Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Re: Heed Audio termékek
Alex_Aston kritikájára reagálok, és úgy látom, hogy vitakultúrában kb. 2500 éves lemaradásban vagyunk:
1. Nem azt írtam, hogy kizárólag szimfónikus zenekari felvételekkel kell tesztelni, hanem csak ennek hiányát kifogásoltam. Filmzene tesztelésre azért gyanús lehet, szvsz. durván belenyúlnak a hangmérnökök az ilyenekbe. A hozzáértők biztosan többet tudnak erről.
2. A Hadouk Trio elkerülte a figyelmemet, elnézést, és ennek az az oka, hogy lázasan feküdtem, amikor írtam
3. A tesztelés kihagyása az előbbin kívül annak is tudható be, hogy 240km-re vagyunk egymástól, bármennyire is szívesen hallgattam volna meg a rendszered- pedig vannak közös pontok, a forráskészülékem nekem is Marantz.
4. Olyan rendszer, amin az opera jó, más nem, szvsz. nem jó. Van egy gyermekkori barátom, akivel a '80-as évektől végigjártuk a hifi bugyrait, és pár éve párhuzamosan mindketten fejlesztgettünk. Ő a Te zenei világod hallgatja, én az évek során szinte teljesen elkanyarodtam a klasszikus zene, és ezen belül a régizene irányába. Nagyon sokat tanuluk egymástól azzal, hogy a közös teszteléseken összerakjuk egymás zenéit és úgy elemezzük a hangzást. Sokszor egymásra mutogatnak a rendszerek, de a jobb irány mindkét ízlésvilág esetében ugyanaz. A két rendszerünk szinte egymás karikatúrája: nekem alap Heed (Elixir/Abacus) mini monitorokkal, neki valami olasz hibrid komód méretű Electrovoice-okkal.
5. Szerintem nem puffogtam, csak szubjektíve csalódtam, és a fotel vélemény nyilvánítás internetes fórum esetében természetesnek tekinthető.
Végül az azóta leírt hozzászólások egy része nagyon sok hasznos, értelmes dolgot tartalmaz, azaz nagyon is volt értelme a tesztet közzétenni.
1. Nem azt írtam, hogy kizárólag szimfónikus zenekari felvételekkel kell tesztelni, hanem csak ennek hiányát kifogásoltam. Filmzene tesztelésre azért gyanús lehet, szvsz. durván belenyúlnak a hangmérnökök az ilyenekbe. A hozzáértők biztosan többet tudnak erről.
2. A Hadouk Trio elkerülte a figyelmemet, elnézést, és ennek az az oka, hogy lázasan feküdtem, amikor írtam
3. A tesztelés kihagyása az előbbin kívül annak is tudható be, hogy 240km-re vagyunk egymástól, bármennyire is szívesen hallgattam volna meg a rendszered- pedig vannak közös pontok, a forráskészülékem nekem is Marantz.
4. Olyan rendszer, amin az opera jó, más nem, szvsz. nem jó. Van egy gyermekkori barátom, akivel a '80-as évektől végigjártuk a hifi bugyrait, és pár éve párhuzamosan mindketten fejlesztgettünk. Ő a Te zenei világod hallgatja, én az évek során szinte teljesen elkanyarodtam a klasszikus zene, és ezen belül a régizene irányába. Nagyon sokat tanuluk egymástól azzal, hogy a közös teszteléseken összerakjuk egymás zenéit és úgy elemezzük a hangzást. Sokszor egymásra mutogatnak a rendszerek, de a jobb irány mindkét ízlésvilág esetében ugyanaz. A két rendszerünk szinte egymás karikatúrája: nekem alap Heed (Elixir/Abacus) mini monitorokkal, neki valami olasz hibrid komód méretű Electrovoice-okkal.
5. Szerintem nem puffogtam, csak szubjektíve csalódtam, és a fotel vélemény nyilvánítás internetes fórum esetében természetesnek tekinthető.
Végül az azóta leírt hozzászólások egy része nagyon sok hasznos, értelmes dolgot tartalmaz, azaz nagyon is volt értelme a tesztet közzétenni.
A véleményeket olvasva az fogalmazódott meg bennem, hogy olyan dolgokon rugózik a hifis társadalmunk, amiken igazából teljesen felesleges.
A kapott hang (térleképzés, tonalitás, stb.) mindenki számára erősen szubjektív vagyis magától az embertől és az adott, pillanatnyi állapotától függ..
Rövidre zárva a lavinát: a Lagrange előadás módja számomra élvezetes volt és felveszi a versenyt a nagy nemzetközi gyártók portékaival is.
Most pedig megyek zenét hallgatni. BUÉK mindenkinek!

Rövidre zárva a lavinát: a Lagrange előadás módja számomra élvezetes volt és felveszi a versenyt a nagy nemzetközi gyártók portékaival is.

Most pedig megyek zenét hallgatni. BUÉK mindenkinek!

Van, hogy úgy érzed:
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3246
Szerintem én nem fogalmaztam meg negatív kritikát. Bár látom, hogy egyesek valamiért ezt látják.

Az, hogy nem cserélem Lagrange erősítőre a Malacomat, más oka van, és nem az, hogy bármi miatt nem tetszik a HEED remek erősítője.
Csak a Marantz! :-D
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1235
Szvsz. mosolyogtató ebben a topicban meggyőzhetőségről és elfogultságról olvasni.
Félreértés ne essék, részemről semmi problémám nincs

- Alex_Aston
- V.I.P.
Én nem írtam 3 hangszert, hol olvastad ezt?tonee73 írta: ↑2022.12.31., szomb. 09:58Most szerintem ne keverjük ide JMJ-t, én a 3D-hez 3 hangszer kérdésre reagáltam, esetleg azt kifejtenéd ?Alex_Aston írta: ↑2022.12.31., szomb. 09:51Te magad írtad nem ilyen régen, hogy Jean Michel Jarre Equinox albumán milyen jó tér hang volt. Azt vajon miként mikrofozták be...?![]()
![]()
És az is "valodi" 3D, vagy csak az agyunk becsapása, egy illúzió?![]()
Arra céloztam, hogy otthon, vagy ahol megjelenítünk egy hangot, ott a "valodi" 3D-hez nem elég egy sztereó hangFORRÁS, hanem legalább 3 helyről kellene szólnia.
Sztereó esetén valódi 2D van, a 3D csak illúzió. Ami persze lehet nagyon jó, de akkor sem VALÓDI. Ha már egyesek ennyire lovagolnak a szavakon. Mert akkor legyünk következetese a pörköltes példa esetében :)
- Rotox
- Beköltözött
Most, hogy a felkent bennfentesek (többszörösen is; külön kiemelném a "nem megfelelő körítést"Alex_Aston írta: ↑2022.12.31., szomb. 08:14...utólagosan meg kritikával illetjük pár teljesen amatőr, zenét hallgatni szerető (és nem tesztelő) ember saját véleményét. ...
Nem annak kéne örülni, hogy egy hifis fórumon megosszuk azt, amit hallottunk? ...

Kérdésedre válaszolva; de, "amúgy"

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6164
Most szerintem ne keverjük ide JMJ-t, én a 3D-hez 3 hangszer kérdésre reagáltam, esetleg azt kifejtenéd ?Alex_Aston írta: ↑2022.12.31., szomb. 09:51Te magad írtad nem ilyen régen, hogy Jean Michel Jarre Equinox albumán milyen jó tér hang volt. Azt vajon miként mikrofozták be...?![]()
![]()
És az is "valodi" 3D, vagy csak az agyunk becsapása, egy illúzió?

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Te magad írtad nem ilyen régen, hogy Jean Michel Jarre Equinox albumán milyen jó tér hang volt. Azt vajon miként mikrofozták be...?

És az is "valodi" 3D, vagy csak az agyunk becsapása, egy illúzió?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6164
Miért is? Hallottam már a két bot fülemmel egyetlen hangszert is megszólalni "3D-ben", mikor Andreas Vollenweider bácsi a tőlem 4m-re elhelyezkedő hangsugárzókból az egy szál hárfáján a húrt úgy pendítette meg az orrom előtt 1m-el, hogy felállt a szőr a karomon.Az ő lemezei pedig nem az agyonkevert "hókuszpókusz technológiával" kevertek közé tartoznak.Szerintem nem 3 hangforrás, hanem inkább normális felvételi mikrofonozás kell oda.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Alex_Aston
- V.I.P.
Szívesen meghallgatom, mindig is vevő voltam a hasonló dolgokra, ÉN ugyanis nyitott vagyok.alto írta: ↑2022.12.31., szomb. 08:53
Ebben nincs igazad, nem kell quadrofon technika a 3D hangzáshoz, csak jó akusztika, jó rendszer és jó felvétel kell hozzá, 2 hangfalból simán összeáll a három dimenziós színpadkép. Tudok neked ilyet mutatni, ha nyitott vagy másfajta zenékre is.
Arról sincs szó, hogy ne lehetne egy zenét élvezni enélkül. Rengeteg olyan zenét hallgatok én is, ahol szó sincs 3D hangzásról vagy jelenlétérzetről, mégis tud örömet nyújtani.
Mindekinek lehet egyéni, saját véleménye, én nem ezt kritizáltam. A kommunikációnak viszont alapja, hogy az egyes kifejezéseket azonos jelentéstartalommal ruházzuk fel, ellenkező esetben kommunikációs káosz az eredmény. Ha én azt mondom marhapörkölt, de te rántott tofut értesz ez alatt, akkor nehezen fogunk szót érteni.
Mi értelme van használni az olyan kifejezéseket mint térábrázolás vagy jelenlétérzet, ha egészen különböző dolgokat értünk alatta?
Bár az is becsapás, ahogy szerinted a soksávos felvétel. Az, hogy az érzet más, ugyanúgy van, mint más esetben is, ami szerinted nem lehet "valódi".
A valódi 3D-hez legalább 3 hangforrás szükséges. Én meg legalább is olyan 3D koordinata rendszert nem láttam, ahol hiányzott az XYZ mezőből valamelyik.
Én egyébként melyik kifejezést használtam az általad nehezményezettek közül, megnéznéd?
Viszont ha tényleg csak ez a problémád, hogy számodra valamelyik használt kifejezés nem az, amit te használsz, de másnak meg nem, akkor ki a hülye? Van valami egységes, kőbe vésett kifejezés lista valahol? Vagy ez csak úgy kialakult, és ki így, ki úgy használja?
Ha van ilyen, javaslom ez esetben az AVX regisztrációt egy ilyen teszt kitöltéséhez tenni. Vagy legalább is a hifi topikot. Az a tuti...
Srácok!,csak egy gondolat ami úgy elsiklott,pedig fontos és meg is éltük itt már páran.
Nem minősítem alex rendszerét,de van olyan hogy egy készülék nem tud kiteljesedni bizonyos körülmények közt,és így csak az jöhet le hogy ott és abban a pillanatban mit prudukál,és nem az hogy mit is tudhat valójában.Lehet persze rágni azt a bizonyost,
de most őszintén,van ennek így érzelme?
Hallgattam én is azt az erősítőt ideális körülmények közt,és amit valójában tud,az jóval több mint az amit egyesek gondolnak róla ezek után.
Nah szép napot,és szevasztok,megyek a bótba.
Nem minősítem alex rendszerét,de van olyan hogy egy készülék nem tud kiteljesedni bizonyos körülmények közt,és így csak az jöhet le hogy ott és abban a pillanatban mit prudukál,és nem az hogy mit is tudhat valójában.Lehet persze rágni azt a bizonyost,

Hallgattam én is azt az erősítőt ideális körülmények közt,és amit valójában tud,az jóval több mint az amit egyesek gondolnak róla ezek után.
Nah szép napot,és szevasztok,megyek a bótba.

- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2634
amikor a MüPa 25-ik sorában ülünk,milyen valós,három dimenziós térérzés kapunk egy jazz trió/quartet koncertjén ?...ez a 3D ajnározás is kb a lepkefing hajkurászása,pláne egy Heed topicban,falratolt Enigma/Envoy-al...alto írta: ↑2022.12.31., szomb. 07:05A bejegyzésem nem a zenei ízlések bírálatára vonatkozott, és nyilvánvaló, hogy ha valaki sosem hallgat szimfonikus nagyzenekart, akkor teljesen indifferens, hogy hogyan szólna a rendszere egy ilyen zenén. Mindenki úgy élvez, ahogy tud.
Én a fogalom használaton akadtam fenn. Olyan zenéken, amelyeket soksávos rögzítési technikával, hangszerenként külön-külön vesznek fel például térábrázolásról beszélni elég furcsa, hiszen maximum a két hangfal közötti síkban elhelyezett hangszerekről beszélhetünk, nem valódi három dimenziós térről. Vagy vegyük Mike Oldfieldot, azt én is szeretem, a Depeche Mode-al szemben túlzottan elfogult vagyok negatív értelemben, annyira nem az én világom. Köztudott, hogy Mike Oldfield multi-isntrumentalista, minden hangszeren ő játszik. Az egyes szólamokat különböző térben és időben veszi fel, majd ezeket utólag összekeverve alakul ki a zene. Milyen jelenlétérzetről beszélhetünk ebben az esetben? A tér-idő kontinuumnak (vagy ha úgy tetszik a Minkowsky-térnek) melyik pontját éreztétek a szobában, amikor éppen a csőharangokat ütögette, vagy azt amikor a basszus szólamot játszotta fel kihangosítás nélkül egy fejhallgató segítségével?![]()

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Arról sincs szó, hogy ne lehetne egy zenét élvezni enélkül. Rengeteg olyan zenét hallgatok én is, ahol szó sincs 3D hangzásról vagy jelenlétérzetről, mégis tud örömet nyújtani.
Mindekinek lehet egyéni, saját véleménye, én nem ezt kritizáltam. A kommunikációnak viszont alapja, hogy az egyes kifejezéseket azonos jelentéstartalommal ruházzuk fel, ellenkező esetben kommunikációs káosz az eredmény. Ha én azt mondom marhapörkölt, de te rántott tofut értesz ez alatt, akkor nehezen fogunk szót érteni.
Mi értelme van használni az olyan kifejezéseket mint térábrázolás vagy jelenlétérzet, ha egészen különböző dolgokat értünk alatta?
Ebben nincs igazad, nem kell quadrofon technika a 3D hangzáshoz, csak jó akusztika, jó rendszer és jó felvétel kell hozzá, 2 hangfalból simán összeáll a három dimenziós színpadkép. Tudok neked ilyet mutatni, ha nyitott vagy másfajta zenékre is.Alex_Aston írta: ↑2022.12.31., szomb. 08:142 hangszóró esetén amúgy is nehéz "valodi" 3D-röl beszelni, hisz nem quadrofon. Innentől fogva meg tök mindegy, hogy utólagos keveréssel érik e el a kívánt hatást, vagy sem.alto írta: ↑2022.12.31., szomb. 07:05
Én a fogalom használaton akadtam fenn. Olyan zenéken, amelyeket soksávos rögzítési technikával, hangszerenként külön-külön vesznek fel például térábrázolásról beszélni elég furcsa, hiszen maximum a két hangfal közötti síkban elhelyezett hangszerekről beszélhetünk, nem valódi három dimenziós térről
Egyébként meg amikor a MRC stúdióban voltam, kb. azok közé a nagyon kevés emberhez tartoztam, akinek jobban tetszett a keverés nélküli felvétel. A többség az utólagos kevert felvételre szavazott,.amikor egy hangszer nem az adott helyén szólt, hanem "mindenhonnan".
Persze biztos vannak olyan felvételek is, amik persze nem így kerülnek a publikum elé, de én is hallom, meg jazz zenék esetén is, hogy nem a valóságot hallgatom. Innentől fogva meg kár ezen vitázni.
Én a zenét.elvezem, és amit hallok. Hogy ezt miként érik el, az nem izgat, nem ez.a fontos. De ettől még hall és érez közben valamit az ember. Akár valamifele teret is, még egy elektronikis zene esetében is, legyen az DM, vagy talán a Jean Michel Jarre, ha azt más is hallgat, nem csak én
De ez megint a szokásos dolog, ahogy látom. Nem jött el szinte senki (bár 3 nap volt rá, nyilván mindenki nagyon elfoglalt volt pont ebben a holtidőben), de utólagosan meg kritikával illetjük pár teljesen amatőr, zenét hallgatni szerető (és nem tesztelő) ember saját véleményét. Tényleg érdemes ezt csinálni?
Nem annak kéne örülni, hogy egy hifis fórumon megosszuk azt, amit hallottunk? Amit mondjuk egy boltban/bemutatón kb. sosem fog tudni senki reprodukálni?
Ja, és
youtu.be/KXatvzWAzLU
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 372
Szinte éreztem pár napja, hogy valami hasonló lesz a végeredmény mindkét oldalon. Unalom, unalom....
Hallgassatok zenét! Ne a fingot fűrészeljétek. Nem meggyőzhető Alex. Mit nem lehet ezen megérteni.
Most ugrott be, hogy kicsit olyan, mint Felder volt régen itt a fórumon. Csak a Yamaha!
Megyek iszok egy kis Tatratea likőrt meg egy jó búza sört kisérőnek. Benyomok valami jó zenét. Na BUÉK!
Hallgassatok zenét! Ne a fingot fűrészeljétek. Nem meggyőzhető Alex. Mit nem lehet ezen megérteni.
Most ugrott be, hogy kicsit olyan, mint Felder volt régen itt a fórumon. Csak a Yamaha!
Megyek iszok egy kis Tatratea likőrt meg egy jó búza sört kisérőnek. Benyomok valami jó zenét. Na BUÉK!
Lindemann Limetree Network I + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee Anniversary + Beyerdynamic DT-990 + Takstar Pro 70 + TCL 65C728.
Pro-Ject DAC Box E + Zu Audio Birth + Canare 4S10F + HiDiamond D2/D3 + QED QE8174 + QED QE8104 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike.
Pro-Ject DAC Box E + Zu Audio Birth + Canare 4S10F + HiDiamond D2/D3 + QED QE8174 + QED QE8104 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike.
- Alex_Aston
- V.I.P.
2 hangszóró esetén amúgy is nehéz "valodi" 3D-röl beszelni, hisz nem quadrofon. Innentől fogva meg tök mindegy, hogy utólagos keveréssel érik e el a kívánt hatást, vagy sem.alto írta: ↑2022.12.31., szomb. 07:05
Én a fogalom használaton akadtam fenn. Olyan zenéken, amelyeket soksávos rögzítési technikával, hangszerenként külön-külön vesznek fel például térábrázolásról beszélni elég furcsa, hiszen maximum a két hangfal közötti síkban elhelyezett hangszerekről beszélhetünk, nem valódi három dimenziós térről
Egyébként meg amikor a MRC stúdióban voltam, kb. azok közé a nagyon kevés emberhez tartoztam, akinek jobban tetszett a keverés nélküli felvétel. A többség az utólagos kevert felvételre szavazott,.amikor egy hangszer nem az adott helyén szólt, hanem "mindenhonnan".
Persze biztos vannak olyan felvételek is, amik persze nem így kerülnek a publikum elé, de én is hallom, meg jazz zenék esetén is, hogy nem a valóságot hallgatom. Innentől fogva meg kár ezen vitázni.
Én a zenét.elvezem, és amit hallok. Hogy ezt miként érik el, az nem izgat, nem ez.a fontos. De ettől még hall és érez közben valamit az ember. Akár valamifele teret is, még egy elektronikis zene esetében is, legyen az DM, vagy talán a Jean Michel Jarre, ha azt más is hallgat, nem csak én

De ez megint a szokásos dolog, ahogy látom. Nem jött el szinte senki (bár 3 nap volt rá, nyilván mindenki nagyon elfoglalt volt pont ebben a holtidőben), de utólagosan meg kritikával illetjük pár teljesen amatőr, zenét hallgatni szerető (és nem tesztelő) ember saját véleményét. Tényleg érdemes ezt csinálni?
Nem annak kéne örülni, hogy egy hifis fórumon megosszuk azt, amit hallottunk? Amit mondjuk egy boltban/bemutatón kb. sosem fog tudni senki reprodukálni?

Ja, és

youtu.be/KXatvzWAzLU
A bejegyzésem nem a zenei ízlések bírálatára vonatkozott, és nyilvánvaló, hogy ha valaki sosem hallgat szimfonikus nagyzenekart, akkor teljesen indifferens, hogy hogyan szólna a rendszere egy ilyen zenén. Mindenki úgy élvez, ahogy tud.
Én a fogalom használaton akadtam fenn. Olyan zenéken, amelyeket soksávos rögzítési technikával, hangszerenként külön-külön vesznek fel például térábrázolásról beszélni elég furcsa, hiszen maximum a két hangfal közötti síkban elhelyezett hangszerekről beszélhetünk, nem valódi három dimenziós térről. Vagy vegyük Mike Oldfieldot, azt én is szeretem, a Depeche Mode-al szemben túlzottan elfogult vagyok negatív értelemben, annyira nem az én világom. Köztudott, hogy Mike Oldfield multi-isntrumentalista, minden hangszeren ő játszik. Az egyes szólamokat különböző térben és időben veszi fel, majd ezeket utólag összekeverve alakul ki a zene. Milyen jelenlétérzetről beszélhetünk ebben az esetben? A tér-idő kontinuumnak (vagy ha úgy tetszik a Minkowsky-térnek) melyik pontját éreztétek a szobában, amikor éppen a csőharangokat ütögette, vagy azt amikor a basszus szólamot játszotta fel kihangosítás nélkül egy fejhallgató segítségével?
Én a fogalom használaton akadtam fenn. Olyan zenéken, amelyeket soksávos rögzítési technikával, hangszerenként külön-külön vesznek fel például térábrázolásról beszélni elég furcsa, hiszen maximum a két hangfal közötti síkban elhelyezett hangszerekről beszélhetünk, nem valódi három dimenziós térről. Vagy vegyük Mike Oldfieldot, azt én is szeretem, a Depeche Mode-al szemben túlzottan elfogult vagyok negatív értelemben, annyira nem az én világom. Köztudott, hogy Mike Oldfield multi-isntrumentalista, minden hangszeren ő játszik. Az egyes szólamokat különböző térben és időben veszi fel, majd ezeket utólag összekeverve alakul ki a zene. Milyen jelenlétérzetről beszélhetünk ebben az esetben? A tér-idő kontinuumnak (vagy ha úgy tetszik a Minkowsky-térnek) melyik pontját éreztétek a szobában, amikor éppen a csőharangokat ütögette, vagy azt amikor a basszus szólamot játszotta fel kihangosítás nélkül egy fejhallgató segítségével?

BARTIMEX AUDIO Honlap
A kérdés csak az, hogy milyen összetételű az a metál?Alon írta: ↑2022.12.30., pén. 21:51Én otthon ha el akarok valamit dönteni mindig metállal tesztelek. Ha azon elvérzik, akkor már nem is érdekel, hogy a többi műfajon hogyan szól az a valami.Alex_Aston írta: ↑2022.12.30., pén. 21:43Elég beszűkült (beszürkült?) látásmód szerintem ezt venni alapul, mert a zenék kb. 80-90%-a (vagy több?) nem ez a stílus. Speciel nagyzenekart kb. sosem hallgatok. Nagy néha egy-két híresebb művet, de inkabb filmzenét.
Egyéb iránt a Hadouk Trio, amit irtam az előbb kiegészítésnek, az akkor milyen műfaj?
Ezért is szép a világ, mert annyiféle zene és rendszer létezik, hogy mindenki talál magának valót.
Egyén iránt hallgattam olyan rendszert, amint a klasszikus zene, oper tökéletes volt, viszont szinte minden más a konkrétan hallgathatatlan kategória (nem egyedül voltam ezzel a velemennyel). Az rossz rendszer lett volna? Akié, sz az esetek 95%-ban csak az említett két stílust hallgatja. Arra kell, hogy jó legyen, a többi számára nem releváns.
Én egyébként írtam, hogy várok bárkit szeretettel, lehetett volna bármi mással is hallgatni. Élt vele valaki? Kb. 3 fórum társunk.
Ne puffogni tessék, hanem eljönni legközelebb, vagy szervezni hasonlót. Én szívesen részt veszek rajta.![]()
De az utólagos fotel vélemény nyilvánítás szerintem nem vezet sehova, csak értelmetlen és felesleges vitákra.![]()

Illetve dupla kábelezés esetén bimetál lesz?

Van, hogy úgy érzed:
Ezt a kérdést rossz embernek tetted fel. Csak vendég voltam egy szeánszon, melynek egy részét maga a puazta kíváncsiság keltett életre.Rotox írta: ↑2022.12.30., pén. 21:51Megpróbálok egyértelműbben fogalmazni (konfliktuskerülő ember lévén ennél őszintébben viszont nem fogokGOB írta: ↑2022.12.30., pén. 19:29A mondanivalóm/tapasztalatom pont nem arra irányult, hogy az egyik vagy másik mennyibe kerül újonnan/használtan.Rotox írta: ↑2022.12.30., pén. 19:14
- A Malac egy 18 éves erősítő, mely jelenleg 5-700 E Ft körül vásárolható meg az EU használtpiacon,
- A Lagrange ennél jóval újabb, használtat nemigen találni (bár épp nemrég volt itt egy eladó 870 E Ft-ért), újonnan 1 990 E Ft DAC/streamer kártya nélkül, 2 320 E Ft DAC/streamer kártyával.
Konklúzió? Szvsz. az itt lévők legnagyobb részének nagyjából ugyanaz. Párunknak pedig más...![]()
![]()
): (ebben az esetben) vajon találhatunk-e bármilyen logikus érvet a Malac Lagrange-ra történő cseréje mellett?

Van, hogy úgy érzed:
- Rotox
- Beköltözött
Megpróbálok egyértelműbben fogalmazni (konfliktuskerülő ember lévén ennél őszintébben viszont nem fogokGOB írta: ↑2022.12.30., pén. 19:29A mondanivalóm/tapasztalatom pont nem arra irányult, hogy az egyik vagy másik mennyibe kerül újonnan/használtan.Rotox írta: ↑2022.12.30., pén. 19:14- A Malac egy 18 éves erősítő, mely jelenleg 5-700 E Ft körül vásárolható meg az EU használtpiacon,
- A Lagrange ennél jóval újabb, használtat nemigen találni (bár épp nemrég volt itt egy eladó 870 E Ft-ért), újonnan 1 990 E Ft DAC/streamer kártya nélkül, 2 320 E Ft DAC/streamer kártyával.
Konklúzió? Szvsz. az itt lévők legnagyobb részének nagyjából ugyanaz. Párunknak pedig más...![]()
![]()

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rotox 2022.12.30., pén. 21:52-kor.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Elég beszűkült (beszürkült?) látásmód szerintem ezt venni alapul, mert a zenék kb. 80-90%-a (vagy több?) nem ez a stílus. Speciel nagyzenekart kb. sosem hallgatok. Nagy néha egy-két híresebb művet, de inkabb filmzenét.
Egyéb iránt a Hadouk Trio, amit irtam az előbb kiegészítésnek, az akkor milyen műfaj? ;)
Ezért is szép a világ, mert annyiféle zene és rendszer létezik, hogy mindenki talál magának valót.
Egyén iránt hallgattam olyan rendszert, amint a klasszikus zene, oper tökéletes volt, viszont szinte minden más a konkrétan hallgathatatlan kategória (nem egyedül voltam ezzel a velemennyel). Az rossz rendszer lett volna? Akié, sz az esetek 95%-ban csak az említett két stílust hallgatja. Arra kell, hogy jó legyen, a többi számára nem releváns.
Én egyébként írtam, hogy várok bárkit szeretettel, lehetett volna bármi mással is hallgatni. Élt vele valaki? Kb. 3 fórum társunk.
Ne puffogni tessék, hanem eljönni legközelebb, vagy szervezni hasonlót. Én szívesen részt veszek rajta. :cheers1:
De az utólagos fotel vélemény nyilvánítás szerintem nem vezet sehova, csak értelmetlen és felesleges vitákra.
Szerintem nem feltétlenül kell jazz-t vagy szimfomikus zenét használod tesztelés során, hogy meg tudj alkotni egy véleményt. Azokkal a zenékkel kell tesztelni, amiket ismersz, szeretsz és legfőképpen hallgatsz.
Én pl még soha nem hallgattam szimfonikus zenét és valószínűleg nem is fogok. De nélküle is tudom azt, hogy számomra igen jó, ha nem a legjobb rendszert raktam össze.
Van, hogy úgy érzed:
Miért ne lehetne? Az elektronikus zenéhez is hangszereket használnak - pl. szintetizátor vagy az elektromos gitár.alto írta: ↑2022.12.30., pén. 20:39Azzal semmi baj sincs, olyan zenéket hallgat, ami neki tetszik. Ezeknél a zenéknél lehet figyelni tonális egyensúlyra, felbontásra, dinamikára (már amelyiken van dinamika egyátalán). De térleképzésre, jelenlétérzetre???trane írta: ↑2022.12.30., pén. 20:33egyszerű pedig: (pl.) ezeket hallgatja Alexalto írta: ↑2022.12.30., pén. 20:24Mindenki úgy választ készüléket, és úgy tesztel ahogy akar, és ahogy neki tetszik. Épp ezért véletlenül se szeretnék kötözködni, csak a szakmai kisördög nem hagy nyugodni.
Beszéltek itt térleképzésről, hangszer szeparizációról, jelenlétérzetről, miközben a forrás anyag Depeche Mode, Yello és Mike Oldfield volt. Én ezt nem értem.![]()
Attól még, hogy különböző kütyüket használnak a hang előállítására, attól van jelenlét érzet ugyanúgy.

Van, hogy úgy érzed:
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Hát azért én is furcsának tartom, hogy pl. szimfonikus zenekari felvétel vagy jazz trió nélkül értékelni tudtak két készüléket. Ezzel természetesen nem minősítek senkit, csak így nekem semmit sem mond ez a háziteszt…
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ezért sem szólok hozzá pl. a klasszikus zenékhez.
De biztos vagyok benne, hogy ezeket a zenéket nem ismered annyira. A Depeche Mode-ot legalább is biztosan.
De nem kéne ezekbe most belemenni, mert ez nem a szidjuk egymás zenei ízlését topik.
Amúgy mi a baj a Tubular Bells II-vel ilyen szempontból?
Egyébként volt még tegnap Sting, Stanley Clarke, Massive Attack, Hadouk Trio is, ami most hirtelen eszembe jut.
És az elmúlt 3 napban részemről meg rengeteg más is.
Azzal semmi baj sincs, olyan zenéket hallgat, ami neki tetszik. Ezeknél a zenéknél lehet figyelni tonális egyensúlyra, felbontásra, dinamikára (már amelyiken van dinamika egyátalán). De térleképzésre, jelenlétérzetre???trane írta: ↑2022.12.30., pén. 20:33egyszerű pedig: (pl.) ezeket hallgatja Alexalto írta: ↑2022.12.30., pén. 20:24Mindenki úgy választ készüléket, és úgy tesztel ahogy akar, és ahogy neki tetszik. Épp ezért véletlenül se szeretnék kötözködni, csak a szakmai kisördög nem hagy nyugodni.
Beszéltek itt térleképzésről, hangszer szeparizációról, jelenlétérzetről, miközben a forrás anyag Depeche Mode, Yello és Mike Oldfield volt. Én ezt nem értem.![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap