Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7573
Re: Heed Audio termékek
Sziasztok!
A régi Pre -PX - PAS kombó hangban mennyiben különbözik az újabb Pre - PX - PS kombótól. Tudom, hogy az első generációs cuccok csak egymással kompatibilisek és a Pre nem fogadja a nagy DAC kártyát, de igazából az engem nem zavar, mivel van nagy DA-m, aminek használom is több bemenetét, tehát ha fogadna nagy kártyát se váltaná ki nálam a DA-t. A kérdés inkább az analóg hangi adottságaira vonatkozik.
Köszönöm!
A régi Pre -PX - PAS kombó hangban mennyiben különbözik az újabb Pre - PX - PS kombótól. Tudom, hogy az első generációs cuccok csak egymással kompatibilisek és a Pre nem fogadja a nagy DAC kártyát, de igazából az engem nem zavar, mivel van nagy DA-m, aminek használom is több bemenetét, tehát ha fogadna nagy kártyát se váltaná ki nálam a DA-t. A kérdés inkább az analóg hangi adottságaira vonatkozik.
Köszönöm!
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Taurusom volt, az volt az első Heed végfokom, szerettem a hangját.stromfeusz írta: ↑2018.09.27., csüt. 20:11Sziasztok!
Tudom, hogy régi darabok, de milyen minőséget képviselnek az alábbi erösítők:
Heed obelisk pro
Heed taunus végfok
?
Vagy ezek egyformák, ha csak végfokként használnám?
Egy mai elixirhez, obelisk si hez képest nagy különbség?
Köszi
Attila
Obelisk pro nem volt, de egy kedves fórumtársnak köszönhetően egy tervezett vásárlás előtt meghallgattam, azóta fertőződtem meg Heed-ileg, és azóta sem enged, szóval nekem tetszett annak is a hangja.
Egy saját tapasztalat, a hf kábel témához.
Nagyon sok kísérletezés után, nekem a az si-enigma közé a legjobb és sokáig ez is marad:
Jó öreg /lehetőleg minőségi, bontott elektronikai/ trafó vezeték!
A következő felállásban:
1db 1mm-es középső ér, lazán köré fonva 3x0.25mm-es, mind ezek a saját szigetelésük meghagyásával.
Ha valakit zavar a szellős látvány az egészet behúzhatja egy teflon csőbe, de fontos, hogy az erek lazák maradjanak egymáshoz képest.
Természetesen a végek kb. 2cm hosszban fémtisztán összesodorva ezüst tartalmú ónnal forrasztva és be a szorító csatiba.
Szvsz érdemes kipróbálni/ neves kábelek pihennek, vagy lettek már eladva/ miatta!
Nagyon sok kísérletezés után, nekem a az si-enigma közé a legjobb és sokáig ez is marad:
Jó öreg /lehetőleg minőségi, bontott elektronikai/ trafó vezeték!
A következő felállásban:
1db 1mm-es középső ér, lazán köré fonva 3x0.25mm-es, mind ezek a saját szigetelésük meghagyásával.
Ha valakit zavar a szellős látvány az egészet behúzhatja egy teflon csőbe, de fontos, hogy az erek lazák maradjanak egymáshoz képest.
Természetesen a végek kb. 2cm hosszban fémtisztán összesodorva ezüst tartalmú ónnal forrasztva és be a szorító csatiba.
Szvsz érdemes kipróbálni/ neves kábelek pihennek, vagy lettek már eladva/ miatta!
- gyt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 237
mishow: hanem ezúttal hagyd, hogy egy kicsit ő változtasson meg téged 
[/quote]
Na kérem! Ez a legtalálóbb, amit Heed témakörben megfogalamzódott az utóbbi időben. Sajnálom, hogy nem tőlem származik. Köszönöm!

[/quote]
Na kérem! Ez a legtalálóbb, amit Heed témakörben megfogalamzódott az utóbbi időben. Sajnálom, hogy nem tőlem származik. Köszönöm!
Heed, Soulines, Power-R
Majd kialakul.Most hol tartasz?
Ha elvesztél,akkor próbáld ki azt amit pl Ear ajánl és bevált neki.Vagy amit Zsolt használ.Ezek biztosan nem véletlenül vannak ott ahol,tehát adhatnak némi segítséget.
Hát az elég röhejes volt,de mivel még mindig úgy pihent ahogyan az országjárás elött becsomagoltam Neked,tegnap gondoltam egyet,és mivel a DT-m "nagyjavításon" volt Zsoltnál,elfáradt a lemeztálcamozgató szerkentyű gumija,úgy voltam vele hogy eljött az ideje annak hogy bepróbáljam ha már úgy is matattam a rendszer körül.
Más a hang a tömör drótokkal.Hogy aztán ez jobban e fog tetszeni majd kiderül.Eddig jónak tűnik,mondjuk az előzővel is jó volt.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Nálam nem az omnidirekcionális koncepció okozta a "kalamajkát" , ugyanis én - mint korábban írtam - igazából letojom a sztereó színpadot, a sweetpoint vadászat sosem érdekelt, ha kell qurva jól elvagyok a HK Onix BT hangszóróval monóban. Sőt! A 3/5-ösök sokáig, amíg a szoba átrendezése nem alakult ki, a sarokban álltak, közvetlenül egymás mellet úgy, hogy egymástól tölcsérszerűen kb 60 fokban "kinyitva" sugároztak valahová a szoba belseje felé. Sajnos kitöröltem már a képet a telefonomról, így nem tudom beilleszteni, de nagyjából el tudjátok képzelniasebestyen írta: ↑2018.09.27., csüt. 16:26Node Mishow is hasonló koncepcióról váltott .... Nagy felfordulásra nem nagyon vágyok a HiFim körül, így kicsit tartok a dologtól, hisz ősHEEDeseknél is okozott némi kalamajkát

Mint leírtam, a

A másik fejvakarás - ez jelenleg is tart - hogy az eddigi rendszerem, mint az a mostani hallgatózásból tökéletesen kiderült, kerek egész, mindenféle belenyúlás megbontja a meglévő szinergiát, és létrehoz egy másikat máshogyan!
Ez nagyon fontos: már látom, a változtatásokkal nem feljebb vagy lejjebb lépek, hanem (mondjuk így) oldalirányokba. Vagyis a Heed hang MINDIG marad, csak a hangsúlyok tologatódnak aszerint, hogy mit változtatok meg a rendszerben. A változás sokszor azért is fura, mert van olyan, hogy egyértelműen fejlődik a hang mindenféle ismert hifis paramétert tekintve (több részlet, javuló sávszélek, több levegő, szépen, transzparensen elkülönülő hangszerhangok, stb-stb.) de a végeredmény valahogy mégsem lesz annyira szerethető, mint a másik, kicsit lötyögős, kicsit fátyolos, de kerekebb és valahogy jobban egyben lévő hangzás.
A többit gyt teljesen pontosan és korrektül leírta, ahhoz nem tudok többet hozzátenni, a lényeg: nem kell félni az Enigmától, de ne akard megváltoztatni, hanem ezúttal hagyd, hogy egy kicsit ő változtasson meg téged

Hát igen,nem tolja az arcodba,de még is többnek érzed a zenét.Ha jók a vasak elötte,akkor közelinek is.gyt írta: ↑2018.09.28., pén. 01:15Félek az Enigmától.
Nem kell félni tőle. Én Dynaudio Contour 1.4-ről (ami igen komoly rajzművész!) váltottam Enigmára. Más világ. Sokáig hiányoztak a megszokott részletek, amiket a Dyno direktben mutatott. Az Enigma egy egész más arcát mutatja a zenének, közelebb enged hozzá (a Grand meg még inkább). Ma már nem tudnék direkt sugárzót hallgatni (van egy pár A40 mozi frontnak, néha rápróbálok, nem megy...).
Szóval: csak bátran, és ne add fel az első hangok után!
Minden jót. gyt
De meg kell hallgatni.Az SF drótokkal is szuper amúgy,épp tegnap toltam be egy szettet ami eddig a szekrényben pihent,és hát jó.Tudom hogy ezzel tolod,csak azért említettem.

Én egyébként úgy érzem,és ez a hangsugárzó volt az eddigi legjobb hifis befektetésem.Másképpen tálalja a zenét az igaz,de az a tálalás nagyon guszta tud lenni.
- gyt
- Kezdő Fórumlakó
Félek az Enigmától.
Nem kell félni tőle. Én Dynaudio Contour 1.4-ről (ami igen komoly rajzművész!) váltottam Enigmára. Más világ. Sokáig hiányoztak a megszokott részletek, amiket a Dyno direktben mutatott. Az Enigma egy egész más arcát mutatja a zenének, közelebb enged hozzá (a Grand meg még inkább). Ma már nem tudnék direkt sugárzót hallgatni (van egy pár A40 mozi frontnak, néha rápróbálok, nem megy...).
Minden jót. gyt
Minden jót. gyt
Heed, Soulines, Power-R
- stromfeusz
- V.I.P.
- Értékelés: 57
Sziasztok!
Heed obelisk pro
Heed taunus végfok
?
Köszi
Attila
Heed obelisk pro
Heed taunus végfok
?
Köszi
Attila
Eddig mindig arra törekedtem, minél több direkt hangot és a lehető legkevesebb visszavert hangot halljak. Hát az Enigma meg ugye nem igazán erről szól. Akik ismernek és hallották, mindenki azt mondja, nem nekem való. Node Mishow is hasonló koncepcióról váltott. Viszont bennem van, ha már odakerül valami hozzám, abból minden áron ki akarom csikarni a nekem való hangot. Ez nem mindig jó. Nagy felfordulásra nem nagyon vágyok a HiFim körül, így kicsit tartok a dologtól, hisz ősHEEDeseknél is okozott némi kalamajkát.
:)
- asebestyen
- V.I.P.
Félek az Enigmától.Shimano írta: ↑2018.09.26., szer. 12:10Na na,várd csak meg az Enigmát,és utána térjünk vissza erre.asebestyen írta: ↑2018.09.26., szer. 12:07Az alap műanyag drótokkal is tök jól szól. Viszont azért tisztaságban nagyot lehet előre lépni jó kábelekkel.Shimano írta: ↑2018.09.26., szer. 11:58
Minden változás amit drót okoz hallható,csak ha egy tök olcsó kábelezéssel sikerül a hangzás arányait,tónusát úgy belőni hogy az egy jól hallható koherens kerek egész legyen,akkor a drágább drótok ehhez max annyit tudnak változtatni,hogy egy kicsit más lesz a hang,de nem jobb,tehát nem élvezed jobban.Szóval nincs az hogy a drágább dróttal valósághűbb,részletezőbb,és egyéb hifis fogalmakkal élve egyértelműen egy minőségibb és jobb hangzás lenne,ha nem csak az van hogy más lesz.Én egy komplett Heed rendszert hallgatva ha a fenti követelményt teljesítette,még soha nem éreztem azt hogy ezen még javítani kellene drótozással,mert nem tetszik eléggé.
Én így látom,de mindenki azt gondol amit akar.![]()

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Szolgálati közlemény: ma Ear kolléga jóvoltából új, sodrott kábel költözött az Enigmák elé
Még épp csak bekötöttem, így korai lenne bármit mondani, de annyimáris nyilvánvaló: ez a meccs a single core vs. sodrott kábel közti hangzásbeli különbségről fog szólni.
Nincs jobb, és nincs rosszabb - mindkét oldalon más erények, más javítani valók, más kompromisszumok.
Nem a kvalitás fog dönteni köztük, hanem az ízlés(em)
Most pár napig a rendszer összejáratása következik, utána meglátjuk ...

Még épp csak bekötöttem, így korai lenne bármit mondani, de annyimáris nyilvánvaló: ez a meccs a single core vs. sodrott kábel közti hangzásbeli különbségről fog szólni.
Nincs jobb, és nincs rosszabb - mindkét oldalon más erények, más javítani valók, más kompromisszumok.
Nem a kvalitás fog dönteni köztük, hanem az ízlés(em)

Most pár napig a rendszer összejáratása következik, utána meglátjuk ...
Na na,várd csak meg az Enigmát,és utána térjünk vissza erre.asebestyen írta: ↑2018.09.26., szer. 12:07Az alap műanyag drótokkal is tök jól szól. Viszont azért tisztaságban nagyot lehet előre lépni jó kábelekkel.Shimano írta: ↑2018.09.26., szer. 11:58Minden változás amit drót okoz hallható,csak ha egy tök olcsó kábelezéssel sikerül a hangzás arányait,tónusát úgy belőni hogy az egy jól hallható koherens kerek egész legyen,akkor a drágább drótok ehhez max annyit tudnak változtatni,hogy egy kicsit más lesz a hang,de nem jobb,tehát nem élvezed jobban.Szóval nincs az hogy a drágább dróttal valósághűbb,részletezőbb,és egyéb hifis fogalmakkal élve egyértelműen egy minőségibb és jobb hangzás lenne,ha nem csak az van hogy más lesz.Én egy komplett Heed rendszert hallgatva ha a fenti követelményt teljesítette,még soha nem éreztem azt hogy ezen még javítani kellene drótozással,mert nem tetszik eléggé.Peger írta: ↑2018.09.26., szer. 11:09Különböző kábelek, differenciált hangja hallható Heed rendszerben is. Ami az érdekes hogy viszonylag gyengébb kábelezéssel is jól szól a rendszer, megfelelő komponensek esetén, valamint az is igaz hogy kábelek magas árával szemben érdemesebb erősítőre és egyéb összetevőkre költeni az arravalót. Műszaki oldalához nem értek, a rendszeremben többnyire most is Heed zsinórok vannak, úgy hogy a rendszer elemei közül csak a hangfal Heed. Szóval a logika azt mondaná hogy a 8TCm villás dugóját cseréljem le banánra, ez után tudnám végre használni :), és sokkal jobb lenne a hang mivel a két hangafalkábel ára közt komoly szorzó van, de nem igyekszem, mert minden jó így is. Persze azt nem tagadom, hogy néha bekúsznak drágább kábelek az én rendszerembe is. Szóval érted Vinkler :)
Én így látom,de mindenki azt gondol amit akar.

- asebestyen
- V.I.P.
Az alap műanyag drótokkal is tök jól szól. Viszont azért tisztaságban nagyot lehet előre lépni jó kábelekkel.Shimano írta: ↑2018.09.26., szer. 11:58Minden változás amit drót okoz hallható,csak ha egy tök olcsó kábelezéssel sikerül a hangzás arányait,tónusát úgy belőni hogy az egy jól hallható koherens kerek egész legyen,akkor a drágább drótok ehhez max annyit tudnak változtatni,hogy egy kicsit más lesz a hang,de nem jobb,tehát nem élvezed jobban.Szóval nincs az hogy a drágább dróttal valósághűbb,részletezőbb,és egyéb hifis fogalmakkal élve egyértelműen egy minőségibb és jobb hangzás lenne,ha nem csak az van hogy más lesz.Én egy komplett Heed rendszert hallgatva ha a fenti követelményt teljesítette,még soha nem éreztem azt hogy ezen még javítani kellene drótozással,mert nem tetszik eléggé.Peger írta: ↑2018.09.26., szer. 11:09Különböző kábelek, differenciált hangja hallható Heed rendszerben is. Ami az érdekes hogy viszonylag gyengébb kábelezéssel is jól szól a rendszer, megfelelő komponensek esetén, valamint az is igaz hogy kábelek magas árával szemben érdemesebb erősítőre és egyéb összetevőkre költeni az arravalót. Műszaki oldalához nem értek, a rendszeremben többnyire most is Heed zsinórok vannak, úgy hogy a rendszer elemei közül csak a hangfal Heed. Szóval a logika azt mondaná hogy a 8TCm villás dugóját cseréljem le banánra, ez után tudnám végre használni :), és sokkal jobb lenne a hang mivel a két hangafalkábel ára közt komoly szorzó van, de nem igyekszem, mert minden jó így is. Persze azt nem tagadom, hogy néha bekúsznak drágább kábelek az én rendszerembe is. Szóval érted Vinkler :)
Minden változás amit drót okoz hallható,csak ha egy tök olcsó kábelezéssel sikerül a hangzás arányait,tónusát úgy belőni hogy az egy jól hallható koherens kerek egész legyen,akkor a drágább drótok ehhez max annyit tudnak változtatni,hogy egy kicsit más lesz a hang,de nem jobb,tehát nem élvezed jobban.Szóval nincs az hogy a drágább dróttal valósághűbb,részletezőbb,és egyéb hifis fogalmakkal élve egyértelműen egy minőségibb és jobb hangzás lenne,ha nem csak az van hogy más lesz.Én egy komplett Heed rendszert hallgatva ha a fenti követelményt teljesítette,még soha nem éreztem azt hogy ezen még javítani kellene drótozással,mert nem tetszik eléggé.Peger írta: ↑2018.09.26., szer. 11:09Különböző kábelek, differenciált hangja hallható Heed rendszerben is. Ami az érdekes hogy viszonylag gyengébb kábelezéssel is jól szól a rendszer, megfelelő komponensek esetén, valamint az is igaz hogy kábelek magas árával szemben érdemesebb erősítőre és egyéb összetevőkre költeni az arravalót. Műszaki oldalához nem értek, a rendszeremben többnyire most is Heed zsinórok vannak, úgy hogy a rendszer elemei közül csak a hangfal Heed. Szóval a logika azt mondaná hogy a 8TCm villás dugóját cseréljem le banánra, ez után tudnám végre használni :), és sokkal jobb lenne a hang mivel a két hangafalkábel ára közt komoly szorzó van, de nem igyekszem, mert minden jó így is. Persze azt nem tagadom, hogy néha bekúsznak drágább kábelek az én rendszerembe is. Szóval érted Vinkler :)
- Peger
- V.I.P.
- Értékelés: 133
Különböző kábelek, differenciált hangja hallható Heed rendszerben is. Ami az érdekes hogy viszonylag gyengébb kábelezéssel is jól szól a rendszer, megfelelő komponensek esetén, valamint az is igaz hogy kábelek magas árával szemben érdemesebb erősítőre és egyéb összetevőkre költeni az arravalót. Műszaki oldalához nem értek, a rendszeremben többnyire most is Heed zsinórok vannak, úgy hogy a rendszer elemei közül csak a hangfal Heed. Szóval a logika azt mondaná hogy a 8TCm villás dugóját cseréljem le banánra, ez után tudnám végre használni :), és sokkal jobb lenne a hang mivel a két hangafalkábel ára közt komoly szorzó van, de nem igyekszem, mert minden jó így is. Persze azt nem tagadom, hogy néha bekúsznak drágább kábelek az én rendszerembe is. Szóval érted Vinkler :)
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
- gyt
- Kezdő Fórumlakó
Sziasztok!Van Budapesten egy fórumtárs akinél egy komplett Heed rendszert meg tudok hallgatni?
[/quote]
Van.
[/quote]
Van.
Heed, Soulines, Power-R
Még egy pár gondolat a Heed rendszerekről és a kábelezésükhöz,aztán befejezem.Nem lesz egyszerű befogadni,megfogadni meg főképp egy hifis fórumon,de én így érzem és tapasztalom,aztán mindenki azt gondol majd róla amit akar.
Egy komplett Heed rendszerre ne úgy tekintsünk mint egy hifi rendszerre,ha nem inkább úgy mint egy hangszerre,aminek ugyan meg kell adni ami jár neki,de inkább csak a hangolásáról van szó,tehát nem jobbá akarjuk tenni,ha nem csak egy egységes kerek egésszé.Ezt a hangolást kifejezetten hifi célra készített spéci kábelekkel nem igazán lehet jól elvégezni,mert azok gátolhatják az egységes megszólalást azzal hogy beletesznek egy olyan pluszt a hangzásba,amire nincs szükség.A kevesebb néha több,ez nagyon jól érződik ha Heed rendszert drótozunk.Sokszor tapasztaltam azt hogy ami elsőre hú de f@sza érzést nyújt,az pár nap után fárasztó lett,szóval tett egy olyan pluszt a hangba ami szükségtelen volt.
Tudom hogy mindenkinek vannak begyöpesedett tapasztalatai és gondolatai a hifiről,nekem is voltak,és én is úgy gondoltam hogy majd én tudom hogy mi kell a rendszeremnek,és ezen nem is olyan egyszerű túllépni,tehát sokszor ragaszkodunk ahhoz amihez nem kellene.
Na de akkor mivel drótozzunk ha nem kifejezetten hifi célra szántal jöhet kérdésként? Én erre azt mondom hogy elsőre mindenképpen azzal célszerű indítani amit Zsolt ajánl,és ad is ha kérünk.
Ezek nem tudom milyen drótok mert márkanév nincs rajtuk,de korrekt csatlakozókkal szereltek,és a célnak tökéletesen megfelelnek.Tehát kezdésnek még mielött egyéni partizánakcióval nekiveselkednénk a rendszerünk drótozásának ezzel kéne indítani.Az hogy ezután ki milyen irányban próbál még reszelni a hangon az az ő dolga,de lehetőleg egy eleve jóról induljunk,és azok a drótok jók.
Szóba jött itt már sokszor a tápkábel dolog is.Ez is megosztó,és az adott rendszertől is függ.Nálam az előző Heed rendszernél is,és a mostaninál is azokkal a drótokkal volt a legegységesebb a hang,amit találtam a készülékek mellett a dobozban.Többet mutat szinte bármilyen más dróttal a rendszer,csak hát erre nincs szükség mert jobb nem lesz tőle a hang,és az egységesség rovására is mehet,tehát van ahol hoz,és van ahonnét visz.Ilyenkor van az hogy nem minden felvételt élvezünk maradéktalanul.
Azt most fel nem sorolom hogy miket próbáltam még,mert hosszú lenne a sor,a lényeg az hogy nálam a legegyszerűbb lett végül is a legnagyszerűbb,és ezzel is kellett volna kezdenem,csak hát az a hülye majd én még ennél is jobbat faragok hifis beidegződés azért sokáig bennem is ténykedett rendesen.
Tehát összegezve én úgy érzem,hogy egy Heed rendszerben nincs hozadéka a spéci drótozás használatának.Játéknak jó lehet,és lehet egy jó más hangot is összehozni velük,de hogy egy minőségibb jobb hang összejöjjön,az azért már kérdéses.És az is kérdéses hogy egyáltalán szükség van e arra a minőségibb jobb hangra,de az már legyen egy másik történet.

Egy komplett Heed rendszerre ne úgy tekintsünk mint egy hifi rendszerre,ha nem inkább úgy mint egy hangszerre,aminek ugyan meg kell adni ami jár neki,de inkább csak a hangolásáról van szó,tehát nem jobbá akarjuk tenni,ha nem csak egy egységes kerek egésszé.Ezt a hangolást kifejezetten hifi célra készített spéci kábelekkel nem igazán lehet jól elvégezni,mert azok gátolhatják az egységes megszólalást azzal hogy beletesznek egy olyan pluszt a hangzásba,amire nincs szükség.A kevesebb néha több,ez nagyon jól érződik ha Heed rendszert drótozunk.Sokszor tapasztaltam azt hogy ami elsőre hú de f@sza érzést nyújt,az pár nap után fárasztó lett,szóval tett egy olyan pluszt a hangba ami szükségtelen volt.
Tudom hogy mindenkinek vannak begyöpesedett tapasztalatai és gondolatai a hifiről,nekem is voltak,és én is úgy gondoltam hogy majd én tudom hogy mi kell a rendszeremnek,és ezen nem is olyan egyszerű túllépni,tehát sokszor ragaszkodunk ahhoz amihez nem kellene.
Na de akkor mivel drótozzunk ha nem kifejezetten hifi célra szántal jöhet kérdésként? Én erre azt mondom hogy elsőre mindenképpen azzal célszerű indítani amit Zsolt ajánl,és ad is ha kérünk.
Ezek nem tudom milyen drótok mert márkanév nincs rajtuk,de korrekt csatlakozókkal szereltek,és a célnak tökéletesen megfelelnek.Tehát kezdésnek még mielött egyéni partizánakcióval nekiveselkednénk a rendszerünk drótozásának ezzel kéne indítani.Az hogy ezután ki milyen irányban próbál még reszelni a hangon az az ő dolga,de lehetőleg egy eleve jóról induljunk,és azok a drótok jók.
Szóba jött itt már sokszor a tápkábel dolog is.Ez is megosztó,és az adott rendszertől is függ.Nálam az előző Heed rendszernél is,és a mostaninál is azokkal a drótokkal volt a legegységesebb a hang,amit találtam a készülékek mellett a dobozban.Többet mutat szinte bármilyen más dróttal a rendszer,csak hát erre nincs szükség mert jobb nem lesz tőle a hang,és az egységesség rovására is mehet,tehát van ahol hoz,és van ahonnét visz.Ilyenkor van az hogy nem minden felvételt élvezünk maradéktalanul.
Azt most fel nem sorolom hogy miket próbáltam még,mert hosszú lenne a sor,a lényeg az hogy nálam a legegyszerűbb lett végül is a legnagyszerűbb,és ezzel is kellett volna kezdenem,csak hát az a hülye majd én még ennél is jobbat faragok hifis beidegződés azért sokáig bennem is ténykedett rendesen.

Tehát összegezve én úgy érzem,hogy egy Heed rendszerben nincs hozadéka a spéci drótozás használatának.Játéknak jó lehet,és lehet egy jó más hangot is összehozni velük,de hogy egy minőségibb jobb hang összejöjjön,az azért már kérdéses.És az is kérdéses hogy egyáltalán szükség van e arra a minőségibb jobb hangra,de az már legyen egy másik történet.

A kábelezéssel kapcsolatos pro és kontra vita mindíg előkerül. A Heed (szerintem) azon kevesek egyike ami jól viselkedik egyszerű kábelekkel is. Nem feltétlenül szükséges a készülék árának a duplájáért drótokat venni,inkább vegyél lemezeket. Persze lehet hozzá keresni kábeleket és lesz olyan amivel jobban vagy rosszabbul fog szólni,de ez már legyen a felhasználó gondja. Aki hifizni akar és cserélgetni a kábeleket és persze hallani akarja a különbséget akkor csak rajta,semmi sem gátolja. Max a pénztárcája. Nálam sosem volt szempont az ún. jó kábel vagy high end kábel. Sima rezet rakok mindenhova mert abból van tekerve a trafó is a készülékben,abból van a drót a falban,abból van a tranzisztor lába...stb. Sokan megszóltak érte már,hogy a drága készülékhez a drága kábel dukál. Bullshit! Az kell hozzá amivel jól szól vagy amivel tetszik. Ennyi. A kábelekre nem a készülékeim hanem én magam vagyok rezisztens.
Hogy hozna-e a hangon (vagy rontana) egy másik kábel azt nem vitatom,csak nem érdekel mert ha belevágnék a kábelezésbe akkor az egy végtelen folyamat is lehetne mire megtalálnám a számomra legjobb készülék-kábel-hangsugárzó variánst.
Hogy hozna-e a hangon (vagy rontana) egy másik kábel azt nem vitatom,csak nem érdekel mert ha belevágnék a kábelezésbe akkor az egy végtelen folyamat is lehetne mire megtalálnám a számomra legjobb készülék-kábel-hangsugárzó variánst.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- asebestyen
- V.I.P.
Tartok tőle, Zsolttól autentikusabban itt senki se tudja megmutatni. Ráadásul ugye Ő több szintjét is.
Gondolkodtam már én is azon,hogy miért nem kellenek a villantós spéci drótok,és arra jutottam hogy lehet azért dobja ezeket ki magából,sok esetben tapasztaltam hogy nem tetszik neki,mert úgy van vele hogy az ő feladatát ne végezze más.A készülék végezze készülékként a dolgát nagyon jól,a drót meg legyen drót,és ne akarjon még plusszban kozmetikázni és pláne villantani is,mert az így már sokk lesz a jóból.
Sok drága drót szinte már készülékként viselkedik,a Heed-nek nem kellenek ezek a segítők, mert jól tudja végezni a dolgát magában is.
Sok drága drót szinte már készülékként viselkedik,a Heed-nek nem kellenek ezek a segítők, mert jól tudja végezni a dolgát magában is.
Vinkler,aki Heed rendszerben azt mondja hogy fontos,az nem úgy érti hogy legyen minél jobb és drágább,ha nem úgy hogy ne lógjon ki a rendszerből, egy egységet nyújtson vele,tehát szóljon jól.Aki meg azt mondja hogy nem fontos,az úgy érti hogy nem fontos drága drótokat beletenni.A fontosság úgy van a fejekben általában,hogy legyen minél jobb,és a minél jobbat összekötik a minél drágábbal is.
Sok rendszer meghálálja a hallgatója szerint a jó és drága kábelezést,a Heed megelégszik egy olcsó megfelelővel is,ezt kell megtalálni.
És hogy miért?Talán az is lehet amit Ear említett,vagy más,nem tudom,de jól van ez így,nagyon is.
Sok rendszer meghálálja a hallgatója szerint a jó és drága kábelezést,a Heed megelégszik egy olcsó megfelelővel is,ezt kell megtalálni.
És hogy miért?Talán az is lehet amit Ear említett,vagy más,nem tudom,de jól van ez így,nagyon is.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Erre a kérdésre még nem kaptam választ, illegve csak részben. Miért ne érdekelhetne a dolog?
Ráadásul itt a fórumon is teljesen ellentétes vélemények látnak napvilágot.
Zsolt vélemenyével a kábelezés terén viszonylag tisztában vagyok, de most nem arra lettem volna kíváncsi...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos