Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Naim készülékek

Vendég

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem volt neked valami komolyabb Ion rendszered is? Ahhoz képest ez milyen? Ha jól rémlik, Zsolt azt preferálta a Naimmal szemben.

Mindig az a legjobb, ami éppen van.  

.

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Gondoltam kipróbálom, hamár..

Persze, mint általában, most is igaza van Zsoltnak.
Nem picit jó ez a felállás, mégha nem is túl gyakori!

Nem volt neked valami komolyabb Ion rendszered is? Ahhoz képest ez milyen? Ha jól rémlik, Zsolt azt preferálta a Naimmal szemben.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Gondoltam kipróbálom, hamár..

Persze, mint általában, most is igaza van Zsoltnak.
Nem picit jó ez a felállás, mégha nem is túl gyakori!
A fene se gondolta, hogy ilyen jó vásárt csinálok a Naim párossal. Pedig ennyire megosztó portékám még sosem volt. Egyik nap imádtam, másnap egy percet sem birtam vele. A fene se érti.
Aztán a PX csatasorba állításával megjött a kedve a zenéléshez őfelségének, de még hogy!!!
Egy fenékkel két teljes lemez szaladt le, egyszerűen nem lehet leállítani! Először Barber kisasszony csalt könnyeket a szemembe Verse című korongjával, majd Presser 1 óra lemezének negyedik számán már zokogtam! Jó, jó szeretem Rúzsa Magdit, de hogy így megérint, az azért elementáris élmény egy ilyen egyszerű rendszeren. Mert ríkatott már meg engem a nagy Xerxes, de annak nem ilyen ára van. ..
Persze a képlet azért nem ilyen egyszerű, mert került a trió elé egy kiváló duó is, mégpedig egy DT-DA személyében, és bizony azt kell mondanom, a Naim -Epos páros vette az akadályt, az én legnagyobb örömömre!
Most már csak azt nem tudom, mit mondjak a Heed-ek gazdájának, miért is ne vigye haza őket.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 858

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Azért a hang így "is" igen kiváló..  persze ott vannak woodonak a virágok
Bár szerintem a nagyobb naim kábelekkel még jobb lenne a hang, de tudom , ez mégsem igazán tetszik neked...

Ugyanez a la 'Olive'...

powerlines 005.jpg

DCS Debussy / Pro-Ject RS2T / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: chord »

Ugyanez a la 'Olive'...

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Egy jó kis saját naim kábelezés 
A készülékek Fraim Lite állványon vannak.
CD és előfok között DIN HiLine, a tápok és végfokok Power Line tápkábellel csatlakoznak közvetlenül a Oyaide ill Furutech aljzatokba.
Így együtt nagyon finom, dinamikus és egységes, zenei , igazi jó  "naim hang".
Üdv

DCS Debussy / Pro-Ject RS2T / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 849

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Mennyiért szokott menni?

Nem tudom, nem nagyon szoktam az árát figyelni. 
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Audiomarkt-on időnként felbukkan. Türelem.  Az utóbbi egy évben láttam háromszor vagy tán négyszer is.  Nem. Inkább háromszor....
Mennyiért szokott menni?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 849

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Ezt lehet könnyű szerezni...

Audiomarkt-on időnként felbukkan. Türelem.  Az utóbbi egy évben láttam háromszor vagy tán négyszer is.  Nem. Inkább háromszor....
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Egyértelműen a sima CDI; érdemes lenne Olive színekben maradni.
Ugyanolyan függesztett mechanika, mint a nagyoknál.
Trane egyet szerzett a portugál barátomnak, aki azt mondta, hogy a CDX -et - ami nem az ötös kategória, árban sem - könnyedén elfenekelte.

Ha több pénz van, akkor CDS2.
Ha még több, CDS3.

Ezt lehet könnyű szerezni...

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: chord »

Foglalkoztat a gondolat, vajon az aláírásomban szereplő rendszerbe melyik Naim CD-t lenne érdemes megszerezni, esetleg van-e tapasztalat , más gyártó játékosairól ami passzolna?
Gondoltam, itt jobb helye van ennek a kérdésnek....

Egyértelműen a sima CDI; érdemes lenne Olive színekben maradni.
Ugyanolyan függesztett mechanika, mint a nagyoknál.
Trane egyet szerzett a portugál barátomnak, aki azt mondta, hogy a CDX -et - ami nem az ötös kategória, árban sem - könnyedén elfenekelte.

Ha több pénz van, akkor CDS2.
Ha még több, CDS3.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Pl. :  http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=8670999373&

Foglalkoztat a gondolat, vajon az aláírásomban szereplő rendszerbe melyik Naim CD-t lenne érdemes megszerezni, esetleg van-e tapasztalat , más gyártó játékosairól ami passzolna?

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Vendég

Naim készülékek

Nyomásingadozás több okból, elméletben is fellép a két membrán között, de gondos tervezéssel elhanyagolhatóra csökkenthető. A két egyidőben hajtott, egymás mögött elhelyezett hangforrás viszont akkor is színezné a hangot, ha tökéletesen izobár lenne. Csodák nincsenek, így ez sem egy kompromisszummentes megoldás.

Laza csatolás esetén, a nyomásingadozás keletkezik, izobár nem jön létre.

Vendég

Naim készülékek

Ahhoz picit nagyobb baffle kell a csatolt fotón láthatónál:)
És persze nem akármilyen minőségű hangszóró, hiszen a mélytartományát nem linearizálja a dobozba zárt levegő.

Akkor már inkább open baffle, ugyanezen előnyök lényegében a hátrányok nélkül.

Vendég

Naim készülékek

/OFF/
1) A halk részeket egyetlen normális együtemű (SE) csöves sem erősíti fel - kis kivezérlésen az A-osztályú üzemnek és az előmágnesezett kimenőtrafónak köszönhetően igencsak lineárisnak kell lenniük, mégpedig  a teljes frekitartományban. Még egyszer mondom, ilyesfajta diagramokból kisjelű linearitásra következtetni nem is lehetne... ugye nem arra célzol, hogy  a "nem alattomos" vágás hirtelen egekbe emelkedő torzítása jobb? 
2) Banalitás... attól, hogy a 3W-os csöves valamivel nagyobb teljesítményűnek hangzik, ugyanúgy nagy hatásfokú hangsugárzókkal kell(ene) használni, mint egy 5-6 wattos tranyóst.
3) Ahogy más fizikai jelenségeknél, itt sem beszélhetünk aszimmetrikus kompresszióról, legfeljebb aszimmetrikus vágásról:) DIY-es tapasztalataim szerint a nem túlzottan aszimmetrikus vágás minden szempontból jobban hangzik. Még dinamikusabbnak is. A 300B végfok esetében tényleg túlzás, de szerintem nem kriminális.

Javaslom, nézd meg figyelmesebben az általam bekopizott ábrákat.
1) A félvezetős esetében a "hangos" és "halk" részek aránya sokkal nagyobb, mint a csövesek esetében. A csövesek a dinamika csúcsokat összenyomták, a halk részeket felerősítették.
2) Nincs baj a Kondo-val, ha valaki nem 86dB-s hangfalon akar diszkózni velük...
3) A 300B-s esetében ráadásul a kompresszió aszimmetrikus mértékű is. Nem is értem, ezt hogy nem hallotta meg.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Számomra is igen érdekes az elrendezés.
2 db sub-hangsugárzó egymás felé fordítva, közöttük cca 5 cm rés..., a felső kamrából a levegő egy tölcsérformából préselődik vissza és áramlik a nyitott alsó "reflex"nyílásokon ki...
A gyakorlatban viszont igen kiválóan működik.

Talán tegyük ezt majd át a chario topikba.

http://www.stereophile.com/content/char ... asurements

A 4. és 5. bekezdésben van szó a Chario rendszeréről. Nem csak a szembe fordított hangszórók miatt kakukktojás az isobaric dobozok között.

Vendég

Naim készülékek

http://www.stereophile.com/content/char ... asurements

A 4. és 5. bekezdésben van szó a Chario rendszeréről. Nem csak a szembe fordított hangszórók miatt kakukktojás az isobaric dobozok között.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: bege »

O.K.Azt hiszem már képben vagyok.Suboknál is alkalmazzák, ha jól olvastam utána (már a szembe fordított módszert).Köszi -ezért írtam, hogy javítson ki aki jobban ért hozzá.Jobban nem értek hozzá szerintem. Bizonyára ennek is megvannak a maga buktatói. Sokat kellene ezzel foglalkozni, hogy az elmélet, gyakorlati előnyként is, megjelenjen.  
Nem offolok tovább!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6326

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Én, kijavítanálak. Az hogy szembe van fordítva, valószínűleg azért van, mivel a bezárt levegő térfogatnak kicsinek kell lennie. Egyébként, célszerű a bezárt levegőtömeg hajlékonyságát úgy megválasztani, hogy megegyezzen a membrán felfüggesztésének a hajlékonyságával. Laza csatolás esetén, a nyomásingadozás keletkezik, izobár nem jön létre. Véleményem szerint, egy előnye van, mégpedig a fele térfogatigény, változatlan körfrekvencia mellett.
O.K.Azt hiszem már képben vagyok.Suboknál is alkalmazzák, ha jól olvastam utána (már a szembe fordított módszert).Köszi  -ezért írtam, hogy javítson ki aki jobban ért hozzá.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: bege »

Nekem gyanús, hogy az egymással szembe fordított hangszórók alatt már nem az isobarik levet értjük, de javítson ki valaki, ha tévednék. Én, kijavítanálak. Az hogy szembe van fordítva, valószínűleg azért van, mivel a bezárt levegő térfogatnak kicsinek kell lennie. Egyébként, célszerű a bezárt levegőtömeg hajlékonyságát úgy megválasztani, hogy megegyezzen a membrán felfüggesztésének a hajlékonyságával. Laza csatolás esetén, a nyomásingadozás keletkezik, izobár nem jön létre. Véleményem szerint, egy előnye van, mégpedig a fele térfogatigény, változatlan körfrekvencia mellett.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Nincs probléma, most ott tartok, hogy meghirdetem a rendszerem, mivel a gyerkőc miatt hallgathatalan.

Suprnova:
Sajnos nem jutottam el a TOMTOM Audioba, sőt semmilyen hifi boltba sem

Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: ujviking »

Suprnova:
Sajnos nem jutottam el a TOMTOM Audioba, sőt semmilyen hifi boltba sem 

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Régi erősen, de a magas ma is kapható újonnan; az B110 -et elkezdte a Falcon gyártani, B139 -ből meg mindig van eladó.

Elég a szöveg, de milyen a hang...??????

Folyt.köv.

Nekem vannak tartalék hangszóróim is:
KEF B139 2 pár
KEF B110 1 pár
KEF B200 1 pár
Ezek teljesen új állapotban vannak.

otlm
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 119

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: otlm »

Hát itt   !
Na jó, ez kissé gonosz volt.
 Megveszel hozzá (mármit ehhez az Isobarik -hoz) egy régi CB 250 -es Naim -ot, hol itt a szívás...?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”