoltam. Vagy jumperelést.
Heed erősítők esetén ez a nagyjelű subbekötés oké, de nem lehet elégszer leírni, hogy olyan erősítők esetén, ahol a hangfalkimenet földfüggetlen (ilyenek általában csövesek, a D-osztályúak, és a szimmetrikus felépítésű erősítők) ez a bekötés tilos, mert lesöntöli az erősítő földfüggetlen negatív pólusú kimenetét. Szerencsésebb esetben ekkor az erősítő beépített védelme közbelép és leold, a kevésbé szerencsés esetben ilyenkor füst, amperszag és sírásrívás a következmény.BLX írta: ↑2025.01.22., szer. 15:49A subod manualjában így szerepel a bekötés. BTW: Elég kevés a hely az Si3 hátuljánál, gondold át, hogyan tudod megoldani, hogy biztonságosan elférjenek a kábelek/csatlakozók, nehogy rövidzár legyen. Lehet valami spéci banándugóval betudod dugni mind a két kábelt.ghost222 írta: ↑2025.01.22., szer. 14:22Lenne kedvetek leírni, milyen Heed erősítőt használtok, milyen hangfallal és ami konkrétan a lényeg lenne számomra milyen hangfalkábellel, kábelekkel? Ha pedig ismertek olcsó bevállt kábelt, az is érdekelne, sima ofc-ből pl. milyen átmérő lehet az ideális?
Pl.:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
ez egyébként a REL által favorizált módszer

illetve lehet azt is csinálni (és kevesebb maZZag is kell hozzá), hogy a hangsugárzók termináljáról viszi az emberfia a vezetékeket a sub(ok)hoz

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
A subod manualjában így szerepel a bekötés. BTW: Elég kevés a hely az Si3 hátuljánál, gondold át, hogyan tudod megoldani, hogy biztonságosan elférjenek a kábelek/csatlakozók, nehogy rövidzár legyen. Lehet valami spéci banándugóval betudod dugni mind a két kábelt.ghost222 írta: ↑2025.01.22., szer. 14:22Lenne kedvetek leírni, milyen Heed erősítőt használtok, milyen hangfallal és ami konkrétan a lényeg lenne számomra milyen hangfalkábellel, kábelekkel? Ha pedig ismertek olcsó bevállt kábelt, az is érdekelne, sima ofc-ből pl. milyen átmérő lehet az ideális?

Pl.: