Bizony, ez egy nagyon jó sugárzó, bár én csak Naimmal hallgattam, saját - spéci - állványán.

Érdekes kérdés lehet még ez a hangsugárzó vs szobaméret az enigmától az envoy-ig,mert ugye itt nem úgy kapjuk az arcunkba a hangot mint a direktsugárzóknál,és még az is elképzelhető hogy az envoy nem igényel annyi levegőt és teret maga körül mint azt a méretéből,ami eléggé tekintélyes,gondolnánk.Az enigma 5 is tud jól szólni az elmondások alapján kisebb és nagyobb szobákban is,az envoy-al e téren nem tudom mi az ajánlás és a tapasztalat,de könnyen lehet hogy nem olyan háklis erre mint egy más hasonló méretű direktsugárzó.Klaca írta: ↑2021.04.16., pén. 12:01A legtöbb polcsugárzó csak állványon tudja kifutni magát, akkor pedig már több helyet foglal el, mint pl. egy enigma.
A jelenleg elérhető Heed hangfalakra vonatkozóan Zsoltot idézem (kb).: "A grand enigma már éppen jó a lagrange-hoz, a lagrange pedig már éppen jó az envoy-hoz." A döntés e két hangfal között a helyiség méreteitől függ.
Kicsit eltértünk a témától, polc hangfal ajánlásokat vártam , elsősorban Heed Elixirhez, ki mit hallot már, ki mit használ....Klaca írta: ↑2021.04.16., pén. 12:01A legtöbb polcsugárzó csak állványon tudja kifutni magát, akkor pedig már több helyet foglal el, mint pl. egy enigma.
A jelenleg elérhető Heed hangfalakra vonatkozóan Zsoltot idézem (kb).: "A grand enigma már éppen jó a lagrange-hoz, a lagrange pedig már éppen jó az envoy-hoz." A döntés e két hangfal között a helyiség méreteitől függ.
A legtöbb polcsugárzó csak állványon tudja kifutni magát, akkor pedig már több helyet foglal el, mint pl. egy enigma.
stromfeusz írta: ↑2021.04.14., szer. 20:22Sziasztok !
Lapoztam vissza , de nem találtam igazán ajánlást , ezért kérdezném:
Heed Elixirhez milyen polchangfalat ajánlanátok, vagy ki mivel hallgatja?
Mivel próbáltam már:
Celestion 5 : ezzel egész jó, de ez egy eléggé alap halgfal, nincsenek finomságok, felbontás...
Fyne Audio F500 : zavart a titán magassgárzó erőszakos hangja, másban nem volt rossz...
Wharfedale Denton 80Th , ez sem rossz, de olyan fedettnek, kicsit mélybe húzónak érzem...ja és halkan nem szól jól
volt jópár hangfalam már , igaz más erősítőkkel de kezdem azt hinni, hogy ez nem az én erősítőm...ennyire háklis lenne ?
Ötlet ?
elsősorban használt jöhetne szóba .
köszi
Az általad említett álló doboz, vagy rosszul láttam? Ő polcsugárzóról beszélt. Én is ezen rágódok már évek óta. Ha lenne helyem, már Enigma lenne, de hifit cserélni egyszerűbb mint lakást...
Norstone állványt használok 60cm magas, a faltól 40-50cm-re el tudom húzni. Az állvány a gyári tüskéin áll, a hangfal és az állvány között a hozzáadott pici 3M gumi (műanyag ? ) talpacska van.Ear írta: ↑2021.04.15., csüt. 08:33És ezeket a polchangfalakat mire tetted? Polcra? Ha igen, milyenre? Csak úgy natúran, vagy valami elcsatolással? Állványra? Ha igen, milyenre?stromfeusz írta: ↑2021.04.14., szer. 20:22Sziasztok !
Mivel próbáltam már:
Celestion 5 : ezzel egész jó, de ez egy eléggé alap halgfal, nincsenek finomságok, felbontás...
Fyne Audio F500 : zavart a titán magassgárzó erőszakos hangja, másban nem volt rossz...
Wharfedale Denton 80Th , ez sem rossz, de olyan fedettnek, kicsit mélybe húzónak érzem...ja és halkan nem szól jól
volt jópár hangfalam már , igaz más erősítőkkel de kezdem azt hinni, hogy ez nem az én erősítőm...ennyire háklis lenne ?
Ötlet ?
köszi
Kicsit bővebben ez egy olyan kombó,amit ha nem olyan irracionális világban élnénk mint amiben,akkor még sokáig lehetett volna a kínálatban tartani,mert az igaz hogy jobb erősítő sok van,de élvezetesebb az kevés.De hát igazodni kell a piachoz,az meg kíméletlenül követeli az újat mindenben.Az obelisk DA-nál,és az Enigma 5-nél is kb ezt érzem.vkz írta: ↑2021.04.14., szer. 23:21![]()
Bővebben? Nehéz megfogalmazni. Jobb mint nélküle.
Akkor vettem észre amikor kikötöttem a rendszerből hogy mennyire. Én sima Obelisk és Si3 esetében is próbáltam. A Si3 esetében megnyugtat a tudat hogy jó, de ott annyira nem venni észre. Az Obelisk (nem I nem SI - de már majdnem az) esetében egyértelmű volt hogy nélküle “vérszegényebb” a produkció.
Technikailag külön tápja lesz a végfoknak, és ráadásul nagyobb teljesítményt is tud leadni. Nem lesz Pre/PS, de majdnem... A tápellátás különválik, és a végfok rész kapja meg az X2-t mint tápot, ráadásul dual-mono megoldásban. Gyakorlatilag kétszer annyi mikrofarad jut mindkét oldalnak külön, és nem kell osztozni az előfokkal sem.
Hogy “hifis” kifejezéseket is használjak: elhúznak egy függönyt. Bár inkább az jut eszembe hogy a lenge függöny helyett bársonyfüggönyhöz lesz hasonlítható a zene szövete, aminek súlya és szépsége is van. (Ha így jó a hangképzavar).
Ajánlott a kipróbálása minden Si2 tulajnak, de Si3 mellé sem felesleges szerintem. A korábbi Obeliskek esetében vetekszik az erősítő árával az X2, így kevésbé tűnik racionális megoldásnak, bár kétségtelenül jobb hanghoz vezet a használata.
Nekem Epos 5i hangfalakat hajt az Elixir. Kábel AQ Type2stromfeusz írta: ↑2021.04.14., szer. 20:22Sziasztok !
Mivel próbáltam már:
Ötlet ?
köszi
Nekem FocalJMLab (tehát a régi) 706s egész jól kijön vele, bár éppen motoszkál bennem a váltás igénye...stromfeusz írta: ↑2021.04.14., szer. 20:22Sziasztok !
Mivel próbáltam már:
Ötlet ?
köszi
Nem, ez létezett, ez Zsolt információja.
Létezett ilyen?Sene írta: ↑2021.04.07., szer. 06:44Lehet, hogy csak számomra, de egy kis érdekesség:
https://www.jofogas.hu/budapest/Zsolt_A ... 213642.htm
Nem az ajánlás a lényeg,ha nem a hang.De a heed széria különböző tagjai kaptak már annyi díjat és ajánlást,hogy Zsoltnak tele van a " padlása" már velük.Mathias írta: ↑2021.03.28., vas. 16:35Átfutottam a Stereophile 2021-es ajánlásait.
A Quasar benne van továbbra is. Sajnos az integrált erősítő résznél nem találtam ajánlást, pedig megérdemelné a Heed több integráltja is szerintem.