Lehet, hogy régimódi vagyok, de az igaz, nem igaz kategóriákat csak a legvégső megtapasztalásokra alkalmazom...Shimano írta: ↑2021.02.26., pén. 18:36Szerintem nincs semmi probléma a megfogalmazásokkal,és helyes is ha valaki úgy írja le a véleményét ahogyan érzi,mert az többet mond mint egy ködösített "én máshogy tapasztaltam" vélemény.PgSpa írta: ↑2021.02.26., pén. 12:02Én itt inkább nyelhasználati anomáliákat vélek felfedezni. Pl. az ilyen megfogalmazás helyett, hogy "a tapasztalatom szerint kábé egyik pontja sem igaz", helyett azt írjuk, hogy "én máshogy tapasztaltam", úgy megfelelő teret tudunk engedni az ebben a műfajban inkább szubjektívnek nevezhető egyéni tapasztalatoknak, véleményeknek. Heed-en belül is nagy különbségek lehetnek, pl. az én megérzésem szerint az Obelisk sokkal érzéketlenebb a kábelezésre, mint az Elixír. Azért írom, hogy megérzésem szerint, mert egymás mellett nem, csak egymás után hallgattam őket.
A lényeg az hogy úgy szóljon az az enigma,vagy más a lánc végén hogy az tetszen.Nekem úgy tetszik mikor egy telt,lendületes,a szobát teljesen betöltő hangot hallok,és ami még adja azt az illúziót is hogy zenészeket hallok nem csak egy nyamvadt hifit,és ez így is szól most nálam.![]()
Persze megértem ha másnak ez nem jön be,de érdekelni nem érdekel.![]()
A másik gondolatom az, hogy aki a Heed cuccoknál kötött ki, az nem a hagyományos hifit keresi, abban biztos vagyok. Egy barátommal éppen erről értekezünk/vitázunk. Ő úgy fejleszti a rendszerét, hogy valamilyen hiper-szuper teszt CD alapján megállapítja, hogy jobb a basszus, meg a magas, meg a tér stb. Én a legutoljára hallgatott felvételt beteszem, és ha megfog a hangulata, akkor ok. Teljesen más koordináták mentén gondolkodunk...