Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3225
Kapcsolat:

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: alto »

Gaudi írta:
2022.04.16., szomb. 13:49
Sziasztok, szeretnék digit koax kábel ügyben tanácsot kérni.
Obelisk Si 3 DAC kártyájához keresek megfelelő kábelt, elakadtam, keresem a jó irányt.
Kácsáéknál kezdtem a keresgélést, az olcsó KCS 110 gyenge volt, majd Audioquest Forest, hát nagyon nem vált be. A CD saját DAC-ja sokkal dinamikusabban, szebben szól (ROTEL) ezeknél. AZ AQ RCA-dugója ráadásul nem is passzol megfelelően a HEED SPDIF-re!? Kácsánál van még Neotech azt nem próbáltam eddig. Szeretnék a 20 ezer alatti kategóriában maradni lehetőleg, tudtok javasolni olyat amivel vélhetően jobb lesz a hang HEED DAC-al mint a CD-vel?
Esetleg QED QE 6200, VDH digicoupler?
A másik kérdésem, hogy PC-t hogyan tudnék OBELISK előtt forrásként használni, USB-SPDIF átalakítót nem nagyon találok idehaza.
Előre is köszi az ötleteket tanácsokat.
Az ár és hangminőség kéz a kézben jár, digit koax kábelben a 20ezer forint abszolút belépő szint, tartok tőle, hogy a jobb hanghoz át kellene gondolni a büdzsét.
USB-SPDIF konverterként a Lotoo PAW D1-et ajánlanám, kiváló termék, az ára 162.990 Ft.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Gaudi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gaudi »

akvapark írta:
2022.04.16., szomb. 14:01
Gaudi írta:
Obelisk Si 3 DAC kártyájához keresek megfelelő kábelt, elakadtam, keresem a jó irányt.
Kácsáéknál kezdtem a keresgélést, az olcsó KCS 110 gyenge volt, majd Audioquest Forest, hát nagyon nem vált be. A CD saját DAC-ja sokkal dinamikusabban, szebben szól (ROTEL) ezeknél. AZ AQ RCA-dugója ráadásul nem is passzol megfelelően a HEED SPDIF-re!? Kácsánál van még Neotech azt nem próbáltam eddig. Szeretnék a 20 ezer alatti kategóriában maradni lehetőleg, tudtok javasolni olyat amivel vélhetően jobb lesz a hang HEED DAC-al mint a CD-vel?
A másik kérdésem, hogy PC-t hogyan tudnék OBELISK előtt forrásként használni, USB-SPDIF átalakítót nem nagyon találok idehaza.
Szerintem hívd Zsoltot, de nem biztos, hogy Neked megfelelő választ kapsz. leborulok.gif
Köszi, már megvolt. Ő javasolta Kácsáékat, hogy 10000 körül már megfelelőt találhatok.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1394

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Gaudi írta:
Szerintem hívd Zsoltot, de nem biztos, hogy Neked megfelelő választ kapsz. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Gaudi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gaudi »

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6322

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A felesleg az off-ban, ott kéretik folytatni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2022.04.08., pén. 11:13
pali923 írta:
2022.04.08., pén. 10:23
olvashatunk lejjebb: a nagy többség a Videoton/Orion óta nem hallott magyar hifiről.
Harminc pár éve kinyílt a világ. Jött minden, ami a "nyugat".
És gondolom nagyon sokakban az van még most is, hogy az a jó, ami kintről jön. Sok víznek kell még lefolyni ahhoz, hogy ez változzon.
És igen, ebben a médiának is szerepe van.
Az Orion, Videoton, Beag, BRG után a beözönlő nyugati termékek döntő többsége valóban egy egész más színvonalat képviselt. Az előbbi cégek megszűnésével viszont a magyar hifi gyártási kultúra (tételezzük fel egy kis jóindulattal, hogy ez valóban létezett) is elveszett. Többen próbálkoztak ennek újraélesztésével kisebb méretekben, de Huszti Zsolton kívűl ez a többségnek nem igazán sikerült. Persze most is van jópár saját magát gyártónak minősítő próbálkozás, de az én fogalmaim szerint az otthoni konyhaasztalon összeszerelt évi 3-4 erősítő még nevezhető terméknek, és a készítője ettől még nem gyártó, függetlenül attól, hogy ezek a készülékek mit nyújtanak hangminőségben. Többségüknek még arra sincs elég pénze, hogy az az érintésvédelmi tanúsítvány beszerezze a készülékhez, így jogszerűen kereskedelmi forgalomba sem hozhatók, és épeszű kereskedő nem is tudja felvállalni ezeket, mert börtönt kockáztat, ha a tisztelt vevőt otthon halálos áramütés éri a sufnituning műhely remekétől.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3553

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

pali923 írta:
2022.04.08., pén. 10:23
olvashatunk lejjebb: a nagy többség a Videoton/Orion óta nem hallott magyar hifiről.
Harminc pár éve kinyílt a világ. Jött minden, ami a "nyugat".
És gondolom nagyon sokakban az van még most is, hogy az a jó, ami kintről jön. Sok víznek kell még lefolyni ahhoz, hogy ez változzon.
És igen, ebben a médiának is szerepe van.
Csak a Marantz! :-D

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

alto írta:
2022.04.08., pén. 10:33
Én ezt Flow-t nem ismerem, de ha külföldön nincs kereskedője, akkor miért is lennének róla tesztek külföldi magazinokban?
Félreértetted: én éppen azt hiányoltam, hogy csak külföldi teszteket lehet találni egy jó magyar termékről. Ami persze a magyar hifis újságírás és netes irodalom színvonalát is mutatja.
Valószínűleg igazán minőségi termékből semmi nem tudna megélni a magyar piacon, meg valószínűleg a kevésbé minőségiek sem. Ez egy ekkora ország. Igaz, a svédek sincsenek többen, mint mi, szóval a növekedési lehetőségeink korlátlanok. :rolleyes: :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

pali923 írta:
2022.04.08., pén. 10:01
alto írta:
2022.04.08., pén. 07:36
Jobban élünk mint négy éve, a jómódúak legalábbis biztosan jobban.
Minden hivatalos statisztika szerint az ország felső egyharmada került közelebb az uniós átlaghoz, a többi nem, sőt. Ez látszik minden piacon, sajnos.

Még egy dolog, ami azért talán nem mindegy: árulnak itt egy Flow erősítőt, ami szintén nem olcsó, de mindenki szerint nagyon jó magyar termék. A piacos topikba 2 külföldi tesztet tudtak linkelni (az egyik lengyel). Tessék mondani, miért van ez így? Jól van ez így, elvtársak?
A Heed Audio 30 éve piacon van, és az elejétől kezdve tudták, hogy egy magyar hifi gyártó kizárólag a magyar piacból nem tud megélni. Rengeteg energiát fektettek a nemzetközi terjeszkedésbe, mára forgalmuk kevesebb mint 10%-a jön az itthoni eladásokból. A Heed Audioról rengeteg teszt olvasható.

Én ezt Flow-t nem ismerem, de ha külföldön nincs kereskedője, akkor miért is lennének róla tesztek külföldi magazinokban?
BARTIMEX AUDIO Honlap

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2022.04.08., pén. 10:11
Csak saját megfigyelés, de szerintem általánosságban is jobban élünk. Legalább is a környezetemben mindenképp. Pedig én mély szegénységből jöttem, és talán még a közép osztályba sem tartozom most sem.
Az uniós átlag sem volt ám változatlan, csak van aki tudta követni az átlag növekedését, sőt lehagyni, van aki meg nem. A nagy többség nem.
Ez a hifis társadalom amúgy is egy vékony réteg, és szerintem az igényes társaság egyre fogy, ahogy változnak a zenefogyasztási szokások. De azért elgondolkodtató az is, amit itt olvashatunk lejjebb: a nagy többség a Videoton/Orion óta nem hallott magyar hifiről.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3553

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

pali923 írta:
2022.04.08., pén. 10:01
alto írta:
Minden hivatalos statisztika szerint az ország felső egyharmada került közelebb az uniós átlaghoz, a többi nem, sőt. Ez látszik minden piacon, sajnos.
Csak saját megfigyelés, de szerintem általánosságban is jobban élünk. Legalább is a környezetemben mindenképp. Pedig én mély szegénységből jöttem, és talán még a közép osztályba sem tartozom most sem.

Meg az nem lehet, hogy belépő modell helyett sokan inkább használt, de jobb vasakat vesznek? Ez ugye nem autó, nem kopik el olyan gyorsan.
Csak a Marantz! :-D

pali923
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:

Még egy dolog, ami azért talán nem mindegy: árulnak itt egy Flow erősítőt, ami szintén nem olcsó, de mindenki szerint nagyon jó magyar termék. A piacos topikba 2 külföldi tesztet tudtak linkelni (az egyik lengyel). Tessék mondani, miért van ez így? Jól van ez így, elvtársak?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

hukkle írta:
2022.04.07., csüt. 22:39
Fantasztikus. A magyar piac halott?
Nem halott, csak más.
Itt van például a Lagrange, egy tényleg remekbe szabott erősítő, de 1,5 millióért a magyar vevők inkább valamelyik jó nevű külföldi high-end gyártó termékét választják. Mi két darabot rendeltünk belőle, az egyikkel demózunk, egyet eladtunk. Talán Zsolt is adott el egyet egy régi vevőjének, az összesen 3 !!! Pedig érdemes meghallgatni tényleg, felveszi a versenyt a nagy nevekkel is.
Itthon a phono előerősítők, az Obelisk széria, az Elixir és az Abacus (amíg gyártható volt) mennek.
Érdekes tendencia a magyar piacon az utóbbi két évben, hogy a belépő szint és a középkategória (néhány százezer forintig)
eladásai estek, míg a high-end (az egyszerűség kedvééért ide sorolok minden 1 millió Ft feletti árú készüléket) eladások erőteljesen növekedtek, mára a forgalmunk 70-80%-át ez adja. Ebben nyilván benne van a chi-fi termékek térnyerése is - amibe mi nem is igazán szeretnénk elmerülni, csak néhány kínai márkát forgalmazunk alapos megfontolást követően - de alapvetően szociológiai/gazdasági okai lehetnek, ennek elemzése nem igazán az én asztalom, de eléggé úgy tűnik, hogy az alsóközéposztály elszegényedőben van. Jobban élünk mint négy éve, a jómóduak legalábbis biztosan jobban.
BARTIMEX AUDIO Honlap

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1450

Hozzászólás Szerző: vazze »

Már nagyon régóta nem a hazai pénztárcához készülnek az itthoni hifi termékek és jól is van ez így.
A százezer forintos kategóriában nem lehet rentábilisan fejlesztéseket végezni , know-how-t beletenni , sorozatgyártani , szabadalmat védeni , adót fizetni …stb-stb.
A legolcsóbbnak számító Elixir és Obelisk is sokaknál túl van a lélektani határon és ez nem a gyártó hibája hanem…

Mindenesetre én kíváncsian várom a dolgot mert nekem személy szerint a Lagrange is nagyon imponáló volt :smile32:
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: rTom »

hukkle írta:
2022.04.07., csüt. 22:39
Csak marginális, a honlap se kedveskedik neki.
A legtöbb ember úgy tudja a Videoton-Orion óta nincs is magyar audio gyártás itthon.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

BLX írta:
2022.04.06., szer. 21:59
Más érdekesség:
Néhány FB kommentből arra következtetek, hogy talán lesz 30 éves anniversary kiadása az első Heed Nexus elő/végfoknak.

gondolkodik.gif
Lesz, de HZs elmondása szerint nem magyar pénztárcának szánják :( (Thesis többszöröse lesz vélhetőleg.)

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

Van esetleg valakinek híre a Zsolt Audioval? Elképzelhető, hogy valamilyen formában újraindul?

https://www.facebook.com/zsoltaudio

Más érdekesség:
Néhány FB kommentből arra következtetek, hogy talán lesz 30 éves anniversary kiadása az első Heed Nexus elő/végfoknak.

gondolkodik.gif

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1394

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Érdemes Zsolttal felvenni a kapcsolatot, nagy raktár "kisöprés" van!
https://www.facebook.com/zsoltaudio
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

BLX írta:
2022.03.05., szomb. 19:42
Klaca írta:
2022.03.05., szomb. 18:46
Esetleg nem tud valaki fél órára kölcsönözni egy alább emlegetett DC blokkolót (Bp-en)? (Kipróbálnám, segít-e a búgásomon.) Vagy esetleg valaki tudja, mi lehet a Fülelek által alább emlegetett harmadárú megoldás? Köszi!
Ha jól értelmezem a korábbi posztokat, akkor készülőben van egy új DC blokkoló vagy hasonló eszköz. Kik által, az nem tiszta még nekem. Gondolom ha kész és elérhető, akkor megtudjuk. DC blokkolót, zavarszűrős elosztót még Fülelek is készít. BTW, Zsoltot kérdezted a búgásodról?
Nem valamelyik Heed komponensem zúg (illetve, most hogy mondod, valamelyik quasar doboz is zúg), de Zsolt, amennyire én tapasztaltam, nem igazán foglalkozik ilyesmivel (sőt általában a gyártók és "gyártó szerű" emberek - érthető módon - gondolom belefáradtak már minden lelkes hifista csip-csup ügyeivel foglalkozni: felteszem ezért is van ez a fórum.) Azért, ha lesz DC blokkoló, és valaki mégis hajlandó kölcsönözni, ilyesmivel bajlódni, azért tennék egy próbát. (számomra érthetetlen módon azért néha van egy-egy ember, aki tök önzetlenül megtesz ilyesmi dolgokat) A legutóbbi erősítőmtől is azért kellett megszabadulnom, mert egyre jobban zúgott, a végén meg már zavaró volt. Egyébként ha a DC miatt van, akkor ez árthat is a komponensnek? Rosszabbodhat a dolog? (egyelőre még nem nagyon zavaró). Köszi

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

Klaca írta:
2022.03.05., szomb. 18:46
Esetleg nem tud valaki fél órára kölcsönözni egy alább emlegetett DC blokkolót (Bp-en)? (Kipróbálnám, segít-e a búgásomon.) Vagy esetleg valaki tudja, mi lehet a Fülelek által alább emlegetett harmadárú megoldás? Köszi!
Ha jól értelmezem a korábbi posztokat, akkor készülőben van egy új DC blokkoló vagy hasonló eszköz. Kik által, az nem tiszta még nekem. Gondolom ha kész és elérhető, akkor megtudjuk. DC blokkolót, zavarszűrős elosztót még Fülelek is készít. BTW, Zsoltot kérdezted a búgásodról?

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: dgab »

fülelek írta:
2022.03.02., szer. 10:49
vazze írta:
2022.02.28., hétf. 05:49
dgab írta:
2022.02.17., csüt. 21:27

Valóban. Ifi DC Blocker? Vagy az inkább csak placebo?

Kontextusba helyezve: van valamelyes trafózaja a nálam dolgozó PS-nek és Canampnek is. Fogalmam sincs, hogy abszolút értékben mennyire hangos, ha közel hajolok, hallom. 1 méterről már egyiket sem.
CD-nél észrevehetetlen. Korábban lemeznél sem tűnt fel, de költözés után összerakva a rendszert (minden ugyanaz, bútor is), ha lemez a forrás, van egy észrevehető búgása a dolognak. Mintha kicsit ingadozna a hangereje, azaz előfordul, hogy halkabb, de mindig ott van. Korábban nem volt, pedig a erősítőknek akkor is volt kb. hasonló trafózaja. Kutattam az okot, és Mishow szakértő szemmel egy topikkal arrébb rámutatott, hogy lehetséges, hogy a bútor felerősíti a trafóbúgást, és azt hallom. Fül alapján tényleg azonos frekvencia.

Ezt gyógyíthatja egy DC blokkoló? Vagy valami más jobb lenne?
Bármelyik dc blokkoló kizárólag abban az esetben segít a hálózati trafó búgásán, ha a trafó búgás nem állandó, hanem a kellően csendes és a jól hallhatóan búg között változik. Feltételezem, hogy az ifi jó, de szerintem indokolatlanul drága, harmad ennyiért is van tökéletesen megfelelő cucc.
Köszönöm! Akkor lehet, hogy mégsem egyenáram - a hangfalakból hallott búgás mértéke változó, a trafóbúgásé ellenben alig.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2578

Hozzászólás Szerző: mishow »

Klaca írta:
2022.03.02., szer. 08:10
akvapark írta:
2022.02.28., hétf. 08:17
Félreértés ne essek egyáltalán nem vagyok internet ellenes, sőt. Bár nagyon nem értek a modern technikához, lassan az 5.5 éves unokám is leköröz.Zoé.13.jpg
Azért bezárni mégsem kellett volna...
:kapdelm:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

Hozzászólás Szerző: fülelek »

vazze írta:
2022.02.28., hétf. 05:49
dgab írta:
2022.02.17., csüt. 21:27
alto írta:
2022.02.17., csüt. 21:07

ISOTEK EVO3 SYNCRO, csak hát 589ezer Ft.
Valóban. Ifi DC Blocker? Vagy az inkább csak placebo?

Kontextusba helyezve: van valamelyes trafózaja a nálam dolgozó PS-nek és Canampnek is. Fogalmam sincs, hogy abszolút értékben mennyire hangos, ha közel hajolok, hallom. 1 méterről már egyiket sem.
CD-nél észrevehetetlen. Korábban lemeznél sem tűnt fel, de költözés után összerakva a rendszert (minden ugyanaz, bútor is), ha lemez a forrás, van egy észrevehető búgása a dolognak. Mintha kicsit ingadozna a hangereje, azaz előfordul, hogy halkabb, de mindig ott van. Korábban nem volt, pedig a erősítőknek akkor is volt kb. hasonló trafózaja. Kutattam az okot, és Mishow szakértő szemmel egy topikkal arrébb rámutatott, hogy lehetséges, hogy a bútor felerősíti a trafóbúgást, és azt hallom. Fül alapján tényleg azonos frekvencia.

Ezt gyógyíthatja egy DC blokkoló? Vagy valami más jobb lenne?
Bármelyik dc blokkoló kizárólag abban az esetben segít a hálózati trafó búgásán, ha a trafó búgás nem állandó, hanem a kellően csendes és a jól hallhatóan búg között változik. Feltételezem, hogy az ifi jó, de szerintem indokolatlanul drága, harmad ennyiért is van tökéletesen megfelelő cucc.

Lezárt

Vissza: “Hifi gyártók”