Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 420
Re: Heed Audio termékek
Remélem nem off, de szeretném kérdezni, hogy tudna-e valaki kölcsönbe kipróbálásra egy DT-t akár DA nélkül?
Zsolt messze van, Szombathely, esetleg Sopron körzet lenne a legjobb...aztán venni már el tudok menni Budapestre...
Zsolt messze van, Szombathely, esetleg Sopron körzet lenne a legjobb...aztán venni már el tudok menni Budapestre...
Azt gondolom nagyjából képben vagyok a Heed komponensekkel kapcsolatban.
Viszont egy kérdés azért vissza-vissza tér a fejemben. Melyik is jelenleg a "legjobb hangú" Heed DAC?
Ugye vannak a DAC kártyák (2.2 talán a legújabb vagy 2.3?), elvileg ezek vannak a PRE-ben, DA-ban, Dactilusban (Dactilus esetén mintha az rémlene, hogy a legújabb kártya nem kompatibilis) - meg gondolom a Lambda és a Lagrange is ebből építkezik. No meg van az Abacus, ami ha jól gondolom egy másik vonal. Az Abacus a legfrissebb, ha jól emlékszem.
Van aki összehallgatta ezeket? (Külön-külön én is megtettem már néhányszor, de biztosat nem tudnék állítani.) Elsősorban az spdif rész érdekel, az USB kevésbé izgat.
Remélem Zsolt hiányában még valaki tud választ adni erre.
Viszont egy kérdés azért vissza-vissza tér a fejemben. Melyik is jelenleg a "legjobb hangú" Heed DAC?
Ugye vannak a DAC kártyák (2.2 talán a legújabb vagy 2.3?), elvileg ezek vannak a PRE-ben, DA-ban, Dactilusban (Dactilus esetén mintha az rémlene, hogy a legújabb kártya nem kompatibilis) - meg gondolom a Lambda és a Lagrange is ebből építkezik. No meg van az Abacus, ami ha jól gondolom egy másik vonal. Az Abacus a legfrissebb, ha jól emlékszem.
Van aki összehallgatta ezeket? (Külön-külön én is megtettem már néhányszor, de biztosat nem tudnék állítani.) Elsősorban az spdif rész érdekel, az USB kevésbé izgat.
Remélem Zsolt hiányában még valaki tud választ adni erre.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Szerintem meg érdemesebb lenne tovább lépni és a topic témájánk megfelelő postokat közkinccsé tenni! 

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Nyugodj meg, egyáltalán nem a Te hozzászólásod miatt zárt be (gondolom ezt te is tudod, de úgy tűnt, sokaknak nem világos mi történt pontosan). Amúgy jól leírtad alább, mi is történt, de ha jól értem Zsoltnál az a konkrét utolsó csepp ez a mondat volt, főleg a kiemelt részben szereplő kedves felszólítás, amit saját "gyártói" topicjában kapott bele az arcába.
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 393
Maximálisan egyetértek Ear mondataival.
Tegnap hasonló érzés fogott el zenehallgatás közben...
12 óra munka után még vágytam alvás előtt egy kis zenére. Elindítottam Muddy Waters - Folk Singer albumát és hátradőltem. Milyen volt? Nagyon jó! Számomra hihetetlenül jól szólt. Viszont, ha nem lettem volna álmos, akkor lepörgött volna még pár lemez. Olyan szinten elvarázsol egy más világba visz a Heed, hogy nehéz szavakkal kifejezni. Tudom, hogy, ha kicsit szar hetem volt és nem felhőtlen otthon minden, akkor hallgatok 1-2-3 óra zenét utána pedig átgondolom a fejemben a dolgokat. Iszonyat kikapcsol jó értelemben. Azért ez nem semmi. Inkább legyek süket és hallgatom életem végéig ezt a összeállítást.
Sajnos sikerült az egyetlen dolgot is tönkretenni amiért a fórumra még felnéztem. Ezt a topicot berakom a kedvencek közé.
Havonta felnézek, hogy mi a helyzet. Nagyon sajnálom , hogy törölve lettek a Heed Audio topicjai.
Tegnap hasonló érzés fogott el zenehallgatás közben...
12 óra munka után még vágytam alvás előtt egy kis zenére. Elindítottam Muddy Waters - Folk Singer albumát és hátradőltem. Milyen volt? Nagyon jó! Számomra hihetetlenül jól szólt. Viszont, ha nem lettem volna álmos, akkor lepörgött volna még pár lemez. Olyan szinten elvarázsol egy más világba visz a Heed, hogy nehéz szavakkal kifejezni. Tudom, hogy, ha kicsit szar hetem volt és nem felhőtlen otthon minden, akkor hallgatok 1-2-3 óra zenét utána pedig átgondolom a fejemben a dolgokat. Iszonyat kikapcsol jó értelemben. Azért ez nem semmi. Inkább legyek süket és hallgatom életem végéig ezt a összeállítást.
Sajnos sikerült az egyetlen dolgot is tönkretenni amiért a fórumra még felnéztem. Ezt a topicot berakom a kedvencek közé.
Havonta felnézek, hogy mi a helyzet. Nagyon sajnálom , hogy törölve lettek a Heed Audio topicjai.
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
[quote=hukkle post_id=2465758 time=1580488223 user_id=35139]
Kicsit megnyugodtam...
Hááááááát, én nem. Titkon reméltem, hogy "alszik rá egyet", de Zsoltot ismerve, ha meghozott egy döntést...
De azért reménykedni csak szabad !
Értem, és megértem, de hiányozni fognak a sorai (gyanítom EAR-é is). Végtelenül szomorú vagyok, hogy idáig jutottunk, hogy mindennemű tisztelet, "főhajtás" nélkül "szólnak be" fórumtársak, csak mert eltér a véleményük az övékétől, múltat, tapaszta-latot, tudást, egyéni véleménynyilvánítási szabadságot figyelmen kívül hagyva.
A fórumot a benne megszólaló tagok teszik olyanná, amilyen. Jelenleg - úgy érzem - ez negatív irányba mozdult el, de úgy gondolom, hogy a normális keretek között kommunikálni tudó többség előbb-utóbb "átveszi a hatalmat".
Kívánom mindenkinek, hogy találja meg a neki legjobban tetsző zeneszolgáltató forrást, legyen az LP, CD, PC, orsós, avagy kazettás manetofon (uram bocsá' egy gramofon), és hallgasson rajta ZENÉT !
Üdv. mimoo (Andrejkovics Imre)
Kicsit megnyugodtam...
Hááááááát, én nem. Titkon reméltem, hogy "alszik rá egyet", de Zsoltot ismerve, ha meghozott egy döntést...
De azért reménykedni csak szabad !
Értem, és megértem, de hiányozni fognak a sorai (gyanítom EAR-é is). Végtelenül szomorú vagyok, hogy idáig jutottunk, hogy mindennemű tisztelet, "főhajtás" nélkül "szólnak be" fórumtársak, csak mert eltér a véleményük az övékétől, múltat, tapaszta-latot, tudást, egyéni véleménynyilvánítási szabadságot figyelmen kívül hagyva.
A fórumot a benne megszólaló tagok teszik olyanná, amilyen. Jelenleg - úgy érzem - ez negatív irányba mozdult el, de úgy gondolom, hogy a normális keretek között kommunikálni tudó többség előbb-utóbb "átveszi a hatalmat".
Kívánom mindenkinek, hogy találja meg a neki legjobban tetsző zeneszolgáltató forrást, legyen az LP, CD, PC, orsós, avagy kazettás manetofon (uram bocsá' egy gramofon), és hallgasson rajta ZENÉT !
Üdv. mimoo (Andrejkovics Imre)
Kicsit megnyugodtam...
Megyek felrakok egy lemezt.
Jó zenehallgatást!
Megyek felrakok egy lemezt.
Jó zenehallgatást!
Zsolt! Komolyabb munkát fektettél te ebbe a topicba, akár a fórumba, hogy ilyen hirtelenséggel ezt eldobd egy-két hozzászólás miatt. Szerintem van más módja is ennek a rendezésére, biztos te is tudod. Arra meg pláne szeretnék kérni (remélem beszélhetek a többiek nevében is), hogy ne egyéb dolgok által is befolyásolva hozzál ilyen horderejű döntést. Chord miatt gondolom rám is pikkelsz, mert én indítottam el a lavinát, fájó szívvel. (Lehet nem hiszed, de igaz).
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Ezt felesleges olyannak hangoztatni aki 3 éves múlttal több évtizede hifivel foglalkozókkal így kommunikál. Meg hát ugye érdeke is fűződik a dologhoz, mert ezoterikus kacatokat, meg túlárazott berendezéseket árul.Mathias írta: ↑2020.01.30., csüt. 19:47Én arra jöttem rá az évek alatt, hogy nem feltétlen egy igazság van, főleg nem hifiben. És egy fórumon nem is biztos hogy lehet annyi információhoz jutni, hogy a másik mit, miért gondol így.(Ilyen keretek között nehéz kifejteni) Ezért pont hogy hangoztatni kéne a gondolatmeneteket, nem pedig elnyomni azokat(főleg nem úgy hogy nem is tudod milyen tapasztalatai vannak), hátha valami átjön, még ha az olvasónak esetleg más is a gondolatmenete. Szerintem aki nem tudja elfogadni hogy nem csak a saját tapasztalatai lehetnek "igazak", hanem máséi is, még ha ellent is mond az én igazamnak, az eléggé gyerekcipőben jár, nem csak a hifiben...
Én arra jöttem rá az évek alatt, hogy nem feltétlen egy igazság van, főleg nem hifiben. És egy fórumon nem is biztos hogy lehet annyi információhoz jutni, hogy a másik mit, miért gondol így.(Ilyen keretek között nehéz kifejteni) Ezért pont hogy hangoztatni kéne a gondolatmeneteket, nem pedig elnyomni azokat(főleg nem úgy hogy nem is tudod milyen tapasztalatai vannak), hátha valami átjön, még ha az olvasónak esetleg más is a gondolatmenete. Szerintem aki nem tudja elfogadni hogy nem csak a saját tapasztalatai lehetnek "igazak", hanem máséi is, még ha ellent is mond az én igazamnak, az eléggé gyerekcipőben jár, nem csak a hifiben...
huszti-zsolt írta: ↑2020.01.29., szer. 10:46...épp készülök egy közérthető(bb) szösszenetet írni...
kár (lenne), ha így döntesz/töttél (de érthetö is)huszti-zsolt írta: ↑2020.01.30., csüt. 18:51...akkor mese nincs, jobb visszavonulni. ...
Üdv mindenkinek, további jó szórakozást!
a fentire = délután beharangozottra én kíváncsi vagyok (meg persze az eddig - jórészt az én "peremfeltételeim" miatt - nem összejött itthoni erösítöpróbára is ;-))
köszönöm.
Szomorú leszek, ha ezt a döntést komolyan gondolod.huszti-zsolt írta: ↑2020.01.30., csüt. 18:51Vívódtam már egy ideje, hogy hát merre tovább.
Mármint fórumilag.
Aztán itt alább elhangzott egy felszólító mondat, ami hirtelen megoldotta ezt a kérdést. Másként fogalmazva könnyűvé tette, hogy egy rég halogatott döntést meghozzak. Hisz ha már a saját topikomban sem illik a véleményemet hangoztatni, akkor mese nincs, jobb visszavonulni.
Mármint a fórumozástól.
Akik kíváncsiak a véleményemre, majd hozzájutnak valahogy.
Itt átadom a terepet az arra inkább hivatottaknak. Van énnekem elég dolgom amire így is kevés idő jut - ha meg épp nincs, majd egy sör mellett elmerengek azon, hogy milyen rossz is nekem.
De, tényleg..!
A "Heed Audio termékek" topikot nincs jogom beszüntetni, mert nem én indítottam. Kérem a modikat, hogy tegyék vissza az általános részre, ahol sok más gyártó topikja is van.
A többi topikot töröltetem.
De teljességgel megértem. Ez az avx már régen nem az, mint rég (nyoma nincs annak a barátias hangulatnak, mint régen, mára kereskedők és önjelölt otthon tákolgató mesterek gyüjtőhelye, akik egymás hátán mászva tiporják el egymást).
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2587
Vívódtam már egy ideje, hogy hát merre tovább.
Mármint fórumilag.
Aztán itt alább elhangzott egy felszólító mondat, ami hirtelen megoldotta ezt a kérdést. Másként fogalmazva könnyűvé tette, hogy egy rég halogatott döntést meghozzak. Hisz ha már a saját topikomban sem illik a véleményemet hangoztatni, akkor mese nincs, jobb visszavonulni.
Mármint a fórumozástól.
Itt átadom a terepet az arra inkább hivatottaknak. Van énnekem elég dolgom amire így is kevés idő jut - ha meg épp nincs, majd egy sör mellett elmerengek azon, hogy milyen rossz is nekem.
De, tényleg..!
A "Heed Audio termékek" topikot nincs jogom beszüntetni, mert nem én indítottam. Kérem a modikat, hogy tegyék vissza az általános részre, ahol sok más gyártó topikja is van.
Mármint fórumilag.
Mármint a fórumozástól.
De, tényleg..!
A nagyon jó órajelgenerátornak is van értelme a megfelelő körítéssel, sőt! (pl stúdió AD konverter), csak nem mindenhol, mint manapság, már a szomszéd digit babamérlegét is "clockolják" lassan. Értem én, hogy a hifi, pláne a hígend, az luxus és drága és ez is a legfőbb paramétere, de a budiajtón hiába van arany kilincs, attól még...
Ugyanakkor Mishow azon véleményével, miszerint ha elégedett az ember a rendszerével, akkor neki nincs jobb, ezzel sem tudok egyetérteni, ez számomra a másik véglet.
Azt kívánom mindannyiunknak, hogy a hifitől sose függjön a boldogságunk semmilyen szinten, az enyém nem fog. De gáz lenne... akkor vágjatok nyakon, de rendesen!
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7573
A jó tápegység, az mindig is fontos volt minden elektrotechnikai berendezésnél. Hogy milyen a jó, az már kicsit nehezebb/összetettebb kérdés. :)LIMAR írta: ↑2020.01.30., csüt. 15:53Milyen következtetést kellene levonni?
Nekem az alábbiakat sikerült:
1. Nincs meg a minőségben hozzájuk illő rendszered.
2. Nincs meg az igényed rá.
3. Nem hallod a különbséget.
4. Nincs meg az anyagi háttered egy ilyen rendszer megvalósítására, ezért zsigerből elutasítod.
A lényeg, hogy mindenki valahogyan csak meggyőzi magát, hogy miért nem hallgat egy jobb rendszert. És ettől aztán sokkal boldogabb - látszólag.
A nagyon jó órajelgenerátornak is van értelme a megfelelő körítéssel, sőt! (pl stúdió AD konverter), csak nem mindenhol, mint manapság, már a szomszéd digit babamérlegét is "clockolják" lassan. Értem én, hogy a hifi, pláne a hígend, az luxus és drága és ez is a legfőbb paramétere, de a budiajtón hiába van arany kilincs, attól még...
Ugyanakkor Mishow azon véleményével, miszerint ha elégedett az ember a rendszerével, akkor neki nincs jobb, ezzel sem tudok egyetérteni, ez számomra a másik véglet.
Azt kívánom mindannyiunknak, hogy a hifitől sose függjön a boldogságunk semmilyen szinten, az enyém nem fog. De gáz lenne... akkor vágjatok nyakon, de rendesen!

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Ennyien nem bíztok ear-ben, hogy ne tudna reagálni Gábornak? 

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Nekem ebből inkább az jön le,hogy ennek az embernek kialakult már annyira az önismerete,hogy tudja és érzi azt hogy mi a jó és megfelelő neki,és ettől igen,valóban boldogabb tud lenni az ember,és hidd el hogy nem csak látszólag.LIMAR írta: ↑2020.01.30., csüt. 15:53Milyen következtetést kellene levonni?
4. Nincs meg az anyagi háttered egy ilyen rendszer megvalósítására, ezért zsigerből elutasítod.
A lényeg, hogy mindenki valahogyan csak meggyőzi magát, hogy miért nem hallgat egy jobb rendszert. És ettől aztán sokkal boldogabb - látszólag.
Látszólag inkább azok boldogok,akik a mert megtehetem felfogás szerint élik az életüket,és azt hogy valójában mire is van szükségük,hát azt még maguknak sem vallják be.
Egyébként ha az ember az egyszerűségben érzi és látja a nagyszerűséget is,az szerintem egy nagyon szuper dolog.Találd meg Te is.

5. Pszichoakusztika az egész vagy nagyon minimális a különbség.LIMAR írta: ↑2020.01.30., csüt. 15:53Milyen következtetést kellene levonni?
6. A kereskedők/gyártók túlzott haszonszerzés utáni vágya miatt van az egész és a korrekt készülékek közt nincs is érdemi különbség.
Nem foglalnék állást, dehát ugye ez is lehet;)
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Ha valaki elégedett a rendszerével, annak nem létezik jobb rendszer.
És ettől boldog ember.
A boldogságnak pedig nincsenek fokozatai, vagy van, vagy nincs

Ez ennyire egyszerű!
Béke és Szeretet!

Ui: Remélem, semelyik modi nem moderálja Limar hsz-ét. Bár nem gondolom, hogy a rendszeresen fórumozóknak sok újat mondott volna - saját magáról ...

-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Milyen következtetést kellene levonni?
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
Bocs,de most nagyon felment a pumpa.
Írtam egy szép hosszú 'szerkesztést', mert azért még elmondtam volna ezt azt. És mire a végére értem közölte a rendszer, hogy már nem szerkeszthetem (idő túlfutás?) és persze elveszett az egész.
ez a fórummotor egy akkor ....
Ja, és a legviccesebb, hogy bár én volnék a saját fórumom adminisztrátora, de gyakorlatilag semmivel nincs több jogosultságom, mint bármely más fórumlakónak. Azt hiszem, hogy most egy kicsit 'bedurcizok'.

Írtam egy szép hosszú 'szerkesztést', mert azért még elmondtam volna ezt azt. És mire a végére értem közölte a rendszer, hogy már nem szerkeszthetem (idő túlfutás?) és persze elveszett az egész.
ez a fórummotor egy akkor ....

Ja, és a legviccesebb, hogy bár én volnék a saját fórumom adminisztrátora, de gyakorlatilag semmivel nincs több jogosultságom, mint bármely más fórumlakónak. Azt hiszem, hogy most egy kicsit 'bedurcizok'.

- huszti-zsolt
- Törzsvendég
Nos, 'ear' barátom megírta. Szóról szóra mintha én írtam volna. Nem tudok mit hozzá tenni. Ez számomra pont így van - és egyébként aki veszi a fáradságot és végigsétál mondjuk a müncheni, bristoli vagy varsói HES szobáin, az pont ezt fogja látni. Azon kevés kivételtől eltekintve akik saját streamerrel rendelkeznek (és még azok egy része is egy kis számítógép + DAC összemokkolása egy házban) a kiállítók legnagyobb hányada a saját DAC-át használja egy 'almás' géppel.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
Ezzel gyakorlatilag megírtad mondandóm nagyobbik felét. De azért nem bújik ki a feladat alól, ha lesz egy kis időm akkor megírom, hogy miért tartom a számítógép (lehetőleg 'almás') + DAC verziót jobb megoldásnak mint az 'all-in-one' streamereket. (Igen, persze, csak mert ez az üzleti érdekem, hiszen DA konvertereket IS gyártunk...Ear írta: ↑2020.01.30., csüt. 09:51Az én tippem akkor a Roon. Elsőre talán ijesztőnek tűnik az a program, de zseniálisan könnyen kezelhető. Ezt kell telepíteni a számítógépedre, vagy ha elég erős hozzá, egy NAS-ra, mint szerver, és a hifi mellé pedig egy végpontot, amit valahogy internetes hálózaton át elérsz. Vannak erre célhardverek, de akár egy Rasberry Pi is elég S/PDIF kimenettel. Egyszer kell beállítani, de az is leginkább kérdés-feleletes igen-nem válaszokból áll, és akkor kapsz egy egységes felületet a saját zenéidnek, legyenek akárhol, és mellé az integrált Tidal-Spotify elérést, zseniálisan kereshető adatbázissal, és mindezt akár telefonról, tabletről távirányítva. Vagy akár vehetsz egy NUC szerűséget, egy régebbi MacMinit, ami helyet kaphat a hifi mellett, és azon futhat egyszerre a szerver és a kiszolgáló rész. Monitor csak egyszer kell, a beállításhoz, utána mehet a távvezérlés telefonról, másik számítógépről, ahogy jól esik. Hihetetlenül rugalmas rendszer, és még jól is szól. Ugyan van éves előfizetési díja, de szerintem ennyit bőven megér.

Én már harminc felett is csak ezt akartam.

Ekkor egy idő után besokalltam,eladtam mindent a hangsugárzón kívül,és elautóztam egy esős napon egy hirdetett és egy ideje már a sok jó vélemény miatt kíváncsivá is tett heed párosért (si-x2) lesz ami lesz alapon.
Hazaérve bekötöttem,vagy is csak kötöttem volna mert a cd játszómat is eladtam elötte,de mivel ebben volt dackártya,így előszedtem a fiókban porosodó 20 ezres pana dvd játszómat,mondván próbára ez is megteszi majd.
Összedrótoztam mindent,bekapcsoltam,és az első reakcióm az volt hogy basszus ez marha jó,és ugyan mit is hallgattam én eddig ha ez ilyen egyszerűen is úgy tud zenélni,ahogyan elötte egyik sem.

Ezután beszereztem egy DT-elé,ami azóta is megvan,és amit most is az egyik legjobb futóműnek tartok,és "csak" élveztem a zenét velük évekig.Aztán persze más heed erősítőket is próbáltam,és jött az I-re pontot adó enigma is,de az első találkozást nem feledem még most sem mert meghatározó élmény volt,szinte döbbenetes,sőt nem is szinte ha nem valóban az.
Ez a terv, KELL egy Heed rendszer, amely megöli a hifibogarat.
Alátétben és voodooban nem hiszek.
A kábelt meg már eladtam.....

50 felet már csak le akarok ülni és hallgatni a ZENÉT.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid