Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2789

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Nem szeretnék állandóan ugyan azzal takarózni, de...
A Heed Audio ALAPVETŐEN - sőt hivatalosan teljes egészében - export cég. Vagyis a mi berendezéseink HIVATALOSAN Magyarországon nem kerülnek forgalomba. Ne értsen félre senki, annak a kevésnek ami itthon talál gazdára fantasztikusan örülök - és nagyon kár, hogy idehaza nincs igazán remény egy széleskörű piacra - de a cég tevékenységét - a gyártást, ami nem évi 5 db készülék - alapvetően a külföldi piacok orientáltsága határozza meg. Így idehaza is az van, ami külföldön. Ott pedig most szinte minden bennünket érintő dolog az Obelisk körül forog.
Szóval elnézést kérek mindenkitől, nem állt szándékomban néhány elejtett szóval-információval senkiben alaptalan reményeket táplálni. A StandART is egy olyan termék, ami most erősen háttérbe szorult. Számunkra most az a fontos, hogy az új Obelisk gyártását belátható időn belül talpra állítsuk.
Amennyiben nem tudnék e fórum közelébe keveredni - még sok elintézendő dolog vár rám a következő másfél napban - úgy kívánok minden fórumlakónak ÁLDOTT ÉS BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 200

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: merida »

Hogy mikor lesz Herald? Hát...Ne várja senki, hogy itt most egy dátumot megjelölök. Egy hangfal - sajnos vagy szerencsére - nálam nem úgy készül, mint egy határidős munka amit a marketing osztály meghatároz. Sajnos egy hangfal tervezése rengeteg "nem-reál" folyamatot tartalmaz. (Pontosabban egy ilyen hangfalé... :box: ) Kívánatos dátum persze van. 2006 május. Merthogy a müncheni show... De az "Obelisk-projekt" olyan energiáimat viszi el, hogy emellett nem merek vállalni semmi kötötséget. Hát ez van.

És a Standart utódja?Készülget?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Hogy mikor lesz Herald? Hát...
Ne várja senki, hogy itt most egy dátumot megjelölök. Egy hangfal - sajnos vagy szerencsére - nálam nem úgy készül, mint egy határidős munka amit a marketing osztály meghatároz. Sajnos egy hangfal tervezése rengeteg "nem-reál" folyamatot tartalmaz. (Pontosabban egy ilyen hangfalé... ) Kívánatos dátum persze van. 2006 május. Merthogy a müncheni show... De az "Obelisk-projekt" olyan energiáimat viszi el, hogy emellett nem merek vállalni semmi kötötséget. Hát ez van.

merida
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Szia Vadász
Kérdésem: mikorra számíthatunk a Heraldra?

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Akkor valszeg félreértettük Alex-et. Mert amit írt nekem abból az jött le hogy szerinte tökmindegy hogy egy Technics cd vagy egy a példádnál maradva Roksan Kandy az ami kiszolgálja az obelisk-envoy  párost.
Azt hiszem tényleg félreérthető voltam, remélem senki sem akarja szándékosan másként értelmezni, amit írtam :box:
Nyílván nem arról van szó, hogy akármilyen ócska forrást elé lehet kötni, de - mint ahogy azt Vadász leírta - egy korrekt cédét (maradjunk most a digitális forrásoknál) eléjük kapcsolva talán nem az lesz az érzésünk, hogy abból azonnal még jobb kell és erősen visszafogja a rendszer teljesítményét...
Tehát nem azt akartam közölni, hogy Roksan Kandy, vagy egy papírdobozos technics egyenrangú lenne eme rendszerben, hanem azt, hogy mondjuk egy, a Roksan-hoz hasonlatos gép, de lehet ez akár egy sokkal régebbi lejátszó (kora okán képviselhet "filléres" értéket), mint az én 304-esem. Ez anno nagyon komoly berendezés volt, árban is, jelenleg azonban 20e magasságában megvehető. Szvsz tök jó hang, simán el merném vinni Vadászhoz egy próbára Persze, az igazi hifisták ezt nem hiszik majd el, ennyiért nem szólhat jól és kész!
Remélem, így már kicsit érthetőbb voltam.

Én a Philips 304-et nem ismerem, így nagyon nem is nyitnék erről vitát. Akár jó is lehet!
A CD játszásról azonban még egy észrevételt hadd tegyek.

Sok "hifsta" lelkébe mászom most bele, de sokéves tapasztalatom, hogy egy CD játszó minősége és az ára között SEMMIFÉLE összefüggés nem tapasztalható. Egyébként aki TÉNYLEG érti a CD játszás lényegét (és nem sarlatánkodik a pchihoszomatikus jelenségeket is belekeverve), az hasonló véleményen van. Egy-egy alapmodell sokszor nagyon szégyenben tudja hagyni a gyémántárú csoda játszókat.

Először is tudomásul kell venni, hogy a CD formátuma úgy ahogy van nagyon erősen korlátozott minőséggel bír. (Még a '90-es évek elején beszéltem egy Philips mérnökkel, aki a kezdetektől részt vett a CD formátum megalkotásában és gyakorlati megvalósításában. Ő elmondta, hogy a CD esetén minőségről beszélni felesleges, kifejezetten KÖZÉPSZERŰ formátumnak fejlesztették!) Vagyis a "high end CD játszó" az eleve egy hibás kifejezés. Dehát a hifista csodákra képes, például arra is, hogy elfogadja az elfogadhatatlant. A technika pedig felzárkózott egészen meglepő eredményeket produkálva, de azért a korlátok csak korlátok maradtak.

Egy milliós sokdobozos készülékben is éppen az a Philips CDM12.10 mechanika, Wolfson vagy BB vagy Crystal chip van (mondjuk a teljes DA panel lehet is vagy néhány ezer forint), felületszerelt IC (merthogy az RF zaj miatt eleve nem lehet mást használni), egyszóval egy százezres készüléknek épp akkora esélye van, hogy jól szól, mint egy 4 milliósnak.

Én már második éve a külföldi kiállításokon próbálok szerezni egy igazán komoly CD játszót, mert hát ugye egy Nexus/Envoy mégiscsak megérdemelné...! Végigmentem eddig Naim-on, Chord-on, Linn-en (az "merikaikat" nem említem, néhány percnél tovább még hallgatni sem tudtam őket ) aztán... Aztán mindig maradt a Roksan Caspian. Annak az egységes, "folyékony" és nyílt hangkaraktere érdekes módon felülmúlta a nálánál sokkal drágább és nevesebb modellekét. Pedig higgyétek el, sokkal JOBB LETT VOLNA NEKEM üzletileg, ha nem a Roksannal demózom. (Angliában például a Naim-nak sokkal nagyobb a kurázsija, és sokkal több Naim kereskedőt érdekelhet esetleg a Nexus/Envoy, mint Roksan kereskedőt...)

Szóval a CD játszás MÁS, mint az LP játszás, és bizony sosem fogja azt a minőséget képviselni. (Én itt most ZENEHALLGATÁSRÓL és nem hifista effektus-demózásról beszélek.) A CD játszók körében messze nincs meg az a lineáris ár/érték összefüggés, mint az LP játszóknál.

Igen, a mai napig igaz, hogy egy Roksan Xerxes egy Obeliskkel és egy Epos hangfallal sokkal zeneibb, mint egy Rega P3 egy Nexussal és egy B&W 802D-vel. (Az Envoyt most azért ne keverjük ide, mert nem lehet a többi hangfallal egy lineáris skálán kezelni.) De ez a CD játszás terén NEM IGAZ! Egy jó alapfokú CD játszó és egy bármilyen high end csoda között nincs akkora különbség, hogy ez a rendszerelmélet arra is alkalmazható legyen.

Blaki!

Az Onkyo 7911 nem egy rossz játszó. De mai szemmel azért nem is egy adu ász. Itt ugye nálam van olyan is, ámde egy Roksan Kandy azért..

És most is kitartok abbéli véleményem mellett, hogy még sosem hallottam SEMMILYEN CD játszót, ami egy Roksan Radius 5-tel felvenné a versenyt. Persze az is igaz, hogy aki soha nem hallgatott mást mint CD-t, az más aspektusból látja és hallja a dolgot. Ezt efogadom. A szokás nagy úr!

merida
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Pedig az Orister cseréje időszerű lenne!
Ahhoz, hogy azt az oristert, -amit hallgatok-, lecseréljem, igen nagyot kéne nyújtani...:box:

Sejtettem! Ha nem titok leírhatnád az igazi felállást!
Jöhet magánban is ,ha nem publikus.

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Lpfan »

Ahhoz, hogy azt az oristert, -amit hallgatok-, lecseréljem, igen nagyot kéne nyújtani...
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...

merida
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Mibe kerül most ez Zsoltnál?
Ezt Tőle kérdezd meg, szerintem.
Két Obelisk van/lesz (One és Pro, azt hiszem), az egyik kicsivel 100 felett, a másik némileg 200 alatt.

Nem akarok vásárolni, csak az árkategóriára voltam kíváncsi!
Köszönöm.

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

Két Obelisk van/lesz (One és Pro, azt hiszem), az egyik kicsivel 100 felett, a másik némileg 200 alatt.

Nem akarok vásárolni, csak az árkategóriára voltam kíváncsi!
Köszönöm.

alexandrosz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: alexandrosz »

Médialejáccó, Heed Obelisk i + Dactilus, Epos ES-14

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

alexandrosz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szia Attila!

Íme

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!

Annyit beszéltetek már az új Obeliskről, de valaki tegyen már be egy-két képet róla, esetleg a belsejéről is.
Tudom, hogy a zene a fontos, de azért kiváncsi is vagyok.

Köszönettel:
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

merida
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

..... annak nem kell világverő digitális forrást eléjük kötni, szerintem az én ósdi, filléres philipsem is tökéletesen kiszolgálná őket.....
No ebbe azért hadd kössek bele;-)

Hogy hozol ki jó hangzást egy gyenge forrásból? Ami már az elején rossz, az nem lesz később jó! Vagy ha igen, akkor valaki/valami erőteljesen téved/hazudik... Ha egy tisztességes forrást kötsz elé, akkor fogod megtudni, mit is tud az erősítő, nem akkor, aha egy tisztességes hangfalat utána. Ha egy tisztességes hangfalat IS, akkor meg pláne...

No álljunk meg egy szóra...

Lehet, hogy Alex(androsz) fogalmazása nem a legszerencsésebb volt, de itt szó nem volt gyenge CD forrásról. Ahogy szó nem volt gyenge LP forrásról sem. Pusztán az Obeliskhez hasonlóan nem gyémántárú készülékekről beszélünk. De - és elnézést, itt most nem kerülhetem meg, hogy ne jellemezzek egy általam forgalmazott terméket - a Roksan Kandy egy frenetikusan jó CD játszó. Csak persze nehéz elhinni, hogy kevesebb mint negyed millióért lehet ilyen is egy CD játszó. Ahogy a Radius 5 is hasonló LP játszó, csak manapság mindenki az árcédulák bűvöletében él. Pedig bizony e két forráskomponens nemcsak az árán mutat messze túl, de sok - nagyon sok - imázs-ketyere belesápadhat(na) ezek árnyékába, ha megfelelő figyelmet kapnának. Van persze a világnak része, ahol ez így is van (Tokyotól New Yorkig például már második éve a Radius 5 tarol mindent), csak épp megint itthon sikkadnak el ezek a dolgok.
Igaz, az Envoy kilóg a sorból - bár annyiban érdekes a dolog, hogy lám, egy Obelisk mire is képes...! :box: Ezzel együtt remélem belátható időn belül megszületik az árban is Obelisk közeli "szegény ember Envoya". Neve már van, Heraldnak fogják hívni..
(Aki emléxik a H&T "heraldjára", az felejtse el gyorsan, ennek ahhoz semmi köze nem lesz.)

De ugye kedves Vadász ez a belátható idő ,a Herald esetében nem újabb egy év,mert én azóta várom a megszületését! Nagyon!

merida
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

..... annak nem kell világverő digitális forrást eléjük kötni, szerintem az én ósdi, filléres philipsem is tökéletesen kiszolgálná őket.....

Hogy hozol ki jó hangzást egy gyenge forrásból? Ami már az elején rossz, az nem lesz később jó! Vagy ha igen, akkor valaki/valami erőteljesen téved/hazudik... Ha egy tisztességes forrást kötsz elé, akkor fogod megtudni, mit is tud az erősítő, nem akkor, aha egy tisztességes hangfalat utána. Ha egy tisztességes hangfalat IS, akkor meg pláne...

Lehet, hogy Alex(androsz) fogalmazása nem a legszerencsésebb volt, de itt szó nem volt gyenge CD forrásról. Ahogy szó nem volt gyenge LP forrásról sem. Pusztán az Obeliskhez hasonlóan nem gyémántárú készülékekről beszélünk. De - és elnézést, itt most nem kerülhetem meg, hogy ne jellemezzek egy általam forgalmazott terméket - a Roksan Kandy egy frenetikusan jó CD játszó. Csak persze nehéz elhinni, hogy kevesebb mint negyed millióért lehet ilyen is egy CD játszó. Ahogy a Radius 5 is hasonló LP játszó, csak manapság mindenki az árcédulák bűvöletében él. Pedig bizony e két forráskomponens nemcsak az árán mutat messze túl, de sok - nagyon sok - imázs-ketyere belesápadhat(na) ezek árnyékába, ha megfelelő figyelmet kapnának. Van persze a világnak része, ahol ez így is van (Tokyotól New Yorkig például már második éve a Radius 5 tarol mindent), csak épp megint itthon sikkadnak el ezek a dolgok.
Igaz, az Envoy kilóg a sorból - bár annyiban érdekes a dolog, hogy lám, egy Obelisk mire is képes...! :box: Ezzel együtt remélem belátható időn belül megszületik az árban is Obelisk közeli "szegény ember Envoya". Neve már van, Heraldnak fogják hívni..
(Aki emléxik a H&T "heraldjára", az felejtse el gyorsan, ennek ahhoz semmi köze nem lesz.)

De ugye kedves Vadász ez a belátható idő ,a Herald esetében nem újabb egy év,mert én azóta várom a megszületését! Nagyon!

Vendég

Heed Audio termékek

Sziasztok! Az Obelisk kicsatoló kondis vagy két tápfeszes? Mert ugye a HTA30 nem DC csatolt, és az, ha jól tudom, hasonló kapcsolású. Vagy nem?

Úgy tudom,hogy az összes obeliszkes témájú erősítőnek ugyanaz a kapcsi alapja már kb.:30 éve,tehát ac csatolt.De asszem írt is erről Vadász.(R.M.Hay)

Vendég

Heed Audio termékek

...Vadászék kijönnének egy cd játszóval is mert azt 100%ra be lehetne a rendszerbe tökéletesen integrálni...
Köll venni egy elpéjáccót(azt is árulnak Vadászék),azt megoldódik a frontend gondod.

istipisti
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: istipisti »

Sziasztok!
Az Obelisk kicsatoló kondis vagy két tápfeszes? Mert ugye a HTA30 nem DC csatolt, és az, ha jól tudom, hasonló kapcsolású. Vagy nem?

alexandrosz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

Ja igen, még valami:
Csak arra szerettem volna kilukadni az egész félreérthető okfejtésemmel, hogy ha valaki nagy nehezen kiköhögi az erősítő és az hangfal árát, akkor is nyugodtan hátradőlhet egy időre, amíg a munkahelyén eltöltött túlórákért kapott pénzből megvehet egy Kandy-t, Rega-t, vagy akár egy új Heed cédét
Ha szükségét érzi.
Nacsakmer.

alexandrosz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

Akkor valszeg félreértettük Alex-et. Mert amit írt nekem abból az jött le hogy szerinte tökmindegy hogy egy Technics cd vagy egy a példádnál maradva Roksan Kandy az ami kiszolgálja az obelisk-envoy párost.
Azt hiszem tényleg félreérthető voltam, remélem senki sem akarja szándékosan másként értelmezni, amit írtam
Nyílván nem arról van szó, hogy akármilyen ócska forrást elé lehet kötni, de - mint ahogy azt Vadász leírta - egy korrekt cédét (maradjunk most a digitális forrásoknál) eléjük kapcsolva talán nem az lesz az érzésünk, hogy abból azonnal még jobb kell és erősen visszafogja a rendszer teljesítményét...
Tehát nem azt akartam közölni, hogy Roksan Kandy, vagy egy papírdobozos technics egyenrangú lenne eme rendszerben, hanem azt, hogy mondjuk egy, a Roksan-hoz hasonlatos gép, de lehet ez akár egy sokkal régebbi lejátszó (kora okán képviselhet "filléres" értéket), mint az én 304-esem. Ez anno nagyon komoly berendezés volt, árban is, jelenleg azonban 20e magasságában megvehető. Szvsz tök jó hang, simán el merném vinni Vadászhoz egy próbára Persze, az igazi hifisták ezt nem hiszik majd el, ennyiért nem szólhat jól és kész! :box:
Remélem, így már kicsit érthetőbb voltam.

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: blaki »

Akkor valszeg félreértettük Alex-et. Mert amit írt nekem abból az jött le hogy szerinte tökmindegy hogy egy Technics cd vagy egy a példádnál maradva Roksan Kandy az ami kiszolgálja az obelisk-envoy párost.
A400, Dactilus, 575A, M12.2

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Igaz, az Envoy kilóg a sorból - bár annyiban érdekes a dolog, hogy lám, egy Obelisk mire is képes...! Ezzel együtt remélem belátható időn belül megszületik az árban is Obelisk közeli "szegény ember Envoya". Neve már van, Heraldnak fogják hívni.. :box:

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: blaki »

1. Előfokok kontra az ELŐFOK :box: Sajnos blakinak(?) igaza volt, a Luna annyival jobb a Pre 2.0-nál is, hogy azt nehezen tudom szavakba önteni. Aki pedig esetleg csak egy házimozicsoda előfokával hajtja a canopusokat/Nexust, az nagyon keveset tapasztalt a végfoka(i) valódi tudásáról.

Mondtam én hogy ha bekötöd a Lunat akkor utána már soha többet nem akarod kikötni!!! :smile19:

Egyesek szerint az új kis csoda majdnem jobb, mint a Nexus, igaz Blaki? Mindenesetre szerintem annak a jellemzőit hordozza magán, töredékáron.

Nehéz kérdés... annyira nehéz hogy nem is tudok rá válaszolni, talán 1 hónap múlva amikor már sok sok zenehallgatáson túlvagyok az Obeliskkel...

Hogy milyen hangdobozokkal szól majd jól, azt majd az idő és a hallgatóság eldönti ezt is. Igazán hosszú távú megoldásnak tűnik a hallottak alapján egy Envoy-jal párosítani. Sajnos ezzel elértük az egymilliós árat

Igen ezt már akartam írni előbb is, hogy sokan elmennek Vadászékhoz és az ott hallott hang tetszik nekik és megveszik egyik terméküket, pl egy végfokot amit egy HM erősitő után kötnek na ez a legrosszabb választás, aztán van olyan aki vesz egy luna-canopust vagy az új obelisket az ott hallottak alapján, hazamegy és valami nem fog stimmelni, k*rva jó lesz, döbbenet stb de egy idő után érezni fogja hogy itt még sincs rendben valami... aztán elkeveredik megint Vadászhoz és ott ugyanaz a rendszer megint elvarázsolja az ott hallott zene magával ragadja, ekkor elkezd gondolkodni hogy most vagy az izlésük egyezik meg ennyire Vadásszal(akinek egyébként nagyon jó izlése van) , vagy Vadász 1xüen csak jó zenéket hallgat(ez következik az előzőből) vagy... és itt jön képbe az Envoy. Én így jártam, bármikor Vadásznál voltam 1xüen minden tetszett ami ott szólt, legyen az saját lemezem vagy valami olyan amit nem is ismertem előtte viszont itthon hiányzott valami és ez kezdett idegesíteni, beszélgettünk erről és csak annyit mondott két mondat között hogy ha van kedvem vigyek haza egy Envoyt aztán lesz ami lesz, na persze ő már akkor tudta amit még én nem hogy az Envoy hazavitelével végérvényes merényletet követett el ellenem :smile19:, hazavittem és 10 perc után jött a döbbenet hogy bazki EZ KELL NEKEM és vissza se vittem, szóval az Envoy az új obeliskkel párosítva komoly függőséget tud okozni szerintem

Persze, ha valaki ezt ki tudja nyögni, annak nem kell világverő digitális forrást eléjük kötni, szerintem az én ósdi, filléres philipsem is tökéletesen kiszolgálná őket.

Itt viszont ellent kell mondjak, mert ez baromság. Tetszik, nem tetszik egy jobb cd játszó bekötésével az obelisk-envoy is jobban fog szólni , nem is kicsit. Ezidáig egy Onkyo Integra 7911 cd-t használtam nagyon nagy megelégedettséggel, aztán bekötöttem a mostani cuccomat Theta Transport + DAC és hát nem akarom ecsetelni... legyen elég annyi hogy nagyon sokat hozzátett az erősítő és a hangfal nyújtotta minőséghez, de valószinüleg a tökéletes megoldás az lenne ha Vadászék kijönnének egy cd játszóval is mert azt 100%ra be lehetne a rendszerbe tökéletesen integrálni.
A400, Dactilus, 575A, M12.2

balika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: balika »

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”