Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 970

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Én soha nem szégyelltem, hogy a minőség miatt is hallgatok zenét; olyannyira, hogy amikor a van úgy, hogy nem szól jól / nem tetszik a rendszer, mert valami kavarás van, inkább nem is hallgatok zenét, vagy jóval kevesebbet.

Asszem, itt vagyunk páran hangminőség-fetisiszták.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

Klaca írta:
2024.04.28., vas. 09:54
Mióta nincs meg a Heed itthon, sokkal kevesebb élvezettel vagy mivel hallgatok zenét. Ez nyilván a Heed érdeme is volt. Szóval azért gondoljátok meg mielőtt ilyesmit léptek (Én persze nem bántam meg, voltak akkor fontosabb dolgok az életemben, de így utólag tanulságos lépés volt.)
Kedves Klaca, az az Obelisk jelenleg ebben a rendszerben "zenél"tovább. ...és egyre több élvezettel vagy mivel hallgatok zenét. :smile53:
Csatolmányok
dahe1.JPG
dahe1.JPG (69.4 KiB) Megtekintve 2243 alkalommal
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

chord_ írta:
2024.04.25., csüt. 19:54
Ízlésfüggő dolgok ezek, a saját próba nem megúszható.

Thesis végfok járt nálam, ott a tonalitás kicsit másfajta volt, az én zenéimhez és a nem-Heed rendszeremhez, vagy inkább a szimmetrikus lehetőségekhez a Nexus jobban illeszkedett. A Thesis valószínűleg össze-tervezettebb a többi komponenssel; Heed rendszerben könnyen lehetséges, hogy jobb, mivel a Nexus az szimmetrikus topológiájú kapcsolás alapból, vagyis, amikor belül át-jumperelődik RCA-ra, akkor visszalép a 'nagyon jó erősítő' kategóriába, amiből azért aránylag sok fellelhető mindenfelé, bár a különleges karakterét feltétlen megtartja.

Obelisk van egy nagyon hasonló rendszerben, amit ismerek. Ott meg inkább azt hallom, hogy nem annyira érzékeny a forrásra, mint a Nexus, és hogy némi szerencsével nagyon jó hangot lehet elérni, már-már 'indokolatlanul' jó hangot.
A Nexus, az tényleg kékvér. Amikor amolyan átlag-jó forrást kap maga elé, akkor előfordult már, hogy 'kicsit bátortalan', meg 'pici függöny a hangon', meg mindenféle nyavalygás, és akár egy csöves erősítő, vagy mondjuk pont egy Obelisk, vagy valami egészen más lett a végső választás.
Amikor viszont megkínálják az elejét valami tényleg extra jóval, akkor előjön az, ami miatt nagyon szeretem: valamiféle légies, kimondottan könnyed megszólalás a középsávon, rengeteg réteggel és húrral, valami különös varázslat, szinte valószínűtlen tónushűség, valami olyasmi, amit a legjobb 300B-k a legjobb pillanataikban művelnek, de hibátlan, teljes magastartománnyal és tökéletes, nem-csöves basszussal.

Jó forrást régebben szinte lehetetlen volt találni hozzá, mert mivel végfok, kellett egy hangerőszabályozott szimmetrikus kimenetű lejátszó, vagy egy szimmetrikus előerősítő pluszban, ez utóbbit pl. találni, igazán jót, csak aranyrudakért lehetett.
Mostanában, van egy új 'dac-korszak', többségükön ott a szabályozható XLR kimenet, és ráadásul a hangerőszabályzók terén olyan előrelépések történtek, hogy akár egy digitális volume control is tud már nagyon-nagyon jól szólni ezeken a készülékeken.
Ha jól látom, valamikor (lehet, hogy már régebben) lecserélted az ML-t egy Thesis delta - dac párosra, szal nőtt a Heed mennyisége a rendszeredben. Arról is írhatnál valamit, hogy ez miként/miért történt.

Más, talán tanulságos dolog: sajnos, már jó ideje meg kellett válnom a hifimtől. (Azóta egy hordozható valamin hallgatok zenét.) Korábban azt hittem, ez a hifi-dolog nálam valójában nem igazán kapcsolódik lényegileg a zenehallgatáshoz, inkább csak amolyan "plusz játék", amit valamiért szeretek. Ezért úgy gondoltam ez a kényszerű lemondás nem lesz nehéz, a "lemondás gyakorlása" mindig hasznos, és pl. a zenehallgatási szokásaimon amúgy sem fog sokat változtatni. Hát valójában nem ez történt. Mióta nincs meg a Heed itthon, sokkal kevesebb élvezettel vagy mivel hallgatok zenét. Ez nyilván a Heed érdeme is volt. Szóval azért gondoljátok meg mielőtt ilyesmit léptek (Én persze nem bántam meg, voltak akkor fontosabb dolgok az életemben, de így utólag tanulságos lépés volt.)

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: dgab »

chord_ írta:
2024.04.25., csüt. 19:54
dgab írta:
2024.04.25., csüt. 14:33
chord_ írta:
2024.04.23., kedd 18:41

Minden betűjét fenntartom.
Most is ezt a Nexus párt hallgatom.
Volt esetleg lehetőséged összehasonlítani Obelisk/Thesis mono párokkal? Vagy valaki másnak?

Thesis végfok járt nálam, ott a tonalitás kicsit másfajta volt, az én zenéimhez és a nem-Heed rendszeremhez, vagy inkább a szimmetrikus lehetőségekhez a Nexus jobban illeszkedett. A Thesis valószínűleg össze-tervezettebb a többi komponenssel; Heed rendszerben könnyen lehetséges, hogy jobb, mivel a Nexus az szimmetrikus topológiájú kapcsolás alapból, vagyis, amikor belül át-jumperelődik RCA-ra, akkor visszalép a 'nagyon jó erősítő' kategóriába, amiből azért aránylag sok fellelhető mindenfelé, bár a különleges karakterét feltétlen megtartja.

Obelisk van egy nagyon hasonló rendszerben, amit ismerek. Ott meg inkább azt hallom, hogy nem annyira érzékeny a forrásra, mint a Nexus, és hogy némi szerencsével nagyon jó hangot lehet elérni, már-már 'indokolatlanul' jó hangot.
A Nexus, az tényleg kékvér. Amikor amolyan átlag-jó forrást kap maga elé, akkor előfordult már, hogy 'kicsit bátortalan', meg 'pici függöny a hangon', meg mindenféle nyavalygás, és akár egy csöves erősítő, vagy mondjuk pont egy Obelisk, vagy valami egészen más lett a végső választás.
Amikor viszont megkínálják az elejét valami tényleg extra jóval, akkor előjön az, ami miatt nagyon szeretem: valamiféle légies, kimondottan könnyed megszólalás a középsávon, rengeteg réteggel és húrral, valami különös varázslat, szinte valószínűtlen tónushűség, valami olyasmi, amit a legjobb 300B-k a legjobb pillanataikban művelnek, de hibátlan, teljes magastartománnyal és tökéletes, nem-csöves basszussal.

Jó forrást régebben szinte lehetetlen volt találni hozzá, mert mivel végfok, kellett egy hangerőszabályozott szimmetrikus kimenetű lejátszó, vagy egy szimmetrikus előerősítő pluszban, ez utóbbit pl. találni, igazán jót, csak aranyrudakért lehetett.
Mostanában, van egy új 'dac-korszak', többségükön ott a szabályozható XLR kimenet, és ráadásul a hangerőszabályzók terén olyan előrelépések történtek, hogy akár egy digitális volume control is tud már nagyon-nagyon jól szólni ezeken a készülékeken.
Köszönöm a részletes, érzékletes választ!

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

dgab írta:
2024.04.25., csüt. 14:33
chord_ írta:
merida írta:
2024.04.23., kedd 06:42
Egy régi írás:
https://komolyzeneiajanlo.blogspot.com/ ... osito.html
Volt esetleg lehetőséged összehasonlítani Obelisk/Thesis mono párokkal? Vagy valaki másnak?

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: dgab »

chord_ írta:
merida írta:
Egy régi írás:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

merida írta:
Egy régi írás:

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Telefonos képek a Heed kiállítótérből.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2533

Hozzászólás Szerző: mishow »

Nagyon jó, hogy a csendesebb időkben - amik mostanában valahogy sajnos egyre hosszabbak sad.gif - néha egy-egy fotóval megpörgetitek a topicot, csak az a javaslatom, hogy ilyenkor azt is tegyétek hozzá, honnan van a kép, egyszerű "letöltve: www...." vagy "forrás: xyz" megjegyzéssel. Sok kép szerzői joggal védett, és így nincs ebből vita, na meg mi is tudjuk, honnan van a fotó ;)
Köszi :smile53:

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

IMG_20231111_170024.jpg

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

IMG_20231111_170039.jpg

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

IMG_20231111_170010.jpg

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

IMG_20231111_170004.jpg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8892

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Alex_Aston írta:
2024.03.28., csüt. 07:22

Én már döntésre jutottam, hogy a Thesys helyett
Helikonra váltanék.
De bizonyos ok miatt mégsem... :rolleyes:
Thesis ;)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

alto írta:
2024.03.28., csüt. 06:40
Mindenesetre aki komolyan fontolgatná egy Helikon megvásárlást, érdemes hamarosan döntésre jutnia, mert könnyen lemaradhat róla. :D
Én már döntésre jutottam, hogy a Thesys helyett
Helikonra váltanék.
De bizonyos ok miatt mégsem... :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3148
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Gulka. írta:
2024.03.27., szer. 20:18
Most nézegetem a fotókat a Helikonokról.
Találtam egy árat is. Jó, hogy ültem. :)

https://www.bartimexaudio.hu/Heed-Audio-Helikon

Szerintem lesz rá kereslet külföldön vagy akár 1-2 darab itthon is gazdára találhat....
Mindenesetre örülök, hogy ilyen termékek is készülnek itthon.
A Helikon limitált, 30db-os példányszámából már több mint a fele elkelt, külföldön. Egyértemű siker, egyrészről marketing szempontból, mert ezzel a Heed Audio belépett a topligába, másrészről pénzügyi szempontból is csinos extra árbevételt generált.
Itthon nyilván túlzott optimizmus lenne hasonló sikert remélni, de talán egy-két darabot végül sikerül hazai körben megtartani. Mindenesetre aki komolyan fontolgatná egy Helikon megvásárlást, érdemes hamarosan döntésre jutnia, mert könnyen lemaradhat róla. :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 212

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Gulka. írta:
2024.03.27., szer. 20:18

Szerintem lesz rá kereslet külföldön vagy akár 1-2 darab itthon is gazdára találhat....
Én nagyon remélem, hogy itthon is gazdáratalál néhány darab.
Általában nagyon értelmetlennek tartom az ilyen árú készülékeket, szinte egy sem volt amit valaha is hallottam, és azt éreztem, hogy kellene is. A Helikont viszont kanyar nélkül hazahoznám. Aztán akkor egy életre el lenne felejtve az erősítő kérdés. :smile29:
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Lindemann Limetree Network + Kenwood 5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990.

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

DeProtector írta:
2024.03.24., vas. 20:42
merida írta:
2024.03.24., vas. 19:33
46045298_2488762304497730_1658000385782054912_n.jpg
Hol készült a kép, ha szabad érdeklődni? :smile29:
Annotation 2024-03-25 092107.jpg
Annotation 2024-03-25 092107.jpg (58.42 KiB) Megtekintve 3431 alkalommal

Jazzas
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Jazzas »

Photo from french dealer ADHF:
facebook.com/adhf.hifi

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 212

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

merida írta:
2024.03.24., vas. 19:33
Hol készült a kép, ha szabad érdeklődni? :smile29:
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Nehéz bármelyik Heed végfokkal mellé fogni.

Én használtam csöves előfokkal néhány Heed végfokot. Problémám nem volt egyikkel sem.

De a legegyszerűbb, ha kipróbálod.
G.Viktor írta:
2024.03.23., szomb. 13:21
Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék felétek, hátha van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatosan.

Keresek egy "zenei" hangú végerősítőt egy Dénes Péter csöves előfok mellé és elgondolkodtam a régebbi HEED Audio (Nexus S80, 100, PAS80 stb) végfokokon.

Véleményetek, tapasztalataitok szerint mennyire "passzolnának" egymáshoz?
Mennyire lehet ez járható út?

Gondolataitokat előre is köszönöm!

Szép napot!

G.Viktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: G.Viktor »

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék felétek, hátha van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatosan.

Keresek egy "zenei" hangú végerősítőt egy Dénes Péter csöves előfok mellé és elgondolkodtam a régebbi HEED Audio (Nexus S80, 100, PAS80 stb) végfokokon.

Véleményetek, tapasztalataitok szerint mennyire "passzolnának" egymáshoz?
Mennyire lehet ez járható út?

Gondolataitokat előre is köszönöm!

Szép napot!

Dénes Péter csöves előerősítő, Bryston 3B-ST, Schmidt F. és kábelek, Braun LS 130, Lenco L75, Audio Technica VM95ML.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”