Denonavr írta: ↑2023.01.01., vas. 21:17
Igazából az usb nem lenne lényeges nekem, egész minőségi a digit coax kimenetem a forrásomról, nem használnám, inkább arra lennék kíváncsi, hogy megépítettségben van-e minőségi különbség a két dac között.
Ha a "megépítettség" alatt azt érted, hogy mindkettő minőségi darab-e, és mindkettő hozza-e a Heed igényességet, akkor nincs különbség közöttük.
Ha a fizokai felépítésre gondolsz, akkor van, hiszen a Dactilus III alalapján el kellett helyezni egy USB kártyahelyet a hozzávaló kátyával.
Azt is jól írták előttem, hogy a v1. sorozatú kártyák hangja közt van különbség a hangzás tekintetében. Legtöbben ebből a sorozatból a v1.2 kártyát kedvelik, ezt tekintik sokan a klasszikus, nyugodt, "kerek" Heed hang "igazi" képviselőjének. Vagyis nem a részletekre fókuszál, hanem a zenét mint "élményt" közvetíti - ezt szokták sokan "analógosnak" nevezni, de ebbe azért nem mennék bele bővebben, mert ez a kifejezés olyan sok vita tárgya volt már, hogymost nem vonzanám ezt most ide.
Ezzel szemben a v1.3 kártya hangja nyitottabb, jobb febontásal, és szerintem job sávszélekkel. Erre meg azt szokták mondani, hogy "modernebb" hangzás, jelentden ez bármit is
Erősen ízlés dolga, kinek melyik tetszik, amikor nálan forogtak a Dactilusok, akkor azt tapasztaltam, hogy a CD lejátszóhoz (régi Heed DT futómű) az alacsonyabb sorozatú kártyák passzoltak, de amikor megjelent a stream (egy Chromecast Audio + Spotify Prémium képében) azt már jobban szerettem a Dactilus III utolsó szériás v1.3 kártyájával.
Nem tudom, mi lenne a forrásod, ha CD korongot hallgatsz cd vagy dvd lejátszóval, akkor a Dactilus II-t ajánlom, de ha ez valamilyen streamer, akkor inkább Dactilus III.
Amiben viszont feltétlenül egyetértek az előttem szólóval, hogy KELL hozzá a Q-PSU, azzal mutatja meg igazán önmagát, és ezt egy PX még egészen meglepő mértékben képes fokozni - viszont egy Dactilus + PX már DA árkategória, ami azért még egy lépés felfelé. Hacsak ki nem szúrsz valami egészen jó ajánlatot, bár úgy látom, a Dactilusok is eltűnőben vannak a piacról, és ha néha feltűnik 1-1, akkor az hamar új gazdára talál.
Két kép a kétféle Dactilusról, ez egyben válasz a "megépítettségük" közti különbségekre is

- Dactilus 2.jpg (50.44 KiB) Megtekintve 3800 alkalommal

- Dactilus 3.jpg (19.79 KiB) Megtekintve 3800 alkalommal