Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Hát igen az általánosításokkal vigyázni kell!
Remélem kedden már én is -eredeti- canopus birtokosa leszek...
Inkább örüljetek ennek
Ha minden igaz, akkor a hét végén meg tudok ejteni egy canopus kontra Cambridge Audio párharcot, kíváncsi leszek nagyon!
(Van egy másik fórum, ott is ugyanez meg, a Gainclone-nal, ott is vannak akik kijelentik, hogy ez a legjobb vannak akik meg még soha nem hallották, de cáfolják, mert biztos nem az... )
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Heed Audio termékek
Az itt a baj, hogy nagyon sokan hajlamosak vagyunk azonosulni saját cuccainkkal, és sértésnek vesszük, ha valaki negatív véleményt mond rájuk. Pedig nem kellene, mert előbb-utóbb mindenki lecserél mindent, aztán jönnek a kellemetlen kérdések, hogy miért szabadult meg attól a készüléktől, amely mellett oly hevesen kardoskodott azelőtt. Persze vitázni kell, azért vagyunk itt, de jó lenne árkategória szerint összvetni a hifi-cuccok hangminőségét. Például Canopust Naddal vagy CA-val, Kimber 8tc-t Nordost Flatline-nal, KEF Q1-et Tannoy MX2-vel és így tovább. Olyan kellemetlen olvasni, amikor egy kezdő véleményt kér egy 50 rugós dobozról, aztán rövid időn belül átalakul a topik Confidence-BW Nautilus viadallá.
Tökéletesen igad wan.
Csakhogy nem ilyen eccerü a leányzo fekwése. Nézzük a kiskorsot. Ugye árilag ott wan,ahol a Canopus. Naigenám,de az mosmá csak Red Rose néwen elérhetö. Ami jowal drágább. Akko mostmá nem is lehet egy sulycsoportnak wenni öket? Wagy mi wan,ha a barátom lemásol egy Pass-t? Kijön az anyag wagy 120-bol, mondjuk egy Aleph-nél. Akko egy sulycsoport? Na ne má!!!
Az az igazság,h walaki kijelentett wmit,azt én meg megproszáltam cáfolni mindenféle kéxülék emlitése nékü. Azt az illetö ezen kiakadt,oly mértékben,h nem átallott átmenni személyeskedésbe,amihez marha jo pofát wágtak a moderátorok...
Heed Audio termékek
Az itt a baj, hogy nagyon sokan hajlamosak vagyunk azonosulni saját cuccainkkal, és sértésnek vesszük, ha valaki negatív véleményt mond rájuk.
Pedig nem kellene, mert előbb-utóbb mindenki lecserél mindent, aztán jönnek a kellemetlen kérdések, hogy miért szabadult meg attól a készüléktől, amely mellett oly hevesen kardoskodott azelőtt. Persze vitázni kell, azért vagyunk itt, de jó lenne árkategória szerint összvetni a hifi-cuccok hangminőségét. Például Canopust Naddal vagy CA-val, Kimber 8tc-t Nordost Flatline-nal, KEF Q1-et Tannoy MX2-vel és így tovább. Olyan kellemetlen olvasni, amikor egy kezdő véleményt kér egy 50 rugós dobozról, aztán rövid időn belül átalakul a topik Confidence-BW Nautilus viadallá.
Heed Audio termékek
"A további vitát részemről lezártnak tekintem, ugyanis NEM nyert igazolást azon állításod miszerint személyeskedtem volna!"
Ezexerint holokaust sem wolt,akik meg mégis wotak wmiféle táborba,az max cserkész lehetett! -Mi?
Télleg nem érdemes weled dumálni... Csá.
Heed Audio termékek
Beollóznád mire gondolsz? Ha úgy van ahogy Te állítod, elnézést kérek.
Erre gondoltam: "Megkérdeztem egy-két újdonsült ismerősömet, "mi a véleményük a City-n lévő fórumozókról?", lesújtó válaszokat hallottam.No, ebben Neked nem kis részed van, ugyanis oszlopos tagja vagy Te IS az ottani fórumnak. Ezen el kéne sztem gondolkodni mindannyiunknak!"
Személyeskedést kértm, hogy ollózz be és nem figyelemfelhívást arra, hogy az ottani nem egyszer elharapózott stílust (TÉNY!), hát hogy is mondjam, ismét csak azt a jellemzőt tudom mondani, hogy "mindenki fogja be a száját, akinek nem az tetszik ami nekem mert különben, le lesz hurrogva, hülyének lesz nézve stb... " nem kéne akarva/akaratlanul áthozni, amit egyébként nem Neked tulajdonítok, de ezt nem is állítottam sehol(!)de benned is fellelhető, viszont, ha esetleg Te sem azonosulsz evvel a hozzáállással, akkor bizony Neked és egy két józanabb gondolkodású emberkének kellett volna helyre tenni a dolgokat szvsz. Viszont reagálásod a Luna/Canopus+KÁBELEK fontosságáról történt (élmény)beszámolómra, bennem az fentebb említett első hozzáállást juttatta eszembe, ugyanis, hogy "ne osszam má itt az igét, mert bármikor hozol innen a fórumról egy rakás embert, aki nem ilyen gagyi szarokat hallgat otthon és majd jól megaszondják az igazságot, azt nézhetek.
a kedvedért beollózom az ominózus vitaindító hozzászólásod:
Ugyanis mi wan azokkal,akik jowal jobb rendszert hallgatnak,és mondjuk eccer elmennek meghallgatni,mondjuk hozzád,és nekik nem tetszik? Pedig nem azé,mert ök mondjuk a dun-dum tüc-tüc zenéket szeretik,hanem me sokkal jobb a cuccuk? Hm?
A további vitát részemről lezártnak tekintem, ugyanis NEM nyert igazolást azon állításod miszerint személyeskedtem volna!
Heed Audio termékek
Csak kérdezem:
Az nem lehetne egy megoldás, ha "Vendég" regisztrálná magá "Vendég" névre?? Gondolom ettôl a még nem regisztrált betérôk maradhatnának pirosbet?s vendégek.
Tehát tiltakozásul és ellenállásból lehetne Meláknak regisztrálni a Vendég nevet, és mi ezen név mögé majd tudni fogjuk annak szimbolikus tartalmát és üzenetét
Melák -21 századi fiú, stb. pedig személyes tapasztalataim szerint korrekt és csupa szív hifista
Senki ne vonjon le téves következtetéseket ebbôl a partizán hancúrból, ez a hifihez való hozzáállásától független.
Heed Audio termékek
- egybol latszana, hogy a vendeg-kent hozzaszolo nem ua.: 81.183.*.*, masik 82.141.*.*, masik 192.229.*.* {ezek csak pedlak}
Hurrá. De ettől még simán lehet ugyanaz az ember is. Lehúzom az ADSL modemet 2 mp-re,utána visszadugom, és rögtön lesz másik IP-m és a végén a fene se tudja már ki ki volt.
- utolso OT : csak olyankor egy adott tartomanybol kapod az IP-ket konnyu kiszurni.., hacsak nem valtoztatsz foldrajzi helyet is
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Heed Audio termékek
Minek? Nagy részünk ADSL-ről nyomul, ott meg nincs fix IP.
- egybol latszana, hogy a vendeg-kent hozzaszolo nem ua.:
81.183.*.*, masik 82.141.*.*, masik 192.229.*.* {ezek csak pedlak}
Hurrá.
De ettől még simán lehet ugyanaz az ember is. Lehúzom az ADSL modemet 2 mp-re,utána visszadugom, és rögtön lesz másik IP-m és a végén a fene se tudja már ki ki volt.
Mindezt azért hogy a szegény, regisztálni képtelen vagy nem hajlandó vendégek anonimok maradhassanak (azaz mégsem, mert az IP-jük majd többé kevésbé utal rájuk).
Na én itt be is fejeztem ezt a témát, már kezdem felhúzni magam. Aki nem képes legalább egy nyamvadt nicket használni, az húzzon vödröt a fejére, és az életben úgy beszéljen mindenkihez, hogy nehogy tudhassák ki volt az...
Elnézést az offért.
Heed Audio termékek
- egybol latszana, hogy a vendeg-kent hozzaszolo nem ua.:
81.183.*.*, masik 82.141.*.*, masik 192.229.*.* {ezek csak pedlak}
T A M I . H U
Heed Audio termékek
Kéne írni egy kis kiegészítést ami az adott vendégre kattintva kkirja az ip-jét...
Ez jó ötlet, meg kell csinálni.
Heed Audio termékek
Ti magatok estetek át a túloldalra mikor bizonygattátok, hogy az óvodás írással bíró topitársunk marha jó fej -egyébként- csak szegénynek nem volt ideje kifutnia magát. Cipom,miko egy forumban személyeskedést megengedhet magának egy moderátor! Most akkor döntsük el, hogy bemondás alapon lesz valaki jó fej, vagy az írásai alapján vagy egyáltalán számít-e az, hogy valaki jó fej-e vagy menjünk haza és nézzük a TV-t mert kezdődik a Helyszínelők. Komolyan mondom néha komplexusokkal küzködő pubertáskori széplegények gyülekezetére hasonlít az egész fórum. Mexokhattad wolna,h owodások irkálnak mindenhowa. Mellesleg, proxáld + leutánozni a stilem. Wagy sikerü,wagy nem. Ha igen,akko ügyi wagy. Bewexünk a nagycsopiba, ha nem,akko meg xaladgájá + pár kört.
Heed Audio termékek
Milyen kérdés?
Olvass vissza, ott van.
Ki a franc beszélt itt Korsunrol?
Te!
Nos egyértelmüen itt alant TE támadsz engem,és TE személyeskedsz!
Beollóznád mire gondolsz? Ha úgy van ahogy Te állítod, elnézést kérek.
Erre gondoltam: "Megkérdeztem egy-két újdonsült ismerősömet, "mi a véleményük a City-n lévő fórumozókról?", lesújtó válaszokat hallottam.No, ebben Neked nem kis részed van, ugyanis oszlopos tagja vagy Te IS az ottani fórumnak. Ezen el kéne sztem gondolkodni mindannyiunknak!"
Heed Audio termékek
1. Az IP cím nem publikus. Nem jó megoldás azzá tenni.
2. Gordon látszik, hogy nem volt katona. Bizony minden fórumon (itt is) egyenlőbben vannak az egyenlőnél. Minél öregebb valaki annál nagyobb lehet a szája - erre Te vagy az egyik ékes bizonyíték. Ez a hierarchia így épül fel. Nem véletlen, hogy a hozzászólások száma és a regisztrációs időpont publikus adat. És még egyszer az öreg (de kissé rosszul olvasó) fórumozók kedvéért, nem azt kértem, hogy szigorúbb legyen a regisztráció még csak azt sem, hogy csak regisztrált felhasználó szólhasson hozzá csak annyit, hogy bökjön rá egy gombra és tetézze azzal, hogy mindig ugyanarra mikor hozzászól valamihez. És akkor tudjuk, hogy P szólt és P-nek kell válaszolni.
Sajnos hiányoztam mikor az ominózus 21st eset volt, azóta sem magyarázta el nekem senki, hogy mi történt. Nem is fontos. Az a fajta kisérlet, hogy nem az a lényeg, hogy ki szól hozzá hanem az, hogy mit szól hozzá nagyon érdekes biztos szívesen olvasnám az Új emberben, de nem itt. A másik, hogy Ti magatok estetek át a túloldalra mikor bizonygattátok, hogy az óvodás írással bíró topitársunk marha jó fej -egyébként- csak szegénynek nem volt ideje kifutnia magát. Most akkor döntsük el, hogy bemondás alapon lesz valaki jó fej, vagy az írásai alapján vagy egyáltalán számít-e az, hogy valaki jó fej-e vagy menjünk haza és nézzük a TV-t mert kezdődik a Helyszínelők. Komolyan mondom néha komplexusokkal küzködő pubertáskori széplegények gyülekezetére hasonlít az egész fórum.
Heed Audio termékek
Mert így nem tudom, hogy magamnak válaszolok vagy hferinek vagy 21-nek vagy én vagyok 21 (de jó is lenne...)
No, csak hogy egyértelművé tegyem a dolgot, én nem vagyok ilyen gerinctelen alkat!
Heed Audio termékek
Kéne írni egy kis kiegészítést ami az adott vendégre kattintva kkirja az ip-jét...
Ez jó ötlet, meg kell csinálni.
Heed Audio termékek
Engem sokkal inkább zavar az, hogy még ezt is a Canopus topicban beszéljük meg!
Nem akar valaki új topicot nyitni ennek a témának a megbeszélésére? Ott szivesen elmondanám én is a véleményemet. Akár lehetne szavazás is.
Marantz CD65II - OFC IC - Sony TA-FE510R - AudioLink 2,5 - Tangent SR-500
Heed Audio termékek
Off
Ne legyünk képmutatóak, ha nem kötelező regisztrálni ahhoz, hogy valaki hozzászóljon, akkor ne ba.. piszkáljunk senkit azért, mert bejelentkezés nélkül szól hozzá. Szerintem egyébként nem lenne gond a kötelező regisztráció, mert két pec az egész, még akkor is, ha valaki egyetlen kérdést akar feltenni. Esetleg lehetnének topikok, ahol megengedett a regisztráció és bejelentkezés nélküli hozzászólás (Segítség kezdő vagyok...) míg máshol nem.
Visszatérve 21st esetére: én teljesen meg tudom érteni.
Annak idején én voltam, aki szavazást indított a szigorúbb moderálás kérdésében. nem egy konfliktus ért a dologgal kapcsolatban, aztán valahogy úgy tűnt, hogy a forum szavazói nem akarnak szigorítani a renden.
Aztán mégis szembe ötlik sokszor rengeteg offolás. Néha nekem is úgy tűnik, hogy vannak egyenlőbbek az egyenlők között, ezért kicsit képmutatásnak érzem, hogy ha a "magunk" alkotta szabályokat betartva és egyéb társadalmi normát sem sértve szól hozzá valaki az egyes topikokhoz, akkor őket támadják.
Sehol sincs meghatározva, hogy ki hányszor szólhat hozzá vendégként, hogy hány és milyen helyesírási hibát követhet el, akár úgy, hogy minden szóba w-t tesz.
Engem sokkal inkább zavar az, hogy még ezt is a Canopus topicban beszéljük meg!
gordon314.fw.hu
Heed Audio termékek
(A főnökök úgyis látják...)
Mert így nem tudom, hogy magamnak válaszolok vagy hferinek vagy 21-nek vagy én vagyok 21 (de jó is lenne...)
Heed Audio termékek
Szvsz rendesen túl van lihegve ez az egész.
Nem baj, majd mindenki megnyugszik, és minden megy tovább a régi mederben.
Peace
Ezt most ki írta?
Heed Audio termékek
...minden megy tovább a régi mederben.
Szerintem pontosan ezt szerették volna elkerülni.
Mindegy, majd utánanézünk a dolgoknak.
Heed Audio termékek
Szvsz rendesen túl van lihegve ez az egész.
Nem baj, majd mindenki megnyugszik, és minden megy tovább a régi mederben.
Peace
Heed Audio termékek
Éntőlem írhat bárki "Vendég" néven, csak egy kérés volt, hogy jó lenne ha regisztrálná magát, mivel praktikusabb lenne így megkülönböztetni a többi regisztrálatlan személytől.
Egyébként érdekelne a regisztrációval szembeni ellenálásának oka, akár priviben is.
Jelen esetben a regisztrációval szembeni ellenállás, pont a szabályokkal való szembeszegülés miatt van. Kezdődött ez anno az egyik topic modereálásakor...
Részemről egyébként teljesen mindegy, hogy ki hogyan ír, de én is azt tartanám követendőnek, hogy akik nem csak egy kérdés erejéig ugranak be ide, azok használjanak valami egyedi azonosítót. Ez szerintem nem túl nagy kérés senki felé sem. - szvsz azon butaság vitázni, hogy nem a nick néven anyakönyveztek valakit, hiszen ez természuetes. Ettől még a nick mint olyan egy adott fórumon gyakorlatilag majdnem olyan értékű azonosító mint a születési név a való életben.
De persze semmi sem kötelező, így ez sem.
Van amúgy egy ismerősöm, már vagy 10 éve, aki amúgy jó haver, de pusztán a szabályokkal való szembeszegülés végett, néha kiborítóan idegesítő tud lenni. Csak hogy megmutassa, hogy ő azért sem. .. de attól jó srác, bár néha szívesen beleverném a fejét a falba
Szóval végül is nem vagyunk egyformák. És persze lehet direkt másként csinálni mint a többség, akár csak azért is, hogy elmondhasuk: nem álltunk be a sorba. Lehet, hogy valahol mindenkiben megvan az a határ, amikor kimondja ezt a mondatot. Úgy látsztik ebben aze steben itt volt a határ... - személyszerint én emiatt néha picit szomorkás vagyok.